We gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren, verkeer te analyseren en relevante advertenties weer te geven.
Details Aanvaarden
Positie invoeren

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Veiligheid Consultant in Belgium"

Ontvang statistische informatie per mail

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Veiligheid Consultant in Belgium"

1 600 € Gemiddeld maandsalaris

Niveau van het gemiddelde loon tijdens de laatste 12 maanden: "Veiligheid Consultant in Belgium"

Valuta: EUR USD Jaar: 2021
Op de staafdiagram is de verandering van het gimiddelde loon van het beroep Veiligheid Consultant in Belgium getoond.

Indeling van de "Veiligheid Consultant" vacatures in de regionen Belgium

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in Belgium het grootste aantal vakatures van de beroep Veiligheid Consultant in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Top provincies Belgium volgens niveau van het loon voor de beroep "Veiligheid Consultant"

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in Belgium het grootste aantal vakatures van de beroep Veiligheid Consultant in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Top van de gelijkaardige vacatures volgens niveau van het loon in Belgium

Valuta: EUR
Onder de gelijkaardige beroepen in Belgium met het meest hoge loon is Incident Consultant. Volgens de gegevens van onze site het niveau van het loon bedraagt 1600 eur. Op de tweede plaats staat Loss Control Consultant met het loon van 1600 eur en op de derde plaats staat Loss Control Manager met het loon van 1600 eur.

Aanbevolen vacatures

HR Consultant
WERKERS, Lochristi, Gent
Hoger onderwijs 1 cyclus (korte type) Kandidaturen universiteit Werkervaring 0 jaren Deze functie staat open voor iedereen Functie omschrijving Als consultant analyseer je vacatures en volg je ze op, screen en informeer je kandidaat-uitzendkrachten en schrijf je hen in, zoek je voor onze klanten de perfecte medewerker, zorg je voor een correcte administratie van elke werkopdracht en volg je de procedures mbt veiligheid strikt op. Na een grondige inwerkperiode ondersteun je de kantoorverantwoordelijke bij de commerciële uitbouw van het kantoor. Je gaat binnen je regio op zoek naar opportuniteiten, je bezoekt klanten en prospecten en zoekt samen met hen naar oplossingen om hun personeelsbehoefte in te vullen. Je bent in staat om je het uitzendproces op korte termijn eigen te maken en het ook uit te leggen aan klanten en uitzendkrachten. Bij voorkeur heb je een basiskennis sociale wetgeving en heb je een graduaatsdiploma op zak. Zelfstandig werken spreekt je aan en je bent een vlotte communicator (Nederlands). Je kan je ook uitdrukken in het Frans en het Engels. Affiniteit met de agrarische sector is een pluspunt maar geen vereiste. Een eerste ervaring op een personeelsdienst of in een uitzendkantoor is zeker een troef maar niet noodzakelijk. Organisatie WERKERS in uitzenden is het uitzendbedrijf van Groep WERKERS, dé referentie voor wie een oplossing zoekt ivm werk, werkorganisatie, personeel en uitvoering van aannemingswerken. Onze oorsprong ligt in de land- en tuinbouw, het merendeel van onze uitzendkrachten werkt dan ook in de groene sector. Daarnaast zijn we actief in de voedingssector en bij plaatselijke KMO's. Om onze activiteit in Oost-Vlaanderen te versterken en verder uit te breiden zoeken wij een HR consultant die houdt van een afwisselende job en energie haalt uit menselijk contact. Ons aanbod Je komt terecht in een sterk en stabiel bedrijf. Je krijgt de kans om, samen met het hele team, jezelf, je kantoor en het bedrijf verder te ontplooien. Wij bieden een boeiende job met veel afwisseling en je kan rekenen op een interessant salarispakket met extra legale voordelen zoals een PC, smartphone, bedrijfswagen met tankkaart, maaltijd- en ECO-cheques, een pensioenspaar- en een hospitalisatieverzekering. Je hebt recht op 20 verlofdagen, 1 extra verlofdag en 12 ADV-dagen. Je kan van bij de start rekenen op een degelijke opleiding. Het kantoor is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.30 uur. OMWILLE VAN HET CONRONAVIRUS COVID-19 WERKEN WIJ ENKEL OP AFSPRAAK. Neem aub contact op met het kantoor om een afspraak te maken. Geregistreerd aannemer nr. 29708 cat. D21(1) G2(1) G3(1) B1(1) G(1) G4(1)
Consultant Buildings
Sweco, Landen, Leuven
Wie zijn we Sweco geeft vorm aan de steden en gemeenschappen van morgen. Ons werk resulteert in duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en kwaliteitsvolle industrie- en energieprojecten. Met 14.500 medewerkers in Europa bieden we onze klanten de juiste expertise voor iedere situatie. We voeren wereldwijd projecten uit in 70 landen. Functieomschrijving Als Senior Consultant sta je in voor het uitvoeren (of begeleiden van jongere teamleden) van volgende type projecten: Financieel/economische haalbaarheidsstudies van vastgoedprojecten; Herbestemmingsonderzoeken; In kaart brengen en optimaliseren van organisatiestructuren, zowel in de publieke als in de private sector; Opstellen van het programma van eisen dat de basis vormt voor bouwprojecten, in nauw overleg met de klant; Vertalen van dit programma van eisen naar een aanbestedingsdossier onder de vorm van prestatiebestekken (vaak onder de vorm van een DBFM-formule); De begeleiding van de studie, het ontwerp en de uitvoering van A tot Z van gebouwenprojecten met een uitgesproken duurzaamheidsambitie en/of met een atypische samenwerkingsvorm, hetgeen extra inzicht en pro-activiteit vergt en geïntegreerd ontwerpen vanaf dag 1 vereist; Het informatiebeheer, de organisatie, het budget, de kwaliteit en de veiligheid tijdens het projectproces; De opvolging van de werven van de uitgewerkte projecten; Het overleg en de onderhandeling met de opdrachtgevers tijdens de volledige projectcyclus, van de studie tot met de uitvoering. Wie zoeken we Je hebt een universitair diploma, bij voorkeur ingenieur bouwkunde, burgerlijk ingenieur architect of toegepaste economische wetenschappen met minimaal 6 jaar werkervaring; Je hebt een ondernemende, diplomatische, veelzijdige en dynamische persoonlijkheid; Je bent gedreven met een brede interesse in nieuwigheden op het vlak van gebiedsontwikkeling, duurzaamheid; digitalisering en nieuwe samenwerkingsvormen; Je beschikt, bij voorkeur, over een goede basiskennis van bouwtechnische aspecten (architectuur, technieken, stabiliteit) en die ervaring of minimaal een affiniteit heeft met de economische en stedenbouwkundige kant van de bouwwereld of die bereid is hier op korte termijn veel kennis rond te vergaren; Je zet met plezier je schouders onder ambitieuze projecten (in omvang, type, grootte, accenten, betrokken actoren, ); Je bent een out-of–the-box denker; Je bent een open, communicatief, resultaatsgericht, maar tevens ook diplomatisch persoon met grote inzet en motivatie. Wat bieden we De kans om aan grote en complexe projecten mee te werken Een aangename en dynamische werksfeer in een groeiend en toonaangevend bedrijf Ruime mate van autonomie en mogelijkheid tot opname van verantwoordelijkheden Diverse ontplooiingsmogelijkheden en opleidingsmogelijkheden (zowel intern in onze eigen Academie als extern) Een innovatief verloningspakket (door ons Flex Income Plan kan je zelf een deel van je verloningspakket invullen)
Recruitment Consultant
Lmhengineering, Hoogstraten, Turnhout
