We gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren, verkeer te analyseren en relevante advertenties weer te geven.
Details Aanvaarden
Positie invoeren

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Manager Agrarische in Belgium"

Ontvang statistische informatie per mail

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Manager Agrarische in Belgium"

1 764 € Gemiddeld maandsalaris

Niveau van het gemiddelde loon tijdens de laatste 12 maanden: "Manager Agrarische in Belgium"

Valuta: EUR USD Jaar: 2021
Op de staafdiagram is de verandering van het gimiddelde loon van het beroep Manager Agrarische in Belgium getoond.

Indeling van de "Manager Agrarische" vacatures in de regionen Belgium

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in Belgium het grootste aantal vakatures van de beroep Manager Agrarische in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Top provincies Belgium volgens niveau van het loon voor de beroep "Manager Agrarische"

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in Belgium het grootste aantal vakatures van de beroep Manager Agrarische in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Top van de gelijkaardige vacatures volgens niveau van het loon in Belgium

Valuta: EUR
Onder de gelijkaardige beroepen in Belgium met het meest hoge loon is Landbouw toezichthouder. Volgens de gegevens van onze site het niveau van het loon bedraagt 80 eur. Op de tweede plaats staat Milieuadviseur met het loon van 80 eur en op de derde plaats staat Pluimvee boerderij Manager met het loon van 80 eur.

Aanbevolen vacatures

Key Account Manager Swine & Avian (m/v)
Actiris,
Ben jij een hands-on, sales gedreven netwerker die houdt van nauwe partnerschappen? Spar je graag met dierenartsen en wil je samen met een internationaal team van professionals werken aan de verdere groei van dit klantgericht bedrijf? Dan hebben wij een interessante uitdaging voor jou. Huvepharma is een snelgroeiend, wereldwijd farmaceutisch bedrijf met een focus op de ontwikkeling, productie en marketing van geneesmiddelen en supplementen voor mens en dier. Deze pijlers vormen de basis van de bedrijfsnaam, Huvepharma: HUman and VEterinary PHARMAceuticals.Met accurate, professionele advisering de verkoop van het portfolio maximaliseren Als Key Account Manager Swine & Avian bouw je mee aan de verdere groei van Huvepharma.  Je bezoekt en voert de commerciële onderhandelingen bij de gespecialiseerde dierenartsenpraktijken, de veterinaire groothandelaars-verdelers en andere belangrijke stakeholders in de sector. Je maakt presentaties en overtuigt dierenartsen van de voordelen van jouw portfolio bestaande uit vaccins, additieven, pro- en antibiotica. Je analyseert de doelstellingen en de behoeften van de klanten. Je werkt nauw samen met de Product en Technical Managers om extra waarde te creëren voor zowel de klanten als voor het eigen bedrijf. Je maakt strategische jaarplannen op en zorgt voor de realisatie hiervan. Je neemt deel aan relevante nationale & internationale vakbeurzen.  In deze rol rapporteer je rechtstreeks aan de Country Manager Benelux. Profil Relatiebouwer, salesprofessional met goesting om ervoor te gaan     Functie-eisen Minimaal Bachelor werk- en denkniveau. Je kan terugkijken op een eerste relevante saleservaring in de veterinaire farmacie of in een aanverwante sector. Sterke affiniteit met de agrarische sector. Kennis van de varkenshouderij is een pre. Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal. Competenties  Netwerker en vlotte communicator. Goede onderhandelingsvaardigheden. Klant- en resultaatgericht. Hands-on en zelfstandig. Connaissances linguistiques Nederlands : Goed
R&D Mechanical Design Engineer Landbouwmachines (m/v)
Actiris,
Als Mechanical Design Engineer maak je deel van een multidisciplinair projectteam. Jouw taken situeren zich op zowel pre-engineering, detail engineering alsook op vlak van technische uitwerking van landbouwmachines meer specifiek voor de afdeling inschuurmachines.Je bent verantwoordelijk voor de opmaak van diverse ontwerpen en ontwerpwijzigingen in 3D en de uitrol ervan in 2D. Je bent 80% van je tijd aan het werk als Mechanical Designer.Als Mechanical Design Engineer heb je een actieve rol doorheen het project: van concept tot ontwikkeling. Je ondersteunt de monteurs in het atelier en in het veld voor de montage van de prototypes.Je staat klanten te woord bij het oplossen van technische problemen aan de werktuigen, je analytische en probleemoplossend vermogen komt hier goed van pas.Je rapporteert aan de operations manager. Profil Je genoot bij voorkeur een hogere technische opleiding, idealiter een Master Elektromechanica of een Bachelor met enkele jaren werkervaring.Affiniteit met de agrarische sector is een belangrijke troefJe kan goed overweg met Creo en of andere 3D CAD-softwarepakketten en wil hierin verder je expertise uitbreiden.Je draagt mee de verantwoordelijkheid om het project tot een goed eind te brengen in een team van 6 mechanical design engineers.Je communiceert vlot met diverse niveaus binnen een projectwerking (collega¿s, monteurs, opdrachtgevers,¿)Tot slot ben je voldoende taalvaardig en kan je in jouw functie overtuigend communiceren in het Nederlands, Frans en Engels. Persoonlijkheid: doelgericht, communicatief, teamspeler, mensgericht, analytisch, planmatig, gestructureerd, organisator, kristisch en volhardend. Connaissances linguistiques Frans : Middelmatige Nederlands : Middelmatige Engels : Middelmatige
Account Manager
Belgabroed nv., Merksplas, Turnhout
Hands-on commercieel talent met passie voor de agrarische sector Bachelor of Master werk- en denkniveau met commerciële ingesteldheid. Sterke interesse in de agrarische sector, bij voorkeur de pluimveesector. Een eerste relevante ervaring in een commerciële functie is een pre. Goede kennis van het Nederlands is vereist, Frans is een plus. Teamspeler, relatiebouwer en netwerker. Commercieel denken en handelen. Goede adviserings- en onderhandelingsvaardigheden. Klant- en resultaatgericht. Ondernemend en zelfstandig. Gedreven en enthousiast, geen 9 to 5-mentaliteit. Functieomschrijving Verantwoordelijk voor verkoop en technische ondersteuning Met een team van 4 ben je verantwoordelijk voor de verkoop van ééndagskuikens alsook het unieke NestBorn concept in het Oosten van België (Antwerpen, Limburg, Vlaams- Brabant) en in Zuid-Nederland. Na een gedegen inwerkperiode ga je zelfstandig een relatienetwerk met zowel bestaande als nieuwe klanten opbouwen en onderhouden. Als eerste aanspreekpunt voor de pluimveehouders ondersteun je hen met kwalitatief hoogwaardige en oplossingsgerichte adviezen. Je volgt de trends, innovaties en marktevoluties binnen je markt nauw op. Deelname aan studiedagen en vakbeurzen is hierbij van belang. Je werkt dagelijks nauw samen met de collega’s van Sales, zowel binnen- als buitendienst. Voor specifieke technische en wetenschappelijke ondersteuning kan je terugvallen op de eigen bedrijfsdierenarts. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Directeur Verkoop. Wij bieden U We bieden een functie met veel verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en ruimte voor initiatief, in een financieel stabiele omgeving. Deze functie gaat samen met een competitief loonpakket, aangevuld met extralegale voordelen. Heb je interesse? Stuur dan je CV per mail naar k.vanweereldbelgabroed.be.
