We gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren, verkeer te analyseren en relevante advertenties weer te geven.
Details Aanvaarden
Positie invoeren

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Krediet analist in Belgium"

Ontvang statistische informatie per mail

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Krediet analist in Belgium"

1 200 € Gemiddeld maandsalaris

Niveau van het gemiddelde loon tijdens de laatste 12 maanden: "Krediet analist in Belgium"

Valuta: EUR USD Jaar: 2021
Op de staafdiagram is de verandering van het gimiddelde loon van het beroep Krediet analist in Belgium getoond.

Indeling van de "Krediet analist" vacatures in de regionen Belgium

Valuta: EUR
Op de staafdiagram is de verandering van het gimiddelde loon van het beroep Krediet analist in Belgium getoond.

Top provincies Belgium volgens niveau van het loon voor de beroep "Krediet analist"

Valuta: EUR
Op de staafdiagram is de verandering van het gimiddelde loon van het beroep Krediet analist in Belgium getoond.

Top van de gelijkaardige vacatures volgens niveau van het loon in Belgium

Valuta: EUR
Onder de gelijkaardige beroepen in Belgium met het meest hoge loon is Schadebehandelaar. Volgens de gegevens van onze site het niveau van het loon bedraagt 2400 eur. Op de tweede plaats staat Investment Director met het loon van 1956 eur en op de derde plaats staat auditor met het loon van 1943 eur.

Aanbevolen vacatures

Credit analist Business Decision center
Crefius, Roeselare
Ben je geïnteresseerd in hypothecaire kredieten en de geldende regelgeving en wil je graag fulltime werken in een constant veranderende omgeving? Dan is deze job iets voor jou Crefius (www.crefius.com ) is als B2B-onderneming gespecialiseerd in het beheren van hypothecaire woonkredieten voor rekening van verschillende kredietverstrekkers. Om onze groei te ondersteunen, zijn we op zoek naar een Credit analist Business (M/V) voor onze zetel in Roeselare. Functiebeschrijving Een Credit analist Business heeft tot taak het analyseren van kredietaanvragen en het leveren van geargumenteerd advies aan het bevoegde kredietcomité conform de door Belfius Bank vooropgestelde doelen qua rentabiliteit, risicobeheer, kredietpolitiek, kredietbeheer en imago en rekening houdende met de afgesproken SLA’s met Belfius Bank op vlak van doorlooptijd en klantentevredenheid. Daarnaast biedt hij/zij ook ondersteuning aan de front-office door: Het beantwoorden van alle ad hoc vragen over nieuwe kredietdossiers, Informatie (krediet-technisch, fiscaal of juridisch) te verstrekken aan de HOME specialist en business banker, met voldoende aandacht voor de specifieke eisen van klanten uit het business segment (oplossing op maat, commercieel meedenken …); In samenwerking met de HOME-specialist en business banker op zoek te gaan naar oplossingen en alternatieven indien de gevraagde kredietmodaliteiten niet haalbaar blijken De Credit analist Business heeft bijzondere aandacht voor de voice of the customer, digital experience en heeft systeemkennis. Je beschikt over een Master , bij voorkeur in een economische, financiële, wiskundige of juridische richting of over relevante ervaring in de sector, Je hebt bij voorkeur minimum 3 jaar ervaring Je bent analytisch, dynamisch, flexibel en stressbestendig Klanttevredenheid is een prioriteit Je kunt zelfstandig werken, maar je werkt ook graag in teamverband om gemeenschappelijke doelen te bereiken Je bent bereid om bij te leren en je hebt verantwoordelijkheidsgevoel Je drukt je vlot uit in het Nederlands en hebt een passieve kennis van het Frans (begrijpend lezen en luisteren) Je bent vertrouwd met de MS Office Tools Een contract van onbepaalde duur Ruime ervaring in de financiële sector Een boeiende job en een gevarieerd takenpakket in een groeiend bedrijf Een flexibele werkorganisatie en een jonge, dynamische werksfeer Een competitief loon aangevuld met een ruim pakket aanvullende voorwaarden Permanente vorming en coaching Geïnteresseerd? Stuur je kandidatuur met CV en motivatiebrief naar HRMcrefius.com tegen uiterlijk 19/07/2021 – ter attentie van Sabrina Amengual. Hebt u een vraag? Crefius biedt u oplossingen die bij u passen, voor elke fase in de levenscyclus van een krediet.
Senior Business Analist
Crefius, Roeselare
Ben je geïnteresseerd in hypothecaire kredieten en de geldende regelgeving en wil je graag fulltime werken in een constant veranderende omgeving? Dan is deze job iets voor jou Crefius (www.crefius.com ) is als B2B-onderneming gespecialiseerd in het beheren van hypothecaire woonkredieten voor rekening van verschillende kredietverstrekkers. Om onze groei te ondersteunen, zijn we op zoek naar een Senior Business Analist (M/V) voor één van onze zetels: Roeselare of Wépion. Functiebeschrijving Een Senior Business Analist heeft tot taak de volledige opvolging van projecten die betrekking hebben op het domein woonkredieten, tot een goed einde te kunnen brengen. Hij/zij is de persoon die de behoeftes van eindgebruikers, Finance, Front Office analyseert en inventariseert en vertaalt in een IT-lastenboek. Hij/zij bepaalt samen met IT de nodige budgetten en volgt die op. Daarnaast gaat hij/zij ook de ontwikkeling bij IT of de nodige aanpassingen die noodzakelijk zijn in de business begeleiden, coördineren en bereidt hij/zij de inproductiestelling voor in al haar aspecten. De nodige overlegorganen en governance wordt opgezet om het project tot een goed einde te brengen. De Senior Business Analist heeft bijzondere aandacht voor de voice of the customer, digital experience en heeft systeemkennis. Je beschikt over een Master , bij voorkeur in een economische, financiële, IT, wiskundige of juridische richting of over relevante ervaring in de sector, Je hebt bij voorkeur minimum 3 jaar ervaring in projectmanagement , Je begrijpt snel hoe business processen en IT-processen functioneren, Je hebt kennis of je bent geïnteresseerd over hypothecaire kredietverstrekkingsprocessen, processen voor consumentenkredieten of professionele kredieten Je bent een goede organisator en kan mensen motiveren, Je bent analytisch, maar kan ook synthetiseren voor het management, Je bent communicatief Je drukt je vlot uit in het Nederlands en in het Frans en je hebt een goede kennis van het Engels Je bent vertrouwd met de MS Office Tools Ruime ervaring in de financiële sector Een boeiende job en een gevarieerd takenpakket in een groeiend bedrijf Een contract van onbepaalde duur Een flexibele werkorganisatie en een jonge, dynamische werksfeer Een competitief loon aangevuld met een ruim pakket aanvullende voorwaarden Permanente vorming en coaching Geïnteresseerd? Je kunt je kandidaat stellen voor deze functie en jouw CV en motivatiebrief doormailen naar HRMcrefius.com tegen uiterlijk 31/08/2021 – ter attentie van Sabrina Amengual. Hebt u een vraag? Crefius biedt u oplossingen die bij u passen, voor elke fase in de levenscyclus van een krediet.
Financieel analist - passie voor Excel in Zele
SD Worx Staffing Solutions, Zele, Dendermonde
Voor een internationale onderneming zijn wij momenteel op zoek naar een financieel analist. Als analist zal je instaan voor: Opmaken budgetten, forecasts en marktanalyses Analyseren van diverse trends In kaart brengen van de financiële impact van activiteiten (benchmarking, impact per regio, ) Maandelijkse rapporteringen opstellen Ondersteuning bieden voor audits Je behaalde een masterdiploma en hebt een eerste ervaring binnen een gelijkaardige functie Je hebt een passie voor cijfers Je werkt graag met Excel en wil jezelf daar verder in verdiepen Kennis van SAP, Qlikview en/ of OneStream is een troef Je bent flexibel, analytisch en hands-on Jobgerelateerde competenties Verwachtingsmodellen opstellen voor de organisatie, het herstructureringsproject of het bestudeerde financieel product De krediet- en marktrisico's, van de organisatie bestuderen en identificeren Oplossingen voorstellen om die risico's te dekken Financiële, economische en geopolitieke informatie met een mogelijke impact op de markten analyseren Een internationale onderneming Een uitdagende job, waarbij je zelfstandig en analytisch te werk kan gaan Zet die koffers maar klaar, want ocassioneel wordt er ook gereisd Een mooie verloning met extralegale voordelen Voltijdse job in daguren Plaats tewerkstelling gelijkwaardig door ervaring. Werkervaring Minstens 2 jaar ervaring Talenkennis Engels (goed) Nederlands (zeer goed) Voltijds Plaats tewerkstelling Log in om te ontdekken hoe goed deze job bij je past Solliciteren met CV Vermeld de referentie: 111036 Erkenningsnummer: VG 1570/BU00396-405-20130225W.INT.682 Deze functie staat open voor iedereen. Niet alle vacatures zijn nagekeken door VDAB. VDAB is niet aansprakelijk voor de inhoud van de niet-nagekeken vacatures.
