We gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren, verkeer te analyseren en relevante advertenties weer te geven.
Details Aanvaarden
Positie invoeren

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Kleinhandel Consultant in Belgium"

Ontvang statistische informatie per mail

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Kleinhandel Consultant in Belgium"

1 600 € Gemiddeld maandsalaris

Niveau van het gemiddelde loon tijdens de laatste 12 maanden: "Kleinhandel Consultant in Belgium"

Valuta: EUR USD Jaar: 2021
Op de staafdiagram is de verandering van het gimiddelde loon van het beroep Kleinhandel Consultant in Belgium getoond.

Indeling van de "Kleinhandel Consultant" vacatures in de regionen Belgium

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in Belgium het grootste aantal vakatures van de beroep Kleinhandel Consultant in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Top provincies Belgium volgens niveau van het loon voor de beroep "Kleinhandel Consultant"

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in Belgium het grootste aantal vakatures van de beroep Kleinhandel Consultant in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Top van de gelijkaardige vacatures volgens niveau van het loon in Belgium

Valuta: EUR
Onder de gelijkaardige beroepen in Belgium met het meest hoge loon is Manager van Toewijzing. Volgens de gegevens van onze site het niveau van het loon bedraagt 1604 eur. Op de tweede plaats staat Inkoop Consultant met het loon van 1600 eur en op de derde plaats staat Kleinhandel Coördinator met het loon van 1147 eur.

Aanbevolen vacatures

Key Account Manager | Koper & Aluminium at SAM Recruitment
SAM Recruitment, Antwerp, Antwerpen
Key Account Manager | Koper & Aluminium Wat ga je doen als Key Account Manager | Koper & Aluminium ?Als Key Account Manager | Koper & Aluminium krijg jij een bestaande klantenportefeuille, jij biedt de klant oplossingen op maat in o.a. energietransport oplossingen en specifieke mechanische toepassingen. De Accounts waarover jij verantwoordelijk wordt liggen gespreid over heel Europa. Deze Accounts behandel jij voornamelijk intern zodat jij gemakkelijk kan schakelen met de productie, engineering en R&D wat tevens allemaal in-house gebeurt.Wat wordt jou geboden?* Een marktconform salaris* Wagen + tankkaart* Maaltijdcheques* 20 dagen verlof + 14 extra verlofdagen* Tools: GSM, laptop, ...* Verzekeringspakket* BonussenWat wordt er van jou verwacht?* Bach. Technische richting* 5 jaar ervaring in een B2B omgeving* Ervaring in Projectmanagement* Talen: NL & EN | FR & DU zijn een grote PréWaar ga je werken?Deze organisatie is aantrekkelijk, enerverend, stabiel groeiend en dat op internationaal niveau. In deze positie heb je de vrijheid een eigen marktplan te ontwikkelen en de nodige acties te ondernemen om de begrotingsdoelen te bereiken. Daarnaast kom je terecht in een flexibele werkomgeving.Meer informatie of direct solliciteren?Klik op de knop "solliciteer op deze vacature" om direct te solliciteren.Voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden kun je contact met mij opnemen sharon.zwiers@samrecruitment.be via +32 (0)3 80 82 945. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd maar ken je dé persoon voor deze vacature? Share de vacature en uiteraard zullen wij jou op een gepaste manier hiervoor belonen.| SAM recruitment | Sales & Marketing |ContactpersoonSharon ZwiersSpecialized in Sales Engineering ProfessionalsManaging Consultantsharon.zwiers@samrecruitment.be32 (0)3 80 82 945RegioAntwerpen理想的求职者 福利待遇
Account Manager kleppen & afsluiters | Water
Samrecruitment, België, BE
Account Manager kleppen & afsluiters | Water Wat ga je doen? Voor deze internationale organisatie ben ik op zoek naar een Sales Engineer voor BeLux. Voor deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor de bestaande klantenportefeuille alsook voor de uitbreiding ervan. Je bezoekt op regelmatige basis je (toekomstige) klanten maar ook projecten. Daarnaast ga jij de klant informeren door middel van opleidingen aan te bieden en je oplossingen voor te stellen. Je helpt mee met het bedenken van de verkoopstrategie en actieplannen met als doel de omzetcijfers te behalen en overtreffen. Door jouw expertise in deze industrie zie jij makkelijk nieuwe opportuniteiten en speel jij hier makkelijk op in. Wat wordt jou geboden? • Marktconform salaris • Auto tankkaart • GSM laptop • Maaltijdcheques ecocheques • Hospitalisatie- en groepsverzekering • Bonussen Wat wordt er van jou verwacht? • Bachelor niveau in een technische richting • Technisch-commerciële ervaring • Vloeiende kennis Nederlands, Frans & Engels Waar ga je werken? Deze organisatie is internationaal actief in kleppen & afsluiters. Je komt in een team terecht waar een familiale sfeer hangt en waar eigen initiatief enorm gewaardeerd wordt. Innovatie staat bij hun voorop en daarom bieden zij constant opleidingen aan die kunnen plaatsvinden over heel Europa. Meer informatie of direct solliciteren? Klik op de knop "solliciteer op deze vacature" om direct te solliciteren. Voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden kun je contact opnemen met Lynn Smans via 32 (0)3 808 29 45 of per mail op lynn.smanssamrecruitment.be. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd maar ken je dé persoon voor deze vacature? Share de vacature en uiteraard zullen wij jou op een gepaste manier hiervoor belonen. SAM Recruitment | Sales and Marketing Regio België Contactpersoon Lynn Smans Sales Engineering Specialist Recruitment Consultant Lynn.smanssamrecruitment.be 32 (0)380 829 45 SAM Recruitment - 9.2 / 10 50 Reviews SAM Recruitment 2021 - All rights reserved.
Technical Account Manager | Machines
Samrecruitment, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Technical Account Manager | Machines Wat ga je doen? Als Technical Account Manager | Machines ben je verantwoordelijk voor de gehele Belgische markt. De aanvragen komen vlot binnen via het hoofdkantoor en jij zal deze klanten actief gaan bezoeken om technisch advies te bieden, trainingen te geven en de verkoop af te ronden. Dit telkens met het oog op een lange termijn samenwerking. Je staat in voor het volledige verkoopproces vanaf het eerste contact. Verder sta je mee in voor de verkoop van servicecontracten en kleine aanpassingen van de machines. Tot slot zal je beurzen bijwonen in binnen-en buitenland en krijg je grondige opleidingen in Amerika. Wat wordt jou geboden? • Grote zelfstandigheid in een technisch commerciële functie • Internationale organisatie met korte communicatielijnen • Buitenlandse opleidingen • Aantrekkelijk salarispakket met bedrijfswagen en home-office Wat wordt er van jou verwacht? • Flexibel, enthousiast en zelfstandig • Minstens 4 jaar ervaring als technisch commercieel vertegenwoordiger • Je spreekt Nederlands, Frans en Engels • Technische kennis/achtergrond Waar ga je werken? Als Technical Account Manager | Machines kom je terecht in een internationale organisatie gespecialiseerd in de productie, distributie, installatie en service van innovatieve machines gebruikt in de brede industrie. Je zal deel uitmaken van het Benelux-team en komt terecht in een hecht team met open communicatie. Doordat het aantal aanvragen blijft groeien zijn ze nu op zoek naar een Account Manager die de Belgische markt voor zich zal nemen. Je bent voornamelijk op de baan of bij klanten, verder spendeer je je tijd in home-office. Meer informatie of direct solliciteren? Klik op de knop "solliciteer op deze vacature" om direct te solliciteren. Voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden kun je contact met ons opnemen via 32 (0)80 829 45 of jana.vandereykensamrecruitment.be Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd maar ken je dé persoon voor deze vacature? Share de vacature en uiteraard zullen wij jou hiervoor op gepaste manier belonen. SAM Recruitment | Sales & Marketing Locatie België Contactpersoon Jana Vander Eyken Sales Engineering Specialist Principal Recruitment Consultant jana.vandereykensamrecruitment.be SAM Recruitment - 9.2 / 10 50 Reviews SAM Recruitment 2021 - All rights reserved.