Storingstechnieker vaste nacht/2-ploegen | >19 eur/u Storingstechnieker vaste nacht/2-ploegen | >19 eur/u Wat ga je doen? Jouw doel als Onderhoudstechnieker is om stilstanden te voorkomen en zo de productiecontinuïteit te garanderen. Hierdoor heb je een drievoudige focus: storingen oplossen, onderhoud uitvoeren op de productielijnen en instaan voor een nette infrastructuur. Al deze activiteiten spelen zich af in een Hightech omgeving met de nieuwste machines. Tot slot wordt je aangemoedigd om mee te denken, analyses te maken en verbetervoorstellen te lanceren en te realiseren. Dit op het vlak van rendement, kwaliteit en veiligheid. Wat wordt jou geboden? • Een zeer mooi loon >19eur/u met extralegale voordelen (Maaltijdcheques, Hospitalisatieverzekering - ook voor je gezin, Groepsverzekering enz.) • Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door intensieve opleidingen • Werken voor een gezonde en groeiende onderneming wereldwijd • Ondanks de internationaliteit genieten van een familiale sfeer • Werken in een volledig geautomatiseerd machinepark • Kansen om mee te werken aan voortdurende innovatie Wat wordt er van jou verwacht? • Minstens een A2 Elektromechanica met ervaring • Passie voor techniek en meer specifiek in automatisatie, sturingstechnieken enz • Leergierigheid en de wil om verder te ontwikkelen Waar ga je werken? Je komt te werken bij een internationale speler (tot in Australië) binnen de voedingssector. Het is een organisatie die blijft staan ondanks de wereldwijde crisis en de constante groei blijft aanhouden. Je komt terecht bij gepassioneerde mensen die met een smile meewerken aan innovatieve producten. Meer informatie of direct solliciteren? Voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden kun je contact opnemen met Vincent Vanthournout via 32 (0)35 009 350 of vincent.vanthournoutlmhengineering.com. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd maar ken je dé persoon voor deze vacature? Share de vacature en uiteraard zullen wij jou op een gepaste manier hiervoor belonen. Regio Londerzeel Contactpersoon Vincent Vanthournout Maintenance & Production Recruitment Consultant vincent.vanthournoutlmhengineering.com 32 (0)35 009 350 Meld u aan voor de laatste vacatures, nieuws en evenementen LMH Engineering - 9.2 / 10
Junior consultant kwaliteit/veiligheid (regio O/W Vl. en/of Antw/Kempen)
Phronesys, Turnhout
Junior consultant kwaliteit/veiligheid (regio Antw-Kempen/O-W Vlaanderen) Junior consultant kwaliteit/veiligheid (regio Antw-Kempen/O-W Vlaanderen) Junior consultant kwaliteit/veiligheid (regio Antw-Kempen/O-W Vlaanderen) Wie zijn wij? Wij zijn een jong, dynamisch en enthousiast team van IT-professionals en consultants. Het is ons levensmotto om (gecertificeerde) organisaties transparanter en efficiënter te maken. Met onze cloudapplicaties (en bijhorende mobiele app) willen we zo het managen van kwaliteit, veiligheid en milieu op de werkvloer optimaliseren. Hiernaast bieden onze consultants ook advies aan over certificatie en onze applicatie. Wegens snelle groei zijn wij op zoek naar 3 gedreven consultants kwaliteit/veiligheid(/milieu) (regio O/W Vlaanderen, regio Antwerpen/Kempen). KENMERKEN VAN DE “IDEALE” KANDIDAAT Je genoot een hogere technische opleiding (master) met affiniteit voor scheikunde, milieu, veiligheid en/of microbiologie. Je bent sterk analytisch ingesteld en beschikt over goede coaching skills. Je hebt geen 9 to 5 mentaliteit Je bent sterk resultaatgericht. Je bewaakt een planning binnen de vooropgestelde targets – deadlines. Je bent communicatief sterk en beschikt over de nodige commerciële flair. Je bent sociaal vlot in de omgang en werkt tevens graag in team maar ook autonoom. Je kunt goed omgaan met verantwoordelijkheid Je hebt goede kennis (in woord en schrift) van minimum één extra taal buiten nederlands Je kan vlot overweg met office toepassingen: Visio, Word, Excel,… en andere ICT platformen Volgende kwalificaties zijn een grote plus maar geen must. Lead assessor kwaliteit, veiligheid, milieu en/of voedselveiligheid Preventieadviseur niv1 of niv2 Milieucoördinator nivA of nivB Ervaring met managementsystemen (kwaliteit, veiligheid, milieu) is een grote plus maar geen must, net zoals kennis van de betreffende normen (ISO-9001, ISO-14001, ISO-45001, VCA, …) Je begeleidt onze klanten bij het opzetten en implementeren van managementsystemen op het gebied van kwaliteit, milieu, veiligheid en nadien help je hen bij het onderhouden van deze systemen. Hiervoor maken wij steeds gebruik van onze in-house ontwikkelde Cloud applicaties Phronesys en VCA-Online. www.phronesys.eu en www.vca-online.eu Werken bij Phronesys betekent werken in een ondernemend en jong, zeer snel groeiend bedrijf waar passie, gedrevenheid, zelfontwikkeling, oog voor kwaliteit en professionalisme centraal staan. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat al onze klanten zorgeloos hun certificaten behalen/behouden/vernieuwen. Zeer afwisselende job gezien we in veel diverse sectoren actief zijn. Je komt terecht in een motiverende en innovatieve werkomgeving met heel veel ruimte voor autonomie en ambitie. Wat betekent werken bij phronesys? Werken bij Phronesys betekent werken in ondernemend bedrijf met veel afwisseling en opportuniteiten waar passie, gedrevenheid, zelfontwikkeling, oog voor kwaliteit en professionalisme centraal staan. Je komt terecht in een motiverende werkomgeving met zeer competente collega’s waar heel veel ruimte is voor autonomie en ambitie en waar je zeer veel kunt bijleren. Wil jij deel uit maken van dit team? We bieden je een opleidingstraject via IBO en daarna een vast contract met een aantrekkelijk salaris in overeenstemming met je toegevoegde waarde, een laptop, gsm, tankkaart, bedrijfswagen, hospitalisatieverzekering, … Plaats van tewerkstelling Hannekenshoek 15, 2200 HERENTALS Wil je graag bij ons werken? Heeft onze vacature je overtuigd of wil je nog graag meer informatie? Stuur ons gerust een mail via vacaturesphronesys.eu met je cv en motivatiebrief. We contacteren je snel
Senior consultant preventie
Wiels, België, BE
Je bent het aanspreekpunt van diverse industriële klanten, en werkt met hen de veiligheidsstrategie uit. Je bent verantwoordelijk voor allerhande veiligheidsprojecten zoals het uitvoeren van veiligheidsaudits, opnemen van preventietaken, uitvoeren van risico-analyses, opzetten en auditen van veiligheidsbeheerssystemen,… bij diverse bedrijven. Je werkt projecten vanaf het 1ste contact met de klant tot afronding van het dossier zowel autonoom als in team uit. Je volgt de wetgeving en trends in het werkdomein op. Je bouwt een netwerk uit met diverse stakeholders. Je geeft zowel intern als extern opleidingen betreffende veiligheid gerelateerde onderwerpen Je bent in het bezit van het getuigschrift preventieadviseur niveau 1 of 2 met minimum 5 jaar ervaring. Een diploma milieucoördinator niveau ‘A’ of ‘B’ is een meerwaarde. Je bent in staat om complexe problemen op te lossen, beschikt over kritisch denkvermogen en creativiteit om een dossier aan te pakken. Je kan strategische en toekomstgerichte oplossingen definiëren. Je weet resultaatgerichtheid te combineren met effectiviteit en efficiëntie. Je zoekt verbreding en/of verdieping van jouw vakdomein. Je kan adviezen neerschrijven en toelichten voor diverse niveaus in een organisatie. Je denkt proactief mee met alle betrokkenen in een project. Je wenst verantwoordelijkheden op te nemen voor specifieke producten of diensten uit onze portfolio. Je hebt behoefte aan een dagelijkse uitdaging om je kennis actueel te houden. Flexibel uurrooster met mogelijkheid tot extra vakantiedagen Aantrekkelijk verloningspakket met extralegale voordelen Zowel groeps- als individueel opleidingsprogramma Vernieuwd ergonomisch kantoor Bedrijfswagen met tankkaart Spreekt dit voorstel je aan? Stuur jouw motivatie met cv naar anneke.vanhoorelbekewiels.be of neem telefonisch contact op voor verdere info op (056) 75.42.81. Jouw reactie wordt snel en vertrouwelijk behandeld. solliciteer online Naam Voornaam Uw cv hier opladen Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord. Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord. Wij houden je steeds op de hoogte van belangrijke wijzigingen en updates over milieu, stedenbouw en veiligheid.