Projectmanager Proces en Integratie - Business Analist
Garage Kenis NV, Turnhout
Projectmanager Proces en Integratie - Business Analist Deze partner(s) bieden eveneens deze vacature aan: StepStone Op basis van jouw analyses, adviezen en oplossingen kunnen jouw collega's en het management strategische beslissingen maken. Je zal de verantwoordelijkheid krijgen om verder te werken aan de integratie, optimalisatie, automatisering en digitalisering van onze verschillende vestigingen en afdelingen . Je definieert de verschillende processen van onze afdelingen en documenteert en onderhoudt deze. Je blijft medeverantwoordelijk voor het operationeel houden van deze processen. Je bepaalt mee de noden van de business en zoekt naar geschikte oplossingen om efficiënter te kunnen werken en je vertaalt de business noden en interne processen naar eventuele IT-oplossingen. Je neemt deel aan projecten om de applicaties en verwerkingsprocessen te optimaliseren en te verbeteren. Je legt de link tussen cijfers en procedures ,gaat in gesprek met onze medewerkers om mogelijke problemen te identificeren. Je zoekt mee naar oplossingen. Je zorgt ervoor dat rapporten en interfaces op een geautomatiseerde manier informatie aanleveren. Je zorgt ervoor dat je data op een duidelijke manier kan visualiseren in een nog te ontwikkelen BI-tool zodat de juiste analyses kunnen gemaakt worden Communicatie speelt een belangrijke rol in de functie. Een ondernemende en dynamische persoonlijkheid met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een hands-on mentaliteit Innovatief, creatief, oplossingsgericht, analytisch en hebt een flinke portie doorzettingsvermogen Enkele jaren ervaring in procesoptimalisatie, business analyse of in het inrichten van systemen In staat om een helikopterview over de verschillende afdelingen en hun processen te behouden Een snel inzicht in processen en streeft steeds naar efficiëntie en automatisering In staat om je communicatiestijl aan te passen aan de verschillende belanghebbenden en je kan behoeften correct interpreteren. Voldoende stressbestendig en deadlines schrikken jou niet af Service gericht en wordt gedreven door het verder helpen van mensen. Een sterke IT-kennis en een echte excell wizard. Een grote awareness voor security en kennis van de GDPR-wetgeving Administratief sterk en je hebt oog voor detail Vlot in communiceren in het Nederlands, Frans en Engels Een masterdiploma in een economische, financiële of IT richting of gelijk door ervaring Jobgerelateerde competenties De elementen voor een audit voorbereiden Deze doorsturen naar de accountant, de beheerscontroller, of ze analyseren Budgetten voorbereiden De resultaten per eenheid, product of markt opvolgen Oorzaken en verschillen identificeren De onregelmatigheden of onjuistheden die werden vastgesteld tijdens onderzoeken of controles identificeren en bekendmaken Audits uitvoeren (opzoeken van boekhoudkundige documenten, controle van de toegepaste werkingsregels, ontmoeting met de betrokken medewerkers, ) De methodes en procedures voor boekhoudkundige controle bepalen of invoeren Hun toepassing controleren en aanpassingen voorstellen De regelmatigheid en betrouwbaarheid van de uitgevoerde operaties controleren De financiële toestand van de organisatie controleren De financiële risico's (beheer van activa en passiva, markt, krediet) van een organisatie opvolgen (voorzieningen voor kosten, uitstaande bedragen, ) Het jaarlijkse auditplan van een organisatie uitwerken en uitvoeren of de auditopdrachten bepalen en superviseren Persoonsgebonden competenties Resultaatgerichtheid Zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (flexibiliteit) Samenwerken als hecht team Zelfstandig werken Je wordt klaargestoomd om verder door te groeien naargelang je interesse Je komt terecht in een sterk groeiend bedrijf, financieel gezond en gedreven door innovatie Professionaliteit en entrepreneurship wordt hoog in het vaandel gedragen Plaats tewerkstelling Garage Kenis NV Steenweg Op Gierle 314 2300 TURNHOUT Toon op kaart Log in om te ontdekken hoe goed deze job bij je past Niet alle vacatures zijn nagekeken door VDAB. VDAB is niet aansprakelijk voor de inhoud van de niet-nagekeken vacatures.
JAVA Developer / Analist
Xquisit, Antwerpen
Voor onze klant zijn we op zoek naar een Senior JAVA Developer / Analist. Je bent bij ons géén nummer , wij houden van een persoonlijke en menselijke aanpak. 100% eerlijke communicatie is ook typisch Xquisit Wij waarderen jouw talent , kunde en inzet . We gaan dan ook altijd tot het uiterste om ervoor te zorgen dat jij goed in je vel zit op je werk en dat je je thuis voelt , zowel bij ons als bij de eindklant. De mogelijkheid om jezelf te kunnen ontwikkelen is van onschatbare waarde. Cursussen, opleidingen, certificaten, … zijn dan ook altijd bespreekbaar. Aan vaste werknemers bieden wij een interessant pakket van voordelen waaronder een competitief salaris, een firmawagen, hospitalisatie- en groepsverzekering, 12 extra ADV-dagen en dergelijke. Je bent steeds welkom op ons kantoor in het rustige groen van Brasschaat en er worden regelmatig events georganiseerd voor leden van de Xquisit-familie Dienstverband Freelance - Medewerker Xquisit (onbepaalde duur) Xquisit staat garant voor: Oplossingen voor korte of lange termijn. Persoonlijke en professionele begeleiding. Ervaren, gecertificeerde specialisten. De juiste persoon voor ieder project of organisatie. Flexibiliteit.
