Positie invoeren

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Administratief Medewerker in "

Ontvang statistische informatie per mail

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Administratief Medewerker in "

2 200 € Gemiddeld maandsalaris

Niveau van het gemiddelde loon tijdens de laatste 12 maanden: "Administratief Medewerker in "

Valuta: EUR USD Jaar: 2021
Op de staafdiagram is de verandering van het gimiddelde loon van het beroep Administratief Medewerker in getoond.

Indeling van de "Administratief Medewerker" vacatures in de regionen

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in het grootste aantal vakatures van de beroep Administratief Medewerker in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Top van de gelijkaardige vacatures volgens niveau van het loon in

Valuta: EUR
Onder de gelijkaardige beroepen in met het meest hoge loon is Teamleider. Volgens de gegevens van onze site het niveau van het loon bedraagt 2599 eur. Op de tweede plaats staat Medewerker Data Entry met het loon van 2500 eur en op de derde plaats staat Beheerder met het loon van 1827 eur.

Aanbevolen vacatures

Administratief medewerker
Bright Plus, Leuven, Flanders, be
De job Voor onze klant in Heverlee gaan we op zoek naar een administratief medewerker die onderstaand takenpakket ter harte neemt: Je onthaalt cliënten met een glimlach Je bent het eerste aanspreekpunt voor cliënten via telefoon Je beheert de mailbox en stuurt deze door naar de juiste persoon Je stelt foutloos brieven op in het Nederlands en Frans Je verzorgt de opmaak van facturen Je klasseert documenten Je beheert de stock voor bureaumaterialen Jouw profiel Kan jij onderstaande criteria afvinken? Dan ben je de geschikte kandidaat! Je hebt een Bachelor Office Management behaald of hebt reeds enkele jaren ervaring als administratief bediende Je kan vlot werken met MS Office Je spreekt perfect Nederlands en hebt een grondige kennis van het Frans en Engels Je bent van nature behulpzaam en discreet Je werkt nauwkeurig en organiseert je taken met de nodige prioriteit Wat krijg je ervoor? Je werkt fulltime in een werkstelsel van 37,5 uren per week. Jouw dag start om 8.45u en eindigt om 17.45u waarbij je 1,5u middagpauze hebt. Op donderdag werk je een uurtje later, waardoor je op vrijdag een uurtje vroeger het weekend kan ingaan.Naast een marktconform brutoloon krijg je maaltijd- en ecocheques, een groepsverzekering, woon-werk vergoeding en een 13de maand.
Administratief Medewerker
Vibe Group, Antwerpen
Ben jij klaar om als Administratief medewerker aan de slag te gaan bij een jonge, ambitieuze en snelgroeiende recruitment consultancy in het prachtige Antwerpen? Taken: Bestellen van office supplies Link met marketing: Starters packages , job & candidate fairs, jobboards Tendering suppliers: taarten, PBM’s, marketing material, … Plannen van externe trainingen Verjaardagen intern voorbereiden (cadeau voorzien, …) Lokale ad hoc administratie oppakken Searched Profile 100% doorzettingsvermogen en een flinke dosis lef! Woonachtig in Antwerpen (directe omgeving);  Enthousiast, vriendelijk en een dienstverlenende instel­ling;  Zeer representatieve uitstraling;  Goede communicatieve vaardigheden;  Je staat je mannetje/vrouwtje binnen een commerciële omgeving;  Uitstekende beheersing van de Nederlandse, Franse en Engelse taal; We offer Trainingen die bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling Volop mogelijkheden om vaardigheden te ontwikkelen waar je de rest van je carrière baat bij zal hebben Een werkplek in het centrum van Antwerpen op een unieke en idyllische locatie: De Graanmarkt !
Administratief medewerker (m/v)
Staci Belgium, Boom
Momenteel zijn we op zoek naar een student ter ondersteuning van enkele grote projecten. De uren zijn te presteren overdag, tijdens kantooruren. Het takenpakket: - orders ingeven - invullen van Excel bestand - klassement - Track & Trace van orders - andere diverse administratieve taken  Searched Profile   - leergierige werkhouding - zeer nauwkeurig - communicatieve vaardigheden - woonachtig Boom (directe omgeving) We offer Wij bieden je een gezellige werkomgeving met een top team die klaar staan om je te ondersteunen in je dagelijkse taken.
Administratief Medewerker
Expertiseburo, Mechelen
  Wij zijn op zoek naar een persoon die ons kan helpen op administratief vlak. Uren zijn flexibel en kunnen aangepast worden naar gelang uw uurrooster. Mogelijke opdrachten: - plaatsbeschrijvingen afwerken - klasseren - opmerkingen verwerken - dossier voor afspraken aanmaken - indien gewenst telefonische afspraken maken   Searched Profile - ordelijk - gemotiveerd - leergierig We offer Een stageplaats in Mechelen stad. Het aantal uren mag gekozen worden en het uurrooster kan flexibel opgesteld worden.
Administratief medewerker
Structura.biz, Strombeek-Bever