Business Architect
Arvesta, België, BE
De Arvesta Business Architect overziet en bewaakt de technische oplossing voor de business processen binnen zijn/haar domein. Hij/zij doet dit in nauwe samenwerking met de business en de functionele & technische experts met het oog op standaardisatie, simplificatie en kwaliteit. Je bent de gesprekspartner voor de proceseigenaars en procesverbeteraars binnen de organisatie, de interne IT organisatie en de partners waar we mee samenwerken. Je specialiseert je in een bepaald procesdomein, zonder de impact van en op de andere domeinen uit het oog te verliezen. Je capteert de wijzigende business noden vanuit de organisatie, vertaalt deze naar duidelijke vereisten. Je helpt de organisatie keuzes maken, biedt oplossingen die de noden invullen en zorgt voor de realisatie ervan. Je komt in aanraking met diverse bedrijven maar verliest nooit het grotere kader, namelijk Arvesta, uit het oog. Je werkt mee aan de harmonisatie van de processen en brengt mogelijkheden tot synergieën in beeld. Je werkt binnen een matrixstructuur. Dit houdt in dat je een hiërarchische verantwoordelijke binnen de IT organisatie hebt, maar door je inzet in de projecten operationeel rapporteert aan de projectleider of program manager. Je kan doorgroeien naar een functie binnen de organisatie of je loopbaan verder uitwerken binnen de IT organisatie van Arvesta. Een analytische geest en proactieve aanpak Nauwkeurigheid en volharding zijn essentieel in deze functie Capaciteit om overzicht en structuur te brengen in complexe materie Gezonde nieuwsgierigheid om in de systemen te duiken Conceptueel en abstract denken Sterke communicatieve en sociale vaardigheden Kennis van SAP, (LS)Navision is een extra troef Ervaring met proces modelleringstechnieken Wat bieden we jou? Een solide en innoverende werkomgeving waar je kiest voor ontwikkeling van je talenten door blijvende professionele vorming Een organisatie waar onze experts centraal staan Een verantwoordelijke en afwisselende baan, met ruimte voor initiatief en reële groeimogelijkheden Een marktconform salaris volgens je capaciteiten en inzet, aangevuld met extralegale voordelen Klik op de knop "Solliciteren" hieronder en vul op de volgende pagina jouw gegevens in. Arvesta met hoofdkantoor te Leuven is de N°1 full service provider aan de land- en tuinbouw in België met internationale aanwezigheid in Nederland, Frankrijk en Duitsland. De onderneming is actief in de verschillende segmenten van de land- en tuinbouwsector, zoals dierenvoeding, plantenvoeding, plantenbescherming, zaden, zaaigranen, plantaardappelen, bloem en land- en tuinbouwmachines. Bij het grote publiek is Arvesta gekend voor haar 250 AVEVE-winkels waar de consument terecht kan voor tuin, dier en thuisbakken. Arvesta wil haar positie als marktleider verder uitbouwen door investeringen en innovatie in de agrarische sector. Haar 1.900 enthousiaste medewerkers dragen ertoe bij dat Arvesta een omzet van 1,4 miljard euro realiseert. Maatschappelijke zetel AVEVE NV Aarschotsesteenweg 84 3012 Wilsele (Leuven) België
Specialist Varkenshouderij
Match Recruitment BV, België, BE
Bedrijfsprofiel Specialist Varkenshouderij Let op: Deze vacature reeds ingevuld Niet meer op solliciteren s.v.p. Onze opdrachtgever richt zich op het produceren en verkopen van hoogwaardige diervoeders aan de betere ondernemers in de rundveehouderij, varkenshouderij en de pluimveesector in zowel Nederland alsook de omringende landen. Het is een slagvaardige organisatie van medewerkers met een hoog kennisniveau die resultaatgericht werken en gaan voor een langdurige samenwerking met de veehouders. Door hun betrokkenheid bieden zij hun klanten economisch perspectief en continuïteit. Om aan de toenemende vraag vanuit de markt naar meer kennis, onderbouwde adviezen op zowel technisch vlak als rendement te voldoen, zoeken wij voor de regio Zuid-Nederland een: Specialist Varkenshouderij Functie omschrijving Specialist Varkenshouderij Je bent verantwoordelijk voor een aantal bestaande klanten. Je begeleidt deze varkenshouders intensief en adviseert hen op het gebied van o.a. voeders, gezondheid en (technische) resultaten; Daarnaast bezoek (vooral in het begin) nieuwe potentiële varkenshouders in Zuid-Nederland. Door het meedenken in de problematiek bij deze varkenshouders én de juiste technische advisering bouw je het klantenbestand verder uit; Naarmate je meer varkenshouders aan je weet te binden, ga je je steeds meer richten op begeleiding en advisering en zal de prospectie zich tot een minimum beperken. Je werkt nauw samen met je directe collega’s Varkensspecialisten, Product Managers, Nutritionisten en de binnendienst; Je rapporteert aan de Sector Manager Varkens. Functie eisen Specialist Varkenshouderij Je hebt een hogere opleiding genoten richting landbouw e/o veehouderij; Je hebt reeds een aantal jaren ervaring opgedaan in de commerciële buitendienst in de varkenshouderij (b.v. fokkerij, advisering, diergeneesmiddelen, stalinrichting etc.). Heb je ervaring in een soortgelijke functie, dan is dat een duidelijk pluspunt; Prospectie zit als het ware in je bloed en zie je als een kans om nieuwe relaties aan je te binden; Je kunt mensen gemakkelijk overtuigen, bent resultaat gericht, neemt vlot initiatief en je voelt je snel thuis in een team; Je bent een harde werker en een ‘no-nonsense’-mentaliteit spreekt jou aan; Je beschikt over een vlotte communicatie en boekt graag commerciële successen; Arbeidsvoorwaarden Specialist Varkenshouderij Ben je op zoek naar een uitdagende omgeving binnen een groeiend en succesvol bedrijf waar je volop ruimte krijgt voor eigen initiatieven en persoonlijke ontwikkeling? Wil je werken bij een internationaal toonaangevend bedrijf binnen de veevoedersector? Spreekt het je aan hard te werken en daarvoor op basis van je werkervaring een uitstekende marktconforme beloning te ontvangen inclusief onkostenvergoeding, maaltijdcheques, firmawagen, gsm, laptop en groepsverzekering? Dan is Specialist Melkveehouderij wellicht iets voor jou Voldoe je aan alle gestelde eisen van de Specialist Varkenshouderij? Dan kun je ook direct telefonisch contact opnemen met dhr. Jos Douven, telefoon 0031 43 604 1905 óf 0031 6 5194 1954 zowel overdag tussen 08.30 uur en 18.00 uur alsmede ook ´s-avonds tussen 20.00 en 22.00 uur én op zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Bij voldoende geschiktheid zullen wij dan direct een persoonlijke afspraak maken. Voor meer info over de job van Specialist Varkenshouderij kun je telefonisch contact opnemen met ons. Uiteraard kun je ook direct jouw motivatiebrief inclusief CV mailen ter attentie van dhr. Jos Douven naar infomatchrecruitment.eu of druk hieronder op de knop ' Solliciteer '. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de allerlaatste vacatures van Match Recruitment? Klik dan hieronder op ´Maak een jobalert´ en ga vervolgens naar uw persoonlijke pagina om uw ´Job Search Agent´ aan te maken. Mocht u nog niet staan ingeschreven bij ons, dan dient u zich eerst in te schrijven, zodat u daarna een persoonlijk zoekprofiel kunt aanmaken. Voor meer info omtrent waarborging van uw privacy verwijzen wij u naar ons Privacy Statement. Over ons Match Recruitment BV is in 2006 opgericht door Jos Douven. Jos studeerde Agrarische Bedrijfskunde (AHS, ’s-Hertogenbosch 1989), waarna hij werkzaam was in de agrochemie, food en veterinaire farmacie.