Analist/Programmeur
K.T.O., Izegem, Roeselare
Geactualiseerd op 09 november 2020via K.T.O. Tailormade Logistics (TML) is een internationale organisatie, gespecialiseerd in logistiek en transport. Wij kenmerken ons door het aanbieden van een op maat gemaakte dienstverlening. Naast onze hoofdzetel, gelegen in de Gentse Zeehaven, beschikken wij over een netwerk aan vestigingen in zowel binnen- als buitenland. Voor onze site te Izegem zijn wij, voor het departement IT, op zoek naar een analist/programmeur. Jouw takkenpakket: Je staat in voor het onderhoud van de in huis geschreven applicaties binnen de logistieke sector (WMS, API, ). Je maakt functionele analyses van de huidige bedrijfsprocessen ifv: ontwikkelen van nieuwe modules, optimaliseren van bestaande modules en koppeling met externe softwarepakketten. Je bent verantwoordelijk voor de technische analyses en ontwikkeling binnen .Net en C#. Je werkt met diverse ontwikkeltools zoals .Net Framework, C#, Visual Studio; MS SQL, Jasper reports en Team Foundation Server. Je begeleidt en ondersteunt eindgebruikers. Profiel Je behaalde een A1 diploma binnen een IT- gerelateerde richting, of een A2 met enkele jaren relevante ervaring. Je hebt ervaring met .Net, C#, .ASP.net en MS SQL. Je bent communicatief en probleemoplossend ingesteld. Je bent een enthousiaste teamplayer met een positieve ingesteldheid Talenkennis Frans : Middelmatige Nederlands : Middelmatige Engels : Middelmatige Naam van de werkgever Presentatiewijze een motivatiebrief en een C.V. te versturen via e-mail Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Analist/Programmeur
D.R.&S., België, BE
Geactualiseerd op 23 september 2020via D.R.&S. Als Analist/Programmeur ben je in staat om een bestaand systeem te bekijken, te begrijpen en te upgraden. Nadat je een goed beeld hebt verkregen van hoe alles werkt, ga je over tot het effectief programmeren in Navision. Verder help je met de configuratie en het onderhoud van het bedrijfseigen bestelplatvorm. Na jouw analyses bepaal je mee welke verbeteringen er kunnen worden doorgevoerd. Je weet als geen ander data uit de verschillende systemen bijeen te brengen en zorgt dat deze op een structurele manier worden weergegeven. Daarnaast onderhoud je de contacten met externe partners. Profiel Om als Analist/Programmeur aan de slag te gaan ben je in het bezit van een master- of bachelorsdiploma binnen IT. Idealiter blik je terug op een aantal jaar relevante werkervaring. Je hebt kennis van één of meerdere object georiënteerde programmeertalen. Bij voorkeur heb je affiniteit met ERP, EDI, BI tools (Power BI of Qlik Sense),¿ Je hebt een brede interesse in IT en staat voortdurend open om nieuwe zaken op te pikken. Je bent analytisch, hands-on en kunt je vlot in NL/ENG uitdrukken. Talenkennis Nederlands : Goed Engels : Enige Naam van de werkgever Presentatiewijze een motivatiebrief en een C.V. te versturen via e-mail Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Tender Analist
Actief Interim, Willebroek, Mechelen
Online sinds 23 feb. 2021 - Interim met optie "vast werk" Je werkt heel graag met cijfers. Analyses maken, prijzen vergelijken, negotiëren zit in jouw bloed? Daarnaast heb je een passie voor de logistieke sector? Dan zal deze functie jou zeker aanspreken. Onze klant, een van de grootste spelers in de logistieke wereld, is in volle groei en zoekt een volwaardige tender analist om hun sales team te ondersteunen. Same met de collega's van de sales afdeling, werk je mee aan de uitbouw van het klantenportfolio. Hierbij draag je mede de verantwoordelijkheid voor de voorbereiding van de offertes en verkoopdossiers. Jij bent de persoon bij uitstek als het gaat om alle tenders te behandelen. Je analyseert grondig de klantenbehoeftes (internationale klanten) en maakt op basis hiervan een offerte op maat. Hiervoor werk je nauw samen met jouw externe collega's. Samen met jouw collega's van de buitendienst, maak je een duidelijke presentatie over de aanbieding (diensten, prijzen,) en zorgt ervoor dat niks vergeten wordt. Je behandelt alle nieuwe aanvragen, maakt analyses ren rapportages van de verkoopresultaten op. Je bent in het bezit van een bachelor diploma (Logistiek management) of bent gelijkwaardig door ervaring. Naast het Nederlands spreek je ook een aardig mondje Frans. Het spreekt voor zich dat je eveneens een goede kennis van het Engels. Je hebt een zeer goede kennis van het MS Office pakket (vooral een zeer goede kennis van Excel) Je bent commercieel ingesteld en hebt een sterk analytisch vermogen. Je werkt heel graag met cijfers en bent een echte communicatieve bij. Jobgerelateerde competenties Aanbevelingen opstellen voor de overdracht van effecten voor beurshandelaars Financiële, economische en geopolitieke informatie met een mogelijke impact op de markten analyseren De krediet- en marktrisico's, van de organisatie bestuderen en identificeren Oplossingen voorstellen om die risico's te dekken Verwachtingsmodellen opstellen voor de organisatie, het herstructureringsproject of het bestudeerde financieel product Markten prospecteren Potentiële financiële mogelijkheden selecteren voor een samenwerking, een outsourcing, een fusie of een overname Een zeer gevarieerde en verantwoordelijke functie binnen een familiale omgeving. Ruimte voor initiatief en eigen inbreng, dit in een internationale omgeving. Een team van collega's die dag in dag uit het beste van zichzelf geven voor de verdere groei van het bedrijf maar ook van zichzelf. De mogelijkheid om je te ontplooien en ontwikkelen door opleidingen en in andere afdelingen mee te volgen. Een marktconform verloning aangevuld met extra legale voordelen. Werkzekerheid binnen een informele sfeer en sterk groeiend familiebedrijf. Leuke incentives (sport events,) die regelmatig georganiseerd worden, en als kers op de taart, een wekelijkse overheerlijke fruitmand en andere lekkernijen bij verjaardagen. Een vast contract na een geslaagde interimperiode. Plaats tewerkstelling Prof. bach. Bedrijfsmanagement: Logistiek management gelijkwaardig door ervaring. Werkervaring Beperkte ervaring ( Talenkennis Engels (goed) Nederlands (zeer goed) Interim met optie "vast werk" Voltijds Plaats tewerkstelling Log in om te ontdekken hoe goed deze job bij je past Deze functie staat open voor iedereen. Niet alle vacatures zijn nagekeken door VDAB. VDAB is niet aansprakelijk voor de inhoud van de niet-nagekeken vacatures.
Analist Facturatie en Patiëntenadministratie en expert nomenclatuur
Heilig Hartziekenhuis Lier, Lier, Mechelen
Analist Facturatie en Patiëntenadministratie en expert nomenclatuur Om ons team te versterken zijn we voor onze Financiële Dienst op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde Analist Facturatie en patiëntenadministratie/ expert nomenclatuur (m/v). Omarm jij – net als wij – kwaliteit, innovatie, veiligheid en samenwerking? Dan ben jij een collega naar ons hart Je werkt binnen het team Tarificatie, Facturatie en Dossierbeheer en bent er verantwoordelijk voor de maandelijkse ondersteuning van het facturatieproces door analyse van data en het opstellen en opvolgen van controlerapporten. Je ondersteunt onze artsen in het tijdig en volledig registreren van prestaties. Ook collega’s van andere afdelingen ondersteun je op technisch en inhoudelijk vlak. Je controleert de maandelijkse honoraria en andere ziekenhuisomzetcijfers op juistheid en volledigheid. De gefactureerde omzet wordt door jou gerapporteerd en geanalyseerd. Je staat in voor het identificeren, analyseren, ontwikkelen en implementeren van technische verbeteringen in de administratieve en facturatie softwarepakketten. Je formuleert voorstellen tot verbeteringsacties. Hierdoor zorg je voor de continue verbetering van het registratie- en facturatieproces. Je maakt deel uit van onze interne expertengroep en weet cijfers om te zetten in helder advies voor beleidsbeslissingen. Je volgt de relevante wetgeving op, vooral met betrekking tot nomenclatuur. De wettelijke en businessnoden vertaal je naar functionele analyses. Je zorgt mee voor het uitschrijven van testscenario’s en het uitvoeren van UAT-testen. Tot slot draag je zorg voor de juistheid van de werkinstructies en houd je de procedures up to date. Wat heb jij te bieden? Je beschikt over een Bachelor of Master (IT, TEW, Ziekenhuismanagement, …). Sowieso heb jij een sterke interesse in financiën, nomenclatuur en ziekenhuisfinanciering. Ervaring in de gezondheidszorg en vooral kennis van de nomenclatuur strekt tot aanbeveling. Je bent computerminded met een zeer goede kennis van het Office-pakket, in het bijzonder Excel. Kennis van SAP, Oazis en SQL is een pluspunt. Datawarehouse rapportering kent voor jou geen geheimen. Werken met cijfers, het maken van functionele analyses, … dit is jouw passie Je bent dan ook een nauwkeurig en organisatorisch sterk persoon. Analytisch en procesmatig denken is voor een tweede natuur. Je kan, en houdt van, zelfstandig werken. Je bent gericht op het concretiseren van doelen en het realiseren van resultaten. Je levert inspanningen om de prestaties en resultaten continu te verbeteren. Dagelijks contact met interne klanten schrikt jou niet af. Je bent sociaalvaardig, discreet en communicatief. Je bent loyaal en integer. Je bent een kritische persoonlijkheid, die nieuwe wegen durft in de slaan en waarde voor het ziekenhuis weet te creëren. Jobgerelateerde competenties De activiteiten van een team coördineren Verwachtingsmodellen opstellen voor de organisatie, het herstructureringsproject of het bestudeerde financieel product Financiële, economische en geopolitieke informatie met een mogelijke impact op de markten analyseren De krediet- en marktrisico's, van de organisatie bestuderen en identificeren Oplossingen voorstellen om die risico's te dekken Studieresultaten over de sectorale conjunctuur of over grote ondernemingen opstellen en laten publiceren De waarde van de onderzochte organisatie ramen en conclusies trekken Wat bieden wij jou? Wij bieden een voltijds contract onbepaalde duur aan. Deze functie wordt verloond volgens de IFIC-barema’s, categorie nummer 14. Relevante anciënniteit wordt mee overgenomen. Je hebt recht op het wettelijke aantal verlofdagen, net als 4 voorjaarsdagen en 11 feestdagen. IN deze functie bouw je recuperatie op van je 40-uren week (12 vrije dagen op jaarbasis gebaseerd op voltijdse tewerkstelling) Je bouwt anciënniteitsverlof op. Je ontvangt een uitgebreide hospitalisatieverzekering, personeelskortingen in onze cafetaria en giftshop, net als een Merits & Benefits-kaart. Wij bieden maaltijdcheques aan van 5€. Wij engageren ons tot het aanbieden van een sterk opleidingstraject. Er is een kinderdagverblijf op de campus en er worden vele personeelsactiviteiten georganiseerd. Meer weten? Vacature-inhoud: Heidi Bauer, Financieel Directeur, tel 03 491 20 65 Selectieprocedure: Saskia Verstraeten, recruiter, tel 03 491 21 91. Ons aanbod: heilighartlier.be/werken-in-het-heilig-hart/ons-aanbod/ Wat houdt je nog tegen? Solliciteer nu online Plaats tewerkstelling Professioneel (gerichte) bachelor (PBA) Werkervaring Minstens 5 jaar ervaring Talenkennis Voltijds Plaats tewerkstelling Log in om te ontdekken hoe goed deze job bij je past Niet alle vacatures zijn nagekeken door VDAB. VDAB is niet aansprakelijk voor de inhoud van de niet-nagekeken vacatures.