Incident Manager
Mielabelo, Namen, Namen (Provincie), Namur
Challenge | Nous vous offrons la responsabilité de la bonne gestion du helpdesk de notre client Être garant du processus de gestion des incidents conformément aux politiques, directives et procédures du client Faciliter les communications entre acteurs du processus et les tenir informés Evaluer la nécessité d’une escalade et, si nécessaire, l’initier Transférer les connaissances vers les lignes de support Transférer les incidents récurrents au Problem Manager ou réaliser une étude sur ces incidents Réaliser une amélioration continue sur la qualité du process Vérifier le contenu de l’enregistrement des incidents Communiquer le niveau d’escalade et le gérer selon une procédure définie Etablir des rapports périodiques sur le traitement des incidents Répartir les ressources de manière adéquate Formation universitaire Une expérience de plusieurs années dans une fonction d’Incident Manager ou de Process Owner Connaissance d’outils de ticketing (Jira, BMC Remedy, ServiceNow, HP Service Manager, etc.) Utilisation des outils de reporting Avoir géré une équipe support Vous possédez un excellent esprit d’équipe et une bonne communication Vous gérez votre stress facilement Vous êtes organisé, assertif et avide de partage de connaissances Volonté de rejoindre Mielabelo en contrat à durée indéterminée Package | Mielabelo vous accompagne vers votre épanouissement personnel et professionnel. A côté d’un salaire complet (voiture, GSM, laptop, assurance maladie, assurance groupe, frais, chèques-repas), nous mettons tout en œuvre pour vous aider à trouver et préserver votre équilibre. Ce n’est pas parce qu’on est consultant qu’on n’est pas engagé Dès sa création en 2009, Mielabelo a fait le choix de l’indépendance ; l’indépendance financière qui offre la liberté de mouvement, l’indépendance de pensée qui permet de choisir ses thématiques et de repousser les frontières de la consultance. En dix ans d’existence et de croissance continue, l’entreprise est ainsi parvenue à fédérer experts, partenaires et clients autour d’un véritable métier de service (ou d’une véritable vocation de service) : l’accompagnement opérationnel des organisations face à leurs défis stratégiques. Aujourd’hui Mielabelo choisit d’accélérer la cadence, de tripler ses effectifs à l’horizon 2025 et de devenir un acteur de référence de la consultance en Belgique et dans les pays limitrophes. Et vous, ferez-vous le choix de nous rejoindre ? Mielabelo vous accompagne opérationnellement face à vos défis stratégiques
Project Consultant Veiligheid en Milieu
Martens & Brijs nv, België, BE
Project Consultant Veiligheid en Milieu Vlaanderen Amelior (www.amelior.be), gevestigd in Kortrijk, werd opgericht in 1971 door managers die hun kennis en passie voor kwaliteitsmanagement wilden delen met Vlaamse bedrijven. Vandaag is Amelior toonaangevend in het ondersteunen van organisaties die op een duurzame manier hun maximaal potentieel willen bereiken. Amelior biedt training, consultancy en interim management op maat. Dankzij een uitgebreide ervaring, resultaatgerichte methoden, praktijkgerichte trainingen en hooggeschoolde consultants tilt Amelior bedrijven naar een hoger niveau. Amelior is een partner voor grote ondernemingen en KMO’s binnen tal van bedrijfssectoren. Daarnaast speelt Amelior ook een actieve rol bij lokale, regionale, federale en Europese overheidsprojecten. Amelior telt op vandaag 32 medewerkers die samen streven naar duurzame resultaten voor zichzelf maar ook voor de organisaties die ze ondersteunen. Indien nodig kunnen ze rekenen op professionele externe lesgevers en consultants. Hun kernwaarden zijn deskundigheid, goesting, respect, klantgerichtheid en integriteit . Opvallend is de open en mensgerichte bedrijfscultuur met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling . Levenslang leren staat hierbij centraal. Dit resulteert in een hecht team van geëngageerde medewerkers en een toffe teamspirit. Om het operationeel team te versterken kijkt men uit naar een gedreven en hands-on Project Consultant Veiligheid en Milieu . Jouw functie Als Project Consultant Veiligheid en Milieu verdeel je je tijd en aandacht over het begeleiden van klanten bij hun verbeterprojecten binnen de kern- en kennisdomeinen Veiligheid en Milieu . Je verzorgt informatieoverdracht via de juiste kanalen en je houdt voortdurend je eigen kennis up-to-date om een expert binnen je vakgebied te zijn en te blijven. Concreet omvat de functie volgende taken: Je ondersteunt klanten bij de uitwerking en verbetering van hun preventiebeleid en hun preventieplan. Je gaat na of de vereisten en reglementeringen inzake veiligheid en milieu opgevolgd worden. Je sensibiliseert de werknemers en helpt mee bouwen aan een interne veiligheidscultuur. Je organiseert interne opleidingen op het gebied van EHBO, brand, veiligheid en welzijn. Je geeft toolboxmeetings, workshops en informatiesessies op maat. Je analyseert arbeidsongevallen, milieu-incidenten, klachten en stelt een plan van aanpak op. Je streeft naar preventieve verbeteringsacties op basis van systematische analyses op de werkvloer. Je verricht onderzoeken ter verbetering van het welzijn van werknemers. Je adviseert de organisatie over hygiëne op de werkvloer. Je coördineert evacuatieoefeningen en houdt de diverse noodplannen up-to-date. Je voert risico-analyses en indienststellingen van machine - installaties uit. Je overlegt op regelmatige basis met het CPBW. Je volgt de laatste safety trends op de voet. Je hogere opleiding (bachelor/master) combineer je met het diploma Preventieadviseur niveau II en met minimaal drie jaar relevante werkervaring in een industriële omgeving. Kennis van en ervaring met een veiligheidsmanagementsysteem (ISO45001) is een belangrijke competentie. Heb je daarenboven een diploma Milieucoördinator B? Helemaal top Bij voorkeur heb je een geldig VCA certificaat. Je bent een ‘people person’ en een teamplayer: overbrengen van kennis naar anderen geeft je energie, actief luisteren en je inleven in de situatie van de klanten vormen je tweede natuur. Je bent Nederlandstalig, met een goede basis Frans en Engels. Je combineert je communicatieve, commerciële en technische kwaliteiten om efficiënt en doelgericht resultaten neer te zetten. Je kan zelfstandig als in team werken, met zin voor verantwoordelijkheid, en gedrevenheid voor het vak, de klant en je collega’s. Je komt terecht in een dynamische en mensgerichte organisatie waar veel ruimte is voor initiatief en professionele groei. Er is een groot aanbod aan opleidingskansen. Je kan zelf actief meewerken aan het verdere groeiscenario van het bedrijf en je krijgt de kans om verantwoordelijkheid te dragen en zelfstandig te werken. Mogelijkheid tot thuiswerk. Je kan rekenen op een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met extralegale voordelen en een bedrijfswagen. Deel deze vacature Vlaanderen Martens & Brijs nv Gent - Antwerpen - Diegem - Kortrijk
Safety Consultant (Bouw)
OXIDA TECHNICAL HR EXPERTS BV, Kortrijk
Concreet voer je (risico)analyses uit, help je onze klanten in het opstellen van indienstellingsverslagen en formuleer je adviezen inzake preventiemaatregelen conform de preventiehiërarchie. Volgens je ervaring en persoonlijke interesse zal je je verder specialiseren in specifieke veiligheidstopics bv. ATEX, machineveiligheid, veiligheidsmanagementsystemen enz. Daarnaast maak je veiligheidsrondgangen op industriële bouwwerven. Je motiveert aannemers op een diplomatische en assertieve wijze om veilig te werken. Je maakt werfverslagen op en bereidt de veiligheidsvergaderingen voor. Je onderhoudt goede contacten met de verschillende betrokken partijen. Je werkt mee aan een gedragen veiligheidssfeer en gaat vanuit een ‘hands-on’ mentaliteit om met de veiligheidsaspecten. Je geeft praktijkgerichte veiligheidsopleiding. Bachelor of master diploma in een technische richting Affiniteit met veiligheid en welzijn Diploma preventieadviseur niveau 1 of 2 is een pluspunt of je bent bereid om het te behalen Diploma veiligheidscoördinator is een pluspunt of je bent bereid om het te behalen Ervaring met of bereidheid tot het geven van veiligheidsopleiding Kennis van het Nederlands en elementaire kennis van het Frans & Engels. Een afwisselende en boeiende job binnen een stabiel en groeiend bedrijf waar je in vertrouwen jouw carrière kan uitbouwen. Enthousiasme, inzet en kwaliteit wordt gewaardeerd. Een nauw contact met de actieve klanten en prospecten Een enthousiast team van veiligheidsexperts waarmee je ervaringen kan uitwisselen en deel uitmaakt van een hoogwaardig veiligheidskennisplatform Een marktconform loonpakket met inbegrip van een bedrijfswagen, 32 vakantiedagen, maaltijdvergoeding, ecocheques, … Voor werkgevers, kandidaten en schoolverlaters.