After Sales Manager in Zedelgem
UNIQUE OFFICE, Oostkamp, Brugge
| België (BE) : Arr. Brugge | 1 BANEN | Vertraagde start Beroep: Leidinggevende functies op het gebied van verkoop en marketing Functieomschrijving Functiebeschrijving Na een grondige kennismaking met de teams en hun werking gebruik je je kennis en ervaring om hun synergie en processen te verbeteren. Je stemt deze diensten af op de missie en visie van de organisatie en de familie. Je bent het operationeel aanspreekpunt voor troubleshooting. Je onderzoekt de rendabiliteit van de diensten waarvoor je verantwoordelijk bent. Je formuleert en implementeert verbeter- en actiepunten. Samen met de Finance Manager bewaak je de lopende projecten en stuur je bij waar nodig. Je bekijkt mogelijkheden om de infrastructuur te verbeteren. Hiervoor voorzie/ bewaak je de nodige budgetten. Je maakt een degelijk after sales plan op en zorgt ervoor dat dit stapsgewijs geïmplementeerd wordt. Met je ervaring til je onze after sales naar een hoger niveau, met een tevreden klant als einddoel. Je behaalde minstens een bachelor diploma in een technische of service gerelateerde richting. Bij voorkeur deed je al een 5-tal jaar ervaring op als after sales manager. Met je technische kennis en affiniteit met de sector, kan je je teamleden al snel verder helpen met hun vragen of problemen. Je hebt een uitstekende kennis Nederlands, Frans en Engels. Kennis Duits is mooi meegenomen. Je bent stressbestendig en klantvriendelijk. Je hebt sterke communicatieve en leidinggevende vaardigheden. Je bent een echte people manager. Werklocatie Beroepservaring Bachelor of vergelijkbaar niveau Overige uitkeringen Je komt terecht in een management positie met kans op een bediendencontract van onbepaalde duur. De verloning wordt aangepast aan jouw kennis en ervaring. Daarenboven krijg je van ons maaltijdcheques, ecocheques, een bedrijfswagen en -telefoon en een groepsverzekering. Je werkt in een 40-urenweek wat betekent dat je 20 vrij te nemen vakantiedagen hebt met daarbovenop 12 betaalde ADV dagen. Je komt terecht in een organisatie waar de work hard play hard cultuur overheerst en we op een informele manier met elkaar omgaan. Jouw functie vormt een brug tussen de familie, het management en de medewerkers, wat op die manier heel wat ruimte biedt voor de nieuwe zaken die je aanbrengt. Bedrijfsinfo Je komt terecht in een familiale KMO met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. Gelieve de sollicitatie procedure te raadplegen of via hier te solliciteren voor deze job
Business development manager
SAM, Gent
Internationaal Business Development Manager Machinebouw Waar ga je werken? Deze opdrachtgever is gespecialiseerd in het ontwerp-, productie- en plaatsing van machines. Ze hebben geen catalogus, alles is op maat van de klant, voor elke vraag proberen ze de beste oplossingen te vinden. Deze machinebouwer werkt diverse unieke maatwerk projecten uit van A tot Z voor industriële klanten & argri sector. Zij ontwerpen en bouwen zaken als conveyors, menginstallaties, Ontstoffing- & afzuigsystemen, volledige metaalconstructies, automatisering, klimaatregeling, Deze KMO heeft alle knowhow in huis: Eigen ontwerp- en tekendienst, hoogwaardige constructie-atelier, automatisatie en bordenbouw. Een divers team van ingenieurs gespecialiseerd in mechanica, elektriciteit, elektronica, automatisering, … Binnen deze KMO hangt een gemoedelijke & familiale sfeer. Alle afdelingen werken nauw samen, dit zorg voor een vlotte en open communicatie. Samen streven ze naar het beste resultaat & maatwerk voor de klanten. Wat wordt jou geboden? Aantrekkelijke salaris Wagen tankkaart Internationale functie Vrijheid in ontwikkelen van verkoopstrategie Eventuele bonussen Groepsverzekering & Hospitalisatieverzekering Wat wordt er van jou verwacht? Prof. Bach. of MSc. Elektromechanica 3 jaar ervaring in een Technisch Commerciële functie Kennis en/of interesse in Machinebouw Talenkennis: NL,FR & EN Wat ga je doen? Als Internationaal Business Development Manager word er van jouw verwacht dat jij vanuit strategisch marktonderzoek, analyses en bestaand netwerk de markt weet uit te breiden. Hierbij mag je denken dan brouwerijen, agrarische sector, voedingsindustrie, Jij bent iemand die potentieel ziet en daarop in weet te spelen. Doormiddel van jouw talenkennis weet jij Frankrijk, Nederland, België te veroveren. Vanuit jouw technische achtergrond en commerciële drive weet jij de vraag van de klant te vertalen naar de Project Ingenieurs zodat de oplossing in maatwerk kan worden vertaald en uitgewerkt. Meer informatie of direct solliciteren? Klik op de knop "solliciteer op deze vacature" om direct te solliciteren. Voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden kun je contact opnemen met Sharon Zwiers via 32 (0)380 829 45 sharon.zwierssamrecruitment.be Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd maar ken je dé persoon voor deze vacature? Share de vacature en uiteraard zullen wij jou op een gepaste manier hiervoor belonen. SAM Recruitment | Sales and Marketing Regio Verantwoordelijk voor de regio België, Frankrijk & Nederland Ideaal woon jij in Oost-Vlaanderen, Gent. Contactpersoon Sharon Zwiers Sales Engineering Managing Consultant sharon.zwierssamrecruitment.be 32 (0)380 829 45 Engineering, Sales, Mechanical Engineering, Production, Automation / Electronics, Electrical Engineering
Veevoeding - Specialist Varkenshouderij
Match Recruitment BV, Antwerpen
Vacature Veevoeding - Specialist Varkenshouderij Bedrijfsprofiel Vacature Veevoeding - Specialist Varkenshouderij Onze opdrachtgever richt zich op het produceren en verkopen van hoogwaardige diervoeders aan de betere ondernemers in de rundveehouderij, varkenshouderij en de pluimveesector in zowel Nederland alsook de omringende landen. Het is een slagvaardige organisatie van medewerkers met een hoog kennisniveau die resultaatgericht werken en gaan voor een langdurige samenwerking met de veehouders. Door hun betrokkenheid bieden zij hun klanten economisch perspectief en continuïteit. Om aan de toenemende vraag vanuit de markt naar meer kennis, onderbouwde adviezen op zowel technisch vlak als rendement te voldoen, zoeken wij voor de provincies Antwerpen en Limburg een: Specialist Varkenshouderij Functie omschrijving Vacature Veevoeding - Specialist Varkenshouderij Jouw klanten zijn de varkenshouders in Antwerpen en Limburg. Je begeleidt hen intensief en adviseert op het gebied van o.a. voeders, gezondheid en (technische) resultaten; Naast het bestaand kliënteel varkenshouders, bezoek je ook iedere week een aantal nieuwe potentiële klanten. Door het meedenken in de problematiek bij deze klanten én de juiste technische advisering bouw je het klantenbestand verder uit; Je werkt nauw samen met je directe collega’s Varkensspecialisten, Product Managers, Nutritionisten en de binnendienst; Je rapporteert aan de Sector Manager Varkens. Functie eisen Vacature Veevoeding - Specialist Varkenshouderij Je hebt een hogere opleiding genoten richting landbouw e/o veehouderij; Je hebt reeds een aantal jaren ervaring opgedaan in de commerciële buitendienst in de varkenshouderij (b.v. fokkerij, advisering, diergeneesmiddelen, stalinrichting etc.). Heb je ervaring in een soortgelijke functie, dan is dat een duidelijk pluspunt; Prospectie zit als het ware in je bloed en zie je als een kans om nieuwe relaties aan je te binden; Je kunt mensen gemakkelijk overtuigen, bent resultaat gericht, neemt vlot initiatief en je voelt je snel thuis in een team; Je bent een harde werker en een ‘no-nonsense’-mentaliteit spreekt jou aan; Je beschikt over een vlotte communicatie en boekt graag commerciële successen; Arbeidsvoorwaarden Vacature Veevoeding - Specialist Varkenshouderij Onze opdrachtgever biedt een technisch-commerciële functie met veel eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid deel uit te gaan maken van een kerngezonde, groeiende onderneming; Je ontvangt een vast salaris, laptop, GSM en firmawagen. Daarnaast een dagvergoeding, hospitalisatieverzekering en pensioensparen; Je krijgt meer dan voldoende mogelijkheden om je professionele loopbaan verder uit te bouwen; Een gedegen opleiding en de nodige technische en commerciële ondersteuning; Je komt te werken bij een internationaal bedrijf in een professionele en prettige werkomgeving, waarbij de verloning en extralegale voordelen zonder meer uitstekend zijn te noemen. Voldoe je aan alle gestelde eisen van de Vacature Veevoeding - Specialist Varkenshouderij? Dan kun je ook direct telefonisch contact opnemen met dhr. Jos Douven, telefoon 0031 43 604 1905 óf 0031 6 5194 1954 zowel overdag tussen 08.30 uur en 18.00 uur alsmede ook ´s-avonds tussen 20.00 en 22.00 uur én op zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Bij voldoende geschiktheid zullen wij dan direct een persoonlijke afspraak maken. Voor meer info over de job van Specialist Varkenshouderij kun je telefonisch contact opnemen met ons. Uiteraard kun je ook direct jouw motivatiebrief inclusief CV mailen ter attentie van dhr. Jos Douven naar infomatchrecruitment.eu of druk hieronder op de knop ' Solliciteer ' Wilt u op de hoogte gehouden worden van de allerlaatste vacatures van Match Recruitment? Klik dan hieronder op ´Maak een jobalert´ en ga vervolgens naar uw persoonlijke pagina om uw ´Job Search Agent´ aan te maken. Mocht u nog niet staan ingeschreven bij ons, dan dient u zich eerst in te schrijven, zodat u daarna een persoonlijk zoekprofiel kunt aanmaken. Voor meer info omtrent waarborging van uw privacy verwijzen wij u naar ons Privacy Statement. Over ons Match Recruitment BV is in 2006 opgericht door Jos Douven. Jos studeerde Agrarische Bedrijfskunde (AHS, ’s-Hertogenbosch 1989), waarna hij werkzaam was in de agrochemie, food en veterinaire farmacie.