Account Manager Social Profit & Public
VANBREDA RISK & BENEFITS, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Geactualiseerd op 08 april 2021via VANBREDA RISK & BENEFITS Vanbreda Risk & Benefits is de grootste en meest innovatieve onafhankelijke Belgische verzekeringsmakelaar en risicoconsultant. Vanbreda beantwoord de risicovragen van bedrijven, publieke en sociale instellingen en ondernemers. Meer dan 600 medewerkers adviseren ruim 60.000 cliënten op vlak van verzekeringen, risicobeheer en employee benefits. Daarnaast is Vanbreda ook een aantrekkelijke werkgever met veel know-how die er te leren valt, een aangename en informele bedrijfscultuur en ruimte voor onze werknemers om zich te ontplooien. Je komt terecht in een team van 8 Account Managers die zich vol inzetten op de social-/non-profit en publieke sector. Als Accountmanager sta je in voor de onderhandelingen met prospecten en klanten, maar speel je ook technisch en inhoudelijk in op de risico¿s en verzekeringsoplossingen voor je klanten. Via onderhandelingen op hoog niveau speel je in op de behoeften van klanten en prospecten. Je speelt in op overheidsopdrachten en volgt de voorbereiding en de uitwerking ervan, zowel intern als extern op. Je analyseert het risicoprofiel van je klant en geeft advies in je rol van makelaar/consultant. In nauwe samenwerking met andere account managers werk je verzekeringspakketten uit op maat van de klanten. Je servicet de bestaande portefeuille op kwalitatieve wijze en tracht deze te maximaliseren. Als verzekeringsspecialist in de BOAR takken, geef je advies aan je collega¿s. Je staat in voor informatieuitwisseling naar betrokken dossierbeheerders, andere account managers en de directie. Vanuit je rol onderhandel je met verzekeraars om zo de beste polisvoorwaarden voor je klanten te bekomen. Profiel Je bent universitair of gelijkwaardig door ervaring. Je hebt enkele jaren ervaring en kennis van BOAR verzekeringen. Kennis van overheidspdrachten is een pluspunt. Interesse in de Social Profit & Public sector is een must en projectmanagement schrikt je niet af. Je bent een bedreven onderhandelaar en kan op cruciale momenten in het onderhandelingsproces knopen doorhakken en zaken afsluiten. Je hebt een vlotte gesproken en geschreven kennis van het Nederlands en Frans. Je werkt even gemakkelijk zelfstandig als in groepsverband. Je hebt oog voor kwaliteit en verantwoordelijkheid. Talenkennis Nederlands : Goed Vastgoed, verzekeringen, financiën, recht / Verzekeringen Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Technisch account manager milieuonderzoek
StepStone, Roeselare
TALENT ANGELS - Technical account manager bodemonderzoek Je bent het aanspreekpunt voor de klanten (BTB en overheid) en je biedt hen een juiste oplossing. Je streeft naar maximale klantentevredenheid en bouwt een duurzame en solide relatie op met de klanten Je voert plaatsbezoeken uit Je treedt in overleg met de klant en brengt de noden en behoeften van de klanten in kaart Op basis van een grondige analyse, werk je een technisch commercieel voorstel uit Je houdt rekening met de Vlarel-wetgeving en de standaardprocedures voor bodemonderzoeken, bodemsaneringsprojecten, grondverzetprojecten, sloopopvolging,…. Voor technisch complexe dossiers, werk je nauw samen met de projectleiders bodemonderzoeken Je volgt de offertes op en stelt de contracten op Je zorgt voor een kwaliteitsvolle overdracht van alle informatie naar de projectleiders bodemonderzoeken en administratieve collega's Je volgt de trends in de sector op de voet Je hebt min. 3 jaar ervaring in een technisch commerciële functie (bv als milieucoördinator of consultant binnen een milieuadviesbureau of gelijkaardig) Je hebt een hoger diploma in een technische of wetenschappelijke richting. (bv. industrieel ing. - milieukunde/chemie/biochemie, bio-ingenieur, master in de wetenschappen (geologie, fysica, chemie, biologie,…), bachelor milieukunde Kennis van het bodemdecreet en de gelinkte milieuwetgeving is een groot pluspunt Je kan zelfstandig en nauwkeurig werken Je bent administratief sterk en stressbestendig Je bent communicatief zowel mondeling als schriftelijk Kennis van het Frans is een pluspunt (mondeling & schriftelijk) Vanuit jouw technisch, analytisch en commercieel inzicht draag je bij aan de verdere uitbouw van de organisatie Je kan vlot werken met de standaard Office-pakketten Je komt terecht in een bedrijf met jarenlange professionele ervaring Sterk groeiend bedrijf Mooie verloning naar gelang uw ervaring en kennis bedrijfswagen Degelijke en persoonlijke opleiding Ontplooiing en verantwoordelijkheden uitbouwen Bedrijf met een vlakke structuur Plaats tewerkstelling Professioneel (gerichte) bachelor (PBA) gelijkwaardig door ervaring. Werkervaring Minstens 2 jaar ervaring Voltijds Plaats tewerkstelling Log in om te ontdekken hoe goed deze job bij je past VDAB-vacaturenummer: 61991573 Online sinds: 2021-02-05 Deze functie staat open voor iedereen. Een partner van VDAB heeft deze vacature ingegeven. De informatie werd niet nagekeken en gecontroleerd door VDAB. VDAB is niet aansprakelijk voor de inhoud van deze vacature, en de eventuele inbreuken op de geldende wetgeving. Heb je een opmerking over deze vacature? Meld het aan VDAB.
Account Manager | Industriële en Commerciële Klimatisering
Lmhengineering, Waregem, Kortrijk
Account Manager | Industriële en Commerciële Klimatisering Account Manager | Industriële en Commerciële Klimatisering Wat ga je doen? Als Account Manager | Industriële en Commerciële Klimatisering ben je verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten voor de lange termijn alsook het onderhouden van het reeds bestaande klantenbestand. Voornamelijk spendeer je je tijd op de baan en bij de klanten. Je wordt ongeveer 1 keer per week op kantoor verwacht om zaken op te volgen, de rest doe je vanuit home-office. De klanten bevinden zich over heel Vlaanderen en bestaan uit installateurs, studiebureaus en architecten. Je komt terecht in een groeiende onderneming met korte communicatielijnen en een no-nonsense cultuur. Wat wordt jou geboden? • Veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een technisch uitdagende functie • Aantrekkelijk salarispakket met tal van extralegale voordelen • Bedrijfswagen, home-office, hospitalisatieverzekering, bonus, • Aangename werksfeer met korte communicatielijnen Wat wordt er van jou verwacht? • Technisch diploma (bachelor of master) • Sterke kennis/netwerk HVAC • Commercieel ingesteld Waar ga je werken? Als Account Manager | Industriële en Commerciële Klimatisering kom je terecht in een hecht team binnen een groeiende onderneming met korte communicatielijnen en een no-nonsense cultuur. Ze zijn gespecialiseerd in de uitwerking van totaalprojecten met betrekking tot warmtepompen, hvac, koeltechniek en klimatisering. Dit binnen de industriële, commerciële en particuliere markt. Meer informatie of direct solliciteren? Klik op de knop "solliciteer op deze vacature" om direct te solliciteren. Voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden kun je contact met ons opnemen via 32 (0)35 009 350 jana.vandereykenlmhengineering.com Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd maar ken je dé persoon voor deze vacature? Share de vacature en uiteraard zullen wij jou hiervoor op gepaste manier belonen. LMH Engineering | the recruitment engineers Locatie Waregem Contactpersoon Jana Vander Eyken Sales Engineering Principal Recruitment Consultant jana.vandereykenlmhengineering.com Meld u aan voor de laatste vacatures, nieuws en evenementen LMH Engineering - 9.2 / 10
Account Manager HVAC industrieel luchtfiltratie
Samrecruitment, België, BE