Senior Consultant QA
KTBA People in Food, België, BE
Een collega verwoordde het als: ‘Mijn winst is dat ik in de rol van Senior Consultant bij KTBA weer kan leren, nieuwe uitdagingen heb gevonden en routines heb doorbroken”. Je krijgt de mogelijkheid buiten je comfortzone te werken en nieuwe uitdagingen aan te gaan door het uitvoeren van QA-projecten in onderwerpen, branches en voedingsmiddelenbedrijven die nieuw voor je zijn. Hierdoor verkrijg je een brede ervaring en expertise, je blijft continu in beweging. Dagelijks werk je op locatie bij de klant waar jij de expert bent op het gebied van quality assurance of als coach fungeert. Vanuit een stevige basis aan kennis en competenties kan jij verder evolueren in de richting die jij wilt. Wil je even sparren of heb je inhoudelijke expertise nodig? Er zijn ruim 200 collega’s waarmee je kan sparren en er is het Kenniscentrum. Jij trekt de kar, maar we maken het samen mogelijk. Je krijgt de ruimte om je inhoudelijke deskundigheid te combineren met je managementvaardigheden. Door jouw inzet en aanwezigheid help je de klant vooruit. Wat ga je doen als Consultant QA? Dagelijks ben je werkzaam op locatie bij de klant. De frequentie dat je bij de klant komt verschilt per project en hierin kan jij aangeven wat jou het beste past. We hebben projecten waarbij je voor een periode van enkele maanden wordt gekoppeld aan één klant waarbij je invulling geeft aan een concreet QA-vraagstuk. En vul jij bijvoorbeeld de rol van QA Manager in en stuur je het kwaliteitsteam aan voor zes maanden bij een grote industriële bakkerij. Je kan nog meer afwisseling in projecten en klanten hebben door projecten aan te gaan waarbij de bezoekfrequentie beperkter is. Zo coach je vandaag een junior QA Manager binnen een kruiden en specerijenbedrijf en ben je morgen samen met een nog minder ervaren collega werkzaam bij een kleine zoetwarenfabriek waarbij je het kwaliteitssysteem update en onderhoud. Als projectmanager zet jij de grote lijnen uit, coach je je collega en coördineer je de planning van het kwaliteitssysteem om de audit jaarlijks succesvol te behalen. Als Senior Consultant ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van complexe QA-vraagstukken die leiden tot een vooraf gesteld doel. Je weet de eisen en wensen van de opdrachtgever in kaart te brengen en hieruit de doelstelling te definiëren en het projectplan op te stellen (o.a. resources, planning, risico’s, kwaliteit en veiligheid). Jij weet mensen te motiveren, coachen, overtuigen en in beweging te krijgen. Samen zorgen we ervoor dat de opdracht die je uitvoert aansluit op je kennis en ervaring en voldoende uitdaging biedt. Daarbij kan jij jouw wensen uitspreken. Je hebt immers zelf de regie over je carrière en een grote vrijheid om je eigen agenda in te delen. Wat vragen we van je? HBO of WO-opleiding richting Voedingsmiddelentechnologie, Food & Business of vergelijkbaar; Minimaal 7 jaar werkervaring op het gebied van QA bij voorkeur in de voedingsmiddelenindustrie; Kennis van kwaliteitssystemen (BRC, IFS, FSSC22000 etc.); De afgelopen jaren heb je (projectmatig) leidinggegeven en met veel succes en plezier anderen gecoacht; Je voelt je prettig in een zelfstandige rol, houdt bij een project het doel scherp voor ogen en hebt een helicopterview om zo het gewenste resultaat te bereiken voor de klant; Zowel op uitvoerend als strategisch niveau ben jij een stevige gesprekspartner en weet je mensen mee te krijgen en te overtuigen; Je bent bereid om te reizen in jou regio in je zelfgekozen leaseauto. Je krijgt de kans om bij verschillende voedingsmiddelenbedrijven binnen te kijken en aan de slag te gaan met gevarieerde en uitdagende QA-opdrachten. Door de vele kennis en ervaring binnen KTBA heb jij veel sparringpartners. Daarnaast hebben we een Kenniscentrum en is er de mogelijkheid om intern trainingen te volgen om zo je kennis nog verder te verbreden en verdiepen. Je start met een persoonlijk inwerkprogramma en trainingen. Samen met je regiomanager stel je jouw persoonlijk opleidingsplan op en bekijk je hoe je jouw opleidingsbudget wil inzetten. Daarnaast zijn er nog tal van andere momenten waarop je samenkomt en kennis opdoet. Er zijn kennisdagen, teamdagen, inhoudelijke colleges en een kenniscentrum. Een sportcommissie, actieve personeelsvereniging en een keer per jaar komen we met alle collega’s samen tijdens de KTBA-dag. Tijdens de KTBA-dag in december brengen we de middag samen door bij onze buurman, de Efteling. Een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarom heb je veel flexibiliteit om zelf invulling te geven aan je werktijden en kan je de functie zowel parttime (minimaal 32 uur) als fulltime uitoefenen. Daarnaast krijg je een leaseauto, laptop en telefoon. Of je nu werkt op ons moderne kantoor in Kaatsheuvel wat zich typeert door de vele kunstwerken of op locatie bij de klant, je hebt binnen KTBA 200 sparringpartners met een passie voor food die achter je staan. Wanneer je binnenloopt word je overspoeld met Brabantse gezelligheid. Dit kenmerkt de open en informele sfeer waarin jij gehoord wordt. Onze kennis zit in onze mensen, daarom zorgen we ervoor dat zij de mogelijkheid krijgen om zichzelf maximaal te ontplooien. Bij KTBA ben je regisseur van je eigen carrière. In 2019 staan we in de Top 250 groeibedrijven van de Erasmus Universiteit, dit geeft aan hoe hard we gegroeid zijn de afgelopen jaren en we mogen onszelf met trots de marktleider binnen de Benelux noemen en onderdeel van Mérieux NutriSciences. De groei van KTBA gaat hand in hand met het uitbreiden van de diensten. Ondanks dat we zo gegroeid zijn heerst er nog altijd het familiegevoel wat zich uit in verschillende activiteiten die georganiseerd worden door onze sportcommissie, de PeeVee en KTBA Academy. Locatie Sollicitatieproces 5 Contractvoorstel Welkom bij KTBA 1 Binnen 5 werkdagen een reactie We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen 5 werkdagen weet jij of er een kennismaking volgt. We bellen graag om kennis te maken en meer te horen over jouw motivatie voor de functie. 3 De eerste ontmoeting Een gesprek met een recruiter om te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. De leidinggevende maakt ook graag kennis met jou. 5 Contractvoorstel Welkom bij KTBA 1 Binnen 5 werkdagen een reactie We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen 5 werkdagen weet jij of er een kennismaking volgt.
Customer Service Specialist
HR talents, België, BE
Kijk je uit naar een job met veel afwisseling die daarnaast ook zeer uitdagend is? Wil je werken in een internationale omgeving waar je dagelijks kan terugvallen op je goede talenkennis? Ben jij iemand die continu wil bijleren? Als Project Sales Consultant heb je een contract van onbepaalde duur bij Sales Talents waar je op projectbasis word tewerkgesteld bij verschillende klanten op diverse projecten. Het gaat over projecten van gemiddeld 4 tot 12 maanden in een sales ondersteunende binnendienst functie of customer service rol. Jobomschrijving Wij hebben alvast een zeer leuk eerste project voor jou in gedachte waar je op Customer Service in een team van 4 personen iemand zal vervangen. Je staat in voor: Jij volgt het orderproces van de klant op; Je behandelt telefonisch en via mail vragen betreffende de producten; Je gaat klanten pro-actief benaderen om nieuwe producten of alternatieven voor te stellen; Je verwerkt alle info nauwkeurig in SAP; Je zet proforma de facturatie klaar en kijkt alles zorgvuldig na voor je klant; Je zorgt voor een tevreden klant Voor deze uitdagende en competitieve functie, verwachten we het volgende: Jij bent min. 1 jaar ervaring in een gelijkaardige rol (10 jaar ervaring kan evenzeer) Je behaalde minimum een Bachelor diploma Je bent vlot 3-talig NL/FR/ENG, elke andere taal is een pluspunt Je deed reeds een eerste ervaring op met een ERP programma (SAP of Navision zijn een plus) Je bent flexibel, klantgericht en past je makkelijk aan in verschillende situaties en omgevingen. Je dynamiek, snel aanpassings- en leervermogen en professionalisme maken van jou het beste visitekaartje van Sales Talents. Als Project Sales Consultant kan je rekenen op een aantrekkelijk loonpakket met onder meer: Een contract van onbepaalde duur vanaf dag Hospitalisatie- en groepsverzekering Een hippe wagen met tankkaart 13e maand en vakantiegeld Individuele coaching en begeleiding. Regelmatige commerciële opleidingen waardoor je steeds beter wordt binnen je vakdomein. Je maakt deel uit van de nationale groep House Of Talents, je krijgt de kans om deel te nemen aan interne events en trainingen. Solliciteer nu voor Customer Service Specialist Hiermee kunnen we het algemeen gebruik van deze website meten. Hiermee kunnen we relevante advertenties tonen Zorgen voor een optimale wisselwerking met sociale media zoals Youtube, Facebook of Instagram.