Sales Manager Belux (wijnen)
Motmans & Partners, Hasselt
Werkgelegenheidssector: Overige adviesbureaus op het gebied van bedrijfsbeheer; adviesbureaus op het gebied van bedrijfsvoering Arbeidsduur: Voltijds Soort contract: Oproepbasis Beroep: Leidinggevende functies op het gebied van verkoop en marketing Functieomschrijving Functiebeschrijving Hasselt Millésime is actief in de verkoop van wijnen, aperitieven en champagnes. Zowel de BeLux grootdistributie als de drank- en wijnhandel behoren tot hun vast cliënteel. Zij zijn een dynamisch, groeiend en positief ingesteld bedrijf. De begrippen service, flexibiliteit en partnership staan centraal in hun klantenmissie. Sedert enkele jaren maakt Hasselt Millésime deel uit van een grote internationale groep InVivo. Deze sterke multidisciplinaire, agrarische groep heeft voor haar wijntak een ambitieus groeiplan uitgeschreven. Mede aan de hand van een (groeiend) aantal eigen merken willen zij als challenger in de volgende jaren hun marktimpact sterk gaan verhogen. In dat kader werd recent een nieuwe functie van Sales Manager Belux (wijnen) gecreëerd. Je bent verantwoordelijk voor het uittekenen en de realisatie van de commerciële strategie voor het On-Trade kanaal in BeLux. Je zorgt voor een gezonde en groeiende commerciële positie in de tussenhandel aan de hand van een sterk proactieve en adviserende commerciële aanpak die begint bij de noden van, en de opportuniteiten bij de klant. Je weet de verschillende belangen binnen de groep, deze van de klanten, van Hasselt Millésime en haar medewerkers te kanaliseren en te vertalen in gerichte doelstellingen en acties. Jouw team van 6 personen bestaat uit regional en ondersteunende horeca accountmanagers. Je stuurt hen dagelijks aan en coacht hen in het behalen van hun doelstellingen. Je bent zelf voor een groot deel actief in de markt. Je begeleidt je teamleden on-the-job en je bent zelf het aanspreekpunt voor enkele grote key accounts. Je analyseert de ontwikkelingen in de markt, je brengt opportuniteiten en bedreigingen in kaart en betrekt deze in jouw jaarlijks budgetplan. Je rapporteert periodiek de commerciële cijfers aan het MT en borgt alle relevante marktinformatie (trends, prijsontwikkelingen en concurrentiegegevens) via het CRM-systeem. Je rapporteert aan de Sales Director Benelux., Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau. Je moet geen vinoloog zijn, maar je hebt een sterke affiniteit met wijn en een goede kennis van het product. Je hebt 5 jaar ervaring in een commerciële, leidinggevende functie. Ervaring binnen een gelijkaardige omgeving is een troef. Je spreekt vlot Nederlands en Frans. Kennis van Engels is een pluspunt. Als persoon ben jij resultaatgericht maar ook sterk klant- en service minded. Je bent een ondernemer en een leider, je beschikt over sterke communicatie- en onderhandelvaardigheden. Je bent een teamplayer en zet je in voor je organisatie.
Sales Manager Belux (wijnen)
Hasselt Millésime, België, BE
Hasselt Millésime is actief in de verkoop van wijnen, aperitieven en champagnes. Zowel de BeLux grootdistributie als de drank- en wijnhandel behoren tot hun vast cliënteel. Zij zijn een dynamisch, groeiend en positief ingesteld bedrijf. De begrippen service, flexibiliteit en partnership staan centraal in hun klantenmissie. Sedert enkele jaren maakt Hasselt Millésime deel uit van een grote internationale groep InVivo. Deze sterke multidisciplinaire, agrarische groep heeft voor haar wijntak een ambitieus groeiplan uitgeschreven. Mede aan de hand van een (groeiend) aantal eigen merken willen zij als challenger in de volgende jaren hun marktimpact sterk gaan verhogen. In dat kader werd recent een nieuwe functie van Sales Manager Belux (wijnen) gecreëerd. Functieomschrijving Je bent verantwoordelijk voor het uittekenen en de realisatie van de commerciële strategie voor het On-Trade kanaal in BeLux. Je zorgt voor een gezonde en groeiende commerciële positie in de tussenhandel aan de hand van een sterk proactieve en adviserende commerciële aanpak die begint bij de noden van, en de opportuniteiten bij de klant. Je weet de verschillende belangen binnen de groep, deze van de klanten, van Hasselt Millésime en haar medewerkers te kanaliseren en te vertalen in gerichte doelstellingen en acties. Jouw team van 6 personen bestaat uit regional en ondersteunende horeca accountmanagers. Je stuurt hen dagelijks aan en coacht hen in het behalen van hun doelstellingen. Je bent zelf voor een groot deel actief in de markt. Je begeleidt je teamleden on-the-job en je bent zelf het aanspreekpunt voor enkele grote key accounts. Je analyseert de ontwikkelingen in de markt, je brengt opportuniteiten en bedreigingen in kaart en betrekt deze in jouw jaarlijks budgetplan. Je rapporteert periodiek de commerciële cijfers aan het MT en borgt alle relevante marktinformatie (trends, prijsontwikkelingen en concurrentiegegevens) via het CRM-systeem. Je rapporteert aan de Sales Director Benelux. Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau. Je moet geen vinoloog zijn, maar je hebt een sterke affiniteit met wijn en een goede kennis van het product. Je hebt 5 jaar ervaring in een commerciële, leidinggevende functie. Ervaring binnen een gelijkaardige omgeving is een troef. Je spreekt vlot Nederlands en Frans. Kennis van Engels is een pluspunt. Als persoon ben jij resultaatgericht maar ook sterk klant- en service minded. Je bent een ondernemer en een leider, je beschikt over sterke communicatie- en onderhandelvaardigheden. Je bent een teamplayer en zet je in voor je organisatie. Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type) Een uiterst interessante en uitdagende job bij een slagkrachtige, opkomende speler in volle opbouw, die gekenmerkt wordt door passie, innovatie en vakmanschap. Een gevarieerde functie in België en Luxemburg. Degelijke verloning aangevuld met interessante extralegale voordelen
Product manager| O-Vl
LIEVERAEDT, België, BE
Geactualiseerd op 22 februari 2021via LIEVERAEDT Voor diverse klanten kijken we momenteel uit naar een product manager. Is een rol tussen sales en R&D iets voor jou, ben je conceptueel en analystisch sterk, kan je goed in team werken, ga je graag op (buitenlands) pad om klanten de pieren uit de neus te vragen, heb je een stevige bachelor of master op zak, laat dan even van je horen. We kijken samen met jou wat past. Profiel zie de kenmerken van de JongeRaaf op onze website Talenkennis Nederlands : Goed Beheer van ondernemingen en diensten / Beheer van diensten Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Plant Manager
Hudson Belgium, Gent
Royal Agrifirm Group is een toonaangevende agrarische coöperatie met een internationaal netwerk van dochterondernemingen in 16 landen in Europa, Zuid-Amerika en Azië en een wereldwijd distributienetwerk. Samen leveren ze meetbare, relevante en duurzame waarde op de boerderij, de akker en voor de industrie. Royal Agrifirm Group heeft meer dan 3000 werknemers wereldwijd en levert haar producten in meer dan 80 landen. Zij genereert een jaarlijkse omzet van zo een ¿ 2,1 miljard en heeft 44 productielocaties wereldwijd. EMEA is 1 van de 4 regio¿s van RAG (NWE, ASIA, LATAM) met hoofdkantoor te Drongen. EMEA telt een 750 werknemers verspreidt over 12 landen, waaronder ook Polen, Hongarije, Algerije, Servië en Spanje. Voor onze meest geavanceerde productielocatie van premixen, mineralen, concentraten, voeders voor jonge dieren en functionele ingrediënten voor de diervoederindustrie, zijn we op zoek naar een m/v: Plant Manager Sterk empathische peoplemanager met helicopterview en technisch inzicht in de procesindustrie Functie In deze proces georiënteerde omgeving ben je als Plant Manager eindverantwoordelijk voor de strategische en operationele leiding van de Productie, Supply Chain & Kwaliteit. Op