Account Manager HVAC industrieel luchtfiltratie Account Manager HVAC Industrieel luchtfiltratie Wat ga je doen? Ben jij de hunter die ik zoek? Als buitendienst business developer ga je aan de slag om nieuwe business te genereren in de Vlaamse markt binnen de industriële en HVAC sector. Je zal 4 dagen op de baan zitten en 1 dag op kantoor. Je gaat naar klanten en stelt de juiste technische oplossing voor die bij de klant past. Deze oplossingen vorm je met jou kennis tot de wens van de klant, dus de wens goed kunnen bepalen is erg belangrijk Wat wordt jou geboden? • Aantrekkelijk salaris Bonus • Wagen tankkaart (Geldig in heel Europa) • Smart phone Laptop • Hospitalisatie Groepsverzekering • Opleiding en begeleiding. Wat wordt er van jou verwacht? • Kennis van HVAC • Commercieel ingesteld Waar ga je werken? Bij een bekende specialist in luchtfiltratie voor de HVAC en industriële sector. Het bedrijf werkt klantgericht en creatief en hanteert een informele sfeer. Ze denken zeer autonoom en geven veel vrijheid en vertrouwen aan hun personeel. Verder zijn ze erg groeiende door hun inventiviteit en manier van aanpak. Meer informatie of direct solliciteren? Klik op de knop "solliciteer op deze vacature" om direct te solliciteren. Voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden kun je contact opnemen met Huub Meeuwsen via 32 (0)3 808 29 45 huub.meeuwsensamrecruitment.be Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd maar ken je dé persoon voor deze vacature? Share de vacature en uiteraard zullen wij jou op een gepaste manier hiervoor belonen. SAM Recruitment | Sales and Marketing Regio Vlaanderen Contacpersoon Huub Meeuwsen Recruitment Consultant Sales Engineering Specialist huub.meeuwsensamrecruitment.be 32 (0)380 829 45 Meld u aan voor de laatste vacatures, nieuws en evenementen
Key Account Manager Chemie Automotive Belux
Heiwegen, België, BE, Wilrijk
Affiniteit met de automotive sector en een netwerk op dealer niveau? Creëer je graag lange termijn relaties met jouw klanten en draag je kwaliteit hoog in het vaandel? Voor onze klant, gespecialiseerd in hoogwaardige chemische producten, zijn we op zoek naar een gedreven Key Account Manager Belux Je brengt de behoeften van de klant in kaart en detecteert nieuwe opportuniteiten; Het presenteren en voorstellen van het volledige productgamma (zowel op dealers- als holdingniveau); Je zal nauw samenwerken met de commerciële binnendienst, zodanig om een nieuw contract administratief correct af te handelen; Verantwoordelijk voor de communicatie met de klant; Uitbouwen van een strategie per klant en bepalen van duidelijk objectieven; Ondersteuning van de klant bij ons productgamma; Verantwoordelijk voor de uitrol van bepaalde concepten op dealer niveau; Analyseren van de markttrends en de gehele automotive sector; Van je bezoeken zal je een gedetailleerde rapportage maken; Je zal rapporteren aan de Managing Director. Je hebt Je bent een geboren onderhandelaar met het nodige doorzettingsvermogen; Een degelijke kennis en netwerk in de automotive sector, zowel op holding- als dealerniveau; Technische affiniteit in de automotive sector; Netwerken zit in je bloed en deelnemen aan bepaalde events ga je zeker niet uit de weg; Positieve ingesteldheid en flexibiliteit kenmerken jou; Zeer goede kennis van het Nederlands en het Frans; Een uitdagende en afwisselende functie binnen een internationale context.; Een hands-on bedrijfscultuur waar het nemen van initiatief gestimuleerd wordt; De mogelijkheid om deel uit te maken van een uitstekend sales team; Een competitief loonpakket, aangevuld met extralegale voordelen. Bedrijfsprofiel Onze klant is al 40 jaar marktleider in het verzorgen, reinigen, beschermen en smeren van de essentiële auto-onderdelen. Met name voor producten die ingezet worden in de werkplaats zijn ze al decennialang innovatiespecialist. Zij beschikken over eigen Duitse laboratoria en fabrieken waar producten worden bedacht, uitvoerig worden getest en vervolgens worden geproduceerd. Meer dan 30.000 professionele klanten wereldwijd gebruiken hun producten en systemen. Consultant Ivan Boschman Associate Partner Telefoonnummer 32486508074
Account Manager investeringsgoederen Benelux
Samrecruitment, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Account Manager investeringsgoederen Benelux Wat ga je doen? Als Sales Engineer zal jij instaan voor de verkoop van investeringsgoederen voor brouwerijen en klanten in de Biotechnologische markt. Opportuniteiten binnen de markt identificeren is iets wat jou drijft. Jouw technische expertise en je focus op het inplannen en uitvoeren van klantenbezoeken geven je het vermogen om alle nodige informatie te verzamelen die nodig is om dé perfecte oplossing aan te bieden aan de klant. Je maakt er je missie van om het verschil te maken in deze branche. Wat wordt jou geboden? • Aantrekkelijk salaris • Wagen tankkaart • Bonussen • Uitdagende functie Wat wordt er van jou verwacht? • Ingenieur Elektromechanica • NL/FR/ENG • 5-7 jaar ervaring in een commerciële rol Waar ga je werken? Je gaat werken voor een toonaangevend bedrijf actief in scheidingsoplossingen voor industriële brouwerijen en klanten actief in de Biotechnologie. Je werkt enkel op B2B niveau. Binnen deze organisatie hangt een open en vriendelijke sfeer waar collegialiteit hoog in het vaandel gedragen wordt. Dit is de ideale plaats om jezelf te ontwikkelen en mee te groeien met het bedrijf. Je input zal worden opgemerkt en gewaardeerd. Meer informatie of direct solliciteren? Klik op de knop "solliciteer op deze vacature" om direct te solliciteren. Voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden kun je contact opnemen met Lynn Smans via 32 (0)3 808 29 45 of per mail op lynn.smanssamrecruitment.be. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd maar ken je dé persoon voor deze vacature? Share de vacature en uiteraard zullen wij jou op een gepaste manier hiervoor belonen. SAM Recruitment | Sales and Marketing Regio BENELUX Contactpersoon Lynn Smans Sales Engineering Recruitment Consultant Lynn.smanssamrecruitment.be 32 (0)380 829 45 SAM Recruitment - 9.2 / 10 50 Reviews SAM Recruitment 2021 - All rights reserved.
Account Manager Mechanische Componenten
Samrecruitment, Antwerpen
Account Manager Mechanische Componenten Wat ga je doen? Voor deze gekende waarde die handelen in mechanische componenten, ben ik op zoek naar een Sales Engineer die zich gaat bezighouden met bestaande klanten te onderhouden en nieuwe opportuniteiten te identificeren in de markt. Hierbij wordt je ondersteunt door de binnendienst die mee offertes voor jou gaat uitwerken. Door jouw ervaring binnen de technisch commerciële wereld heb jij het vermogen om voorstellen uit te werken en deals te sluiten. 2 keer per week ga je naar kantoor om te rapporteren aan de Sales Director. Wat wordt jou geboden? • Aantrekkelijk salaris • Opleidingen • Groeps- en hospitalisatieverzekering • Maaltijdcheques • Bedrijfswagen tankkaart Wat wordt er van jou verwacht? • Bachelor in een technische richting • Goede kennis NLFRENG • Eerste commerciële ervaring Waar ga je werken? Dit bedrijf is een gekende waarde binnen mechanische componenten. Ze hanteren een open en familiale sfeer waar eigen inbreng enorm wordt gewaardeerd. Regelmatig bieden zij opleidingen aan om hun goede marktpositie te garanderen en te behouden. Regelmatig worden er teamactiviteiten georganiseerd om de sfeer op kantoor zo optimaal mogelijk te houden. Meer informatie of direct solliciteren? Klik op de knop "solliciteer op deze vacature" om direct te solliciteren. Voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden kun je contact opnemen met Lynn Smans via 32 (0)3 808 29 45 of per mail op lynn.smanssamrecruitment.be. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd maar ken je dé persoon voor deze vacature? Share de vacature en uiteraard zullen wij jou op een gepaste manier hiervoor belonen. SAM Recruitment | Sales and Marketing Regio Antwerpen - Brussel - Wallonië Contactpersoon Lynn Smans Sales Engineering Specialist Recruitment Consultant Lynn.smanssamrecruitment.be 32 (0)380 829 45 SAM Recruitment - 9.2 / 10 50 Reviews SAM Recruitment 2021 - All rights reserved.
