We gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren, verkeer te analyseren en relevante advertenties weer te geven.
Details Aanvaarden
Positie invoeren

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Teamleider in "

Ontvang statistische informatie per mail

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Teamleider in "

670 € Gemiddeld maandsalaris

Niveau van het gemiddelde loon tijdens de laatste 12 maanden: "Teamleider in "

Valuta: EUR USD Jaar: 2021
Op de staafdiagram is de verandering van het gimiddelde loon van het beroep Teamleider in getoond.

Indeling van de "Teamleider" vacatures in de regionen

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in het grootste aantal vakatures van de beroep Teamleider in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Top van de provincies volgens niveau van het loon voor de branche "Teamleider"

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in het grootste aantal vakatures van de beroep Teamleider in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Top van de gelijkaardige vacatures volgens niveau van het loon in

Valuta: EUR
Onder de gelijkaardige beroepen in met het meest hoge loon is Groepsleider. Volgens de gegevens van onze site het niveau van het loon bedraagt 2000 eur. Op de tweede plaats staat Office Manager met het loon van 1740 eur en op de derde plaats staat Managing Director met het loon van 1600 eur.

Aanbevolen vacatures

Senior Ingenieur STABILITEIT / CIVIL engineering
MULTI, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Senior Ingenieur STABILITEIT / CIVIL engineering (m/v) Geactualiseerd op 14 april 2021via MULTI Ons in-house ingenieursbureau is gespecialiseerd in diverse staalconstructies alsook civiele werken en waterbouw. Om deze activiteiten verder uit te bouwen, zijn wij op zoek naar een Senior Ingenieur | DAGELIJKSE TAKEN Als Senior Ingenieur heb je de voorbije jaren heel wat expertise opgebouwd in het berekenen van diverse bouwkundige projecten. In je nieuwe job word je de eindverantwoordelijke voor alles wat met beton, wapening, paalfundaties, staal, verankering en geotechniek te maken heeft. Je werkt zowel mee aan ontwerp- als aan uitvoeringsdossiers; Je levert kwalitatieve rekennota¿s op; Je werkt nauw samen met zowel de opdrachtgever als de tekenaars voor de verdere uitwerking van tekenwerk; Je adviseert de teamleider van de designers bij het nazicht en aansturen van tekenwerk; Je wordt mede-verantwoordelijk voor het algemene kwaliteitsbeheer en zorgt voor kennisdeling Je bent proactief en staat klaar met technisch advies voor het team en biedt ondersteuning aan de commerciële afdeling Je neemt zowel intern als extern deel aan projectvergaderingen Je deelt je expertise in precalculaties, kostenramingen en projectopvolging Als er interesse is in een nog bredere en meer verantwoordelijke rol dan kan dit zeker besproken worden Je werkt samen in een team dat bestaat uit 10 personen en waar je rapporteert aan directie/engineering manager. Je komt terecht in een familiale omgeving met een open sfeer en directe feedback-cultuur. Er zijn mogelijkheden tot eigen inbreng en de kans om mee te werken aan de groei van ons bureau. Profiel | OPLEIDING & ERVARING Je beschikt over een Master Diploma Burgerlijk/Industrieel Ingenieur Je hebt een minimum aan 10 jaar ervaring in gelijkaardige projecten en taken Je bent een krak met de software SCIA en kan zich nieuwe software snel eigen maken Je bent een geboren analyticus en gebeten door industriële en civiele bouwkunde Je sterke conceptuele skills en initiatief nemend karakter helpen projecten op een hoger niveau te tillen Je hebt een vlotte verbinding naar Temse en apprecieert een familiale, open cultuur Talenkennis Nederlands : Goed Engels : Middelmatige Bouw / Ontwerp en techniek Naam van de werkgever Presentatiewijze een motivatiebrief en een C.V. te versturen via e-mail Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Assistant Team Lead Technische Dienst
DELHAIZE LE LION/ DE LEEUW, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Geactualiseerd op 24 april 2021via DELHAIZE LE LION/ DE LEEUW Als Assistant Team Lead Technische Dienst ga je de team Lead bijstaan in het beheer van de technische dienst, de dagelijkse activiteiten van de elektromechaniekers verzekeren en coördineren om de efficiëntie van de dienst te garanderen. Je staat in voor het beheer van het magazijn van de machineonderdelen en onderhoudsverbruiksartikelen en je zorgt voor de ontvangst en opslag ervan om de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden en een correcte opslag in het technisch magazijn te verzekeren. Je maakt eveneens de activiteitenplanning op in de CMMS (Computerondersteunde onderhoudsmanagementsoftware) en draagt zo bij aan de goede werking van het onderhoudsteam. Bestellingen van onderdelen of verbruiksgoederen voorbereiden om correcte en stipte leveringen te verzekeren (doorlooptijden zijn cruciaal). Levering van de onderdelen & verbruiksartikelen ontvangen, controle van de hoeveelheid, kwaliteit en integriteit van de verpakking, het uitvoeren van controles in het SAP-programma en het toewijzen van de goederen aan de juiste opslaglocatie, rekening houdend met de interne organisatie van het technisch magazijn om altijd de kritische onderdelen & kwaliteitsproducten beschikbaar te hebben. Onderhouds- en reparatiewerkzaamheden bewaken om de activiteitenplanning aan te passen en indien nodig nieuwe bestellingen plaatsen om de continuïteit van de werkzaamheden te waarborgen. Opstellen van rapporten na de administratieve verwerking van de gegevens voor de Teamleider om correcte informatie te verstrekken waarop hij zijn/haar beslissingen kan baseren en optimalisaties kan plannen. Het onderhoudsplan opvolgen en de interventiewerkzaamheden vastleggen in ISO-procedures. Het bijhouden van de inventaris van onderdelen en verbruiksartikelen in het CMMS-systeem en het aanbrengen van eventuele wijzigingen in het systeem om een betrouwbaar en nauwkeurig voorraadbeheersysteem te waarborgen. Bewaar de onderdelen en verbruiksartikelen op de juiste plaats en verpl Profiel Jij hebt een middelbaar diploma in een technische richting. Jij hebt minimaal 6 maanden ervaring in een gelijkaardige functie. Je bent bereid in de shift van 14u tot 22u te werken. Je bent tweetalig: Nederlands en Frans. Het organiseren van je eigen taken en het opvolgen van planningen, daar ben jij goed in. Je werkt gestructureerd, nauwkeurig en efficiënt. Werken met MS Office en Outlook kan je vlot en je leert ook makkelijk aan nieuwe programma's aan. Talenkennis Nederlands : Goed Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Teamleider Werkvoorbereiding - Project Oosterweel
Jan De Nul, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Teamleider Werkvoorbereiding - Project Oosterweel De grootste sluis ter wereld in Antwerpen, een innovatieve kade in Panama, het duurzame en architecturaal hoogstaande Résidence Palace in Brussel of de integrale A11. Allemaal Jan De Nul Group Civiele werken: de wieg van de groep én nog steeds een belangrijk divisie. Jan De Nul Group focust op complexe projecten en biedt klanten, privé of publiek, een totaalpakket op maat. Deze aanpak, plus de technische expertise en jarenlange ervaring, zorgt er voor dat wij, ook voor civiele werken, tot de absolute top behoren. Ook vandaag staat Jan De Nul Group op vlak van civiele bouwkunde voor een grote uitdaging: Oosterweel Als Teamleider Werkvoorbereider Civiele Bouwkunde realiseer je de technische en administratief-organisatorische voorbereiding van onze binnenlandse bouwprojecten. Je bent enerzijds verantwoordelijk voor de financiële en administratieve opvolging van de werken, zoals het beheren van de prijsvraagdossiers, de rekeningen, het budget, de vorderingsstaten en as-built plannen. Anderzijds ben je verantwoordelijk voor de planning en de organisatie van de projecten, zoals werfinrichting, het opstellen van de gedetailleerde uitvoeringsmethoden en het tijdsschema. Hierbij hou je rekening met mogelijke raakvlakken tussen verschillende projecten. Als werkvoorbereider fungeer je als schakel tussen de externe contacten en het projectteam. Hierbij benader je aannemers, leveranciers en andere betrokkenen. Je controleert de technische werktekeningen en contractstukken en je handelt in lijn met het studiebureau. Dit takenpakket verwezenlijk je volgens de veiligheidsvoorschriften en in samenspraak met de werfleider en projectleider. Je rapporteert aan de projectleider en stuurt een team van werkvoorbereiders aan inzake de werven die onder jouw bevoedheid vallen Je bent in het bezit van een diploma Industrieel Ingenieur Bouwkunde of Bachelor Bouwkunde. Je hebt een sterk technische inzicht en kunt nauwkeurig rapporten opmaken. Je bent communicatief en neemt initiatief. Je wordt tewerkgesteld op onze kantoren en werven in België die bijdragen aan de verwezenlijking van de Oosterweel in kader van het project 'de Grote Verbinding' Via de JDN-Academy bieden we jou een permanent opleidingstraject aan. Een caring culture: via ons FIT-programma waken we over jouw welzijn. Er is aandacht voor beweging, voeding en een gezonde work-life balance. De kans om samen met je collega’s het verschil te maken, je te onderscheiden door creativiteit , innovatie en duurzaamheid . Door multidisciplinaire teams samen te stellen op maat van elk project, zetten we de juiste persoon steeds op de juiste plaats.