basis van analyses streef je KPI¿s na omtrent kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, veiligheid & milieu, maintenance, finance, staffing & engagement,¿. Je weet deze als inspirerende leider op een pragmatische manier te realiseren. Met je toegankelijke stijl, empowerment en sterke communicatieskills slaag je erin het team mee te krijgen in een constructief proces van verdere structurele optimaliseringen. Zo schaaf je doordacht de huidige processen bij om steeds de hoge kwaliteits- en productiviteitsnormen te halen en werk je aan een constructief sociaal klimaat. Je denkt proactief mee op vlak van investeringen, begeleidt de implementatie van optimalisatieprojecten en beheert de budgetten. Je stroomlijnt de verschillende communicatielijnen en zorgt voor nauwe afstemming met het verkoopteam. Je vertegenwoordigt de plant in de groep en slaagt erin bruggen te slaan naar andere afdelingen/plants en synergiën op te zoeken. Je rapporteert aan de Operationeel Directeur EMEA van de groep. Profiel Je genoot een technische masteropleiding en hebt minstens een 10-tal jaar ervaring in een leidinggevende functie binnen een productieomgeving. Ervaring in de procesindustrie is een absolute troef. Je beschikt over een brede technische kennis, combineert een strategische visie met een operationele hands-on aanpak en getuigt van een sterk businessinzicht. Je bent analytisch en kritisch ingesteld. Als empathische en initiatiefrijke peoplemanager ondersteun je je direct reports in hun ontwikkeling. Je weet de mensen te inspireren en te coachen om het beste uit zichzelf te halen. Je bent een diplomatische en sterk communicatieve persoon die gemakkelijk connecteert met verschillende stakeholders en het evenwicht bewaart tussen de belangen op verschillende niveaus. Je zin voor initiatief en doorzettingsvermogen dragen bij tot een continue verbetering van je werkomgeving. Talenkennis Nederlands : Goed Beheer van ondernemingen en diensten / Beheer van diensten Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Accountmanager Brussel en Wallonië
OFFRE D'UNE AUTRE REGION, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Geactualiseerd op 26 april 2021via OFFRE D'UNE AUTRE REGION Word jij accountmanager bij Farm Frites? Dan kies jij voor een uitstekend en uitgebreid loonpakket, kom jij te werken in een supertoffe en betrokken organisatie én krijg jij veel vrijheid om je eigen functie en tijd in te delen Klinkt dat als iets voor jou? Lees dan snel verder Jouw werk als accountmanager Ter uitbreiding van het team zoeken we een accountmanager die de regio Brussel en Wallonië zal vertegenwoordigen bij de horecabedrijven en bedrijven die te maken hebben met foodservice (scholen, pretparken, frituren, ziekenhuizen, sportclubs, etc.). Als accountmanager van Farm Frites in Lommel ben je verantwoordelijk voor het behoud van het huidige klantenbestand (35%) en voor het binnenhalen van nieuwe klanten (65%). Hoe pak je dit aan? opvolgen van het huidige klantenbestand door ze minimaal eenmaal per jaar te bezoeken voor contractverlengingen geven van demo's bij grossiers en klanten met een eigen standje introduceren van nieuwe producten waarbij je rekening houdt met het portfolio van je klant (vers, diepvries, specialiteiten, etc.) deelnemen aan nationale, internationale en regionale beurzen en/of evenementen bezoeken van prospects en klanten behandelen en oplossen van klachten invoeren van Salesmap in CRM Kortom: je hebt een functie met veel variatie en uitdagingen. Daarnaast blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen door je netwerk goed te gebruiken en het lezen van vakbladen en nieuws over relevante onderwerpen. Hoe ziet het team eruit? Het team bestaat uit een sales manager en 4 regional accountmanagers die elk verantwoordelijk zijn over hun eigen regio. Werken bij Farm Frites Sinds 1971 teelt Farm Frites de lekkerste aardappelen. Bij Farm Frites zijn we begaan met de natuur en zijn trots op onze agrarische achtergrond. Farm Frites is puur, authentiek en gedreven. Samen met onze medewerkers en telers zijn wij dag en nacht bezig om het nét even beter te doen. En willen wij de lekkerste frites ter wereld maken. Word jij daar ook onderdeel van? Kies jij voor werken bij Farm Frites? Dan kies jij voor werken in een familiebedrijf. Onze nieuwe collega's selecteren wij op basis van houding, attitude en drive. Daarbij streven wij naar een inclusieve organisatiecultuur waarin iedere medewerker zich betrokken, gerespecteerd en gewaardeerd voelt. Ongeacht de persoonskenmerken. Dat vinden wij belangrijk Wij willen een goede werkgever zijn en daar doen we veel voor Gelukkig zijn onze huidige medewerkers trots op hun werkplek en tevreden over een gezonde mix van leeftijden, culturen, verhouding man/vrouw van onze medewerkers. ¿Working together from potatoes, to happy faces¿ Profiel Herken je jezelf in onderstaande? Je hebt ervaring als accountmanager in de horeca of foodservice of je komt uit deze wereld en je wilt graag een stap maken in de sales. Wij hechten evenveel waarde aan jouw motivatie, ervaringen, attitude, drive, etc. en we spreken dan ook over een Farm Frites DNA: een doener, nuchter, betrokken, open en direct, creatief, ondernemend en iemand die trots is op zijn vak Je spreekt en schrijft de Franse en Engelse taal vloeiend, Nederlands beheers je vlot Je bent woonachtig in de regio Brussel of Wallonië Je bent commercieel ingesteld en je hebt geen schroom om ergens binnen te stappen en acquisitie te doen Je bent een geboren netwerker Je hebt een rijbewijs B Talenkennis Nederlands : Goed Engels : Middelmatige Handel - Ondersteuning verkoop / Handelsvertegenwoordiging Naam van de werkgever Mevr. Kristel Frey Presentatiewijze een motivatiebrief en een C.V. te versturen via e-mail Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Het Bedrijf - Strategic Accounts Manager Benelux
Match Recruitment BV, België, BE
Let op: Deze vacature reeds ingevuld Niet meer op solliciteren s.v.p. Onze relatie ZOETIS (www.zoetis.nl / www.zoetis.com ) is een internationaal diergezondheidsbedrijf dat zich erop toelegt om zijn klanten en hun bedrijven op steeds betere manieren te ondersteunen. Voortbouwend op de 60 jaar ervaring leveren zij hoogwaardige geneesmiddelen, vaccins, ondersteuning en educatie. Ze werken er iedere dag aan om de uitdagingen waar de mensen die dieren houden en verzorgen in de praktijk mee te maken krijgen, beter te begrijpen en aan te pakken, op manieren die voor hen echt relevant zijn. ZOETIS is wereld marktleider en had in 2019 een omzet van $6.3 miljard, 10.600 medewerkers en actief in meer dan 100 landen. Hun naam, ZOETIS (zo-EH-tis), komt van ‘zo’, zoals in de woorden zoölogie en zoöloog, en is afgeleid van het Engelse woord ‘zoetic’, dat ‘het leven betreffend’ betekent. Hun naam verwijst naar de toewijding van hun bedrijf aan het ondersteunen van de dierenartsen en veehouders overal ter wereld die landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren houden en verzorgen waar we allemaal van afhankelijk zijn. Voor Nederland zoeken wij, namens ZOETIS, een: Strategic Accounts Manager Benelux Je bent omzetverantwoordelijk voor de Strategic Accounts (inkoopgroepen en corporate accounts) en onderhoudt nauwe contacten met de eindbeslissers, inkopers en andere belanghebbenden waarbij de nadruk ligt op rundvee, varkens en pluimvee; Je ontwikkelt de strategische account plannen op basis van gedetailleerde analyses van de klantbehoeften en zorgt ervoor dat de plannen worden uitgevoerd; In samenspraak met de Strategic Accounts Business Manager maak je de financiële jaarafspraken omtrent alle diergeneesmiddelen en diagnostica voor de Strategic Accounts; Je zoekt naar groeiopportuniteiten en ontwikkelingskansen voor de Zoetis producten bij deze Strategic