Account Manager Belux bij Brigade Electronics
Heiwegen, België, BE, Wilrijk
Account Manager Belux bij Brigade Electronics Brigade Electronics is op zoek naar een enthousiaste en gedreven Account Manager met passie voor techniek die mee wil werken aan de sterke groei in de Belux regio. je gaat zelfstandig aan de slag om zowel bestaande klanten te bezoeken als nieuwe klanten te werven, dit voor België en Luxemburg; je voornaamste doel is omzet genereren en je bent ook in staat om technische adviezen te geven en problemen op te lossen; je maakt offertes en geeft orders door aan de binnendienst; indien nodig, sta je op beurzen; je vertegenwoordigt het merk Brigade in alles waar het voor staat: kwaliteit, service en betrouwbaarheid; je werkt voornamelijk vanuit huis, maar komt ook af en toe naar het kantoor in de Lutte. Je hebt als Account Manager de volgende kwaliteiten: je beschikt over minimum 5 jaar relevante praktijkervaring in een commerciële functie; affiniteit met techniek of een technische achtergrond is een voordeel; een minimaal afgeronde Bachelor opleiding of gelijkwaardig door ervaring; je bent zeer communicatief, open minded, assertief en een echte relatiebouwer; je werkt zeer resultaatgericht en bent zeer stressbestendig; je beschikt over een probleemoplossend en analytisch vermogen; je beschikt over sterke organisatorische skills en je hebt ervaring met projectmatig werken; je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken; je beschikt over een zeer goede kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Frans en het Engels; een goede kennis van Word, Excel, Outlook. Je krijgt bij Brigade Electronics een compleet salarispakket aangevuld met extralegale voordelen en een bedrijfswagen; je gaat aan de slag binnen een solide bedrijf met hoge standaarden waar ieder teamlid naar waarde wordt geschat; de kans om een groeiend bedrijf met mooie ambities verder naar de objectieven te leiden. Bedrijfsprofiel Brigade Electronics is wereldwijd leverancier van voertuig veiligheidssystemen, met oplossingen voor bedrijfsvoertuigen en off road machines. Zij zijn sinds de introductie van het eerste achteruitrij-alarm in 1976 uitgegroeid van éénmanszaak tot bedrijf met ca. 200 medewerkers. De missie is het besparen van levens en het minimaliseren van ongelukken waarbij kwetsbare weggebruikers als fietsers en/of voetgangers betrokken kunnen zijn. Het assortiment omvat 360° camerasystemen, camera-/monitorsystemen, ultrasone obstakeldetectie, radar detectiesystemen, opname-apparatuur en achteruitrij-alarmen. Ben jij de enthousiaste en gedreven Account Manager met passie voor techniek die wij zoeken voor Brigade Electronics? Consultant Ivan Boschman Associate Partner Telefoonnummer 32486508074
Account Manager HVAC installaties
Samrecruitment, België, BE
Account Manager HVAC installaties Wat ga je doen? Voor deze organisatie, actief in o.a. luchtkoelers, warmtewisselaars en piping ben ik op zoek naar een Sales Engineer. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor de industriële klanten binnen België en Nederland. Daar jij resultaatgericht bent ga jij ervoor zorgen dat de bestaande klanten onderhouden worden maar je bent ook gedreven om de klantenportefeuille uit te breiden. Jij bent iemand die houdt van een technische uitdaging waarbij je volledige op maat gemaakte installaties gaat uitdenken en aanbieden aan de klant. Bij deze functie wordt je ondersteund door de binnendienst die jouw vooropgestelde offertes gaat uitwerken. Wat wordt jou geboden? • Aantrekkelijk salaris • Bonussen • Wagen tankkaart • Hospitalisatieverzekering • Groepsverzekering • Maaltijdcheques Wat wordt er van jou verwacht? • Bachelor of Master diploma in een technische richting • Kennis van HVAC • Goede kennis NLFRENG, DE is een pré Waar ga je werken? Deze organisatie is een zeer gekende waarde op de markt in het ontwerp en installeren van industriële HVAC installaties en zijn in volle groei. Je komt terecht in een bedrijf met een 50-tal collega's die familiaal met elkaar omgaan in een open bedrijfscultuur. Voornamelijk storten zij zich op de (petro)chemische industrie. Meer informatie of direct solliciteren? Klik op de knop "solliciteer op deze vacature" om direct te solliciteren. Voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden kun je contact opnemen met Lynn Smans via 32 (0)3 808 29 45 of per mail op lynn.smanssamrecruitment.be. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd maar ken je dé persoon voor deze vacature? Share de vacature en uiteraard zullen wij jou op een gepaste manier hiervoor belonen. SAM Recruitment | Sales and Marketing Regio België Nederland De juiste nieuwe collega moet in Limburg wonen. Contactpersoon Lynn Smans Sales Engineering Specialist Recruitment Consultant Lynn.smanssamrecruitment.be 32 (0)380 829 45 SAM Recruitment - 9.2 / 10 50 Reviews SAM Recruitment 2021 - All rights reserved.
Account manager en ICT-consultant
INFORMATION TECHNOLOGY CORPORATION BELGIUM, Antwerpen
Wij zijn op zoek naar een account manager en consultant met kennis en liefde voor de ICT. Je bent een soort ICT-infrastructuur architect en wil zo onze klanten helpen om hun strategie en requirements om te zetten naar een architectuur voor hun ICT-systeem. In de job ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en behouden van klantrelaties, je ontzorgt hen van hun IT-omgeving. Het is jouw missie om waarde te creëren voor de klant, zodat de klant zich kan focussen op zijn business. Je bent het aanspreekpunt voor onze klanten en partnerbedrijven en helpt hen met al hun commerciële en technische vragen. Je vindt het helemaal niet erg om te werken in een snel evoluerende markt, je denkt hiervoor mee met ons team waar de IT naar toe gaat, leert graag bij en werkt zo mee aan de groei van ons bedrijf. Verder ben je klantgericht en is communicatie één van je pluspunten. Taken en Verantwoordelijkheden: Klantentevredenheid en een goede band met je klant zijn voor jou belangrijk; je leeft je in in de wereld van de klant en zijn business, probeert zijn taal te spreken als het over IT gaat, hecht belang aan hun motivaties, hun noden en hoe je stelt IT-oplossingen voor die hen helpen naar hun succes zonder IT-zorgen. Je werkt aan de goede band met je klant door het onderhouden van een goed contact. Je volgt nieuwe IT-projecten bij onze klanten op en ondersteunt ons technisch team waar mogelijk: uitleg wat voor de klant belangrijk is, de communicatie naar de klant in hun taal ¿ Je bent een architect: je denkt mee met de klant, werkt een IT-oplossing uit en zorgt ervoor dat de oplossing steeds de gevraagde oplossing overtreft. Dankzij je brede en overkoepelende IT-kennis van de architectuur kan je de klant efficiënt ondersteunen door continue verbeteringen aan te dragen. Profiel Je hebt uitstekende kennis opgebouwd van IT-infrastructuur en diverse infrastructuurproducten/-domeinen, zowel over on-premise als cloud oplossingen. Je leert en ontwikkelt je graag verder in dit vakgebied. Enerzijds doe je verrassende en vernieuwende voorstellen voor de IT-visie van klanten, anderzijds voer je regelmatig analyses uit op de IT-omgeving en onderneem je tijdig actie om deze steeds te verbeteren. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden. Je bent proactief, team- en klantgericht. Je bezoekt onze klanten, deze zijn vooral gelegen in Limburg, Antwerpen en Vlaams Brabant. Je hebt als doel een toegevoegde waarde bieden aan je klanten, je werkt resultaatgericht en steeds met aandacht voor kwaliteit. Talenkennis Nederlands : Goed Handel - Ondersteuning verkoop / Handelsvertegenwoordiging Naam van de werkgever Presentatiewijze een motivatiebrief en een C.V. te versturen via e-mail Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Account Manager Werving & Selectie Sales Talents
HOUSE OF TALENTS, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Recruiter / Accountmanager, Sales Talents | Bruxelles (h/f) Envie de rejoindre une entreprise ambitieuse? Chez Sales Talents, nous sommes des gens d¿action, ouverts et communicatifs, orientés résultats et qualité, et à tout ça nous ajoutons une bonne dose de FUNwork. We¿re united in the War for Talents Nous nous concentrons sur les profils commerciaux. Nous recrutons et sélectionnons les meilleurs profils commerciaux pour nos clients. Pour notre agence de Jette, nous recherchons un Recruiter/Accountmanager qui gère le processus de recrutement et la gestion des dossiers pour la région de Bruxelles. Vous recherchez les meilleurs profils commerciaux (de l¿Assistante Commercial au Sales Manager). Vous sélectionnez, testez les candidats et les suivez. Vous les conseillez dans leurs choix vers un nouveau défi professionnel. Vous avez aussi un rôle commercial avec vos clients: vous définissez le projet et créez un véritable partenariat. Profiel Expérience pertinente (5 ans minimum) en tant que consultant RH: vous êtes familiarisé avec le recrutement et la sélection des profils employés. Personnalité volontaire et dynamique. Vous êtes axé résultat et orienté client. Convaincre les candidats et les entreprises de collaborer vous donne de l'énergie. Vous travaillez de façon autonome tout en ayant l'esprit d'équipe. Vous recherchez un emploi offrant liberté, autonomie et responsabilité. Vous avez une excellente maîtrise de la langue française. En outre, vous avez une connaissance suffisante du néerlandais pour vous intégrer et fonctionner facilement dans un environnement de travail néerlandophone. Talenkennis Français : Bon Gestion d'entreprises, de services et de projet / Gestion de services
Senior Account Manager BeLux
Wolters Kluwer N.V., Mechelen