Senior consultant circulaire economie
RebelGroup, Antwerpen
Rebel is een jong, eigenzinnig en snelgroeiend bedrijf. In alles wat we doen, streven we ernaar om een positieve impact op de wereld te hebben. Dat doen we vanuit ons kantoor in de binnenstad van Rotterdam, maar ook vanuit onze kantoren in Antwerpen, Washington D.C., Nairobi, Johannesburg en Manilla. Met ruim 200 Rebels, werken we aan spraakmakende projecten in sectoren zoals circulaire economie, duurzame energie, vastgoed en stedelijke ontwikkeling, mobiliteit, veiligheid en zorg. We geloven in kleinschaligheid en ondernemerschap binnen onze steeds groter wordende organisatie en creëren de ruimte voor iedere Rebel om de beste versie van zichzelf te zijn. Daarom bestaat Rebel uit een verzameling van kleine bedrijven waarin we niet alleen medewerker maar ook aandeelhouder zijn. Zonder kaders, hiërarchie en bazen. We adviseren niet alleen over vernieuwende initiatieven, maar initiëren ook eigen plannen en investeren in dingen waarin we geloven. Bijvoorbeeld via projecten waarin we participant zijn, of met de oprichting van een nieuw bedrijf of fonds. Eén van die bedrijven binnen de Rebel-familie is Rebel Circular Economy BV. Een team van 12 bevlogen mensen die zich met een diversiteit aan thema’s binnen de circulaire economie bezighoudt, waaronder: Wat is de maatschappelijke businesscase van een circulair project? Welke rol hebben recyclers en afvalverbrandingsinstallaties in de circulaire toekomst van Nederland? Hoe ziet de plastic keten er in 2050 uit en wat is ervoor nodig om deze circulair te maken? Wat kan een gemeente doen om concrete (bouw)projecten circulair in te kopen? Wat zijn de principes voor het op juiste wijze organiseren van producentenverantwoordelijkheid passend binnen een circulaire economie? Wat is de milieu-impact van een organisatie en hoe kan deze worden verlaagd? Hoe richt je een circulair fonds zo in dat het daadwerkelijk circulaire projecten van de grond helpt? Dit is een greep aan vragen waar het team zich momenteel mee bezighoudt. We werken vooral voor Nederlandse klanten en daarnaast steeds meer internationaal. Wat ons werk boeiend maakt, is dat we de actuele werkpraktijk en inhoudelijke sectorkennis verbinden met scherpe financieel-economische analyses. Hiermee brengen we realiteitszin in het circulaire debat en zorgen we voor levensvatbare en impactvolle projecten. We besteden veel aandacht aan de relatie met onze klanten. Daarbij schuwen we het debat niet. Wie zoeken we? Wij willen verder groeien en nog beter worden. Wij zoeken een collega die samen met ons de circulaire economie daadwerkelijk in de praktijk wil brengen. Iemand die graag zijn tanden zet in complexe strategische vraagstukken bij (publieke en private) organisaties en op directieniveau kan adviseren. Iemand die kansen ziet en kan verzilveren om impact te maken met onze projecten, maar ook kansen in de markt herkent op basis van trends en ontwikkelingen. In onze projecten is het belangrijk dat je affiniteit hebt met kwantitatieve analyses (milieu-impact analyses en financieel-economische analyses) om onze adviezen te onderbouwen. Projectmanagement en acquisitie zijn in ons werk belangrijke vaardigheden. Vul jij ons team aan met nieuwe expertises binnen de circulaire economie of juist verdieping van de thema’s waar we al op werken? Heb jij een goed netwerk en acquisitievaardigheden om naast jezelf ook collega’s van werk te voorzien? Wil jij meebouwen aan ons team en impact maken met mooie projecten? Dan kan Rebel de volgende stap zijn in je carrière. Wij zijn op zoek naar een senior consultant circulaire economie met de volgende achtergrond en vaardigheden: 10-15 jaar werkervaring, WO werk- en denkniveau Ervaring als projectleider van adviesprojecten in (een thema binnen) de circulaire economie Relevant netwerk in (een thema binnen) de circulaire economie en/of duurzaamheid Affiniteit met kwantitatieve analyses/gevoel voor cijfers Ervaring en affiniteit met het werken in complexe strategische en politieke vraagstukken Teamspeler met ambitie om te bouwen aan sterk team met impactvolle projecten Verbinder, bestuurlijk-sensitief en out-of-the box denker Uitstekende beheersing (zowel mondeling als schriftelijk) van de Nederlandse taal en een goede beheersing van de Engelse taal. Ons aanbod Een maatschappelijk relevante, afwisselende baan in een creatieve, ondernemende omgeving met inspirerende collega’s. Een omgeving waarin je maximale ruimte, kansen en ondersteuning krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je opereert vanuit onze vestiging in Rotterdam. Je werkt samen met en bij onze klanten, krijgt veel verantwoordelijkheid, een goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om mee te investeren in onze onderneming en verschillende (circulaire) initiatieven waar we als Rebel in geloven. Ben jij een Rebel? Stuur je motivatiebrief met daarbij je cv naar Bionda Honig via Bionda.HonigRebelgroup.com. Doe dat uiterlijk 21 mei 2021. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Nicolein Blanksma (senior consultant bij Rebel Circular Economy) via 06-11743519 of Michiel Kort (directeur Rebel Circular Economy) via 06-53416859. Op basis van de ontvangen brieven maken we een selectie voor een eerste ronde gesprekken. Hierna nodigen we nog enkele kandidaten uit voor een tweede ronde met een casus, waarbij een assessment onderdeel kan uitmaken van de procedure. Na selectie van de kandidaat nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek.
3. Senior consultant milieu-preventie
Wiels, Zwevegem, Kortrijk
U ziet we hebben heel wat te bieden. Deze waarden staan hier natuurlijk niet zo maar. Er is een grondige denkoefening aan vooraf gegaan: wat zijn onze troeven en wat hebben wij u, onze klant, te bieden? Een brainstorm met het team, 50 koffies, nog een brainstorm, overleg met onze klanten, interne voorstelling en uitwerking van het design later zijn we tot deze waarden gekomen. We toetsen elk project aan onze eigen waarden en hopen u zo de beste begeleiding te bieden om uw plannen te doen slagen. Zekerheid We zijn een gevestigde waarde en geven onderbouwd juridisch, technisch en strategisch advies dat onze klant vertrouwen naar de toekomst geeft. We zijn pro-actief initiatiefnemend en werken in nauwe verbondenheid met onze klant en het project. Duurzame relatie We geven advies in een breder kader, rekening houdend met de diverse stakeholders. We spelen kort op de bal en zijn wendbaar in samenspraak met onze klant. Resultaatgericht We werken praktijkgericht en to-the-point in elke fase van het project. We zijn een multidisciplinair team met ervaring waar kennis gedeeld wordt, en waarin elke consultant kansen krijgt om te groeien. Het is onze ambitie om elk plan te doen slagen. We zijn actief binnen alle industriële sectoren en organisaties in België door onderbouwde juridische, technische en strategische begeleiding te voorzien op vlak van milieu, preventie en veiligheid, ruimtelijke planning en stedenbouw. Onze begeleiding is praktijkgericht, to-the-point, afgesteld op de doelstellingen en toekomstplannen van de klant en houdt rekening met diverse stakeholders die we samenbrengen indien nodig. Daarvoor investeren we in een multidisciplinair team waar initiatief, enthousiasme, persoonlijke groei en onderlinge kennisdeling centraal staan. We werken elke dag aan het uitbouwen van ons netwerk dat we ten dienste stellen van onze klanten. Wij beschikken over een breed netwerk en hebben nauwe contacten met overheidsinstanties, administraties, belangengroepen, erkend deskundigen, … Kenniscentra en onderwijsinstellingen Beroepsfederaties en werkgeversorganisaties Erkend deskundigen en studiesbureaus Steden, gemeenten, provincies en gewesten In 1992 richtte Danny Wiels milieubureau Wiels & Partners op in Kortrijk. 1e medewerker Na één jaar komt de 1e collega het team versterken. Verhuis Door de snelle groei is er nood aan meer kantoorruimte. Het team verhuist naar Zwevegem. Verhuis We trekken opnieuw naar Kortrijk. 10 medewerkers 20 medewerkers Verhuis Na een forse groei in zowel aantal klanten als medewerkers verhuist het team naar Zwevegem. 25 medewerkers 25 jaar Wiels & Partners Wiels & Partners wordt Wiels Schrijf je in op onze nieuwsbrief Wij houden je steeds op de hoogte van belangrijke wijzigingen en updates over milieu, stedenbouw en veiligheid.