Accounts en communiceert over die kansen met je directe collega´s. Je werkt dan ook nauw samen met de diverse technisch en commercieel verantwoordelijken van de verschillende Business Units van Zoetis; Je neemt actief deel aan team-, marketing- en technische meetings van de Business Units; Je verwerkt jouw activiteiten in het CRM-systeem en gebruikt dit systeem ook om opportuniteiten te ontdekken; Tijdens al je bezoeken aan de klant draag je het professionele en ethische imago van Zoetis uit; Je werkt deelt relevante informatie met je collega´s en rapporteren doe je aan de Strategic Accounts Business Manager. Wat vraagt Zoetis van jou voor deze Strategic Accounts Manager Benelux? Je hebt een hogere (wetenschappelijke) opleiding genoten b.v. richting diergeneeskunde, landbouw of biologie; Bewezen ervaring met de sector Animal Health e/o landbouwhuisdieren is een pluspunt; Naast het goed adviseren van je klanten omtrent te volgen acties, ben je ook iemand die graag successen boekt; Je bent een doorzetter, geeft niet snel op, je maakt gemakkelijk contact en je weet mensen te prikkelen in je communicatie; Projectmatig kunnen werken en hands-on mentaliteit; Computerbekwaam met aandacht voor kennis van Excel; Woonachtig in Nederland, moedertaal Nederlands en uitstekende kennis van het Engels. Wat kun je verwachten? Onze opdrachtgever biedt een commerciële functie met veel eigen verantwoordelijkheden én de mogelijkheid deel uit te gaan maken van een kerngezonde, groeiende onderneming; Je ontvangt een uitstekend salaris aangevuld met een aantrekkelijk bonussysteem, laptop, GSM, bedrijfsauto, maandelijkse onkostenvergoeding en aantrekkelijke pensioenregeling; ZOETIS biedt je een vast dienstverband aan. Meer informatie of interesse in Strategic Accounts Manager Benelux? Dan kun je telefonisch contact opnemen met dhr. Jos Douven, telefoon 0031 6 51941954 zowel overdag als ´s-avonds én op zaterdag overdag. Bij voldoende geschiktheid zullen wij dan direct een persoonlijke afspraak maken. Uiteraard kun je ook jouw motivatiebrief inclusief CV mailen naar infomatchrecruitment.eu ter attentie van dhr. Jos Douven. Meer info: www.zoetis.nl / www.zoetis.com en meer info over Match Recruitment: www.matchrecruitment.eu ________________________________________________________________________________________________ Aangezien tussen ZOETIS en Match Recruitment BV een exclusieve samenwerking bestaat voor het invullen van deze vacature van Strategic Accounts Manager Benelux verzoeken wij je dan ook uitdrukkelijk om alleen contact op te nemen met Match Recruitment bij evt. vragen en/of daadwerkelijke sollicitatie Wilt u op de hoogte gehouden worden van de allerlaatste vacatures van Match Recruitment? Klik dan hieronder op ´Maak een jobalert´ en ga vervolgens naar uw persoonlijke pagina om uw ´Job Search Agent´ aan te maken. Mocht u nog niet staan ingeschreven bij ons, dan dient u zich eerst in te schrijven, zodat u daarna een persoonlijk zoekprofiel kunt aanmaken. Voor meer info omtrent waarborging van uw privacy verwijzen wij u naar ons Privacy Statement. Over ons Match Recruitment BV is in 2006 opgericht door Jos Douven. Jos studeerde Agrarische Bedrijfskunde (AHS, ’s-Hertogenbosch 1989), waarna hij werkzaam was in de agrochemie, food en veterinaire farmacie.
De Job - Account Manager Groenten en Fruit
Match Recruitment BV, België, BE
Het Bedrijf - Account Manager Groenten en Fruit Onze opdrachtgever, gevestigd in de provincie Antwerpen, bestaat al meer dan dertig jaar en is gespecialiseerd in de teelt, verpakking en handel van groenten en fruit. Om de groei, zowel nationaal als internationaal, verder te zetten, zoeken wij namens onze opdrachtgever een ambitieuze én vlotte: Account Manager Groenten en Fruit De Job - Account Manager Groenten en Fruit Overall ben je omzetverantwoordelijk voor de (telefonische) verkoop van diverse groenten & fruit aan retailers, exporteurs en groothandel in zowel binnen- als buitenland waaronder de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië en vele andere landen in Zuid-, Centraal- en Oost-Europa. Specifieke taken : Als Account Manager ben je medeverantwoordelijk voor het verhandelen van hun kwaliteitsproducten groenten & fruit, door dagelijkse verkoop middels telefoon, skype en mail. Je volgt de ontwikkelingen op het vlak van groenten en fruit nauw, zowel aan de inkoop- als aan de verkoopzijde. Je signaleert kansen en slaagt er in hier op in te spelen. Je onderhoudt goede contacten met de bestaande klanten en door gerichte prospectie bouw je een klantenpakket op van groothandelaars, exporteurs en retailers in de eerder genoemde landen. Je neemt deel aan én bezoekt relevante vakbeurzen (2 tot 4x per jaar). In teamverband werk je nauw samen met andere collega´s van de commerciële afdeling, inkoop, kwaliteit en administratie. Je rapporteert aan de directie. De Eisen en Jouw Competenties - Account Manager Groenten en Fruit Hoger werk- en denkniveau (Bachelor). Heb je ervaring in een soortgelijke commerciële functie in de groenten & fruit, dan is dat een pré. Uitgebreide commerciële ervaring is echter niet persé noodzakelijk, commerciële attitude én gedrevenheid in combinatie met een sterke interesse in groenten en fruit des te meer. Je bent open en oprecht en hebt zowel een vlotte als optimistische instelling. Je bent stressbestendig, flexibel en handelt zelfstandig, scherp en adequaat. Hard werken ben je gewend en dagelijks vroeg beginnen (tussen 7.00u en 7.30u) vind je geen probleem. Je signaleert kansen in de markt, je handelt er naar en je neemt daarbij verantwoorde risico’s. Je hebt goede sociale vaardigheden en je werkt prettig samen in een team. Analytisch en cijfermatig ben je sterk. Je bent taalvaardig en hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse én Engelse taal, liefst ook een goede beheersing van de Franse en Duitse taal. Kennis van andere talen zoals het Italiaan e/o Spaans is een duidelijk pluspunt. Wonende in een straal van 30 tot 40 km rondom Mechelen zou ideaal zijn. Het Aanbod - Account Manager Groenten en Fruit Ben je op zoek naar een boeiende en gevarieerde job binnen een groeiende onderneming waar je volop ruimte krijgt om commercieel te kunnen scoren? Spreekt het je aan hard te werken en daarvoor een uitstekende beloning te ontvangen inclusief een uitgebreid pakket extra legale voordelen (firmawagen na 6 maanden, pensioensparen, groepsverzekeringen etc.)? Dan is Account Manager in de groenten- en fruitsector wellicht iets voor jou Voldoe je aan alle gestelde eisen? Dan kun je ook direct telefonisch contact opnemen met dhr. Jos Douven, telefoon 0031 43 604 1905 óf 0031 6 5194 1954 zowel overdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur alsmede ook ´s-avonds tussen 20.00 en 22.00 uur én op zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Bij voldoende geschiktheid zullen wij dan direct een persoonlijke afspraak maken. Voor meer info over de job van Account Manager kun je ook eerst telefonisch contact opnemen met ons. Uiteraard kun je ook direct jouw motivatiebrief inclusief CV mailen ter attentie van dhr. Jos Douven naar infomatchrecruitment.be . Wilt u op de hoogte gehouden worden van de allerlaatste vacatures van Match Recruitment? Klik dan hieronder op ´Maak een jobalert´ en ga vervolgens naar uw persoonlijke pagina om uw ´Job Search Agent´ aan te maken. Mocht u nog niet staan ingeschreven bij ons, dan dient u zich eerst in te schrijven, zodat u daarna een persoonlijk zoekprofiel kunt aanmaken. Voor meer info omtrent waarborging van uw privacy verwijzen wij u naar ons Privacy Statement. Over ons Match Recruitment BV is in 2006 opgericht door Jos Douven. Jos studeerde Agrarische Bedrijfskunde (AHS, ’s-Hertogenbosch 1989), waarna hij werkzaam was in de agrochemie, food en veterinaire farmacie.