CCH® Tagetik, part of Wolters Kluwer, who are we? Wolters Kluwer (AEX: WKL) enables finance, legal, tax, and healthcare professionals to be more effective and efficient. We provide information, software, and services that deliver vital insights, intelligent tools, and the guidance of subject-matter experts. With over 180 years’ experience in the markets we serve, Wolters Kluwer is lifting the standard in software, knowledge, tools and education. At CCH® Tagetik we understand the complex challenges that face the Office of the CFO and translate that knowledge into intuitive, enterprise-scale performance management software solutions that drive business results. For our Belgium and Luxembourg operations, based in our offices in Mechelen, we are looking for a fulltime and experienced Senior Account Manager with knowledge of the CPM market. Responsibilities The Senior Account Manager sells CCH Tagetik software, implementation services, training and support to new business prospects and manages existing customers in Belgium and Luxembourg. You are the commercial contact for our prospects and existing customers ranging from medium to large companies You generate leads and manage independent sales cycles at medium and large accounts You will give presentations and high level demonstration of the software You work together with an experienced pre-sales consultant during the sales process You work closely with our Marketing & Inside sales department You are responsible for the realization of your sales targets and sales activities. Requirements Proficient in Salesforce, Microsoft Word, Excel and PowerPoint and knowledge of LinkedIn Sales Navigator is a plus 5 years of relevant working experience with a Proven track record in the CPM industry You are a sales (wo)man at heart You have strong social and communicative skills Experienced in ‘solution selling’ You are independent, energetic and you retrieve your motivation from selling Willingness to travel Our offer CCH® Tagetik Benelux is a great company, with a lot of attention for personal development and offers you among other things: An excellent salary, bonus and good terms of employment. A challenging and dynamic surrounding with a lot of space to develop within a fast growing and successful organisation. Knowledgeable and motivated colleagues offering deep Tagetik experience. While working with us, you’ll acquire valuable skills, gain access to a vast and diverse network of talented professionals, and enjoy unparalleled training and educational opportunities. Apply If this sounds like an interesting job to you then please apply - simply by clicking on the apply button Contact person Senior International Recruiter M 32 460 970492 Find Out More About CCH® Tagetik on our website: Wolters Kluwer (WKL) is a global leader in professional information, software solutions, and services for the health, tax & accounting, finance, risk & compliance, and legal sectors. We help our customers make critical decisions every day by providing expert solutions that combine deep domain knowledge with advanced technology and services. Wolters Kluwer reported 2019 annual revenues of €4.6 billion. The group serves customers in over 180 countries, maintains operations in over 40 countries, and employs approximately 19,000 people worldwide. The company is headquartered in Alphen aan den Rijn, the Netherlands. Wolters Kluwer shares are listed on Euronext Amsterdam (WKL) and are included in the AEX and Euronext 100 indices. Wolters Kluwer and all of its subsidiaries, divisions and customer/business units is an Equal Opportunity / Affirmative Action employer. All qualified applicants will receive consideration for employment without regard to race, color, religion, sex, sexual orientation, gender identity, national origin, disability, or any other protected status.
Aftersales Service Coördinator - VAST CONTRACT
Manpower Group Belgium, Dendermonde
Client Description: Manpower Permanent Placement is de werving- en selectiedivisie van Manpower. Wij bieden ambitieuze starters en ervaren professionals een nieuwe wending in hun carrière en wij zijn gespecialiseerd in technische vacatures. Met een absolute focus op onze kandidaat bieden we de boeiendste jobs aan onder een onmiddellijk vast contract. Voor onze klant - een sterke speler in grondverzetmachines - zijn wij op zoek naar een gemotiveerde Aftersales Service Coördinator : Job Description: Als Aftersales Service Coördinator kom je terecht op de afdeling Aftersales. Op deze afdeling werken een 5-tal techniekers die instaan voor de dienst na verkoop in geheel België en Luxemburg. De dienst na verkoop omvat het verzorgen van het technische onderhoud en de depannages aan graafmachines en verdichtingsmateriaal. Als leidinggevende neem je een centrale rol in het team. Na een grondige inwerking zal jouw takenpakket het volgende omvatten: De dagelijkse aansturing van het team. Het opstellen en het actualiseren van de planning van de techniekers. Het bieden van technische ondersteuning aan de techniekers bij het uitvoeren van hun activiteiten en de eventuele bijsturing ervan. Telefonische bijstand geven aan de klanten om storingen te verhelpen. In beperkte mate zal je ter plaatse bij de klant betrokken worden bij het uitvoeren van depannages en indienststellingen van nieuwe machines. Candidate Profile: Je bent in het bezit van een technische bachelor elektriciteit of elektromechanica of gelijkwaardig door ervaring. Je kan minstens 5 jaar werkervaring voorleggen. Een eerdere ervaring als service technieker of engineer is een plus. Een kennis van grondverzetmachines is een troef. Je bent in staat om jouw technische kennis over te brengen aan technische medewerkers bij o.a. de analyse van de probleemstelling en de oplossing ervan. Je beschikt over een mensgerichte leidinggevende stijl en kan een team doen groeien. Je beschikt over een vlotte kennis van het Nederlands en het Frans. Je bent bereid om ook zelf, weliswaar in zeer beperkte mate, de handen uit de mouwen te steken. What Client Offers: Een functie met verantwoordelijkheid en uitdagend takenpakket. Het opnemen van een centrale positie in een goed functionerend team. Het bijdragen aan de optimale werking van de organisatie hetwelk van wezenlijk belang is voor de mensen die ervan afhankelijk zijn. Een marktconform loon aangevuld met een groepsverzekering, maaltijdcheques, GSM en laptop. Grondige opleiding en constante bijscholingsmogelijkheden Interesse? Neem dan snel contact met ons op Consultant: Lothar De Vos Maak een profiel aan op onze “Manpower Website” en solliciteer op de job die je interesse heeft opgewekt. Voor meer informatie, bel me op het nummer 0485676046 of stuur een e-mail naar lothar.devosmanpower.be
Account Manager regio Herentals
Gentis Recruitment, Antwerpen
FUNCTIEOMSCHRIJVNG IDEAAL PROFIEL AANBOD Interesse? Matthias(at)Gentisrecruitment(.)com 0476 60 08 59 Company active in the insurance & banking industry Dynamic & innovative Job Description : Be part of a team of data scientists to deploy models in order to face issues or come up with innovative solutions Be responsible for data preparation and data cleansing to create Machine Learning model Candidate Profile: Bachelor or master degree in math, IT, statistics Min 3 years of relevant experience French and English - NL is a plus Expert in R or Python (big data), machine learning techniques Knowledge of Big DATA & Cloud Job Offer: To be discussed - pemanenent contract or freelance/consultant for 3 or 6 months contract Great opportunity to learn and deploy your skills and share your expertise If you're interested in this opportunity or in other opportunities in Data/BI - contact Doriane Lams - 02/737.51.60 - Our cleint is an international company specialized in plastics, working in various sectors like automotive, industrial and medical. Your role : Develop the production process Industrialize the project, making sure the client's wishes are respected Follow-up on procedures of the first samples Support clients and develop the relationship with them Develop the technical documents useful for good process and related to trainings Your profile : Masters in Engineering - Automation or Electromechanics or Process Proficiency in German Good knowledge of French and/or English At ease with MS-Office and Solidworks You have excellent communication and negotiation skills You love perfection and responsabilities do not scare you It is considered a plus if : You have experience in automation programing Developing control systems and improving existing ones is not a problem You are not afraid to take on a tutelage role - you have created documentation and training programs before for collaborators Our client offers an attractive package in line with the candidate's profile and experience. If you feel like this could be a good fit, don't hesitate to contact me You can send your CV to amandine.m gentisrecruitment.com Senior Project leader HVAC & electrical installations Engineering office Construction projects: small & large scale buildings - public & private Leading independent engineering firms for tech. equipment in construction ind. M ission & Vision Delivering advanced solutions in tech. engineering disciplines Providing solutions for clients specific needs Focus: strengthening position through scientifc research, conducting studies & applying state-of-the-art tech. Strive for sustainable & low energy building solutions to minimize impacts on environment Je houdt bouwplannen up to date I'm currently recruiting for a position where I'm looking for an full stack Software Engineer. The company is in the energy industry, and they operate in a scale-up environment. This means that growing opportunities are very much present. What will you do? You will be part of an amazing team of software engineers of 20 people. You will be working closely with some experienced software engineers that will teach you the way of working and learn you a lot. You will work as a full stack developer on an interesting large-scale application. You are responsible for an important part of the product development cycle. It's important that you have an analytical mindset and always embrace technical challenge. Who are you? You have at least a bachelor. Dutch Agile is the way you work You have a functional and technical mindset . Last but not least you are a real team player and eager to learn new things. What's in it for you? An inspiring and dynamic working environment with fun, smart and motivated colleagues who work together in an informal way. Room for personal development and team development. A nice and fun office in the center of Antwerp, 10 minutes' walk from Central Station and easily accessible by public transport, bicycle or scooter. The flexibility to work in the office and to work from home 2 times a week after corona. A