Teamleider Onderwijs
GROEP INTRO VZW, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Geactualiseerd op 15 januari 2021via GROEP INTRO VZW Het onderwijsteam van Groep INTRO in Brussel zoekt een teamleider. Als teamleider stuur je een team van vormingswerkers en jongerencoaches aan, die actief zijn binnen verschillende projecten (o.a. NAFT, aanloopfase en IBAL). Het takenpakket - Je ondersteunt je collega¿s bij het verdelen van de taken in het team, waarbij zoveel mogelijk rekening gehoudenwordt metiederstalentenencompetenties, in evenwicht met de verwachtingen van de opdrachtgever of werkgever. - Je ondersteunt je collega¿s bij het opmaken van een teamjaaractieplan en de inhoudelijke uitbouw van de werking. - Je zorgt voor coaching van je collega¿s, en ondersteunt hen bij het benoemen van doelen en resultaten die ze binnen een vastgelegde termijn willen behalen, en bewaakt dat de inhoudelijke en financiële doelen van het team gehaald worden. Waar nodig stuur je bij. - Je neemt zelf initiatief en ondersteunt het team bij het uitbouwen van samenwerkingsverbanden met scholen en andere organisaties. Je neemt een actieve rol op in de interne en externe communicatie. - Je implementeert de ondersteunende processen in het team en in de verschillende projecten. - Je ontwikkelt samen met je team nieuwe projecten. Profiel - Je hebt interesse in en/of ervaring met het werken met maatschappelijk kwetsbare jongeren - Je gelooft in de talenten en competenties van iedereen, en wil hiermee aan de slag - Je bent een netwerker en legt vlot contacten - Je werkt zelfstandig en toch ben je een teamspeler - Je hebt goesting om in Brussel te werken - Je kan resultaatsgericht werken: je organiseert je zo dat je de vooropgestelde doelen behaalt. Je bereidt het team mee voor op de wijzigingen in het onderwijslandschap - Je bent dynamisch en flexibel - Je kan vlot werken met de PC en hebt k ennis van de courante software pakketten - Je bent taalvaardig: je hebt een goede kennis van het Nederlands en trekt je uit de slag in het Frans Talenkennis Frans : Enige Nederlands : Goed Anderlecht Psychosociale- en opvoedingsactiviteiten / Opvoedingsactiviteiten Naam van de werkgever Presentatiewijze een motivatiebrief en een C.V. te versturen via e-mail Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Mechanical Engineering Manager
ALVEY, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Geactualiseerd op 23 maart 2021via ALVEY Wij zijn momenteel op zoek naar een Mechanical Engineering Manager ter versterking van ons management team in Deerlijk: Mechanical Engineering Manager (m/v/x). Als Mechanical Engineering Manager ben je verantwoordelijk voor de volledige mechanische engineering afdeling. Dit houdt in dat je de eindverantwoordelijke bent naar een team bestaande uit een 10 tal mensen (in België en Tsjechië) en dat je de eindverantwoordelijke bent naar onze projecten toe op mechanisch vlak. Je stuurt je team aan, volgt de planningen en taakverdelingen op en biedt assistentie aan je team op technisch vlak. Taken: Team aansturen en ondersteunen Eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten op mechanisch vlak. Stabiliteit en continuïteit in de afdeling waarborgen Zorgen dat alle gangbare normen toegepast worden Technische assistentie bieden en organiseren binnen de afdeling. Promotor van nieuwe ontwerpen die nodig zijn binnen een project Uitwerken van nieuwe standaards volgens strategie, in samenspraak met de Group Engineering Manager. Beslissen over technische keuzes op mechanisch vlak, in samenspraak met de Group Engineering Manager voor belangrijke beslissingen. Projecten beheren (inclusief interne ontwikkelingen) Wekelijks rapporteren over team capaciteit en planning Kwaliteitscontrole binnen zijn/haar werkdomein Veiligheid primeert boven alles, je bent verantwoordelijk voor het communiceren van de VGM-regels naar de teamleden, melden van risico¿s, incidenten en ongevallen. Profiel Diploma Burgerlijk ingenieur of Industrieel ingenieur, optie Mechanica of Elektromechanica of gelijkwaardig door ervaring Minimum 5 jaar relevante ervaring in een technisch leidinggevende functie Technische vaardigheden/kennis: algemene machinebouw, aandrijvingen, pneumatiek, sturing, productieprocessen Kennis van de machinerichtlijnen / CE Sterke talenkennis: Nederlands , Frans, Engels Communicatief, teamleider, analytisch, verantwoordelijkheidsgevoel en resultaatgericht People manager Talenkennis Nederlands : Goed Studies, onderzoek en ontwikkeling / Wetenschappelijk en toegepast onderzoek Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Project Manager - Lines
CTI Education Group, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
ENGIE Solutions is op zoek naar een Project Manager voor de afdeling Lines. Je bent verantwoordelijk voor de goede opvolging van jouw projecten. Dit omvat onder meer: calculatie en offerteopmaak van verschillende projecten contacten en onderhandelingen met de klanten beheer en opvolging van leveranciers en onderaannemers realisatie van de contracten, door het bepalen van de organisatie, de werfbezetting, de middelen en methodes, teneinde het contract met voldoening voor de klant uit te voeren en de vooropgestelde financiële marges te behalen beheer van: planning kwaliteit en veiligheid uitgaven en inkomsten rendementsopvolging Wat heb je nodig? je hebt een diploma industrieel of burgerlijk ingenieur of gelijkwaardig door een relevante ervaring in een industriële project management wereld je hebt minimaal drie jaar ervaring als project manager en teamleider in je communicatie met klanten en leveranciers denk je steeds om de lange termijn je kunt montage- en bouwtekeningen lezen als coach ben je motiverend en enthousiast t.o.v. je collega’s. Als budgetbeheerder heb je vooral oog voor rendement en naakte resultaten je beschikt over een zeer goed technisch en organisatorisch inzicht i nformaticavaardigheden: kennis van de courante office-toepassingen leidinggevende capaciteiten en sociale vaardigheden je kan in Team alsook zelfstandig werken je bent contactvaardig en resultaatsgericht De divisie Networks is actief binnen drie domeinen installatie en onderhoud van hoogspanningslijnen assemblage en montage van hoogspanningsmasten ontwikkeling en installatie van onderstations aanleg van funderingen voor hoogspanningsmasten Het departement Lines installeert, onderhoudt en herstelt hoogspanningslijnen (70 tot 400 kV). Daarnaast assembleren en monteren ze ook hoogspanningsmasten (30 tot 260m). Ben je klaar om deel uit te maken van de energietransitie? Ja? Dan kom je bij ENGIE Solutions terecht in een innovatieve en boeiende werkomgeving met gevarieerde projecten waarin je jouw skills verder kan ontplooien . Je komt in contact met de nieuwste technologieën op weg naar een koolstofvrije wereld. Daarnaast krijg je van ons: een competitief salaris in lijn met jouw opleiding en ervaring tal van voordelen zoals maaltijdcheques, een sociaal abonnement, hospitalisatie- & groepsverzekering interessante opleidings- en doorgroeimogelijkheden Wij kijken ernaar uit om jou te ontmoeten Jouw HR-contact: Gaëlle Massant Werkplaats : Haren & nationaal activiteit
Senior Projectingenieur Burgerlijke Bouwkunde - Staal - Beton