Projectmanager - Functioneel IT Analist
Crefius, Roeselare
Ben je geïnteresseerd in hypothecaire kredieten en de geldende regelgeving en wil je graag fulltime werken in een constant veranderende omgeving? Dan is deze job iets voor jou Crefius (www.crefius.com ) is als B2B-onderneming gespecialiseerd in het toekennen en beheren van hypothecaire woonkredieten voor rekening van verschillende kredietverstrekkers. Om onze groei te ondersteunen, zijn we op zoek naar een Projectmanager – Functioneel IT-Analist – Afdeling IT Analyse en coördinatie (M/V) voor onze zetel in Roeselare. Functiebeschrijving Coördineren, deelnemen en/of begeleiden van projecten voor de activiteiten waarvan de functietitularis afhankelijk is, rekening houdend met de kwaliteit, het budget en de timing en met als doel een resultaat dat binnen het wettelijk kader beantwoordt aan de gestelde objectieven, de verwachtingen van de hiërarchie, de interne en externe klanten. Je zal de procedures end-to-end optimaliseren, volgt de bestaande procedures op of stelt indien nodig nieuwe procedures op. Je hebt een brede kennis van de verschillende systemen en waakt over het behoud en de coherentie tussen de systemen. Monitoring van alle business-parameters en beheersindicatoren over de middle- en backoffice van de woonkredieten. Aanpassingen aan de parameters/procedures voorstellen en de nodige support over beheer verlenen voor de reporting naar het management en de medewerkers. Hoofdtaken Coördineren van projecten: op functioneel of operationeel vlak het beheer verzekeren van de projecten/ideeën gelinkt aan zijn/haar activiteiten (betreft niet-transversale procedures, change management, het beheer van innovaties en de re-engineering/strategische optimalisatie) met als doel deze te finaliseren binnen de scope, het budget, de timing en rekening houdend met kwaliteit. Formuleren van aanbevelingen Planning en realisatie van de communicatie aan de verschillende doelgroepen om de betrokken personen zo optimaal mogelijk te informeren Na de inproductiestelling van het project, de processen en procedures optimaliseren om het bekomen resultaat te verbeteren en eventueel nieuwe projecten te definiëren Reporting verschillende activiteiten Je hebt kennis equivalent aan een Diploma Master of science in de informatica of een Master diploma met een specialisatie in ICT of gelijkwaardig door ervaring Je bezit een relevante ervaring van minimum 3 jaar in een IT-organisatie Je hebt kennis van de verwerking van basisgegevens en interpretatie van statistische gegevens Je begrijpt snel hoe businessprocessen en IT-processen functioneren, Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring op het vlak van IT toepassingen Je hebt een goede kennis van hypothecaire kredietverstrekkingsprocessen, kennis van processen voor consumentenkredieten of professionele kredieten is een belangrijke meerwaarde Je hebt een luisterend oor Je kan autonoom werken Je bent creatief en kritisch ingesteld Je drukt je vlot uit in het Nederlands en in het Frans en je hebt een goede kennis van het Engels Je bent vertrouwd met de MS Office Tools Ruime ervaring in de financiële sector Een boeiende job en een gevarieerd takenpakket in een groeiend bedrijf Een contract van onbepaalde duur Een flexibele werkorganisatie en een jonge, dynamische werksfeer Een competitief loon aangevuld met een ruim pakket aanvullende voorwaarden Permanente vorming en coaching Geïnteresseerd? Je kunt jouw spontane sollicitatie (CV en motivatiebrief) doormailen naar HRMcrefius.com – ter attentie van Sabrina Amengual. Hebt u een vraag? Crefius biedt u oplossingen die bij u passen, voor elke fase in de levenscyclus van een krediet.