Account Manager
OneJob, Merksplas, Turnhout
Hands-on commercieel talent met passie voor de agrarische sectorMet een team van 4 ben je verantwoordelijk voor de verkoop van ééndagskuikens alsook het unieke NestBorn concept in het Oosten van België (Antwerpen, Limburg, Vlaams- Brabant) en in Zuid-Nederland. Na een gedegen inwerkperiode ga je zelfstandig een relatienetwerk met zowel bestaande als nieuwe klanten opbouwen en onderhouden. Als eerste aanspreekpunt voor de pluimveehouders ondersteun je hen met kwalitatief hoogwaardige en oplossingsgerichte adviezen. Je volgt de trends, innovaties en marktevoluties binnen je markt nauw op. Deelname aan studiedagen en vakbeurzen is hierbij van belang. Je werkt dagelijks nauw samen met de collega’s van Sales, zowel binnen- als buitendienst. Voor specifieke technische en wetenschappelijke ondersteuning kan je terugvallen op de eigen bedrijfsdierenarts. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Directeur Verkoop. Bachelor of Master werk- en denkniveau met commerciële ingesteldheid. Sterke interesse in de agrarische sector, bij voorkeur de pluimveesector. Een eerste relevante ervaring in een commerciële functie is een pre. Goede kennis van het Nederlands is vereist, Frans is een plus. Teamspeler, relatiebouwer en netwerker. Commercieel denken en handelen. Goede adviserings- en onderhandelingsvaardigheden. Klant- en resultaatgericht. Ondernemend en zelfstandig. Gedreven en enthousiast, geen 9 to 5-mentaliteit. We bieden een functie met veel verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en ruimte voor initiatief, in een financieel stabiele omgeving. Deze functie gaat samen met een competitief loonpakket, aangevuld met extralegale voordelen.
Accountmanager Oost -en West-Vlaanderen en Antwerpen
OFFRE D'UNE AUTRE REGION, Antwerpen
Accountmanager Oost -en West-Vlaanderen en Antwerpen (m/v) Geactualiseerd op 22 april 2021via OFFRE D'UNE AUTRE REGION Word jij accountmanager bij Farm Frites Belgium? Dan kies jij voor een uitstekend en uitgebreid loonpakket, kom jij te werken in een supertoffe en betrokken organisatie én krijg jij veel vrijheid om je eigen functie en tijd in te delen Klinkt dat als iets voor jou? Lees dan snel verder Jouw werk als accountmanager Ter uitbreiding van het team zoeken we een accountmanager die de regio Oost -en West-Vlaanderen en centrum Antwerpen zal vertegenwoordigen bij de horecabedrijven en bedrijven die te maken hebben met foodservice (scholen, pretparken, frituren, ziekenhuizen, sportclubs, etc.). Als accountmanager van Farm Frites in Lommel ben je verantwoordelijk voor het behoud van het huidige klantenbestand (35%) en voor het binnenhalen van nieuwe klanten (65%). Hoe pak je dit aan? opvolgen van het huidige klantenbestand door ze minimaal eenmaal per jaar te bezoeken voor contractverlengingen geven van demo's bij grossiers en klanten met een eigen standje introduceren van nieuwe producten waarbij je rekening houdt met het portfolio van je klant (vers, diepvries, specialiteiten, etc.) deelnemen aan nationale, internationale en regionale beurzen en/of evenementen bezoeken van prospects en klanten behandelen en oplossen van klachten invoeren van Salesmap in CRM Kortom: je hebt een functie met veel variatie en uitdagingen. Daarnaast blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen door je netwerk goed te gebruiken en het lezen van vakbladen en nieuws over relevante onderwerpen. Hoe ziet het team eruit? Het team bestaat uit een sales manager en 4 regional accountmanagers die elk verantwoordelijk zijn over hun eigen regio. Werken bij Farm Frites Sinds 1971 teelt Farm Frites de lekkerste aardappelen. Bij Farm Frites zijn we begaan met de natuur en zijn trots op onze agrarische achtergrond. Farm Frites is puur, authentiek en gedreven. Samen met onze medewerkers en telers zijn wij dag en nacht bezig om het nét even beter te doen. En willen wij de lekkerste frites ter wereld maken. Word jij daar ook onderdeel van? Kies jij voor werken bij Farm Frites? Dan kies jij voor werken in een familiebedrijf. Onze nieuwe collega's selecteren wij op basis van houding, attitude en drive. Daarbij streven wij naar een inclusieve organisatiecultuur waarin iedere medewerker zich betrokken, gerespecteerd en gewaardeerd voelt. Ongeacht de persoonskenmerken. Dat vinden wij belangrijk Wij willen een goede werkgever zijn en daar doen we veel voor Gelukkig zijn onze huidige medewerkers trots op hun werkplek en tevreden over een gezonde mix van leeftijden, culturen, verhouding man/vrouw van onze medewerkers. ¿Working together from potatoes, to happy faces¿ Profiel Herken je jezelf in onderstaande? Je hebt ervaring als accountmanager in de horeca of foodservice of je komt uit deze wereld en je wilt graag een stap maken in de sales. Wij hechten evenveel waarde aan jouw motivatie, ervaringen, attitude, drive, etc. en we spreken dan ook over een Farm Frites DNA: een doener, nuchter, betrokken, open en direct, creatief, ondernemend en iemand die trots is op zijn vak Je spreekt en schrijft de Nederlandse en Engelse taal vloeiend Je bent woonachtig in de regio Oost -en West-Vlaanderen of Antwerpen Je bent commercieel ingesteld en je hebt geen schroom om ergens binnen te stappen en acquisitie te doen Je bent een geboren netwerker Je hebt een rijbewijs B Talenkennis Nederlands : Goed Engels : Middelmatige Handel - Ondersteuning verkoop / Handelsvertegenwoordiging Naam van de werkgever Presentatiewijze een motivatiebrief en een C.V. te versturen via e-mail Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
De Job - Account Manager Braadkippen
Match Recruitment BV, België, BE
Het Bedrijf - Account Manager Braadkippen Onze opdrachtgever richt zich op het produceren en verkopen van hoogwaardige diervoeders aan de betere ondernemers in de rundveehouderij, varkenshouderij en de pluimveesector in België. Het is een slagvaardige organisatie van medewerkers met een hoog kennisniveau die resultaatgericht werken. Door hun betrokkenheid en vernieuwende aanpak bieden zij hun klanten economisch perspectief en continuïteit. Het bedrijf heeft veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel, zowel als het gaat om voeding als om advies. Zij tonen initiatieven en dragen bij aan een groeiend respect dat hun klant verdient in de huidige maatschappij. Ter verruiming van hun team Pluimveespecialisten zoeken wij voor België een: De Job - Account Manager Braadkippen Jouw klanten zijn de braadkippenhouders in België. Je begeleidt hen intensief en adviseert op het gebied van o.a. voeding, gezondheid en resultaat; Naast het bestaand cliënteel pluimveehouders, bezoek je ook iedere week nieuwe potentiële klanten. Door het meedenken in de