MULTI, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Senior Projectingenieur Burgerlijke Bouwkunde - Staal - Beton (m/v) Geactualiseerd op 17 februari 2021via MULTI Ons in-house ingenieursbureau is gespecialiseerd in diverse staalconstructies alsook civiele werken en waterbouw. Om deze activiteiten verder uit te bouwen, zijn wij op zoek naar een Senior Projectingenieur | DAGELIJKSE TAKEN Als Senior Ingenieur heb je de voorbije jaren heel wat expertise opgebouwd in het berekenen van diverse bouwkundige projecten. In je nieuwe job word je de eindverantwoordelijke voor alles wat met beton, wapening, paalfundaties, staal, verankering en geotechniek te maken heeft. Je werkt zowel mee aan ontwerp- als aan uitvoeringsdossiers Je levert kwalitatieve rekennota¿s op en kijkt het werk van de andere ingenieurs na Je werkt nauw samen met zowel de opdrachtgever als de tekenaars voor de verdere uitwerking van tekenwerk Je adviseert de teamleider van de designers bij het nazicht en aansturen van tekenwerk Je staat in voor de verdere ontwikkeling van de andere (opstartende) projectingenieurs Je wordt verantwoordelijk voor het algemene kwaliteitsbeheer voor staalstructuren en beheert de interne rekenbladen en zorgt voor kennisdeling Je bent proactief en staat klaar met technisch advies voor het team en biedt ondersteuning aan de commerciële afdeling Je neemt zowel intern als extern deel aan projectvergaderingen Je deelt je expertise in precalculaties, kostenramingen en projectopvolging Als er interesse is in een nog bredere en meer verantwoordelijke rol dan kan dit zeker besproken worden Je werkt samen in een team dat bestaat uit 10 personen en waar je rapporteert aan directie/engineering manager. Je komt terecht in een familiale omgeving met een open sfeer en directe feedback-cultuur. Er zijn mogelijkheden tot eigen inbreng en de kans om mee te werken aan de groei van ons bureau. Profiel Je beschikt over een Master Diploma Burgerlijk/Industrieel Ingenieur Je hebt een minimum aan 10 jaar ervaring in gelijkaardige projecten en taken Je bent een krak met de software SCIA en kan zich nieuwe software snel eigen maken Je bent een geboren analyticus en gebeten door industriële en civiele bouwkunde Je sterke conceptuele skills en initiatief nemend karakter helpen projecten op een hoger niveau te tillen Je hebt een vlotte verbinding naar Temse en apprecieert een familiale, open cultuur Talenkennis Nederlands : Goed Bouw / Ontwerp en techniek Naam van de werkgever Presentatiewijze een motivatiebrief en een C.V. te versturen via e-mail Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Functionele analist Drupal
Datasoft Services bvba, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Start: 1/03 Duurtijd: langdurige opdracht Locatie: Brussel, nabij station Brussel Centraal gezonde mix thuiswerk Taalkennis: Nederlands en Engels Voor een bedrijf in Brussel zoeken wij een ervaren functionele analist met goede kennis van CMS/Drupal. Taakomschrijving Je analyseert de behoeften van de klant en maakt de vertaling naar een functionele beschrijving voor een IT systeem, binnen het gedefinieerde architecturale kader (resultaat solutioning); voor deze opdracht specifiek CMS oplossingen: worklow, geïntegreerd gebruikersbeheer, integratie met front-end apps, performantie, caching, …; Je beoordeelt de realiseerbaarheid en de noodzaak van de user-requirements in samenspraak met de eindgebruiker(s) en ontwikkelaars; Je verzamelt de ontbrekende gegevens in samenspraak met de eindgebruiker(s) en ontwikkelaars; Je kijkt de technische analyse na, in functie van de functionele analyse; Je documenteert de analyse tijdig, volledig en correct en volgens de opgelegde standaarden; Je escaleert naar Programma Manager en Projectleider – Teamleider bij problemen met scope, knelpunten of goedkeuringen; Je volgt inhoudelijk de testresultaten op (issues tracker); Je stelt de testscenario’s op ism de test-analisten; Je begeleidt de ICT-testen en coördineert de gebruikertesters; Je werkt volgens de methode van de klant, met name binnen de architecturale richtlijnen en de principes van de software factory. Interesse in deze vacature? Grijp je kans Geef me snel een seintje en we praten verder
Belfius Bank & Verzekeringen - Cloud Service Manager
Belfius Bank & Verzekeringen, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Belfius Bank & Verzekeringen - Cloud Service Manager Belfius Bank & Verzekeringen in SINT-JOOST-TEN-NODE Wat houdt de job in? De Senior Cloud Service Delivery Manager bij de organisatie Belfius Together toont een hoog niveau van betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor het managen en realiseren van cloudgebaseerde projecten en de coördinatie van incidentenbeheer en accountmanagement op een 24/7 basis. De ideale kandidaat voor deze functie heeft een sterke technische achtergrond en enkele jaren ervaring met ITIL-processen, klantenbeheer, management van klachten en technische oplossingen, en communicatie op verschillende niveaus tijdens service-engagementen op zowel tactisch (gebaseerd op incidenten) als strategisch vlak (Global Account Management Strategies). Starten met een nieuwe Cloud Service Management Governance processen van DevOps bevorderen door de operationele verantwoordelijkheden bij de ontwikkelingsteams te leggen; platformondersteuning bieden aan applicatieteams; samenwerken met de applicatie-eigenaars om operationele en tactische problemen aan te pakken; zorgen voor gedetailleerde reviews van servicestoringen, statistieken en een gedetailleerde planning van de pre-launch; de "stem van de klant" zijn en werken met interne cloudresources, om ervoor te zorgen dat de SLA's van de applicatie-eigenaar worden uitgevoerd; opvolgen van de SLA's gesloten met onze externe verkoper(s); IT-dienstverleningsteams leiden, zodat de teamleden inzicht krijgen in business-strategieën en de mogelijkheden van IT-dienstverlening kunnen inzien en prioriteren; een praktische kennis bezitten van het projectmanagementproces, het budgettaire proces en resourcemanagement, en in staat zijn om deze principes in de praktijk toe te passen; samenwerken met applicatie-eigenaars om in transparantie en begeleiding te voorzien voor hun cloudservicesaccount via regelmatige Operational Service Reviews en Reporting; het proces voor cloud-gebaseerd capaciteitsmanagement opstarten Bijdragen tot het verzamelen van capaciteitsbehoeften; Opvolgen van gebruik en evolutie; Gereserveerde capaciteit vs. pay-as-you-go capaciteit optimaliseren; Minimale capaciteit en scale-up van DRP-capaciteit managen. de cloudreleases opnemen in ons proces voor release- en changemanagement; het proces voor het management van grote incidenten en problemen binnen cloudmanagement integreren en ondersteunen. Profiel masterdiploma in computerwetenschappen, wiskunde of een aanverwante technische discipline; drie tot vijf (3-5) jaar beroepservaring in het managen van een dienstverleningsorganisatie; drie tot vijf (3-5) jaar beroepservaring met IT-infrastructuren zoals computing, virtualisatie, netwerken, opslag en/of cyberveiligheid; twee tot drie (2-3) jaar beroepservaring in het ondersteunen van een publieke cloud in een operationele capaciteit; ervaring met cloudcomputing (Azure); uitgebreide ervaring met DevOps-gebaseerd servicemanagement; aantoonbare sterke vaardigheden en/of bewezen succes als teamleider; kennis van Service Management Standards (ITIL, CMMI-SVC, enz.); kennis van de technologie, trends en technieken in de IT-sector; praktische kennis van IT-standaarden (ISO 9001; 20000-1; 27000, enz.); ervaring in het leiden van partners voor het ondersteunen van diensten beheerd door derden; goede kennis van de banksector; tweetalig Nederlands/Frans en goede kennis van het Engels; goede onderhandelaar. Aanbod Bij Belfius willen we Meaningfull & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving. Jij kan samen met ons mee het verschil Jobgerelateerde competenties Storingen, incidenten en onregelmatigheden identificeren Een diagnose stellen en corrigerende maatregelen toepassen Plaats tewerkstelling Werkervaring Minstens 2 jaar ervaring Talenkennis Nederlands (zeer goed) Voltijds Plaats tewerkstelling Log in om te ontdekken hoe goed deze job bij je past VDAB-vacaturenummer: 62289652 Online sinds: 2021-04-12 Deze functie staat open voor iedereen. Een partner van VDAB heeft deze vacature ingegeven. De informatie werd niet nagekeken en gecontroleerd door VDAB. VDAB is niet aansprakelijk voor de inhoud van deze vacature, en de eventuele inbreuken op de geldende wetgeving. Heb je een opmerking over deze vacature? Meld het aan VDAB.