fulltime contract of 39 hours/week, 20 vacation days 6 ADV days If you want to know more about this opportunity, don't hesitate to contact me I'm currently recruiting for a position where I'm looking for an full stack Software Engineer. The company is in the energy industry, and they operate in a scale-up environment. This means that growing opportunities are very much present. What will you do? You will be part of an amazing team of software engineers of 20 people. You will be working closely with some experienced software engineers that will teach you the way of working and learn you a lot. You will work as a full stack developer on an interesting large-scale application. You are responsible for an important part of the product development cycle. It's important that you have an analytical mindset and always embrace technical challenge. Who are you? You have at least a bachelor. Agile is the way you work You have a functional and technical mindset . Last but not least you are a real team player and eager to learn new things. What's in it for you? An inspiring and dynamic working environment with fun, smart and motivated colleagues who work together in an informal way. Room for personal development and team development. A nice and fun office in the center of Antwerp, 10 minutes' walk from Central Station and easily accessible by public transport, bicycle or scooter. The flexibility to work in the office and to work from home 2 times a week after corona. A fulltime contract of 39 hours/week, 20 vacation days 6 ADV days If you want to know more about this opportunity, don't hesitate to contact me Aanbod Interesse? vincent.s()gentisrecruitment(.)com FUNCTIEOMSCHRIJVNG IDEAAL PROFIEL AANBOD Interesse? Matthias(at)Gentisrecruitment(.)com 0476 60 08 59 Aanbod: Sidney(.)A(at)Gentisrecruitment(.)com 0484 17 91 07 Aanbod: Sidney(.)A(at)Gentisrecruitment(.)com 0484 17 91 07 Aanbod functie : Aanbod : Je houdt bouwplannen up to date bachelor/master in facility management of industrieel ingenieur Aanbod: Sidney(.)A(at)Gentisrecruitment(.)com 0484 17 91 07 Aanbod: Sidney(.)A(at)Gentisrecruitment(.)com 0484 17 91 07 MISSIONS PROFIL OFFRE POSTULEZ MAINTENANT My client operating in the food industry is looking for a Talent Management consultant to join the HR department and participate in the growth of the structure. Some of your tasks: Participate in the development & implementation of People strategies; Develop & maintain talent processes from onboarding to succession planning; Design of recruitment toolkits and assessment processes. Your profile: An experience of 3 to 5 years in similar position; Fluent in French , English with a good level in Dutch; Bachelor or master degree in HR or any similar field; Empathic, creative with good communication skills. The offer: An interesting and challenging in a growing organization. Work life balance. Attractive salary package and advantages. Interested? Send me your CV via hajar(dot)r(at)gentisrecruitment(dot)com MISSIONS PRINCIPALES VOTRE PROFIL OFFRE CDI POSTULEZ MAINTENANT MISSIONS PRINCIPALES PROFIL RECHERCHE OFFRE POSTULEZ MAINTENANT OFFRE POSTULEZ MAINTENANT Our client is a company recognized for its expertise in building maintenance. To strengthen their team, they are looking for a Facility Manager who will take in charge the technical and administrative operations to guarantee client satisfaction. Maintaining a good client relationship. Curative & preventive maintenance follow up Monitoring of work and projects Execution of projects in collaboration with other departments Ensuring the compliance with safety and security. Your profile: Good technical knowledge in special technics (HVAC / electricity) Able to solve advanced problems You speak Dutch and have a good knowledge of English Our offer: A dynamic team in a rapidly expanding society A permanent contract An attractive salary package with several additional advantages If you are interested by this challenge, then send me your CV via siham.alouan(at)gentisrecruitment(dot)com or call me directly on the number 02 737 51 63. For our client, a company specialized in HVAC and Refrigeration installations, we are actively looking for a Project Manager. Job tasks: As HVAC Project Manager you are responsible for the technical follow-up of the projects within the HVAC field (Heating - Air-conditioning - Ventilation - Sanitary). You follow the execution, supervise subcontractors and coordinate the works on site. You are the point of contact with the client, engineering bureau, construction team, … You coordinate all activities internally and externally in terms of timing, quality, budget and safety. Profile: You have a bachelor's or master's degree in Electromechanics or equivalent in experience You have a first professional experience in HVAC and in project management. You are skilled in planning and organization You are a Dutch or French speaker with good knowledge of the other national language O ffer: An interesting and challenging function within a stable & growing organization. An opportunity for personal and professional growth with a clear career plan. Attractive salary package and advantages. Interested? Send me your CV via siham.alouan(at)gentisrecruitment(dot)com I'm currently recruiting for a position where I'm looking for an Angular Software Engineer. The company is highly specialized in FinTech, and they operate in a scale-up environment. This means that growing opportunities are very much present. What will you do? You will be part of an amazing team of software engineers, you will work in the Front-End of an interesting large-scale application. You are responsible for an important part of the product development cycle. It's important that you have an analytical mindset and always embrace technical challenge. Who are you? You have at least 3 years of experience. Hands on experience with Angular, CSS, TypeScript and HTML. Agile is the way you work You have a functional and technical mindset . Last but not least you are a real team player and eager to learn new things. What's in it for you? You have the change to become part of a fast growing FinTech company and play an important part of the core development team. You will get a competitive salary package and freedom to get the job done. If you want to know more about this opportunity, don't hesitate to contact me FUNCTIEOMSCHRIJVING IDEAAL PROFIEL AANBOD Interesse? Matthias(at)Gentisrecruitment(.)com 0476 60 08 59 SYNTHESE DU POSTE Notions sur Integrated Web Services for IBM i OFFRE POSTULEZ MAINTENANT Our client is a young company who is looking for a new project manager as they are growing. They are located in Brussels and are specialized in selling CRM. Their value are : - Being Open-Minded. - A Good Communication. Job Description : - You are making sure to deliver the project on time. - You are manadging the Budget. - You are responsible for the implementation of software solutions. - You produce a tailor-made services to our client while helping them to define their need and proposing solutions. - You participate in digital transformation projects around sales enablement, marketing automation, e-commerce and customer relationship management. - You will work with technologies like SAP, HubSpot, Marketo and Magento. Your Profile : - You are experienced in IT Project Management (at least 2 years of experience). - You are experienced in CRM implementation (prefered SAP C4C). - You are bilingual Dutch-English. - You are a good communicator. - You have excellent presentation skills. Our offer : - A competitive salary package. - The opportunity to join a company that is growing fast. - The opportunity to receive trainings. - Flexible work houre and possibility to do home wotking. - The opportunity to meet and work with a lot of different clients all around the world. If you are interested you can contact me on : For a leader company who marks a new chapter in its European history, you will take part on a big European project and work in a team of 8 ethical and passionate developers. Long project duration with opportunities to evolve in your career. We are looking for a problem solver, who can sprint and work as team player. You will implement new technologies, to offer the best customer experiences. Domain of activities : marketing, sales production, Tech, logistics, sales, digital oriented. Master and make the global architecture improvement Work on performance improvement and global code conception Redact technical documentation Develop and maintain application: Work on implementations Implementations and testing Code review and pair programming Deployment English and French speaker Technologies Needed to Know : Back end : C# (.NET Core, WebAPI, ASP.NET Core) REST API Microservices Architecture and event-driven design Nice to have : Offer : 3 Years project and plus International company Possibility to evolute as : System Engineer, Architect, or Lead Dev Full cycle development project 3 days remote / week, 2 days on site For a Big Industrial actor, you will grow in an international company where you will have the opportunity to take on different roles Are you fascinated by IT and software architecture? Would you like to work in a high-tech IT environment? As a specialist in industrial IT, you will take part in a large transformation program aiming at unifying the production lines follow-up solutions and logistic solutions You will be in charge of various projects/tasks in the program like development, analysis, business support and project management. Multiple IT & business teams in direct contact. Project orientation : supply chain and production Are you the right candidate? · You have knowledge of architectural designs (3 tiers, DDD, microservices,…) and C#. · You are open to new knowledge and ideas. · You are comfortable with software design concepts. · You are sociable and able to easily fit in an already existing team. · You are fluent in French and English Must to have · Experience with IT solutions for heavy industry processes is a plus We are looking for a Process Engineer for our client in the Pharmaceutical sector. - Monitoring the performance of the packing lines using a supervision system and determining the possibilities