SENIOR CONSULTANT PREVENTIE
Argon Selectie, Kortrijk
Functie-omschrijving: Je bent het aanspreekpunt van diverse industrile klanten, en werkt met hen de veiligheidsstrategie uit. Je bent verantwoordelijk voor allerhande veiligheidsprojecten zoals het uitvoeren van veiligheidsaudits, opnemen van preventietaken, uitvoeren van risico-analyses, opzetten en auditen van veiligheidsbeheerssystemen, bij diverse bedrijven. Je werkt projecten vanaf het 1ste contact met de klant tot afronding van het dossier zowel autonoom als in team uit. Je volgt de wetgeving en trends in het werkdomein op. Je bouwt een netwerk uit met diverse stakeholders. Je geeft zowel intern als extern opleidingen betreffende veiligheid gerelateerde onderwerpen Tijdsregeling: Dag - voltijds Vereisten: Je bent in het bezit van het getuigschrift preventieadviseur niveau 1 of 2 met minimum 5 jaar ervaring. Een diploma milieucordinator niveau A of B is een meerwaarde. Je bent in staat om complexe problemen op te lossen, beschikt over kritisch denkvermogen en creativiteit om een dossier aan te pakken. Je kan strategische en toekomstgerichte oplossingen definiren. Je weet resultaatgerichtheid te combineren met effectiviteit en efficintie. Je zoekt verbreding en/of verdieping van jouw vakdomein. Je kan adviezen neerschrijven en toelichten voor diverse niveaus in een organisatie. Je denkt proactief mee met alle betrokkenen in een project. Je wenst verantwoordelijkheden op te nemen voor specifieke producten of diensten uit onze portfolio. Je hebt behoefte aan een dagelijkse uitdaging om je kennis actueel te houden. Rijbewijs: B (Auto) Talen: Nederlands: zeer goed Aanbod: Flexibel uurrooster met mogelijkheid tot extra vakantiedagen Aantrekkelijk verloningspakket met extralegale voordelen Zowel groeps- als individueel opleidingsprogramma Vernieuwd ergonomisch kantoor Bedrijfswagen met tankkaart Opleidingen: - Techniek- Hobu basisopleiding 2 cycli (HO2C - voorheen lange type)
Job | Strategic Consultant Head of DVV & Non-Life | Brussel
Belfius Bank and Insurance, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Job | Strategic Consultant Head of DVV & Non-Life | Brussel - Vacatures - Belfius Retail Private Wealth Business Corporate Public & Social Jobs Over ons FR Producten Sleutelmomenten Zelf bankieren Vragen & Contact Home Jobs Job | Strategic Consultant Head of DVV & Non-Life | Brussel - Vacatures - Belfius Job | Strategic Consultant Head of DVV & Non-Life | Brussel Share : Bedrijf: Belfius Insurance Wat houdt de job in? We zijn op zoek naar een creatieve en loyale teamspeler die ons wil vervoegen in het Corporate Office van de Head Of DVV en Non-Life activiteit bij Belfius Insurance. Corporate Office van de Head Of DVV en Non-Life vervult 3 gerelateerde activiteitenclusters, waarbij de boeiende interactie en kennis delen tussen de verschillende clusters een dagelijkse realiteit is: Corporate Office & Strategy DVV en Belfius Insurance Non Life Investment Framework, Inflow & Mandatory Challenging Transversale projecten/programma’s Deze functie van Senior Project Consultant spitst zich toe op activiteitencluster 1, met een focus op ondersteuning bieden aan de directie DVV en Non Life onder de leiding van Head of Corporate Office DVV en Non Life. Op vraag van uw directie zal u nieuwe voorgestelde procesmodellen analyseren, plannen en globaal opvolgen tot de implementatie van de nieuwe structuur en de continue verbeteringen van de nieuwe service opvolgen: presentaties voorbereiden op directieniveau (structuur, verhaal, lay-out, …); ondersteuning bij het opstellen en implementeren van de strategie (informatie verzamelen, analyse uitvoeren, strategisch advies opstellen, advies vertalen naar concrete plannen); monitoring en early warning inzake cruciale objectieven; projectanalyses doen en selectie van oplossingen voorstellen m.b.t. transversale processen, change management, innovatiemanagement of strategische optimalisatie; instaan voor het beheer van organisatieprojecten met als doel deze te realiseren met respect voor scope, budget, timing en kwaliteit; het aanknopen en het onderhouden van contacten teneinde commitment te bekomen en het negotiëren met stakeholders op directieniveau. Profiel Als toekomstige collega, zoeken we de onderstaande talenten en/of de bereidheid om die aan te scherpen: u heeft een creatief oplossingsgerichte instelling; u bent resultaatgericht met aandacht voor timing en kwaliteit; u bent stressbestendig en flexibel; u neemt initiatief en werkt zelfstandig; u bent geïnteresseerd in strategie en bent in staat om strategisch te denken; u kan abstracte, analytische informatie op een enthousiasmerende wijze vertalen naar werkbare en concrete acties; u beschikt over een gestructureerde, georganiseerde en efficiënte manier van werken; u bent sterk in netwerking en het leggen van contacten met belangrijke spelers in de groep; u heeft een vlotte communicatiestijl zowel mondeling -als schriftelijk; u bent geboeid en blijft op de hoogte van de nieuwe markt tendensen. Op vlak van opleiding en vaardigheden beschikt u over: een Master diploma; een uitstekende talenkennis (Nederlands, Frans en Engels); kennis van de bank- en/of verzekeringssector is een must; 5 à 10 jaar relevante ervaring. Aanbod Bij Belfius willen we Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving. Jij kan samen met ons mee het verschil maken. We hechten belang aan een gezond evenwicht tussen werk en privé en geven je dan ook de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te vullen en regelmatig van thuis uit te werken. De andere dagen werk je in een satellietkantoor of in onze hoofdzetel in het centrum van Brussel, gemakkelijk bereikbaar met de trein en elke andere vorm van openbaar vervoer. Begin in onze hoofdzetel de dag met een trainingssessie in de fitnessruimte van de Belfius Workout, gebruik 's middags een gezonde lunch in ons bedrijfsrestaurant of in The Village, waar je - bij een koffie of een kleine snack - contacten met collega’s kan leggen in open ontmoetingsruimten. Neem je loopbaan in eigen handen en krijg zo de kans jezelf te ontwikkelen met behulp van onze Belfius Academy. Als werkgever investeren we in leiderschapsontwikkeling en dragen we diversiteit en gelijke kansen hoog in het vaandel. We bieden jou bovendien een aantrekkelijk salarispakket aan dat je deels naar eigen behoeften kan samenstellen, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement voor het openbaar vervoer, korting op bank- en verzekeringsproducten, enz. Solliciteren Betalen Betaalrekeningen Kredietkaarten en prepaidkaarten Smartphone Diensten Sparen en beleggen Sparen Sparen voor later Beleggen Info en publicaties Beurs- en wisselkoersen Lenen Voertuig Woning Andere uitgaven Verzekeren Voertuig Woning Gezin Reis Schade Internet en Mobile Belfius Direct Net Belfius Mobile App Belfius Tablet app Mobiele Diensten Belfius Pop-Up itsme Contactloos betalen Payconiq by Bancontact Diensten Elektronische documenten Kaartlezer Mijn veiligheid PSD2 Zoomit Automaat en telefoon Self-Service banking Belfius Direct Alert Klachten Privacy Reglementen en prospectussen Klantenacceptatiebeleid Nieuwsbrieven     Algemene voorwaarden en informatie Tarieven Gedragscode Cookiebeleid Sitemap Kantoren Pers Jobs Over Belfius Belfius Bank NV maakt gebruik van cookies op deze website. Door verder te surfen gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie over het gebruik of het verwijderen van cookies, klik hier . Verder surfen
Consultant (Q)HSE
Martens & Brijs nv, Kortrijk
Kortrijk Amelior (www.amelior.be), gevestigd in Kortrijk, werd opgericht in 1971 door managers die hun kennis en passie voor kwaliteitsmanagement wilden delen met Vlaamse bedrijven. Vandaag is Amelior toonaangevend in het ondersteunen van organisaties die op een duurzame manier hun maximaal potentieel willen bereiken. Amelior biedt training, consultancy en interim management op maat. Dankzij een uitgebreide ervaring, resultaatgerichte methoden, praktijkgerichte trainingen en hooggeschoolde consultants tilt Amelior bedrijven naar een hoger niveau. Amelior is een partner voor grote ondernemingen en KMO’s binnen tal van bedrijfssectoren. Daarnaast speelt Amelior ook een actieve rol bij lokale, regionale, federale en Europese overheidsprojecten. Amelior telt op vandaag 32 medewerkers die samen streven naar duurzame resultaten voor zichzelf maar ook voor de organisaties die ze ondersteunen. Indien nodig kunnen ze rekenen op professionele externe lesgevers en consultants. Hun kernwaarden zijn deskundigheid, goesting, respect, klantgerichtheid en integriteit . Opvallend is de open en mensgerichte bedrijfscultuur met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling . Levenslang leren staat hierbij centraal. Dit resulteert in een hecht team van geëngageerde medewerkers en een toffe teamspirit. Om het Amelior team te versterken kijkt men voor de expertisedomeinen (Q)HSE uit naar een enthousiaste, flexibele en gepassioneerde Consultant die de ambitie heeft om op termijn door te groeien tot Senior Consultant / Trainer (Q)HSE . Jouw functie Als Consultant (Q)HSE ondersteun je binnen het kennisdomein Kwaliteit, Veiligheid en Milieu een Senior Consultant/trainer die projecten bij klanten begeleidt. Je denkt mee en analyseert de klantenbehoeften/uitdagingen. Je krijgt ruimte om zelf oplossingen aan te reiken en deze mee te implementeren . Het volgende takenpakket wordt je toevertrouwd: In eerste instantie ondersteun je vanuit je expertise en didactische vaardigheden het ontwikkelen van e-learnings en het voorbereiden van trainingen, workshops of informatiesessies . Amelior is uitgerust met state-of-the-art virtual classrooms om dit mogelijk te maken. Onder supervisie van een Senior Consultant ben je actief bij verschillende klanten om hen te ondersteunen en adviseren bij hun (Q)HSE beleid. Je wordt getraind en gecoacht om op termijn volledig zelfstandig naar klanten te gaan en door te groeien tot Senior Consultant / Trainer. Je ontwikkelt samen met je collega’s nieuwe en innovatieve producten , waarbij concrete leerdoelstellingen vertaald worden naar coherente lesplannen. Eén keer per week komt het team samen. Ze kunnen jullie brainstormen rond productontwikkeling en kennis delen . Je genoot een hogere opleiding (bachelor/master). Je hebt reeds een eerste ervaring opgebouwd in een industriële omgeving en/of als Consultant waardoor je vertrouwd bent met Managementsystemen (ISO9001, ISO14001; ISO45001). Een diploma Preventieadviseur is een troef maar geen must. Je bent leergierig en neemt nieuwe informatie snel op. Je hebt de ambitie om door te groeien naar een rol van Senior Consultant/Trainer (Q)HSE. Je staat open voor vernieuwing en werkt proactief mee aan de diversiteit van het kennis delen. Je ziet daarbij het voordeel van digitalisering, overleg en samenwerking. Je combineert communicatieve, commerciële en technische kwaliteiten om efficiënt en doelgericht resultaten neer te zetten. Je hecht waarde aan collegialiteit en teamwork. Je komt terecht in een dynamische en mensgerichte organisatie waar veel ruimte is voor initiatief en professionele groei. Er is een groot aanbod aan opleidingskansen. Je kan zelf actief meewerken aan het verdere groeiscenario van het bedrijf en je krijgt de kans om verantwoordelijkheid te dragen en zelfstandig te werken. Mogelijkheid tot thuiswerk. Je kan rekenen op een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met extralegale voordelen en een bedrijfswagen. Deel deze vacature Kortrijk Heb je vragen? Contacteer onze consultant OTYS. Martens & Brijs nv Gent - Antwerpen - Diegem - Kortrijk