Office Manager Hartcentrum
Jessa Ziekenhuis, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
09/04/2021 | België (BE) | 1 BANEN | Onmiddellijke start Beroep: Technici op het gebied van medische dossiers en gezondheidsvoorlichting Functieomschrijving Functiebeschrijving Wij van Jessa zijn echte hartverwarmers. Innovatieve toekomstdenkers ook, die samen van Jessa een zieken-thuis maken. Een warm verhaal waar meer dan 3.150 fiere medewerkers en 365 artsen elke dag aan verder schrijven. Een verhaal dat bovendien verder reikt dan de ziekenhuismuren van onze vier campussen in Hasselt en Herk-de-Stad. Want dankzij het ziekenhuisnetwerk Zuid-West-Limburg kunnen we onze beste zorgen nog dichter bij alle patiënten brengen. En dat onze kwaliteitslat hoog ligt, blijkt uit onze internationale accreditatie. Voor het Hartcentrum zijn we op zoek naar een: Contract onbepaalde duur / Jobtime minimum 70% Functieomschrijving: Je bent verantwoordelijk voor het dagelijks opvolgen, coachen, motiveren en ontwikkelen van het administratieve team dat werkzaam is op verschillende locaties in Hasselt en Bilzen. Je bent een echte teamleider die mensen kan motiveren, die zo nodig de gepaste acties onderneemt en mee investeert in menselijk potentieel. Omdat een goede begeleiding en een goed onthaal van patiënten cruciaal is voor de patiënten tevredenheid zorg je ervoor dat het administratief team professioneel functioneert. Je bent verantwoordelijk voor de planning en opvolging van de werkschema’s van jouw medewerkers in functie van de dienst en zorg voor de patiënten. Je slaagt erin om artsen, medewerkers, lokalen en middelen optimaal in te zetten binnen een strakke planning die toch flexibel genoeg is om goed in te kunnen spelen op onverwachte gebeurtenissen en persoonlijke wensen van artsen en Je ondersteunt het management, bent hands-on en pro-actief en werkt diverse projecten zelfstandig uit. Je beschikt minimaal over een bachelor opleiding met voorkeur voor medisch management assistent; Werkervaring in een office-functie in de medische sector is een pluspunt; Je bent communicatief sterk in het Nederlands, Frans en Engels , elke andere taal is een meerwaarde; Je beschikt over een zeer ruime kennis van PC en MS-Office (MS-Word, Excel, Powerpoint en Outlook) Je bent organisatorisch zeer sterk; flexibel, discreet en een teamwerker ; Initiatief nemen , een gezonde werkmentaliteit en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn je troeven. Je hebt ervaring in leidinggeven aan een team van medewerkers . Wij bieden je een boeiende, gevarieerde functie binnen een enthousiast team met ruimte voor creativiteit, opleiding en vorming. Je kan gratis aansluiten bij onze collectieve hospitalisatieverzekering en hebt recht op maaltijdcheques. Bijkomende voordelen: groepsverzekering, vlotte bereikbaarheid, terugbetaling woon-werkverkeer, bij gebruik openbaar vervoer 100% terugbetaling. Omdat we de gezondheid van onze medewerkers belangrijk vinden, bieden we een waaier van programma's aan die je gezondheid bevorderen. Je relevante ervaring kan een rol spelen in het bepalen van je salaris. Bezorg ons dan ten laatste op 29 april 2021 je kandidatuur (motivatiebrief, cv en kopie van diploma) door online te solliciteren via onze website www.ikvraaghetaan.be. Voor meer informatie over de functie kan je terecht bij Jan Himpe, Coördinator Hartcentrum, op 011 33 70 11 of mail jan.himpejessazh.be. Voor bijkomende algemene informatie kan je contact opnemen met Jelle Pijpops (werving & selectie) op het nummer 011 33 52 46 of mail jelle.pijpopsjessazh.be. Werklocatie Beroepservaring Bachelor of vergelijkbaar niveau Overige uitkeringen Gelieve de sollicitatie procedure te raadplegen of via hier te solliciteren voor deze job
We zoeken naar een Project Manager Industriële Automatisering.
Catalay, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Catalay is een multidisciplinair adviesbureau met kantoren in Brussel. We zijn actief over heel België. Onze core business is het aanleveren van intellectuele diensten op innovatieve en veelal maatschappelijk verantwoorde projecten. Onze activiteiten focussen zich op verschillende engineering domeinen binnen de wereld van energie, infrastructuur, bouwkunde en industrie. We zoeken naar een Project Manager Industriële Automatisering. Verantwoordelijkheden •Je bent verantwoordelijk voor het beheer en de realisatie van één of meerdere projecten. •Je bent in permanent contact met de klanten en de leverenciers. •Je rapporteer rechtstreeks aan de Projectmanager. •Je bent verantwoordelijk van het budget en de offerten. •Je bent verantwoordelijk van de technische en administative voorbereiding. •Je hebt een Bachelor of een Master Diploma of een gelijkwaardige ervaring. •Je hebt een eerst ervaring als leidinggevende in Projectuitvoering. •Je bent leergierig en gemotiveerd. •Je bent een goed organisateur en een goed teamleider. •Je bent resultaatgericht en stressbestendig. Ons aanbod •Je komt terecht in een zeer dynamisch team waar ruimte is voor innovatie •Je kan projecten uitwerken en tekenen op maatschappelijk verantwoorde projecten •Je wordt daadwerkelijk ondersteund. •Je kan rekenen op een mooi uitgewerkte package met tal van extra voordelen. Stuur je CV hrcatalay.com of reageer op deze aanbieding. We hebben verschillende projecten voor u in deze regio
Contractueel expert financiële controle subsidies (A1)
Vdab, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Vlaamse overheid neemt maatregelen om de impact van de coronacrisis te beperken. Lees meer op vlaanderen.be/corona . Gedaan met laden. U bevindt zich op: Contractueel expert financiële controle subsidies (A1) Vacatures Contractueel expert financiële controle subsidies (A1) Solliciteer nu (opent in nieuw venster) Solliciteer Solliciteer Tot en met 21 mei 2021 Vind je het belangrijk dat de overheidsmiddelen efficiënt besteedworden? Ben je gedreven door cijfers en kent de boekhouding voor jou geengeheimen? Wil je mee bijdragen aan een efficiëntere overheid? Dan ben jijmisschien de expert financiële controle subsidies die we nodig hebben Je hoofdtaak is de financiële controle vansubsidiedossiers. Je verzamelt en analyseert financiële documenten van partners(boekhoudkundige controle of prijsanalyse). De resultaten vormen de basis voorbeleidsadvies. Je stelt je rapport voor aan interne en externe stakeholders. Concreet sta je in voor volgende specifieke taken: Financiële controle subsidiedossiers (controle boekhouding partners) zowel on desk als ter plaatse; Prijsanalyse op basis van statistische dataverwerking; Uitwerking controle subsidiedossiers (opmaak contracten, sjablonen, regelgeving,…); Contactpersoon voor subsidieprojecten (beantwoorden vragen van partners, collega’s,…); Netwerken (overleg met partners, departementen, experten, …); Basis bieden voor beleidsadvies Je komt terecht in een gedreven en enthousiast team,aangestuurd door een teamleider (Edwin De Pauw). Wie zoeken we? Formele deelnemingsvoorwaarden : Je bent minimum in het bezit van een masterdiploma of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid [1]. [1] Als je je diploma in het buitenland behaalde, moet jebij aanwerving een attest van de Vlaamse overheid kunnen voorleggen waaruitblijkt dat je diploma gelijkwaardig verklaard is met het vereiste niveau. Jekunt dit aanvragen bij NARIC-Vlaanderen: http://www.ond.vlaanderen.be/naric Alsje het vereiste diploma hebt behaald in een andere taal dan het Nederlands,moet je bij aanwerving aantonen geslaagd te zijn in een taalexamen “artikel 7”bij Selor (www.selor.be). Bijkomende voorwaarden enverwachting: Een diploma in een economische richting is sterk aangewezen. Een zeer goede kennis van excel is noodzakelijk. Goede boekhoudkundige kennis vereist. Kennis BBC-boekhoudingis een troef. Sterk analytisch ingesteld met oog voor detail. Bereid zich te verplaatsen i.k.v. controles ter plaatse. Interesse in het arbeidsmarktbeleid is aangeraden. Wat bieden we? Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft. Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft. Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar en een systeem van glijdende werktijden. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en je hospitalisatieverzekering zijn gratis Alle personeelsleden ontvangen maaltijdcheques (per gewerkte dag). Je wordt aangeworven in de graad van adjunct van de directeur (rang A1) met de bijhorende salarisschaal A111. Anciënniteit verworven bij overheidsdiensten wordt gevaloriseerd. Klik hier voor extra informatie over arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een contract van onbepaalde duur. Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten en kan tot maximaal 20 jaar verloond worden. Je aanvangssalaris is minimaal 3268,73 euro (brutomaandsalaris, aangepast aan de huidige index), reglementaire toelagen niet inbegrepen. Als je solliciteert via horizontale mobiliteit, wordt de functie opgenomen ten laatste 3 maanden na datum van de selectiebeslissing. Deze selectieprocedure verloopt via een objectief wervingssysteem. Het slagen ervoor kan later toegang geven tot het meedingen naar een statutaire bevorderingsfunctie of naar een statutaire functie via de horizontale mobiliteit. Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Wacht niet langer en stel je vandaag nog kandidaat In het selectiereglement vind je meer informatie over de functie, de deelnemingsvoorwaarden en de selectieprocedure. Neem dit aandachtig door voor je solliciteert. Bewaar ook zelf een kopie van het selectiereglement; zo heb je steeds alle relevante informatie bij de hand tijdens het verdere verloop van de procedure. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en bouw mee aan het divers Vlaanderen van morgen Meer informatie over solliciteren bij de Vlaamse overheid De Vlaamse overheid organiseert selecties voor specifieke functies, met een specifiek selectieproces. Een vacature gevonden bij de Vlaamse overheid? Deze 6 sollicitatietips helpen je op weg Met de salarissimulator kan je jouw bruto- en nettoloon berekenen door een aantal vragen te beantwoorden. Lees meer over digitaal solliciteren bij het Selectiecentrum Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste vacatures? Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste vacatures wekelijks in jouw mailbox. Cookievoorkeuren beheren Vlaanderen.be is de officiële website van de Vlaamse overheid uitgegeven door Informatie Vlaanderen
Java Software Architect (BE)
Smals, Sint-Gillis, Brussel Hoofdstad
Als Java Software Architect maak je deel uit van een dynamisch team dat op een Agile / Scrum manier is georganiseerd: beheer van een product backlog, pokerplanningsessies, dagelijkse stand-up meetings, opsplitsing van het werk in sprints van 2 tot 3 weken, retrospectives, Deze manier van werken laat elk teamlid toe sterk bij het project betrokken te zijn en bij te dragen aan de richtingen die bepaald worden. Als technisch teamleider organiseer je het ontwikkelteam en volg je de ontwikkelaars in hun dagelijks werk en in hun verwerving van nieuwe kennis. Je staat in voor het uitdragen van de good practices inzake design en ontwikkeling. Je activiteiten zijn zeer gevarieerd en gaan van de technische expertise over specifieke vragen tot de identificatie van high-level oplossingen in het kader van de implementatie van complexe systemen. Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma (liefst in de Informatica) en hebt een uitgebreide ervaring in een Java-ontwikkelingsomgeving. Je hebt een brede kennis van ontwikkelmethoden en standaarden, architectuur en technologieën in Java en JEE. Je kan een technisch implementatieplan uitwerken en dit plan binnen de toegekende termijnen tot een goed einde brengen. Wij zijn op zoek naar jouw aanleg om de noden te begrijpen en om performante toepassingsarchitecturen aan te reiken. Je bent op zoek naar een afwisselende functie die uitdagingen met zich meebrengt. Je werkt graag in teamverband. Je bent creatief en hebt verantwoordelijkheidszin. Je durft initiatief nemen om kwaliteitsvolle oplossingen aan te bieden. Tot slot heb je een passieve kennis van het Frans. Bij Smals bouw je mee aan complexe ICT-services die een rol gaan spelen in de hele samenleving. Zowel in application development als in ICT infrastructure of ondersteunende diensten is opleiding, specialisatie en carrière mogelijk. ICT for Society wordt daarnaast geflankeerd door een nadrukkelijke balans tussen werk en leven, marktconforme lonen, een hospitalisatieverzekerin Originele vacature is te vinden op StepStone.be – Maak nu een Jobagent aan op StepStone en vind je droombaan https://bit.ly/2jPYsZC Vind gelijkaardige jobs, informatie over werkgevers en carrièretips op StepStone.be
Commercieel afgevaardigde
VERISURE, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Geactualiseerd op 03 december 2020via VERISURE Beschrijving van de onderneming Wij zijn de nummer 1 van intelligente beveiligingssystemen in Europa. Daarom zoeken we de persoon met een smaak voor succes, de wens om een goede klantrelatie op te bouwen en iemand die klaar staat om met ons mee te groeien en de nummer 1 in de wereld te worden. Functiebeschrijving Beveiligingsadviseur worden betekent ervoor kiezen om een uniek professioneel avontuur aan te gaan. Je neemt actief deel aan de ontwikkeling van een brede klantenkring in je eigen regio en je bent verantwoordelijk voor het creëren van een veiligheidsgevoel bij je (potentiële) klanten. Wij trainen je in elk aspect van het werk (verkooptechnieken, productkennis ). Als beveiligingsadviseur, ben jij verantwoordelijk voor: - Het ontwikkelen van je klantenportfolio, bestaande uit particulieren en professionele klanten (o.a. KMO's, BVBA, vrije beroepen, ¿). - Het presenteren van onze Verisure-oplossingen. - Je bent het gezicht van het bedrijf en zorgt ervoor dat je klanten volledig tevreden zijn en blijven. Tijdens je integratie krijg je een theoretische en praktische training, evenals advies van je teamleider, om je vaardigheden te ontwikkelen. Profielbeschrijving - Rijbewijs B - Blanco strafregister (verkeersovertredingen zijn geen blokker) Rijbewijs: Rijbewijs B Voordelen van de betrekking Wanneer je lid wordt van ons verkoopteam, bieden wij: - Een contract van onbepaalde duur - Een vast loon aangevuld met ongelimiteerde commissies - Na het bepalen van de bedrijfswagen-target krijg je een bedrijfswagen met een tankkaart (ook voor privégebruik) - Extralegale voordelen zoals een forfaitaire dagvergoeding, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering en een smartphone met abonnement - Diverse incentives zoals reizen, geschenken, activiteiten, bonussen, ¿ - Reële doorgroeimogelijkheden - Erkenning voor je werk Extra informatie Werkplek HAEREN (BRUXELLES),België Soort overeenkomst : CDI
Lead Engineer Burgerlijke Bouwkunde - Staal - Beton