for process improvements. - Follow-up of the work groups and liaises between production and the different teams. - Manages changes in procedures according to the action plans determined in the work groups. - Manages the training of the personnel of the different breaks on the modifications made following actions determined in the work groups. - Ensures the documentary follow-up of the modifications carried out on the lines for the vision and printing systems. - Communicates the progress of the different work groups to the line manager. - Ensures the programming of automated vision control tools on packaging lines. - Participate in the elaboration and implementation of action plans for packing related projects - Acting as packing expert in order to ensure a permanent support to the users of the equipment. - Participate in validation activities for equipment used in packing - Strict and systematic respect of GMP and GDP (Good Documentation Practice). - Respect of the safety instructions and procedures in force: identify and correct risk situations and ensure the safety of personnel. - Participate in zone assessments (pre-established sheet) and bring ideas for improvements. - Experience in production (preferably in the pharmaceutical field) - Bachelor's degree - Analytical and synthetic mind, open-minded and problem-solving oriented - Multi-skilled, autonomous, available and demonstrating leadership in the field - Flexible and rigorous in the follow-up of the steps and in the drafting of the documents. - Very good knowledge of Word and Excel - Ability to express oneself in spoken and written French and English - Strict and systematic compliance with GMP and GDP - Compliance with safety instructions and procedures in force - Identify and correct risk situations and ensure the safety of personnel - Participate in zone assessments (pre-established form) and provide ideas for improvement. - Promote the tools of Operational Excellence and be a player in the deployment of continuous improvement within the workshop. - Actively participate in the improvement of the packing process. For a leader company who marks a new chapter in its European history, you will take part on a big European project and work in a team of 8 ethical and passionate developers. Long project duration with opportunities to evolve in your career. We are looking for a problem solver, who can sprint and work as team player. You will implement new technologies, to offer the best customer experiences. Domain of activities : marketing, sales production, Tech, logistics, sales, digital oriented. Master and make the global architecture improvement Work on performance improvement and global code conception Redact technical documentation Develop and maintain application: Work on implementations Implementations and testing Code review and pair programming Deployment English and French speaker Technologies Needed to Know : Back end : C# (.NET Core, WebAPI, ASP.NET Core) REST API Microservices Architecture and event-driven design Nice to have : Offer : 3 Years project and plus International company Possibility to evolute as : System Engineer, Architect, or Lead Dev Full cycle development project 3 days remote / week, 2 days on site Our Client is a scoiety in the Insurance sector located in Brussels. They are looking for an Infrastructure Project Manager to join their team. Job Description : As an Infrastructure Project Manager : - You will be responsible for several projects. - You will manage global & local infrastructure projects with varying levels of complexity. - You will Track, schedule and manage issues to ensure commitment dates and project deliverables are met . - You will make sure to deliver projects within requested timeframe and budget. - You will specify project requests, taking into account guidelines and procedures Your Profile : - Experienced in IT Project Managent in Infrastructure. - You are certified in Agile and Prince 2. - You have a prior experience in the Insurance sector. - You are tilingual : Frenche, Dutch and English. - You have technical writing skills to write the proper documentation according to internal regulations. - You are autonomous, pro-active and a goos listener. Our Offer : - A competitive salary package. - The possibility to grow in our company. - Possibility to do Home Working. - A nice work-life Balance. If you are looking for a new opportunity, you can contact me at or on the 32 2 737 51 60. Our client is a prestigious international Bank looking for a new Legal Counsel. In their legal department, they are looking for new consultants to work on a new and exciting project. The mission is from a first basis of 6 months, renewable depending of its success. Job Description: Identifying the Legal issues in all departments Provide Legal guidance Ensuring Conformity and the review of Laws, Policies, Regulations and Procedures Verfication of Operational Transparency Necessary Governance Requirements Your Profile: Master Degree is a must or equivalent experiences You have a relevant experience in the Banking Sector You are a Team-player You are aware of Details You are Proactive and always think ahead You are willing to take new challenges and you are not afraid to go out of your comfort zone You are a Problem-solver with analytical skills You are fluent in English, Dutch and/or French What our client offers: Attractive Salary and Advantages (Bonus) My client is a fast-growing and unique player in the international IoT market . They developed a platform that retrieves, stores and makes use of the masses of data - available everywhere - for people, companies and governments. We are looking for a senior Java developer to help creating a wide range of applications that will visibly - or invisibly - determine the day-to-day operations in the most diverse sectors in the coming years. YOUR RESPONSIBILITIES Identify and analyze user requirements Prioritize, assign and execute tasks throughout the software development life cycle Develop Java EE applications Review, test and debug team members' code you look for the best solutions for the needs of our customers and ensure that the customer understands them and can use them easily Interest to regularly research and understand a new IoT device / network / concept, and then integrate it into our existing systems WE EXPECT FROM YOU: Work experience as a Java Developer or similar role Experience designing, building and testing Java EE applications In-depth knowledge of popular Java frameworks like JSF and Spring MVC Knowledge of web technologies Knowledge of SQL and NOSQL databases Practical knowledge about setting up and maintaining test, build and deployment pipelines Interest to regularly research and understand a new IoT device / network / concept, and then integrate it into our existing systems Fluent in Dutch and English. French is an asset. WHAT WE OFFER : A full-time position The opportunity to continuously hone your skills through specialized training A job full of variety The opportunity to create effective impact The possibility to organize your working week flexibly All material you need to perform your job properly: laptop, Internet connection at home, company car, A competitive salary with interesting extra-legal benefits such as meal vouchers , group insurance, IoT gadgets …. The possibility to travel regularly, if you wish To strengthen the IT team in Brussels we are looking for a System Analyst to gathers the needs of the end users in order to arrive at system requirements that serve as a basis for the implementation of new functionalities or improvement of existing functionalities in UL3 (contract management system for life insurance). The systems analyst proposes, documents, and monitors the quality of these functionalities. In addition, he is responsible for the operational support to the (end) users Main Tasks Guaranteeing business continuity by means of a qualitative and time-to-market treatment of the bugs (logs). Developing business specifications and translating them into system requirements as part of the implementation of a new or an update in order to provide the input required to start the technical implementation. Gathering, evaluating and prioritizing the business specifications in an iterative process by asking the right questions to the right people through interviews, workshops, etc. Contributing to the preparation of the business case. Analyzing and structuring the business specifications to arrive at clear system requirements. Monitoring the technical implementation and providing additional input where necessary. Performing these test cases. Supporting the business in performing the user acceptance tests. Requirements Controlling Dutch and English in words and writing (French is a plus) Experienced with MS office applications Affinity with financial products and processes Knowledge of modeling techniques for structuring and analyzing processes, information, and business specifications is recommended. Knowledge of UL3 is a plus Soft Skills Analytical mind, well organized and result driven Result and customer orientation Be able to work and learn autonomously and as a team Our offer: A full-time contract of indefinite duration. A varied job within an international organization in the center of Brussels (easy access). In addition to a correct salary package supplemented with fringe benefits ( luncheon vouchers , hospitalization insurance, commuting , pension plan ), you can count on various training opportunities , flexible working hours and the possibility of teleworking. Je functie: Je profiel Interesse? rania()gentisrecruitment(.)com For a client in the Financial Sector, I am looking for Quant Developers Medior/Senior Freelance to join a long-term project The project aims at further developping the internal systems with a sophisticated user interface on top of back-end services. The technologies include Angular, Java with deployment within docker/K8/Openshift and a range of other technologies. The typical profile is a medior/senior person (Engineer, Physicist, Math, ) who has core java programming experience in the context of Financial Markets dealing rooms, across all asset classes for commercial pricing, credit and