analist (BE)
AXA Belgium, Sint-Agatha-Berchem, Brussel Hoofdstad, Berchem
AXA Bank is in België een sterke financiële speler met een eenvoudig en transparant aanbod voor particulieren en zelfstandige ondernemers. AXA Bank werd reeds vijf jaar op rij beloond met verschillende Bank Awards dankzij het enorme vertrouwen dat onze klanten in onze bank stellen. Eind 2020 wonnen we de Bank Award voor Beste Agentennetwerk en in 2019 de Awards voor Bank van het Jaar en Beste Agentennetwerk. Een duidelijk bewijs dat de combinatie van eenvoudige producten, toegankelijke online tools en de vertrouwde gezichten van meer dan 470 lokaal verankerde zelfstandige agenten wel degelijk werkt. AXA Bank bekleedt de vijfde plaats in de markt van Belgische woonkredieten. Ook beleggers vinden hun gading bij de bank, die sterk inzet op persoonlijk beleggingsadvies. Bij AXA Bank kom je terecht in een onderneming op mensenmaat. In het hoofdkantoor in Berchem (Antwerpen), dat vlot bereikbaar is via het openbaar vervoer, werken ongeveer 825 medewerkers. Benieuwd naar onze kernwaarden Customer First en Courage? Lees er meer over op axabank.be/jobs. Wie weet mogen we ook jou binnenkort welkom heten Diversiteit en inclusie zijn belangrijk bij AXA Bank. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken. Het departement Customer Onboarding heeft een eerste-lijns-controle functie. In deze rol worden nieuwe klanten, na grondige analyse en verificatie, al dan niet aanvaard. Risico's voor de bank op vlak van witwassen, terrorisme, … en risico's voor het niet naleven van de wettelijke en reglementaire integriteits- en gedragsregels, vormen de basis van onderzoek. Binnen Customer Onboarding zijn we op zoek naar een gemotiveerde collega om het team te versterken als 'Know Your Customer'-analist. Deze functie houdt de analyse in van klanten op vlak van mogelijke risico's met oog op het voldoen aan de geldende regelgeving van de regulator. Dankzij jouw werk is de bank vrij van risico's en kunnen alle integere, betrouwbare klanten zorgeloos hun gelden binnen onze bank beheren. Werken als KYC-analist betekent vooral onderzoeken. In het onboarding proces verwerk je zowel complexe als niet-complexe klantendossiers. Je voert 'Know your Customer' en 'Customer Due Dillligence' checks uit, volgens het beleid van de bank. Dit betekent dat je gegevens en activiteiten nagaat, bewijsstukken opzoekt en gaat vergelijken of alle informatie wel coherent is. In het kader van het onderzoek heb je regelmatig contact met klanten, agentschappen, andere afdelingen waaronder de afdeling Compliance. Resultaten van je onderzoek leg je haarfijn en glashelder vast in de daarvoor bestemde applicaties. Om je functie op een kwalitatieve manier te kunnen uitvoeren ben je en blijf je actief op de hoogte van de wettelijke en reglementaire evoluties van de business. Vanuit je kritische en oplossingsgerichte ingesteldheid zoek je mee naar mogelijke compliance risico's en denk je mee met je collega's over verbeteropportuniteiten binnen de werking van je team. We zoeken een medewerker voor 6 maanden Om de rol snel op te pakken is het handig dat je beschikt over een Bachelor Diploma Rechtspraktijk of een ruime werkervaring binnen dit domein kunt voorleggen. Als persoon hou je ervan zaken uit te pluizen en te analyseren. Je hebt altijd al een kritische ingesteldheid gehad, neemt niet zomaar zaken voor waar aan, integendeel, je stelt de zaken in vraag. Je kunt autonoom werken en durft op basis van je analyse en kritische geest zinvolle initiatieven en gefundeerde beslissingen nemen. Werken onder tijdsdruk richting strikte deadlines is je niet vreemd en geeft je energie. In de communicatie met anderen kun je jezelf zowel assertief als diplomatisch uitdrukken om de ander op een constructieve manier van je punt te overtuigen. Ervaring in de banksector en algemene kennis van klantendata en bankproducten zijn zeker mooi meegenomen. Algemene kennis van controlemethodologie, de witwaswetgeving, het wettelijk kader consumentenbescherming en/of data privacy betekenen hier eveneens een meerwaarde. Je nieuwe collega's hopen op een dynamische en enthousiaste collega, die bereid is om in teamverband te werken. Je werkt voornamelijk met nederlandstalige collega's en klanten waardoor we verwachten dat je je vloeiend in deze taal kunt uitdrukken, daarnaast kun je je op een professionele manier verstaanbaar maken in het Frans en heb je een goede kennis van het Engels, vooral schriftelijk. Een werkomgeving waarin we een pionier zijn met de invoering van Smartworking. Jij als medewerker bepaalt samen met je team waar je welk werk uitvoert, op kantoor of thuis. Zo kom je tot een flexibele invulling van je werkweek en werkplek zodat je een goed evenwicht kan houden tussen werk- en privéleven. Vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen zitten in ons DNA. Een uitgebreid opleidings- en ontwikkelingsaanbod met opportuniteiten voor interne mobiliteit die je de kans geven je carrière in eigen handen te nemen. Een stimulerende werkplek en werkuitrusting. Een competitief verloningspakket met een waaier aan aan Originele vacature is te vinden op StepStone.be – Maak nu een Jobagent aan op StepStone en vind je droombaan https://bit.ly/2jPYsZC Vind gelijkaardige jobs, informatie over werkgevers en carrièretips op StepStone.be
analist, programmeur (BE)
Uitgeverij Lannoo, Tielt
Uitgeverij Lannoo nv maakt deel uit van Uitgeverij Lannoo Groep () en heeft haar succes te danken aan jarenlange ervaring, creativiteit en een hecht team van bedreven en gedreven medewerkers. Lannoo Uitgeverij ontwikkelt en publiceert jaarlijks meer dan 600 boeken in diverse genres en is daarnaast ook distributeur voor belangrijke nationale en internationale uitgevers. Lannoo Graphics is gespecialiseerd in stationery en bagagerie. Naast het hoofdkantoor in Tielt zijn er ook vestigingen in Leuven (LannooCampus), Gent (AcademiaPress), Brussel (Racine) en Amsterdam (LannooCampus Nederland). Voor ons hoofdkantoor te Tielt zijn wij, ter versterking van ons ICT-Team, op zoek naar een fulltime Programmeur- Analist ERP-MS Navision. Je belangrijkste focus ligt in het analyseren en het verder programmeren van eigen NAV ontwikkelingen in bepaalde domeinen: offertebeheer, productieplanning, aankoopbeheer, stockbeheer, leveringsplanning, nacalculatie, facturatie,…. Je volgt hierbij je project van A tot Z op: je bevraagt de gebruikers en analyseert de vraag diepgaand, je programmeert, je implementeert en volgt jouw eigen geschreven programma op. Je verricht de nodige technische en enkele functionele tests en draagt zorg voor een optimaal gebruik van de systemen. Je documenteert deze. Je bent betrokken bij het onderhoud en de verdere ontwikkeling van de software en andere uitdagende projecten in een up-to-date software-ontwikkelingsomgeving. Je werkt nauw samen met een 4-tal collega’s en je rapporteert aan de IT-manager. Bij je verdere loopbaan kan je binnen het bedrijf ook uitbreiden naar programmatie en analyse in de BI-tool Qlikview, het WMS Locus of een eigen ontwikkeld WMS. Je hebt bij voorkeur een bachelor of Master in IT. Je hebt minimum 2 jaar relevante ervaring als programmeur analist in Navision. Je hebt kennis van en ervaring met programmeertalen (C/AL is een must, de rest is plus: Java, .NET, C#, SQL). Kennis van ERP Navision is een must. Je wil de komende jaren ook blijven programmeren. Je woont bij voorkeur op korte afstand van ons hoofdkantoor te Tielt (West-Vlaanderen). Je verplaatst je op periodieke basis naar Nederland (Amsterdam) voor projecten met dochterondernemingen van Uitgeverij Lannoo Groep. Je bent zeer sterk analytisch en je werkt van nature uit sterk projectmatig en klantgericht. Je hebt oog voor detail zonder essentie te verliezen. Je communiceert vlot, je bent een teamplayer en tegelijkertijd werk je graag zelfstandig en neem je de nodige verantwoordelijkheid. Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels Als Programmeur Analist ERP-MS Navision geniet je in eerste instantie een intensieve training om alle systemen, procedures etc. te leren kennen. Nadien krijg je de verantwoordelijkheid over een uitdagend takenpakket in een hoogtechnologische omgeving. Je komt terecht in een financieel gezond en groeiend familiebedrijf. Je krijgt de mogelijkheid om samen met het bedrijf deze functie verder te ontwikkelen waar jouw inbreng van kapitaal belang is. Een nauwe samenw Originele vacature is te vinden op StepStone.be – Maak nu een Jobagent aan op StepStone en vind je droombaan https://bit.ly/2jPYsZC Vind gelijkaardige jobs, informatie over werkgevers en carrièretips op StepStone.be
analist, laborant (BE)
TotalEnergies, België, BE, Ertvelde