MULTI, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Lead Engineer Burgerlijke Bouwkunde - Staal - Beton (m/v) Geactualiseerd op 20 november 2020via MULTI Ons in-house ingenieursbureau is gespecialiseerd in diverse staalconstructies alsook civiele werken en waterbouw. Om deze activiteiten verder uit te bouwen, zijn wij op zoek naar een Senior Projectingenieur | DAGELIJKSE TAKEN Als Senior Ingenieur heb je de voorbije jaren heel wat expertise opgebouwd in het berekenen van diverse bouwkundige projecten. In je nieuwe job word je de eindverantwoordelijke voor alles wat met beton, wapening, paalfundaties, staal, verankering en geotechniek te maken heeft. Je werkt zowel mee aan ontwerp- als aan uitvoeringsdossiers Je levert kwalitatieve rekennota¿s op en kijkt het werk van de andere ingenieurs na Je werkt nauw samen met zowel de opdrachtgever als de tekenaars voor de verdere uitwerking van tekenwerk Je adviseert de teamleider van de designers bij het nazicht en aansturen van tekenwerk Je staat in voor de verdere ontwikkeling van de andere (opstartende) projectingenieurs Je wordt verantwoordelijk voor het algemene kwaliteitsbeheer voor staalstructuren en beheert de interne rekenbladen en zorgt voor kennisdeling Je bent proactief en staat klaar met technisch advies voor het team en biedt ondersteuning aan de commerciële afdeling Je neemt zowel intern als extern deel aan projectvergaderingen Je deelt je expertise in precalculaties, kostenramingen en projectopvolging Als er interesse is in een nog bredere en meer verantwoordelijke rol dan kan dit zeker besproken worden Je werkt samen in een team dat bestaat uit 10 personen en waar je rapporteert aan directie/engineering manager. Je komt terecht in een familiale omgeving met een open sfeer en directe feedback-cultuur. Er zijn mogelijkheden tot eigen inbreng en de kans om mee te werken aan de groei van ons bureau. Profiel | OPLEIDING & ERVARING Je beschikt over een Master Diploma Burgerlijk/Industrieel Ingenieur Je hebt een minimum aan 10 jaar ervaring in gelijkaardige projecten en taken Je bent een krak met de software SCIA en kan zich nieuwe software snel eigen maken Je bent een geboren analyticus en gebeten door industriële en civiele bouwkunde Je sterke conceptuele skills en initiatief nemend karakter helpen projecten op een hoger niveau te tillen Je hebt een vlotte verbinding naar Temse en apprecieert een familiale, open cultuur Talenkennis Nederlands : Goed Bouw / Ontwerp en techniek Naam van de werkgever Presentatiewijze een motivatiebrief en een C.V. te versturen via e-mail Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Java Software Architect
SMALS MVM, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Geactualiseerd op 06 januari 2021via SMALS - MVM Als Java Software Architect maak je deel uit van een dynamisch team dat op een Agile / Scrum manier is georganiseerd: beheer van een product backlog, pokerplanningsessies, dagelijkse stand-up meetings, opsplitsing van het werk in sprints van 2 tot 3 weken, retrospectives, Deze manier van werken laat elk teamlid toe sterk bij het project betrokken te zijn en bij te dragen aan de richtingen die bepaald worden. Als technisch teamleider organiseer je het ontwikkelteam en volg je de ontwikkelaars in hun dagelijks werk en in hun verwerving van nieuwe kennis. Je staat in voor het uitdragen van de good practices inzake design en ontwikkeling. Je activiteiten zijn zeer gevarieerd en gaan van de technische expertise over specifieke vragen tot de identificatie van high-level oplossingen in het kader van de implementatie van complexe systemen. Profiel Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma (liefst in de Informatica) en hebt een uitgebreide ervaring in een Java-ontwikkelingsomgeving. Je hebt een brede kennis van ontwikkelmethoden en standaarden, architectuur en technologieën in Java en JEE. Je kan een technisch implementatieplan uitwerken en dit plan binnen de toegekende termijnen tot een goed einde brengen. Wij zijn op zoek naar jouw aanleg om de noden te begrijpen en om performante toepassingsarchitecturen aan te reiken. Je bent op zoek naar een afwisselende functie die uitdagingen met zich meebrengt. Je werkt graag in teamverband. Je bent creatief en hebt verantwoordelijkheidszin. Je durft initiatief nemen om kwaliteitsvolle oplossingen aan te bieden. Tot slot heb je een passieve kennis van het Frans. Talenkennis Nederlands : Goed Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Principal Risk Manager
Belfius Bank, Sint-Joost-ten-Node, Brussel Hoofdstad, Saint-Joss ...
Belfius is de enige 100 % Belgische geïntegreerde bankverzekeraar. Belfius helpt 3,5 miljoen particulieren, zelfstandigen, vrije beroepers en kmo’s. Belfius is de nummer 1 in de publieke en sociale sector en een vooraanstaand partner van grote ondernemingen. En Belfius speelt op de verzekeringsmarkt een essentiële rol langs diverse kanalen en met diverse merken. Als warme bankverzekeraar wil Belfius ook de motor zijn van de samenleving en van tevreden klanten. De Belfius-medewerkers vormen de olie en de brandstof die die motor moeten doen draaien. Daarom zet Belfius volop in op geëngageerde medewerkers, medewerkers die graag een extra inspanning doen, zich betrokken voelen bij de organisatie en mee de kar willen trekken. Functieomschrijving Het Research Analysis team focust op de kredietrisicoanalyse van allerlei soorten van tegenpartijen: banken, verzekeraars, monoliners, asset-backed securities, internationale ondernemingen, soevereine staten, supranationale entiteiten en internationale public finance-ondernemingen. Naast de eigenlijke kredietanalyse definieert het team kredietlimietenkaders voor die tegenpartijen en doet het concrete kredietlimietvoorstellen voor alle activiteiten bij Belfius Bank en zijn dochters, en voor Belfius Insurance. De limieten worden streng gemonitord in nauwe samenwerking met het rapporteringsteam van FM Risk Management. Een tweede focus is de opvolging van de ex-legacy-portefeuilles. Het team zorgt voor de monitoring ervan, formuleert/test voorstellen van andere afdelingen wanneer zich opportuniteiten voor risicoafbouw aandienen, en geeft de informatie door aan het senior management. Kerntaken Als senior lid van je team zal je een actieve rol spelen in de volgende taken: samen met de analisten risicosectoren of sectoren waaraan Belfius sterk is blootgesteld analyseren; de ex-legacy-posities en monitoren en voorstellen voor risicoafbouw doen/challengen wanneer zich opportuniteiten aandienen; de leiding nemen in de voorbereiding van periodieke en/of eenmalige rapporten en presentaties over onderwerpen die te maken hebben met obligatie- en kredietderivaten; ESG helpen integreren in de verschillende ratingmodellen, met speciale aandacht voor de bank-, verzekerings- en landenmodellen; je doet dat in nauwe samenwerking met analisten en met de afdelingen CRO Corporate Office en Model Management; je analyses presenteren aan het senior management en aan de bevoegde beslissingscomités; de andere teamleden ondersteunen en coachen; organisatorische of operationele hervormingen voorstellen en een leidende rol op je nemen met het oog op meer efficiëntie bij het halen van onze doelstellingen; back-up zijn voor de teamleider. handelsingenieur of een master in financiën, of gelijkwaardige ervaring; ervaring in het monitoren van obligatie- en derivatenportfeuilles (zowel “high level” als “deep dive”); ervaring in kredietanalyse is een pluspunt; kennis van de reglementaire vereisten i.v.m. kredietrisico’s, met focus op de financiële markten, is een troef; uitstekende analytische vaardigheden, kritisch denken, creativiteit, zelfmotivatie, snel leren, initiatief nemen; uitstekende communicatievaardigheden (mondeling Nederlands en Frans, schriftelijk Engels). Bij Belfius willen wij Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving en jij