market risks. You should: Absolutely love designing, developing, testing, maintaining and operating applications using Python, Angular, C++, Java hosted at Azure. Fascinated by the financial markets and the evolution it is going through because you will help the team to innovate its systems Looking forward to collaborating with the Development department closely Like to work with a healthy dose of numbers and mathematics Knwoledge about DevOps is a plus Languages: English (a MUST) and French(optional) Soft Skills: Communication is KEY Team player Proactive Work Environment: very international environment, offering diverse opportunities to evolve, friendly atmosphere, offering regular trainings Duration : 3 years with a possibility of renewal Location: Brussels and Amsterdam - Remote is possible now due to Corona crisis Autonome L'offre : Join a young & growing consulting startup active in different industries. Job Description : - Be active in a team of consultant and work on different projects, end-to-end or on a specific phase (POC, analysis, development, maintenance). - Understand the business requirements and bring solutions to clients Candidate's profile : - Hands-on experience in Qlikview, Qlik Sense or with another BI solution such as Tableau or Power BI - Proactive, good communicator, translator, solution-orientated, problem-solver, eager to learn - Master in economics, engineering, business or IT - Knowledge in finance or controlling is a plus Job Offer : - Attractive salary package and great work atmosphere - Opportunity to learn Missions: Profil : Offre: Aanbod Interesse? rania()gentisrecruitment(.)com For a client in the financial sector, I am looking for Senior Java Developers Freelance. The project aims at further developping the internal systems with a sophisticated user interface on top of back-end services. The technologies include Angular, Java with deployment within docker/K8/Openshift and a range of other technologies. MUST HAVE Java Python Angular Git Experience in Finance sector is a MUST Deployed in Docker/Kubernetes/Openshift Cloud: AWS AGILE mindset Knowledge of DevOps is a plus Soft Skills: Proactive attitude, Team Player, Results oriented, Problem solver, Hard worker, and Good Communication. Environment: very international environment, offering diverse opportunities to evolve, friendly atmosphere and trainings offered. Duration : 3 years with a possibility of renewal Location : Brussels - Remote is possible now due to Corona crisis
Aftersales Service Coördinator - VAST CONTRACT
Manpower Group Belgium, België, BE
Client Description: Manpower Permanent Placement is de werving- en selectiedivisie van Manpower. Wij bieden ambitieuze starters en ervaren professionals een nieuwe wending in hun carrière en wij zijn gespecialiseerd in technische vacatures. Met een absolute focus op onze kandidaat bieden we de boeiendste jobs aan onder een onmiddellijk vast contract. Voor onze klant - een sterke speler in grondverzetmachines - zijn wij op zoek naar een gemotiveerde Aftersales Service Coördinator : Job Description: Als Aftersales Service Coördinator kom je terecht op de afdeling Aftersales. Op deze afdeling werken een 5-tal techniekers die instaan voor de dienst na verkoop in geheel België en Luxemburg. De dienst na verkoop omvat het verzorgen van het technische onderhoud en de depannages aan graafmachines en verdichtingsmateriaal. Als leidinggevende neem je een centrale rol in het team. Na een grondige inwerking zal jouw takenpakket het volgende omvatten: De dagelijkse aansturing van het team. Het opstellen en het actualiseren van de planning van de techniekers. Het bieden van technische ondersteuning aan de techniekers bij het uitvoeren van hun activiteiten en de eventuele bijsturing ervan. Telefonische bijstand geven aan de klanten om storingen te verhelpen. In beperkte mate zal je ter plaatse bij de klant betrokken worden bij het uitvoeren van depannages en indienststellingen van nieuwe machines. Candidate Profile: Je bent in het bezit van een technische bachelor elektriciteit of elektromechanica of gelijkwaardig door ervaring. Je kan minstens 5 jaar werkervaring voorleggen. Een eerdere ervaring als service technieker of engineer is een plus. Een kennis van grondverzetmachines is een troef. Je bent in staat om jouw technische kennis over te brengen aan technische medewerkers bij o.a. de analyse van de probleemstelling en de oplossing ervan. Je beschikt over een mensgerichte leidinggevende stijl en kan een team doen groeien. Je beschikt over een vlotte kennis van het Nederlands en het Frans. Je bent bereid om ook zelf, weliswaar in zeer beperkte mate, de handen uit de mouwen te steken. What Client Offers: Een functie met verantwoordelijkheid en uitdagend takenpakket. Het opnemen van een centrale positie in een goed functionerend team. Het bijdragen aan de optimale werking van de organisatie hetwelk van wezenlijk belang is voor de mensen die ervan afhankelijk zijn. Een marktconform loon aangevuld met een groepsverzekering, maaltijdcheques, GSM en laptop. Grondige opleiding en constante bijscholingsmogelijkheden Interesse? Neem dan snel contact met ons op Consultant: Lothar De Vos Maak een profiel aan op onze “Manpower Website” en solliciteer op de job die je interesse heeft opgewekt. Voor meer informatie, bel me op het nummer 0485676046 of stuur een e-mail naar lothar.devosmanpower.be
Technical account manager-Milieumanagement-Oost Vlaanderen
ILIAS CONSULTING, Zaventem, Halle-Vilvoorde
Technical account manager-Milieumanagement-Oost Vlaanderen (m/v) Geactualiseerd op 22 januari 2021via ILIAS CONSULTING Als Technical Accountmanager bodemonderzoeken / milieumanagement, ben je het aanspreekpunt voor onze klanten ( zowel B2B als overheden) en bied je klantgerichte oplossingen aan. Je streeft naar maximale klantentevredenheid en bouwt een duurzame en solide relatie met onze klanten uit. Je voert plaatsbezoeken uit, je treedt in overleg met de klant en brengt zo de noden en behoeften van de klanten in kaart. Op basis van deze grondige analyse, werk je een technisch commercieel voorstel uit. Je houdt hierbij rekening met de Vlarel wetgeving en de standaardprocedures voor bodemonderzoeken, bodemsaneringsprojecten, grondverzetprojecten, sloopopvolging,¿. Voor technisch complexe dossiers, werk je nauw samen met onze projectleiders bodemonderzoeken. Je volgt de offertes op en stelt de contracten op. Je zorgt voor een kwaliteitsvolle overdracht van alle informatie naar de projectleiders bodemonderzoeken en de collega¿s van de administratie. Je volgt de trends en ontwikkelingen in de sector op de voet. Je hebt minstens 3 jaar ervaring in een technisch commerciële functie, als milieucoördinator, als consultant binnen een milieuadviesbureau of gelijkwaardig. Je hebt een hoger diploma in een technische of wetenschappelijke richting. Zoals bv. Industrieel ingenieur ( milieukunde, chemie of biochemie), bio-ingenieur, Master in de wetenschappen ( geologie, fysica, chemie, biologie,¿), Bachelor Milieukunde,¿ Heb je al kennis van het bodemdecreet en de gelinkte milieuwetgeving dan is dat een groot pluspunt. Je kan zelfstandig en nauwkeurig werken, je staat administratief sterk en bent stressbestendig. Je bent contactvaardig en kan je mondeling en schriftelijk vlot uitdrukken. Mondelinge en schriftelijke kennis van het Frans is een pluspunt. Vanuit jouw technisch, analytisch en commercieel inzicht draag je bij aan de verdere uitbouw van de organisatie. Je kan vlot werken met de standaard Office-pakketten. Talenkennis Handel - Ondersteuning verkoop / Handelsvertegenwoordiging Naam van de werkgever Presentatiewijze een motivatiebrief en een C.V. te versturen via e-mail Opgelet Het is niet nodig om Actiris te contacteren voor deze werkaanbieding. De vacature werd opgesteld door de werkgever. Actiris is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan en eventuele inbreuken tegen de wetgeving. Toch een opmerking over deze werkaanbieding? Aarzel dan niet om Actiris in te lichten.
Technisch account manager milieuonderzoek
NC INVESTMENT, Roeselare
Job sector: Other human resources provision Contract type: Direct hire Occupation: Job details Job description Je bent het aanspreekpunt voor de klanten (BTB en overheid) en je biedt hen een juiste oplossing. Je streeft naar maximale klantentevredenheid en bouwt een duurzame en solide relatie op met de klanten Je voert plaatsbezoeken uit Je treedt in overleg met de klant en brengt de noden en behoeften van de klanten in kaart Op basis van een grondige analyse, werk je een technisch commercieel voorstel uit Je houdt rekening met de Vlarel-wetgeving en de standaardprocedures voor bodemonderzoeken, bodemsaneringsprojecten, grondverzetprojecten, sloopopvolging,¿. Voor technisch complexe dossiers, werk je nauw samen met de projectleiders bodemonderzoeken Je volgt de offertes op en stelt de contracten op Je zorgt voor een kwaliteitsvolle overdracht van alle informatie naar de projectleiders bodemonderzoeken en administratieve collega's Je volgt de trends in de sector op de voet , Je hebt min. 3 jaar ervaring in een technisch commerciële functie (bv als milieucoördinator of consultant binnen een milieuadviesbureau of gelijkaardig) Je hebt een hoger diploma in een technische of wetenschappelijke richting. (bv. industrieel ing. - milieukunde/chemie/biochemie, bio-ingenieur, master in de wetenschappen (geologie, fysica, chemie, biologie,¿), bachelor milieukunde Kennis van het bodemdecreet en de gelinkte milieuwetgeving is een groot pluspunt Je kan zelfstandig en nauwkeurig werken Je bent administratief sterk en stressbestendig Je bent communicatief zowel mondeling als schriftelijk Kennis van het Frans is een pluspunt (mondeling & schriftelijk) Vanuit jouw technisch, analytisch en commercieel inzicht draag je bij aan de verdere uitbouw van de organisatie Je kan vlot werken met de standaard Office-pakketten Je komt terecht in een bedrijf met jarenlange professionele ervaring Sterk groeiend bedrijf Collegialiteit ten top Mooie verloning naar gelang uw ervaring en kennis bedrijfswagen Degelijke en persoonlijke opleiding Ontplooiing en verantwoordelijkheden uitbouwen Bedrijf met een vlakke structuur Zeer humane sfeer Job location Hof ter Weze 12