BETTER ENERGY NEEDS YOU Geef het beste van jezelf aan de energie Sluit u aan bij TOTAL : meer dan 500 verschillende beroepen in 130 landen. Een verantwoordelijke maatschappij met sterke veiligheids- en ethische standaarden, vele loopbaanmogelijkheden, een cultuur waar innovatie centraal staat en een missie die de 100.000 medewerkers van de groep delen: dag na dag de energie verbeteren. ANAC-analist (m/v/x) Ga je bij onderzoek graag tot het uiterste? Liefst in een geavanceerd labo? En sta je altijd klaar voor klanten? Dan is de functie ANAC-analist iets voor jou Je uitdaging Als ANAC-analist voer je manuele en semi-automatische labotesten uit op gebruikte smeerolie. Je stelt de concentraties van slijtagemetalen, roet, brandstof, water en koelvloeistof vast. En je bepaalt de viscositeit en het vlampunt. Daarnaast sta je in voor de TAN- en TBN-titraties, schuim- en ontluchtingstesten, filtraties, deeltjestellingen, . Je controleert dagelijks de laboapparatuur (ICP, FTIR, viscosimeters, titratoren, gaschromatografen, deeltjesteller, ) en kalibreert ze zo nodig. En je werkt via het volledig geautomatiseerde dispatchingsysteem. Variatie gegarandeerd dus Je profiel Je hebt een bachelor (bio)chemie of master industriële wetenschappen met optie chemie op zak. Je vindt je weg in een labo-omgeving. Je spreekt vlot Nederlands en Engels. Je werkt graag in teamverband. Je bent flexibel en staat open voor vroege en late shiften. Je werkt nauwkeurig en hebt oog voor detail. Je bent gewapend tegen stress. Je troeven Je weet wat automatisatie of dataverwerking is, of nog beter je hebt er ervaring mee. Je vlot uitdrukken in het Frans is zeker een pluspunt. Je Originele vacature is te vinden op StepStone.be – Maak nu een Jobagent aan op StepStone en vind je droombaan https://bit.ly/2jPYsZC Vind gelijkaardige jobs, informatie over werkgevers en carrièretips op StepStone.be
analist, technical designer (BE)
Experis, Sint-Agatha-Berchem, Brussel Hoofdstad, Berchem
BEDRIJF: Één van onze klanten is momenteel op zoek naar een Integration analist/Technical designer voor het kantoor in Berchem (makkelijk te bereiken). Ze zijn een bekende speler in de financiële sector. TAKENPAKKET / VERANTWOORDELIJKHEDEN: Als Integration Analist – Technical Designer ben je de brug tussen de Business Analysten, Domain Delivery teams en IT leveranciers. Je bent verantwoordelijk voor de productie van het functionele ontwerp van applicaties en je waakt erover dat alle functievereisten (ook technische) vervuld zijn. Vanuit de samenwerking met Business Analysten kom je tot een goed begrip van wat de business nodig heeft en verwacht. Dit inzicht neem je mee om samen met de IT Architecten een oplossing uit te werken die er een gepast antwoord op biedt. Hierna begeleid je onze ontwikkelaars en ondersteunt je hen. Daarnaast voer je integratietests uit en ondersteun je de testanalisten bij het uiteindelijke testen van de applicatie. Ook de technische aspecten vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Je werkt samen met onze specialisten in data, security en infrastructuur. (interesse en kennis in IT security is dan ook zeker een pluspunt.) Door jouw brede én diepe betrokkenheid kan je de leveranciers en externe consultants in kwestie een duidelijk beeld geven van de functionaliteiten en changes die worden verwacht. Hierbij ondersteun je niet alleen de opmaak van ramingen en de verwerking van change requests, maar controleer je ook de deliverables en correcties van defecten. Deze focus is doorgetrokken in de hele organisatie structuur. Delivery en Integratie spelen hier een cruciale rol. PROFIEL: Scherpe analyses maken zit in je DNA en je kan vanuit die analyse creatieve, gestructureerde oplossingen voorstellen met oog voor de noden van de klant. Om de rol snel op te pakken is het handig als je beschikt over een Bachelor of Master Diploma en reeds een eerste professionele ervaring hebt met IT Delivery & bij voorkeur als analist, devops engineer, ontwikkelaar of technical designer. Je wordt aangetrokken door de technische aspecten van IT en krijgt tegelijk ook energie uit sociale contacten. Je bent een team player met wie anderen makkelijk samenwerken, en kunt dankzij je vlotte communicatievaardigheden ook a nderen meekrijgen in je verhaal om samen het beoogde resultaat te bereiken. API gebaseerde integraties, web services (REST, SOAP) Spring(boot) en marktstandaarden als UML en BPMN zijn je alles behalve onbekend. Zoals eerder vermeld is kennis van security aspecten zeker een pluspunt. Vloeiend Nederlands & Engels spreken OFFER: Een werkomgeving waarin we voorop lopen met de invoering van Smartworking. Als medewerker bepaal je samen met de leden van je team waar je welke werkzaamheden uitvoert, op kantoor of vanuit huis. Zo kun je je werkweek en je werkplek flexibel indelen, zodat je de juiste balans tussen werk en privé kunt vinden. Vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen maken deel uit van ons DNA. Een uitgebreid opleidings- en ontwikkelingsaanbod en interne doorgroeimogelijkheden geven je het stuur in handen van je eigen carrière. Een stimulerende werkplek en werkuitrusting. Een competitief loonpakket met een reeks aantrekkelijke extralegale voordelen waaronder een cafetariaplan, een pensioenplan, een groepsverzekering voor hospitalisatie en ongevallen, korti Originele vacature is te vinden op StepStone.be – Maak nu een Jobagent aan op StepStone en vind je droombaan https://bit.ly/2jPYsZC Vind gelijkaardige jobs, informatie over werkgevers en carrièretips op StepStone.be
credit analyst clients.
Randstad, Leuven, Vlaams-Brabant, BE
jobdetails Binnen het kader van de organisatie i.c. het verlenen van factoring oplossingen, ondersteunt de krediet functie de business door het analyseren van kredietaanvragen. De analist formuleert autonoom en gemotiveerd haar/zijn advies met oog voor de het risicobeleid van het bedrijf. Je werkt vanuit Leuven centrum en hebt volgend takenpakket: - Je analyseert zelfstandig kredietaanvragen (nieuwe kredieten, verhoging, hernieuwing enz.), om zo te komen tot een globaal inzicht in het kredietrisico.- Je staat in voor de consistentie van de kwantitatieve en kwalitatieve elementen van de krediet risicoanalyse en van de beoordeling van de assets. Indien nodig pleeg je overleg met de commerciële functie, cliënt of prospect om bijkomende informatie te verkrijgen.- Je formuleert een schriftelijk, objectief en gestructureerd advies, gebaseerd op de analyse en beoordeling van de risico¿s zodat de bevoegde comités een beslissing kunnen nemen.- Je bouwt verder aan je kennis m.b.t. de specifieke krediet domeinen om zo de, specifiek hieraan gekoppelde risico's, beter te definiëren.toon mindertoon meer Binnen het kader van de organisatie i.c. het verlenen van factoring oplossingen, ondersteunt de krediet functie de business door het analyseren van kredietaanvragen. De analist formuleert autonoom en gemotiveerd haar/zijn advies met oog voor de het risicobeleid van het bedrijf. Je werkt vanuit Leuven centrum en hebt volgend takenpakket: - Je analyseert zelfstandig kredietaanvragen (nieuwe kredieten, verhoging, hernieuwing enz.), om zo te komen tot een globaal inzicht in het kredietrisico.- Je staat in voor de consistentie van de kwantitatieve en kwalitatieve elementen van de krediet risicoanalyse en van de beoordeling van de assets. Indien nodig pleeg je overleg met de commerciële functie, cliënt of prospect om bijkomende informatie te verkrijgen.- Je formuleert een schriftelijk, objectief en gestructureerd advies, gebaseerd op de analyse en beoordeling van de risico¿s zodat de bevoegde comités een beslissing kunnen nemen.- Je bouwt verder aan je kennis m.b.t. de specifieke krediet domeinen om zo de, specifiek hieraan gekoppelde risico's, beter te definiëren. ervaring1-3 jaartakenVerwerking documentendata inputKlantencontactjouw aanbod- Studieniveau : bachelor in een economische richting- Bezit een zeer goede kennis Nederlands en een goede kennis Frans en Engels- Kan op autonome wijze werken- Analytisch, kritisch en communicatief vaardig zowel verbaal als schriftelijk en beschikt over een synthetisch vermogen- Werkt n- Studieniveau : bachelor in een economische richting- Bezit een zeer goede kennis Nederlands en een goed kennis Frans en Engels- Kan op autonome wijze werken- Analytisch, kritisch en communicatief vaardig zowel verbaal als schriftelijk en beschikt over een synthetisch vermogen- Werkt nauwkeurig en respecteert de vooropgestelde deadlines- Teamspeler met zin voor initiatief- Beschikt over een goede kennis van het Office Pakket (Excel en Word)auwkeurig en respecteert de vooropgestelde deadlines- Teamspeler met zin voor initiatief- Beschikt over een goede kennis van het Office Pakket (Excel en Word)ons aanbod Een competitief salaris aangevuld met diverse extralegale voordelen. Een interessante job met een uitdagend takenpakket en verantwoordelijkheden. Een systeem van permanente feedback met veel aandacht voor individuele opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Een stimulerende werkomgeving binnen een dochteronderneming van de groep BNP Paribas. Een open bedrijfscultuur met ruimte voor diverse initiatieven die het welzijn van de medewerkers bevorderen.