kan ons helpen om het verschil te maken. Wij hechten er veel belang aan dat elke medewerker privéleven en werk goed met elkaar kan combineren. Zo is onze bedrijfscultuur in de eerste plaats gebaseerd op vertrouwen en autonomie en hebben we een hybride manier van werken ingevoerd, “Home Based” genaamd, die berust op een gezond evenwicht tussen telewerk en ‘onsite’ werken op kantoor. Als nieuwe medewerker word jij automatisch aangeworven met dit statuut. Concreet werk jij thuis gedurende het grootste deel van je werktijd, en combineer je dat telewerk met aanwezigheid op de werkplek, m.a.w. onze hoofdzetel of een regionale zetel, afhankelijk van de behoeften van de dienst en met het oog op de instandhouding van onder meer een goede samenwerking met je chef, je collega’s, je transversale contacten enz. De hoofdzetels en de regionale zetels zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je naar kantoor werken? Begin dan je werkdag op de hoofdzetel met een trainingssessie in de Belfius Workout, de fitnessruimte madebelfius, gebruik 's middags een gezonde lunch in een van onze bedrijfsrestaurants of in The Village, waar je eveneens informele vergaderingen kan houden met collega's bij een koffie of een kleine versnapering. Neem je loopbaan in eigen handen en maak gebruik van de mogelijkheden tot individuele ontwikkeling die je worden aangeboden door de Belfius Academy. Als werkgever investeren wij in de ontwikkeling van leadership. Voorts zijn diversiteit en gelijke kansen in onze ogen belangrijke waarden. We bieden je bovendien een aantrekkelijk loonpakket aan dat je ten dele zelf kan samenstellen volgens je eigen behoeften, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement op het openbaar vervoer, een korting op bank- en verzekeringsproducten enz. Bereken je reistijd Naar Als diensthoofd sta je in voor de leiding en coördinatie van de dienst Vrije Tijd.Jouw belangrijkste uitdagingen:Je stuurt de medewerkers van de dienst aan, biedt ondersteuning, coacht en Je bent samen met andere technici van CC Binder verantwoordelijk voor het realiseren en begeleiden van allerhande cultuurproducties en evenementen. Je onderhoudt op een efficiënte manier de EQUANS, de nieuwe naam van ENGIE Solutions in België, is op zoek naar een Elektromechanieker in Lillo.Ontdek hieronder welke taken je zal uitvoeren en solliciteer snelals Elektromechanieker sta je De Administration Service Manager zorgt samen met zijn team (een 9-tal administratieve medewerkers) voor de administratieve en organisatorische ondersteuning van de departementen Medisch Toezicht, Je assisteert de Preventieadviseur – Arbeidsarts zodat deze efficiënt zijn/haar overeengekomen taken met betrekking tot het Gezondheidstoezicht, bij de klanten, kan uitoefenen.Je voert, in Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring. Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type) Ontvang nieuwe 'Project management, Financiële analyse' jobs in Brussel meteen in je mailbox.
Accounting & Finance Manager BeNeLux (M/V/X)
Total, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Geef het beste van jezelf aan de energie Sluit u aan bij TotalEnergies : meer dan 500 verschillende beroepen in 130 landen. Een verantwoordelijke maatschappij met sterke veiligheids- en ethische standaarden, vele loopbaanmogelijkheden, een cultuur waar innovatie centraal staat en een missie die de 105.000 medewerkers van TotalEnergies: dag na dag de energie verbeteren. Functieomschrijving TotalEnergies is op zoek naar een Accounting & Finance Manager BeNeLux (m/v/x) voor zijn filialen van AS24 BeNeLux. AS24 behoort tot de Tak Marketing & Services en is een bedrijf dat actief is op de groeiende Europese markt, met een constante behoefte aan aanpassing op het gebied van stationsnetwerk en organisatie. Het bedrijf is één van de belangrijkste Europese leveranciers van diesel, AdBlue en nieuwe energie LNG/CNG op de wegen, met zijn netwerk van stations en kaarten gewijd aan zware vrachtvoertuigen. AS24 BeNeLux beschikt over een netwerk van 120 tankstations en meer dan 1.400 klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Brussel. De Accounting & Finance Manager (m/v/x) rapporteert aan de Algemene Directeur BeNeLux en is verantwoordelijk voor de volgende taken: 1. Managementrol & verantwoordelijkheden - Je bent verantwoordelijk voor het managen, trainen en coachen van het accounting-finance team bestaande uit 3 personen. De door het Management verstrekte informatie en boodschappen dien je op regelmatige basis te delen en toe te lichten. - Je bent het aanspreekpunt voor het hoofdkantoor van AS24 in Nantes, Frankrijk. 2. Financiën en boekhouding - Je bent verantwoordelijk voor het beheer en de controle van de dagelijkse financiële operaties van de Hubs van de dochterondernemingen. Nauwkeurigheid en nauwgezetheid zijn voor jouw basisprincipes. - Je organiseert regelmatige uitwisselingsmomenten met partners in uitbestede boekhoudkundige gebieden en houdt toezicht op dit proces. - Je stelt alle, door de autoriteiten en auditors vereiste aangiften op en ziet toe op de naleving van de wettelijke voorschriften. 3. Beheer van de cashflow & Management controle - Je plant, beheert en keurt de cashflow goed, inclusief financieringsaanvragen die bij het AS24-hoofdkantoor worden ingediend. - Je stelt concept-analyses op en compileert maandelijkse rapporten. - Je organiseert en voert audits uit (intern en extern) voor de dochterondernemingen van de Hub. - Je bent verantwoordelijk voor interne controle items en ziet toe op de naleving hiervan, samen met de Algemene Directeur en de Administratief Directeur van AS24. Je bent in het bezit van een Master in een economische of financiële richting met minstens 10 jaar relevante ervaring. Je bezit de nodige kennis over de toepasselijke wettelijke voorschriften inzake boekhouding en fiscaliteit in de BeNeLux. Je werkt op een nauwkeurig een goed georganiseerde manier, je werkt graag in team en legt graag contact met vele verschillende gesprekspartners. Je beheerst de IT-tools. Je hebt een goede kennis van het Nederlands, Frans en Engels. Vanaf je eerste werkdag word je begeleid: vorming en opleiding maken inherent deel uit van je loopbaan. Verantwoordelijkheidszin, zelfstandigheid en teamspirit zijn sleutelbegrippen van je inzet voor ons. In ruil bieden we je mooie carrièremogelijkheden binnen TotalEnergies. Heb je zin om deel uit maken van dit dynamisch team ? Aarzel dan niet om te solliciteren Bereken je reistijd Naar Een exact adres is niet beschikbaar voor deze job. Daarom kan het zijn dat de berekende reistijd afwijkend is in werkelijkheid. Je bent samen met andere technici van CC Binder verantwoordelijk voor het realiseren en begeleiden van allerhande cultuurproducties en evenementen. Je onderhoudt op een efficiënte manier de Wat doe je als Teamleider Repairs bij Coolblue?Als Teamleider Repairs ben je verantwoordelijk voor alle dagelijkse werkzaamheden binnen de Repairs afdeling van jouw winkel. Je zorgt samen met je Je assisteert de Preventieadviseur – Arbeidsarts zodat deze efficiënt zijn/haar overeengekomen taken met betrekking tot het Gezondheidstoezicht, bij de klanten, kan uitoefenen.Je voert, in Waarom voor jou? Omdat je samen met je andere collega’s instaat voor de algemene boekhouding en hierin doe je diverse taken.Omdat je dagelijks de inkomende facturen voorbereidt : je controleert, Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring. Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type) Ontvang nieuwe 'Financieel management' jobs in Brussel meteen in je mailbox.