problematiek bij deze klanten én de juiste technische advisering bouw je het klantenbestand verder uit; Je onderhoudt nauwe contacten met zowel de broederijen als de slachterijen en bent betrokken bij de contractonderhandelingen tussen pluimveehouders en slachterijen; Je werkt nauw samen met je directe collega’s Vleespluimveespecialisten, Product Manager Pluimvee, Nutritionist en de binnendienst; Je rapporteert aan de Commerciële Directie. De Eisen - Account Manager Braadkippen Je hebt een hogere opleiding genoten richting landbouw e/o veehouderij; Affiniteit e/o ervaring met de pluimveehouderij is een must; Heb je reeds ervaring met een dergelijke job opgebouwd, dan is dat een duidelijk pluspunt Prospectie zit als het ware in je bloed en zie je als een kans om nieuwe relaties aan je te binden; Je kunt mensen gemakkelijk overtuigen, bent resultaat gericht, neemt vlot initiatief en je voelt je snel thuis in een team; Je bent een harde werker en een ‘no-nonsense’-mentaliteit spreekt jou aan; Je bent in staat om met de verschillende doelgroepen (pluimveehouderij, broederij en slachterij) op een professionele en prettige manier om te gaan; Beheersing van de Franse taal is een duidelijke pré. Arbeidsvoorwaarden Account Manager Braadkippen Ben je op zoek naar een uitdagende omgeving binnen een groeiend en succesvol bedrijf waar je volop ruimte krijgt voor eigen initiatieven en persoonlijke ontwikkeling? Wil je werken bij een internationaal toonaangevend bedrijf binnen de veevoedersector? Spreekt het je aan hard te werken en daarvoor op basis van je werkervaring een uitstekende marktconforme beloning te ontvangen inclusief onkostenvergoeding, maaltijdcheques, firmawagen, gsm, laptop en groepsverzekering? Dan is Account Manager Braadkippen wellicht iets voor jou Voldoe je aan alle gestelde eisen van de Account Manager Braadkippen? Dan kun je ook direct telefonisch contact opnemen met dhr. Jos Douven, telefoon 0031 43 604 1905 óf 0031 6 5194 1954 zowel overdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur alsmede ook ´s-avonds tussen 20.00 en 22.00 uur én op zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Bij voldoende geschiktheid zullen wij dan direct een persoonlijke afspraak maken. Voor meer info over de job van Account Manager Braadkippen kun je telefonisch contact opnemen met ons. Uiteraard kun je ook direct jouw motivatiebrief inclusief CV mailen ter attentie van dhr. Jos Douven naar infomatchrecruitment.eu of druk hieronder op de ' Solliciteer '-knop Meer info over Match Recruitment: www.matchrecruitment.eu Wilt u op de hoogte gehouden worden van de allerlaatste vacatures van Match Recruitment? Klik dan hieronder op ´Maak een jobalert´ en ga vervolgens naar uw persoonlijke pagina om uw ´Job Search Agent´ aan te maken. Mocht u nog niet staan ingeschreven bij ons, dan dient u zich eerst in te schrijven, zodat u daarna een persoonlijk zoekprofiel kunt aanmaken. Voor meer info omtrent waarborging van uw privacy verwijzen wij u naar ons Privacy Statement. Over ons Match Recruitment BV is in 2006 opgericht door Jos Douven. Jos studeerde Agrarische Bedrijfskunde (AHS, ’s-Hertogenbosch 1989), waarna hij werkzaam was in de agrochemie, food en veterinaire farmacie.
Product manager| O-Vl
LIEVERAEDT, België, BE
Nieuw 08/01/2021 | België (BE) : Arr. Gent | 1 BANEN | Vertraagde start Beroep: Leidinggevende functies op het gebied van verkoop en marketing Functieomschrijving Functiebeschrijving Voor diverse klanten kijken we momenteel uit naar een product manager. Is een rol tussen sales en R&D iets voor jou, ben je conceptueel en analystisch sterk, kan je goed in team werken, ga je graag op (buitenlands) pad om klanten de pieren uit de neus te vragen, heb je een stevige bachelor of master op zak, laat dan even van je horen. We kijken samen met jou wat past. zie de kenmerken van de JongeRaaf op onze website Werklocatie Beroepservaring Bachelor of vergelijkbaar niveau Rijbewijs Overige uitkeringen Uitdagende jobs als accountmanager, sales manager, marketing manager, business development manager, sales engineer enz. bij kwalitatief gescreende werkgevers, marktconform verloningspaket Gelieve de sollicitatie procedure te raadplegen of via hier te solliciteren voor deze job
Sales Engineer medewerker binnendienst
Tulderhof Ventilation B.V., België, BE
Vacature Sales Engineer medewerker binnendienst Vanwege een sterke groei zoeken wij een enthousiaste, klantvriendelijke en ambitieuze: Sales Engineer medewerker binnendienst Wij maken en leveren ventilatie componenten en dierenwelfare producten voor de agrarische sector. Wij vernieuwen onze producten en onze organisatie om een zo hoog mogelijke klanttevredenheid en dierenwelfare te realiseren. Wij zoeken jou: een enthousiaste, gedreven en initiatiefrijke collega. In deze functie ben je verantwoordelijk voor een efficiënte en doeltreffende commerciële afhandeling van zowel nationale als internationale klanten. Wij zoeken: Een technisch commercieel ingestelde collega die het klantenbelang hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast ben je doelgericht en werk je nauwkeurig. Je krijgt er energie van om contact te hebben met klanten en collega’s vanuit alle hoeken van de organisatie. Met een grote mate van zelfstandigheid maak je offertes, verwerk je deze en bewaak je het order proces. Je meet projecten in, interpreteert technische tekeningen en adviseert klanten. Je rapporteert aan de bedrijfsleider van Tulderhof. Minimaal een afgeronde technische MBO opleiding; Affiniteit met de pluimvee sector is een pré, maar niet noodzakelijk; Klant-, service- en oplossingsgericht; Doorzettingsvermogen en stressbestendigheid; Communicatief vaardig in Nederlands, Frans en Engels. Meer talen is een pré. Je bent een enthousiaste, gedreven en initiatiefrijk persoon die snel schakelt met alle medewerkers van Tulderhof; Wij bieden: Een uitdagende functie waarin je een bijdragen kunt leveren aan verdere groei en professionaliseren van onze organisatie en waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën. Jouw arbeidsvoorwaarden zijn goed te noemen. Daarnaast hechten we naast professionaliteit, veel waarde aan een goede werk- en privébalans. Tulderhof is onderdeel van de Hotraco Group. Deze Group is een internationaal opererende groep van innovatieve en technisch hoogstaande bedrijven die zich toelegt op systeemontwikkeling en systeemintegratie van met name op besturingstechniek georiënteerde oplossingen. Bij de Hotraco Group werken ongeveer 250 medewerkers, waarvan er ca .20 bij Tulderhof. Wil jij werken bij een innovatieve en groeiende organisatie? Stuur dan je CV met motivatie naar: hrmhotraco.com t.a.v. Guido de Swart (HR Manager).