Krediet Analist
UNIQUE, Turnhout
Je bent gemotiveerd om te werken in een dynamisch team, dat deel uitmaakt van de marktleider BNP Paribas Fortis Factor, We zijn Belgisch marktleider op het gebied van factoring, ook wel ‘commercial finance’ genoemd. We bieden ondernemingen die actief zijn op de business-to-businessmarkt geïntegreerde financiële oplossingen zoals bevoorschotting op facturen, debiteurenopvolging, risicodekking tegen niet-betaling en andere aanverwante diensten. We behoren ook tot het Europees netwerk van BNP Paribas Factoring. De groep is aanwezig in 15 landen in Europa, Azië en Afrika, waar ze doorgaans een toonaangevende positie bekleedt. Als dochteronderneming van BNP Paribas Fortis vormen we een integraal onderdeel van het globale aanbod voor klanten van de bank. Doel van de functie De kredietanalyst analyseert kredietaanvragen en formuleert autonoom en gemotiveerd zijn/haar advies met oog voor het risicobeleid van de factor. Je functie in een notedop Je analyseert zelfstandig kredietaanvragen (nieuwe kredieten, verhoging, hernieuwing enz.) om zo te komen tot een globaal inzicht in het kredietrisico. Je staat in voor de consistentie van de kwantitatieve en kwalitatieve elementen van de kredietrisicoanalyse en van de beoordeling van de assets. Indien nodig pleeg je overleg met de commerciële functie, klant of prospect om bijkomende informatie te verkrijgen. Je formuleert een schriftelijk, objectief en gestructureerd advies, gebaseerd op de analyse en beoordeling van de risico’s zodat de bevoegde comités een beslissing kunnen nemen. Je bouwt verder aan je kennis m.b.t. de specifieke kredietdomeinen om zo de specifiek hieraan gekoppelde risico's beter te definiëren. Je staat in voor het beheer en de opvolging van KYC files middels het uitvoeren van de vereiste screenings op cliënten en voor het documenteren van de files in het kader van de onboarding van cliënten alsook gerelateerd aan KYC recertifications Je voert diverse andere taken uit die essentieel zijn voor de goede werking van het departement, bijvoorbeeld het opstellen van diverse rapporten. Je hebt een masterdiploma in een economische richting of bent gelijkwaardig door ervaring. Je bezit een zeer goede kennis Nederlands / Frans en een goede kennis Engels Je bent analytisch, kritisch en communicatievaardig en beschikt over een synthetisch vermogen. Je werkt nauwkeurig en respecteert de vooropgestelde deadlines. Je bent een teamspeler met zin voor initiatief. Je beschikt over een goede kennis van informaticatoepassingen zoals Word en Excel. Wij bieden Een competitief salaris aangevuld met diverse extralegale voordelen Een interessante job met een uitdagend takenpakket en verantwoordelijkheden Een systeem van permanente feedback met veel aandacht voor individuele opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Een stimulerende werkomgeving binnen een dochteronderneming van de groep BNP Paribas Een open bedrijfscultuur met ruimte voor diverse initiatieven die het welzijn van de medewerkers bevorderen Plaats van tewerkstelling: Turnhout Bezorg jouw CV en motivatiebrief per e-mail aan be.humanresourcesbnpparibasfortisfactor.com
Krediet Analist (bank)
Walters People Belgium, Dilbeek, Halle-Vilvoorde
Voor een groeiende speler actief in de bancaire sector gelegen in regio Groot-Bijgaarden zijn we momenteel op zoek naar een gedreven Krediet Analist om het team te versterken. Heb jij reeds een eerste ervaring of ben je een gemotiveerde schoolverlater op zoek naar een leuke startersfunctie? Lees dan snel verder Functieomschrijving Jouw takenpakket als Krediet Analist: Je staat in voor een eigen portefeuille van kredietdossiers Je werkt je dossiers af na grondige en kritische analyse van de woonkredieten en verzekeringsdossiers Je staat in voor de voorbereiding van de acte Je zorgt voor de uitbetaling in bouwdossiers Je staat in nauw contact met klanten, tussenpersonen en notarissen Je hebt een bachelor of master diploma binnen finance, economie of rechten Je hebt een eerste werkervaring achter de rug of bent een gemotiveerde schoolverlater Je spreekt vlot Nederlands en hebt een goede kennis Frans Je bent een echte teamspeler Je bent flexibel, analytisch en nauwkeurig Het aanbod als Krediet Analist: Grondige opleiding bij de start en permanente opleidingsmogelijkheden Een plekje in een dynamisch kantoor met een leuke werksfeer Doorgroeimogelijkheden binnen het kantoor Een aantrekkelijk verloningspakket met extralegale voordelen (maaltijdcheques, verzekeringen, ecocheques,) Ben jij op zoek naar een leuke functie binnen een dynamisch kantoor? Waag dan snel jouw kans Niet de job die u zocht? Mogelijk kent u wel iemand in uw netwerk die interesse heeft. Beveel hen Walters People aan en wij belonen u. Je werkt mee aan het behandelen van aanvragen tot omgevingsvergunning, notariële inlichtingen,… Je verstrekt op klantvriendelijk wijze correcte informatie aan burgers (aanvragers), bouwheren, Als Product Manager (interne titel is Solution owner) heb je een overvloed aan uitdagingen en kansen. Ben jij klaar om impact te maken, doelen te realiseren en zo te groeien in je professionele Als Finance Business Partner ben je verantwoordelijk voor de correcte en volledige uitvoering van de door de organisatie vooropgestelde Financiële bedrijfsprocessen zoals: urenverwerking, Als preventieadviseur ondersteun je onze klanten bij de uitwerking, ontwikkeling en instandhouding van een efficiënt preventiebeleid in overeenstemming met de wetgeving op vlak van de technische Zin om als Marketing Communicatie Manager mee te schrijven aan het verhaal van onze klant Roxell?De Marketing Communicatie Manager is verantwoordelijk voor de wereldwijde marketingcommunicatie Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring. Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type) Ontvang nieuwe 'Adviseur bankproducten' jobs in Vlaams-Brabant meteen in je mailbox.