SAP Integration Consultant
Flexso, Kontich, Flanders
Als SAP Integration Consultant ben je verantwoordelijk voor de naadloze integratie van complexe bedrijfsprocessen en/of cloud-applicaties. Je bent nauw betrokken bij het vertalen van business re... De vacatureAls SAP Integration Consultant ben je verantwoordelijk voor de naadloze integratie van complexe bedrijfsprocessen en/of cloud-applicaties. Je bent nauw betrokken bij het vertalen van business requirements naar technische logica over systemen en applicaties heen. Met behulp van de nieuwste SAP technologieën zoals SAP Integration Suite, SAP Cloud Platform Integration, Enterprise Messaging, API Management en Internet of Things, ga je op zoek naar de meest geschikte oplossing voor de klant. Hierbij denk je na over de optimale architectuur en blijf je betrokken bij een project gedurende de hele cyclus.Als integratie-expert ben je de ‘man-or-woman-in-the-middle’ die garant staat voor een vlotte communicatie tussen de verschillende partijen en systemen, rekening houdend met performantie, datakwaliteit en veiligheid. Je werkt in grote of kleine projectteams, maar je kunt ook zelfstandig werken voor onze klanten.Gemotiveerd ben je zeker, en uiteraard steeds bereid om je kennis te verbreden en te verspreiden in een hecht team van integratie consultants. Zo verbeter jij continu je vaardigheden, en leren jij en je collega’s van elkaar. Kennisdeling zit namelijk in onze genen, en dit doen we onder andere door avondsessies, gastcolleges en workshops te organiseren. Jij zet hier dan ook met alle plezier je schouders mee onder.Functie eisenWat verwachten we van jou?Je hebt een diploma in IT (Bachelor of Master), met ervaring in een soortgelijke rolGoede kennis van en ervaring met SAP Cloud Integration en/of SAP Process OrchestrationData protocollen en formaten zoals SOAP, REST, OData, SFTP, JSON, XML, … hebben geen geheimen voor jouJe hebt ervaring met veel gebruikte security concepten, zoals SSL, OAuth, SAML, JWT,...Ervaring met API management, microservices, message queues,... is een pluspuntKennis van SAP ECC, S/4HANA, ABAP, Fiori/UI5 of SAP Cloud Platform zijn pluspuntenBasiskennis van XML, XPath, XSLT, ABAP, Java & object-georiënteerd programmerenJe bezit een goed globaal en up-to-date overzicht van de SAP-oplossingen in het algemeenJe kan analytisch en conceptueel denken en je hebt oog voor detailCommunicatief en open in de omgang met klanten en met je collega’sJe bent een echte knowledge cruncher en deelt graag kennis via training, coaching, infosessies, ...Nederlands, met een uitstekende kennis van EngelsJouw belangrijkste taken1. Als SAP Integration Consultant ben je verantwoordelijk voor de naadloze integratie van complexe bedrijfsprocessen en/of cloud-applicaties.2. Vacature SAP Integration Consultant | Cooder.be3. Je denkt continu na over optimale architectuur en blijft betrokken bij een project.4. Met behulp van de nieuwste SAP technologieën zoals SAP Integration Suite,SAP Cloud Platform Integration,Enterprise Messaging,API Management en Internet of Things,ga je op zoek naar de meest geschikte oplossing voor de klant.Over FlexsoFlexso behoort tot de top van de Belgische SAP-dienstverleners. Bij ons staat kennisdeling centraal: we helpen klanten met slimme oplossingen en ook collega’s onderling wisselen nieuwigheden uit. Maar met kennis alleen kom je er niet, de motivatie en persoonlijkheid van onze consultants zijn de sleutel tot elk succesvol project. Daarom combineren we steeds de juiste mensen met de juiste oplossingen, helemaal zoals de klant het zelf wil.Opgericht in 20045 kantoren200-500 medewerkers34 is de gemiddelde leeftijdWat kan je?Business ITBachelor, Master denkniveauJunior, Medior, Senior, Lead werkniveauNederlands, Engels, Frans sprekendWat krijg je?Vast€ 2000 - € 5500 bruto per maandGlijdende werkurenTrainingenLease autoTankkaartMobielLaptop13e maandPensioenNetto onkostenvergoedingWat doe je?Minimaal een 38-urige werkweekSamenwerken met 50+ collega'sJe werkt samen metITFocus opB2B & B2CJe werkt voornamelijk met
Cyber Security Consultant
KONVERT OFFICE, Brussel, Brussel Hoofdstad, Bruxelles
Onze klant brengt nieuwe technologieën naar een hoger niveau op het gebied van Software Testing, Digital TV testing, Cybersecurity en Certification. help je het team het definiëren en uitvoeren van security assessments op IT Infrastructuren, Connected Devices en / of Applications. volg je de verschillende klantprojecten op en zorg je dat alles wordt opgeleverd binnen de afgesproken deadlines. draag je bij tot de groei van het team met de focus op security en met potentiële doorgroeimogelijkheden in dit domein. Documenten en technische ondersteuning voor de ontwikkelaars, gebruikers, informaticadiensten, uitwerken en bijwerken. De technische, economische, informatie en de reglementering opvolgen en actualiseren. Informaticaprogramma's en -applicaties ontwerpen en ontwikkelen. Informaticacomponenten selecteren, assembleren en integreren (programma's, databanken, specifieke ontwikkelingen, ). Fasen en procedures van de technische en functionele tests van informaticaprogramma's en -applicaties bepalen en uitvoeren (planning, validatie, . Een prototype van de technische oplossing realiseren voor validatie door de opdrachtgever (typeconfiguratie, ). Een prototype of model van de ontwikkeling ontwerpen en uitwerken (design application). Een ontwikkeld product presenterenGebruikers opleiden over de geleverde informaticatoepassingen. De productie van softwareoplossingen realiseren in een omgeving (servers, werkposten, besturingssystemen, ) Een competitief salaris en voordeelpakketten. Een flexibele en continu evoluerende omgeving waarin je tests zal uitvoeren voor veel klanten. Voor degene die houden van reizen, zijn er ook buitenlandse projecten. Er wordt geïnvesteers in je ontwikkeling en carrièrepad. Je behaalde een Bachelor / Master diploma met voorkeur in de ICT / IT. Je hebt minstens 3 jaar werkervaring in het domein cybersecurity. Je hebt praktische kennis van Daarnaast Kennis van hacking tools zoals Kali Linux, BURP, Metasploit, Nessus. Vloeiend in het Engels Bereidt zijn tot reizen binnen hoofdzakelijk België Maak het verschil, als Security Consultant bij Telenet IT expert met tonnen ervaring in beveiliging & firewalls? Dan is deze job spek naar jouw bek. Je doet audits en ontwerpt technische Onze opdrachtgever levert technische en innovatieve oplossingen op het gebied van cyber veiligheid en is in diverse segmenten marktleider. Sinds enkele jaren maken ze deel uit van een Onze opdrachtgever levert technische en innovatieve oplossingen op het gebied van cyber veiligheid en is in diverse segmenten marktleider. Sinds enkele jaren maken ze deel uit van een In samenwerking met People Security draag je bij aan de bewustwording van Information Security ( CyberSecurity ) en aan de mentaliteitsverandering. Je voert ad hoc controles uit van de beveiliging Onze Security Specialists zijn verantwoordelijk voor de beveiliging van al onze computerapparatuur Je creëert en bevordert toepasbare oplossingen om de goede werking van de cyberbeveiligingsprocessen te Jij komt in de picture als het gaat over cybersecurity Je bouwt onze securityservices uit, beheert en of masterdiploma IT (of gelijkwaardig door ervaring). Ervaring met security binnen mainframe of een
Junior Bouwkundig Ingenieur
Whoohoo, Antwerp, Flanders
Over de functieWerk aan farma-gerelateerde bouwprojecten als junior bouwkundig ingenieur!Als junior bouwkundig ingenieur krijg je de verantwoordelijkheid over de technische voorbereiding van diverse projecten in de farma. Hieronder kan je cleanrooms, sprinklers, stalen en betonnen constructies verstaan, maar ook uitbreidingen van kantoren en technische gebouwen. Jouw taken zijn onder andere de technische specificaties in kaart brengen, het selecteren van de nodige onderaannemers en de opvolging van de uitvoerende werken.Je werkt tot slot binnen een toonaangevende farma-omgeving!Functie eisenDe junior bouwkundig ingenieur die we zoeken heeft interesse in een farma-omgeving, is niet vies van administratie, geeft veiligheid prioriteit en is in het bezit van:een master bouwkunde of electromechanicaminstens 3 jaar relevante ervaringkennis van HVAC en sprinklers zijn een grote plus!je spreekt en schrijft vloeiend NederlandsOver het bedrijfJe komt als bouwkundig ingenieur terecht bij Whoohoo, een internationaal projectsourcingbureau voor professionals in de technische sector. Zo werk je als consultant op langdurige projecten binnen de bouwsector, industrie of life science.Wat mag je verwachten?Een vast contract van onbepaalde duurSalaris naar jouw opleidingsniveau en relevante ervaringMaaltijdcheques van €8/gewerkte dag + ECO-cheques van €250/jaarReiskosten vergoeding per gereden kilometer; een bedrijfswagen met tankkaart is ook een mogelijkheidEen Iphone met abonnementHospitalisatieverzekering + GroepsverzekeringMogelijkheid tot (persoonlijke) ontwikkeling via onze Whoohoo Academy (kosteloos)Project SourcingWhoohoo Project Sourcing biedt je de unieke kans om deel uit te maken van een organisatie met diverse projecten bij topbedrijven. Als vaste medewerker van Whoohoo doe je op korte termijn uiteenlopende ervaringen op. Zo ontplooi je jezelf verder tot dé specialist binnen jouw vakgebied. Meer weten over project sourcing?SolliciterenHerken jij jezelf in dit profiel? En zie jij werken bij Whoohoo als een volgende stap in je carrière? Solliciteer dan nu en kijk uit naar de job die het best bij jou past.