Product Manager Clearing & Settlement
KBC, België, BE, Molenbeek-Saint-Jean
Als Product Manager Clearing & Settlement ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de visie, de strategie en de roadmap voor de betaaloplossingen van KBC België. Zo zorg je ervoor dat KBC-klanten kunnen betalen, bijvoorbeeld met hun kaart of met Payconiq, en betaald worden via SDD en betaalterminals. Maar ook dat ze het geld op hun zichtrekening kunnen beheren. Clearing is een essentieel onderdeel van betalingen. Het zorgt ervoor dat de transactie lukt en dat het geld tussen de betrokken banken uitgewisseld wordt. Functieomschrijving Je bent verantwoordelijk voor de strategische visie van KBC op het vlak van clearingkanalen. Waar zetten we op in en waar gaan we in de toekomst naartoe? Op die vraag geef jij een antwoord. Deze visie vertaal je in een roadmap van concrete initiatieven om de visie te realiseren. Je doet het strategisch en tactisch account management met de clearingkanalen. Je vertegenwoordigt KBC op diverse interbancaire fora, zowel op Belgisch als op Europees niveau. Hiervoor reis je gemiddeld eenmaal per maand naar Parijs of Frankfurt. Je werkt contracten uit met een marktconforme pricing, werkt proactief samen met strategische partners en volgt dagdagelijks op hoe het loopt. Je bent ook verantwoordelijk voor de facturatie en de budgetten van en voor de clearingkanalen. Je houdt vinger aan de pols bij je operationele collega’s en de gebruikers van onze clearingdiensten. Zo weet je waar eventuele problemen zitten en hoe het beter kan. Je neemt actief deel aan diverse projecten binnen product management, bijvoorbeeld rond data of innovaties. Bij voorkeur heb je een masterdiploma en/of relevante ervaring, bijvoorbeeld in product management of account management. Ervaring in clearing is een meerwaarde, maar geen must. Je kan je snel inwerken in complexe materie en kijkt daar ook naar uit. Het interesseert je om voortdurend bij te leren en expert te worden. Je durft beslissingen te nemen én die van anderen te challengen als jou dat nodig lijkt. Je communiceert vlot met iedereen, op verschillende niveaus binnen de organisatie. Samen met je collega’s successen boeken, als team player is dat wat jou drijft. Je spreekt Nederlands en Engels, en liefst ook een mondje Frans. Boven op on-the-job learning investeren we in jou met een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen. Je krijgt een contract van onbepaalde duur en een competitief loon. Je kan ook kiezen uit een waaier aan extralegale voordelen. Onze hoofdkantoren zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook (deels) thuiswerken kan. Dankzij flexibele werkuren kan je je werk en je privéleven op elkaar afstemmen. Dat is een van de redenen waarom we het Top Employer 2021 certificaat kregen. En we vertellen je graag in een kennismakingsgesprek wat de andere redenen zijn ;-) Bereken je reistijd Naar KBC | Havenlaan 2, 1080 Sint-Jans-Molenbeek Wat doe je als Teamleider Repairs bij Coolblue?Als Teamleider Repairs ben je verantwoordelijk voor alle dagelijkse werkzaamheden binnen de Repairs afdeling van jouw winkel. Je zorgt samen met je Je staat in voor de coördinatie en leiding van de jeugddienst. Je bent verantwoordelijk voor de planning, organisatie, aansturing en opvolging van de dienst en bepaalt concrete opdrachten en Als diensthoofd sta je in voor de leiding en coördinatie van de dienst Vrije Tijd.Jouw belangrijkste uitdagingen:Je stuurt de medewerkers van de dienst aan, biedt ondersteuning, coacht en Waarom voor jou? Omdat je samen met je andere collega’s instaat voor de algemene boekhouding en hierin doe je diverse taken.Omdat je dagelijks de inkomende facturen voorbereidt : je controleert, Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring. Ontvang nieuwe 'Product management, Pr & bedrijfscommunicatie' jobs in Brussel meteen in je mailbox.
Accountant / Senior
Jobat, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Klaar voor een digitale uitdaging ? Op zoek naar een kantoor met een goede teamsfeer, een uitdagend takenpakket en een flexibele manier van werken? Te mooi om waar te zijn? Dacht het niet Dit kantoor telt meerdere vestigingen, en gaat voor het kantoor in Tremelo op zoek naar een communicatieve (ervaren) dossierbeheerder/ accountant. De 20 medewerkers zijn hun belangrijkste bezit. Daarom hebben zij inspraak in de beslissingen die genomen worden, hebben zij recht op glijdende uren (thuiswerk, overuren vrij opnemen, …) en wordt er voldoende tijd genomen voor toffe en ontspannende teambuildings. Zie jij jezelf hier werken? Snappen wij Solliciteer vandaag nog. Dossierbeheerder / Boekhouder / Accountant De verantwoordelijkheden Door de digitale manier van werken houden ze hier genoeg tijd over voor hetgeen er echt toe doet, namelijk, het ondersteunen en adviseren van klanten. Vanaf het begin sta je de klant te woord, via telefoon en email. Ook kom je regelmatig op locatie bij de klant. De kwartaal- en eindbesprekingen bespreek je zelfstandig met de klant . Indien er zich veranderingen voordoen gedurende het jaar, zorg je ervoor dat je de klant hiervan tijdig op de hoogte brengt. Daarnaast houd je je uiteraard bezig met de andere taken in het dossier: fiscale aangiftes, boekhoudkundige verwerking, balansen & jaarrekeningen opstellen, … Dossierbeheerder / Boekhouder / Accountant Een digitale mindset heb je: dit kantoor werkt volledig digitaal en zorgt hierdoor voor een optimale dienstverlening. Idealiter deed je ervaring op met het softwarepakket Expert / M en Exact Online. Je komt terecht in een communicatief team . Het is dus ook logisch dat je beschikt over een vlotte babbel en stevige communicatie skills. Je bent een teamspeler in hart en nieren : je werkt het liefst in een kantoor met een gezellige en hechte teamsfeer. Deze criteria mag je alvast afvinken Idealiter deed je minimaal 3 jaar ervaring op in de accountancy sector. Dossierbeheerder / Boekhouder / Accountant Het aanbod De teamsfeer in dit kantoor is een van hun belangrijkste troeven . De medewerkers hebben een zeer goede band met elkaar en zorgen voor elkaar. Elk jaar organiseren 2 collega's de teambuildings. Dit kan van alles zijn: een dagje op de tandem of de scooter, of de competitie aangaan tijdens een lasergame. Glijdende uren waren hier al een feit vóór Corona. De balans tussen werk en privé is hier namelijk heel belangrijk. Je mag daarom de helft van de week van thuis werken en daarnaast wordt er heel veel rekening gehouden met jouw thuissituatie . Het salarispakket bestaat uit een brutoloon aangevuld met een pak aan extralegale voordelen: maaltijdcheques €8 onkostenvergoeding groepsverzekering GSM abonnement een jaarlijkse bonus. Tenslotte word je in alles ondersteund . Je kunt opleidingen volgen (hiervoor krijg je een budget), je kunt starten met je ITAA-stage, of je kunt bijvoorbeeld je soft skills bijspijkeren. Ben jij of ken jij iemand die interesse zou hebben in deze vacature? Geef ons meteen een seintje en stuur vandaag nog je CV in via apply austinbright.com Wij helpen je met plezier verder in je zoektocht. Ben je toch op zoek naar een andere omgeving? Een van onze consultants voert graag een vrijblijvend gesprek met jou om af te stemmen waar je het beste zou passen, uiteraard altijd op een vertrouwelijke manier. De gegevens die je invult via dit formulier worden enkel gebruikt voor deze sollicitatie. Door te klikken op verzenden, ga je ermee akkoord dat we je gegevens bezorgen aan de aanbieder van deze vacature. Ben jij iemand wiens hart sneller slaat als hij business behoeften op een creatieve en realistische manier kan vertalen naar wendbare architectuurontwerpen?Als Business Architect voor de Jij bent hét aanspreekpunt voor bezoekers, klanten en collega's, zowel aan de balie als aan de telefoon. Je checkt de gasten -in en -uit en geeft uitleg over het hotel en de omgeving. Je verricht Wat doe je als Teamleider Repairs bij Coolblue?Als Teamleider Repairs ben je verantwoordelijk voor alle dagelijkse werkzaamheden binnen de Repairs afdeling van jouw winkel. Je zorgt samen met je DoenVerwonderen. Klanten verwonderen met uitstekende service en doorn et dat stapje extra te zetten. Jouw persoonlijk advies geven bij het verkopen van onze producten.Flexibel. Je wordt binnen de Als manager neem je de leiding over een gepassioneerde ploeg enthousiastelingen met één doel: een uitstekende service bieden aan klanten die komen genieten van heerlijke buffetten, en bediening aan Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring. Ontvang nieuwe 'Accounting' jobs in Vlaams-Brabant meteen in je mailbox.