Data Modeller / Analist
Argenta, Antwerpen
Ben jij analytisch aangelegd, beschik je over sterke communicatieve vaardigheden en draag jij klantgerichtheid hoog in het vaandel? Ben je bovendien in staat om vlot te redeneren, ook als het om abstracte materie gaat? Dan ben jij de persoon die we zoeken Je maakt deel uit van een jong en ambitieus datamanagement team. Hierbij wordt er verwacht dat je zowel een ondersteunende (technische) en trekkende (analytische) rol opneemt. De focus ligt op het verankeren van het informatie- en datakwaliteit-management in de operationele processen van Argenta. Hierdoor zorgen we ervoor dat de eindgebruikers van data optimaal worden ondersteund. Vanuit gesprekken met de business, bekijken van applicaties en bijhorende data, krijg je een goed begrip van de concepten die omgaan in de business en de logische samenhang tussen deze concepten Je analyseert de concepten en hangt ze met hun relaties op de juiste plaats in het corporate logisch informatiemodel van Argenta dat je tevens mee onderhoudt en actualiseert. Je stemt de logische samenhang af met collega informatiespecialisten, informatiearchitecten en IT domeinanalisten Je werkt mee aan de opzet van het data maturiteitsframework in BI tooling Je bent een aanspreekpunt voor informatiegerelateerde vragen van zowel business als IT en werkt mee aan allerlei informatie- of datagerelateerde projecten. Je organiseert en voert het overleg om informatiebehoeften vanuit de business volledig en correct te capteren. Vervolgens analyseer je de impact van nieuwe behoeften op het Logisch Informatie Model en stuur je bij waar nodig. Je geeft mee vorm en richting aan de uitbouw van masterdatamanagement binnen Argenta. Je stelt oplossingen voor ter verbetering van het datamanagement van Argenta, de efficiënte werking van het team en de kwaliteit van het geleverde werk. Je persoonlijkheid Een supermens hoef je niet te zijn om bij Argenta te werken. Gewoon jezelf zijn is prima. Bij ons geen zware protocols of strikte dresscodes. We houden het liever eenvoudig en ongedwongen. Luisteren naar collega’s vinden we vanzelfsprekend. Teamspelers hebben dan ook een streepje voor. En vooral teamspelers die pragmatisch werken, gaan voor een positieve aanpak en focussen op de essentie. Geen problemen, maar oplossingen. Geen blabla, maar klare taal. Als data modeller ben je zeer klantgericht en communicatief, aangezien je voortdurend met collega’s van verschillende afdelingen in contact komt en hun noden steeds moet capteren. Je bent resultaatgedreven en kritisch, met een sterke analytische blik. Tenslotte ben je ondernemend genoeg om zelf verbeteringen voor te stellen en aan te brengen. Je hebt een Master denkniveau en de capaciteit om vlot te redeneren op conceptueel niveau Je hebt relevante ervaring in business analyse, bij voorkeur in de financiële wereld Je hebt een basiskennis in het lezen, interpreteren en maken van datamodellen. Kennis van datamodelleringstools en specifiek Enterprise Architect, is een pluspunt Kennis van BI tooling kan een pluspunt zijn Je hebt affiniteit met de financiële wereld en een basiskennis van bancaire- en verzekeringsproducten Je hebt ook affiniteit met IT en een gezonde interesse in data Er zijn 101 redenen om voor Argenta te werken. Deze vacature is te kort om ze allemaal op te sommen maar dit willen we je zeker al meegeven: Werken bij Argenta is werken bij een duurzame werkgever in hartje Antwerpen. Je voelt je meteen welkom bij ons. Je komt terecht bij fantastische collega’s die klaarstaan om je te helpen. We luisteren naar jou en investeren in je carrière. Zo krijgt je talent alle kansen. Maar niet ten koste van alles. Bij Argenta heb je ook nog tijd voor wat anders. Gezonde groei, noemen we dat. Cafetariaplan (je kunt het bedrag van je 13 de maand inzetten om aan voordelige voorwaarden bijvoorbeeld een nieuwe fiets, een nieuwe smartphone of extra verlofdagen aan te kopen) Heb je een vraag over deze vacature? Stuur dan een mailtje ter attentie van Caroline Ooms naar jobsargenta.be. Wil jij onze nieuwe Data Modeller/Analist worden? Solliciteer dan snel online
analist, model (BE)
Nationale Bank van België NV / Banque Nationale de Belgique SA, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
A la Banque nationale de Belgique (BNB), nous sommes à la recherche d’un(e) analyste quantitatif pour renforcer notre équipe Internal Model Supervision spécialisée dans l'analyse et la validation des modèles internes des banques. Au sein de cette équipe, nous sommes responsables de l’analyse et de l’approbation des modèles utilisés pour la mesure des risques et le calcul des fonds propres réglementaires ou économiques (risque de marché, de crédit, opérationnel) et pour la valorisation du bilan (produits dérivés et structurés). assurer l'approbation réglementaire des modèles internes pour le risque de crédit (IRB) pour Bâle II/III contrôler un grand nombre d'établissements financiers afin d'acquérir ainsi une vue des pratiques du secteur comparer les entreprises (benchmarking), contribuer à la promotion de best practices et à l'élaboration de notes de politique faire des inspections sur place dans le cadre du Single Supervisory Mechanism, éventuellement en collaboration avec des équipes internationales et/ou à l'étranger participer activement aux groupes de travail nationaux ou internationaux en vue du développement de la politique de contrôle et de la promotion de best practices suivre les évolutions du marché en matière de modélisation, et notamment dans les domaines du Machine Learning et du Big Data. vous êtes titulaire: soit d'un master d’ingénieur civil, de physique, mathématiques, statistiques ou actuariat soit d'un master d’ingénieur de gestion ou sciences économiques complété par une spécialisation technique (actuariat, statistiques) vous avez une bonne connaissance de l'anglais et du néerlandais vous pouvez travailler de façon autonome mais aussi en équipe, dans un environnement multidisciplinaire et international vous possédez des capacités d'analyse, de synthèse et rédactionnelles vous êtes capable d'expliquer des concepts complexes dans un langage non technique vous savez prendre des initiatives vous avez un sens élevé de l'éthique et de la confidentialité avoir une expérience de quelques années en matière de modélisation financière (p.ex. avec les modèles Bâle II/III et Solvabilité II) constitue un atout avoir une expérience dans les domaines du Machine Learning et du Big Data constitue un atout. Afin d’obtenir le meilleur de nos collaborateurs, nous veillons à leur offrir également le meilleur. C’est dans cette optique que nous proposons un salaire attractif et nous recherchons un bon équilibre entre vie professionnelle et vie privée, avec la possibilité de travailler à domicile à concurrence de 50 % du régime de travail. Nous proposons en outre des conditions de travail modernes et flexibles ainsi que de très nombreuses possibilités de formation. Vous voulez en savoir plus ? Découvrez-les ici. Seront uniquement pris Originele vacature is te vinden op StepStone.be – Maak nu een Jobagent aan op StepStone en vind je droombaan https://bit.ly/2jPYsZC Vind gelijkaardige jobs, informatie over werkgevers en carrièretips op StepStone.be
analist, model (BE)
Nationale Bank van België NV / Banque Nationale de Belgique SA, Brussel, Brussel Hoofdstad
Bij de Nationale Bank van België (NBB) zoeken we een kwantitatief analist(e) om ons Internal Model Supervision-team te versterken. Binnen dit team zijn we verantwoordelijk voor de analyse en goedkeuring van de interne modellen van de banken. Deze modellen worden gebruikt voor de evaluatie van de risico's en voor de berekening van het reglementaire of economisch eigen vermogen (marktrisico, kredietrisico, operationeel risico) en voor de waardering van de balans (derivaten en gestructureerde producten). de interne modellen voor het kredietrisico (IRB) voor Bazel II/III reglementair goedkeuren een groot aantal financiële instellingen controleren om zo een breed inzicht te ontwikkelen in de praktijken van de sector ondernemingen vergelijken (benchmarking), bijdragen aan het bevorderen van best practices en uitwerken van beleidsnota's controles ter plaatse uitvoeren in het kader van het Single Supervisory Mechanism, eventueel in samenwerking met internationale teams en/of in het buitenland actief deelnemen aan de nationale en internationale werkgroepen voor de ontwikkeling van het controlebeleid en het verbeteren van de best practices de ontwikkelingen in kwantitatieve technieken in de financiële sector opvolgen, in het bijzonder op het gebied van Machine Learning en Big Data. je bent houder van: hetzij een master burgerlijk ingenieur, fysica, wiskunde, statistiek of actuariaat hetzij een master handelsingenieur of economische wetenschappen aangevuld met een technische specialisatie (actuariaat, statistiek) je hebt een goede kennis van het Engels en het Frans je kan zelfstandig, maar ook in team werken, in een multidisciplinaire en internationale omgeving je beschikt over goede analytische, synthetische en redactionele vaardigheden je kan complexe materie uitleggen in een niet-technische taal je bent een initiatiefnemer je hecht veel belang aan ethiek en vertrouwelijkheid. enkele jaren ervaring hebben op het gebied van financiële modellering (b.v. met de modellen van Bazel II/III en Solvency II) is een pluspunt ervaring hebben met Machine Learning en Big Data is een pluspunt. Om het beste uit onze medewerkers te halen, willen we ze ook het beste geven. We bieden dan ook een aantrekkelijk loon en we streven naar een goede balans tussen werk en privé, met de mogelijkheid om 50% van je werkregime thuis te werken. Daarnaast hebben we moderne, flexibele arbeidsvoorwaarden en talrijke opleidingsmogelijkheden. Meer weten? Ontdek ze hier. Alleen de kandidat Originele vacature is te vinden op StepStone.be – Maak nu een Jobagent aan op StepStone en vind je droombaan https://bit.ly/2jPYsZC Vind gelijkaardige jobs, informatie over werkgevers en carrièretips op StepStone.be