Application consultant
PLANET TALENT, België, BE
| België (BE) : Arr. Gent | 10 BANEN | Vertraagde start Werkgelegenheidssector: Arbeidsbureaus - Computerconsultancy-activiteiten - Schrijven van computerprogramma's - Schrijven van computerprogramma's Arbeidsduur: Voltijds Soort contract: Oproepbasis Beroep: Leidinggevende functies op het gebied van informatie- en communicatietechnologie Functieomschrijving Functiebeschrijving Planet Talent is al meer dan 24 jaar dé referentie bij jong, hooggeschoold en digitaal talent voor een sterke start van hun carrière. Wij bieden dus niet zomaar een eerste job aan. Met ons exclusief ecosysteem rond digitale transformatie ondersteunen wij de groei en ontwikkeling van jong talent door middel van een uniek en kwalititatief totaalaanbod. Onze starters maken impact vanaf dag één door slim te navigeren tussen verschillende rollen en boeiende projecten bij onze topklanten, plukken tegelijkertijd de vruchten van een gepersonaliseerd opleidingsprogramm a, en krijgen toegang tot een bruisend e community van likeminded people. Met het oog op de toekomstige groei zijn wij op zoek naar jong e en ambitieu ze IT talent en (m/v/x) die bereid zijn om te werken bij onze klanten in regio Oost-Vlaanderen. Wat je gaat doen als application consultant Je werkt als productspecialist voor een innovatief bedrijf. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klanten. Je analyseert de functionele en technische vereisten van de klant. Je integreert de softwaretoepassingen in de bestaande architectuur van de klant. Je laat verschillende toepassingen communiceren met API’s. Je customiseert de tool zodat deze volledig aan de klantvereisten voldoet. Je waakt over de kwaliteit en de veiligheid van de software. Je geeft feedback aan het development team. Je leidt key-users op. Onze kernwaarden Als organisatie vol jonge mensen is onze cultuur gebaseerd op 4 belangrijke pijlers die onze topstarters klaarstomen om de beste versie van zichzelf te worden. Always learning. Continue willen bijleren en openstaan voor vernieuwing. Ownership. Verantwoordelijkheid durven en willen nemen voor een opdracht. Connected. Maximale betrokkenheid bij de opdracht, het team en het ecosysteem. Energy. Al onze medewerkers zitten vol energie om mooie zaken te realiseren. Herken jij jezelf hierin? Welke troeven werp je in de strijd? Je hebt een bachelor of masterdiploma in IT. Je hebt een brede technische achtergrond van zowel programmeertalen, databases, webservices, netwerken als operatingsystemen. Je wil deze bagage aanvullen met een doorgedreven kennis van een innovatief platform (Scriptura, Servicenow, Peoplesoft). Je wil je verder ontwikkelen op het technische en op het interpersoonlijke vlak. Je hebt een rijbewijs B en hoeft niet naast de deur te werken. Je werkt nauwgezet en gestructureerd. Je houdt ervan om resultaten te behalen met een team. Je denkt proactief met een klant mee en neemt zelf initiatief. Je spreekt vlot Engels en Nederlands. Werklocatie Beroepservaring Bachelor of vergelijkbaar niveau Rijbewijs Overige uitkeringen Perks of the job Een vast contract van onbepaalde duur Een bedrijfswagen met tankkaart Een gsm met abonnement Groeps- en hospitalisatieverzekering Bijkomende dagvergoeding 32 verlofdagen per jaar 150 uur opleiding en persoonlijke, professionele coaching En dit krijg je er zomaar bij Variatie en jobzekerheid. Je kan binnen Planet Talent verschillende rollen vervullen op boeiende projecten bij verschillende klanten. 150 uur opleidingen en trainingen per jaar. Een ruim aanbod van opleidingen en workshops, volledig afgestemd op jouw vaardigheden en doelstellingen. Een career management system. Een verloningsbeleid dat volledig in lijn ligt met jouw behaalde doelstellingen, in elke fase van jouw carrière. Een persoonlijke coach. Je krijgt een professionele coach die jou helpt om heldere doelen te stellen en jou begeleid om deze te bereiken. Onvergetelijke bootcamps en workshops. Je neemt deel aan intensieve bootcamps, boeiende workshops en fun events. Een community van likeminded people. Je komt terecht in een bruisend bad van likeminded starters en experten die je vooruit stuwen. Een online leerplatform. Een intuïtief leerplatform dat centraal staat in jouw ontwikkeling en kennisdeling. Gelieve de sollicitatie procedure te raadplegen of via hier te solliciteren voor deze job
Projectingenieur Spoor & Signalisatie
Whoohoo, Antwerp, Flanders
Over de functieGa als projectingenieur voor een verbeterde seininrichting op de huidige spoorwegen!Als projectingenieur spoor & signalisatie voor de regio’s Brussel en Noord-West (Provincie Oost-Vlaanderen en Zuiden van Provincie Antwerpen), neem je in het kader van signalisatieprojecten de leiding over de aannemingsopdracht en zorg je dat de aannemer aan wie de werken zijn toevertrouwt deze werken uitvoert. Jij bent verantwoordelijk over het nakomen van het besproken budget en de in het bestek beschreven kwaliteit, alsook sta je in voor de veiligheid op de werkvloer. Je bent het rechtstreekse aanspreekpunt van de aannemer en je bent verantwoordelijk voor het team op de werven.Je ziet toe op de doelstellingen van bij de start tot aan de oplevering van de werf in overleg met het hele team.Functie eiseneen master bouwkunde / elektromechanica / elektriciteitminstens 5 jaar relevante werkervaring binnen infrastructuurje spreek vloeiend Nederlands en kan je vlot uitdrukken in het Engels en Franskennis van Ms Office en Ms ProjectOver het bedrijfJe komt als projectingenieur terecht bij Whoohoo, een internationaal projectsourcingbureau voor professionals in de technische sector. Zo werk je als consultant op langdurige projecten binnen de bouwsector, industrie of life science.Wat mag je verwachten?Een vast contract van onbepaalde duurSalaris naar jouw opleidingsniveau en relevante ervaringMaaltijdcheques van €8/gewerkte dag + ECO-cheques van €250/jaarReiskosten vergoeding per gereden kilometer; een bedrijfswagen met tankkaart is ook een mogelijkheidEen Iphone met abonnementHospitalisatieverzekering + GroepsverzekeringMogelijkheid tot (persoonlijke) ontwikkeling via onze Whoohoo Academy (kosteloos)Project SourcingWhoohoo Project Sourcing biedt je de unieke kans om deel uit te maken van een organisatie met diverse projecten bij topbedrijven. Als vaste medewerker van Whoohoo doe je op korte termijn uiteenlopende ervaringen op. Zo ontplooi je jezelf verder tot dé specialist binnen jouw vakgebied. Meer weten over project sourcing?SolliciterenHerken jij jezelf in dit profiel? En zie jij werken bij Whoohoo als een volgende stap in je carrière? Solliciteer dan nu en kijk uit naar de job die het best bij jou past.