Onze jobstudenten zullen administratieve ondersteuning bieden aan de consultants. Dit kan gaan van updaten van het CRM-systeem tot het bijhouden van de mailingcontacten. Searched Profile De studenten zijn nederlandstalig met een goede kennis van het Frans of omgekeerd. Zij hebben ervaring met Office en kunnen op zelfstandige basis werken. We offer Een job in een jong en dynamisch team. Praktische afspraken later overeen te komen.
Administratief medewerker te Heist op Den berg
Unique, Herentals
Meehelpen met administratieve taken Klasseren Searched Profile Gemotiveerd Ervaring in klassement en datainput is een pluspunt Ordelijk Stipt We offer Vakantiewerk in een leuke firma
Administratief medewerker
agilitas, Beveren, Vlaams Gewest, be
Jouw taken Als administratief medewerker zal je ingezet worden om alle afdelingen van onze klant op administratief vlak te ondersteunen.Dit kan gaan over ondersteunende taken op vlak van HR, boekhouden, bestellingen plaatsen en opvolgen, ...Je dient te rapporteren aan de sitemanager. Je profiel Als administratieve medewerker kan je onderstaande competenties of vereisten bij jezelf afvinken:je kan georganiseerd werkenje werkt nauwkeurig en draagt correcte administratie hoog in het vaandelje begrijpt, spreekt en schrijft perfect Nederlands en zeer goed Engelsje kan werken met de gekende programma's waaronder MS Office je hebt eigen vervoer om er te geraken. Openbaar vervoer is hierbij geen optie!je werkgever kan op je rekenen Wat bieden wij jou? Je zal werken in een voltijds uurrooster met glijdende uren.Loon wordt uitbetaald volgens barema.Vind jij dat je de titel 'Punctuele, Georganiseerde Administratieve medewerker' waardig bent? Niet twijfelen maar solliciteren!Jouw motivatie is hierbij belangrijk dus vul deze zeker in in de volgende stap!Tot snel !
Administratief medewerker
agilitas, Beveren, Flanders, be
Jouw taken Wat zijn jouw taken als administratief bediende bij ons?Jij bent het aanspreekpunt voor onze chauffeurs, douaniers, etc. Je staat in voor de telefonische contacten met onze klanten. Je beantwoordt de vragen via mail, telefoon en zelfs via Whatsapp. Je ontvangt de klanten op een professionele manier. Je houdt het contact warm door hen iets aan te bieden voor de drinken (niet coronatijden) of een kort gesprekje.Je toont je administratief talent door dossiers en documenten netjes bij te houden. De documenten van chauffeurs moeten op een correcte manier worden afgestempeld en terug bezorgd worden aan hen. Je neemt foto's van de containers die binnenkomen en zorgt dat deze op een nauwkeurige manier in het juiste dossier terecht komen.Lost but not least vind je het helemaal niet erg om de handen uit de mouwen te steken. Je eigen werkplek schoonmaken en de afwas doen hoort er nu éénmaal bij de job van all-round bediende. Je profiel Wat wordt er van mij verwacht als onthaalbediende?Je bent niet bang om klanten aan te spreken met Monsieur ou Madame. Daarnaast Mister or Misses is voor jou ook perfect mogelijk. Je kan je klant behelpen en begrijpt zijn/haar vragen. Je weet de vragen altijd op te lossen.Je bent flexibel tijdens afwezigheden van je collega's en springt bij waar nodig. Dit vooral tijdens vakantieperiodes. Daarnaast kan je altijd werken tot 18u om steeds toegankelijk te blijven voor de klant.Je bent een plantrekker en zoekt graag de dingen uit. Daarnaast heb je een team van 3 collega's naast je staan die je graag ondersteunen in nood. Wat bieden wij jou? Wat mag je verwachten van ons?Uiteraard is het belangrijk dat je terecht komt in een toffe werkomgeving. We lachen en gieren als eens graag met elkaar en af en toe een mop ertussen. Dat krijg je er gratis en voor niets bij.Woon je in de buurt? Dan ben je meer dan welkom. We stimuleren lokale tewerkstelling.Je loon is bespreekbaar afhankelijk van het huidig team. Daarnaast krijg je een woon-werkverkeer vergoeding.Jouw job als kantoormedewerker zal nooit saai zijn dus variatie en werkvreugde verzekerd
ADMINISTRATIEF MEDEWERKER - ORDERVERWERKING - REGIO GENT
Manpower BE, Lochristi, BE
Client Description:Manpower Office People is specialist in het rekruteren van bedienden voor administratieve en ondersteunende functies. We gaan telkens voluit voor de 'perfect match' tussen werkgever en sollicitant. Dit is wat we doen. Welcome to a world of opportunity.Onze klant is een bedrijf dat een totaalassortiment aanbiedt van planten. Zij zijn gelegen in regio Gent en gaan op zoek naar een KLANTENDIENSTMEDEWERKER.Job Description:Je bent het eerste aanspreekpunt van de klanten. Je staat in voor de verwerking  van hun orders van A tot Z : van klantenorder, bestelling bij leveranciers, facturatie tot en met klachtenverwerking.Je stuurt de gegevens (barcode, verkoopprijs, beschrijving) die je verwerkt in Excel en SAP door . Zo kunnen de prijsetiketten worden opgemaakt waarna je nauwgezet de correctheid van de gegevens controleertJe ondersteunt de key-accountmanager administratief bij de voorbereiding van offertes in Excel.Candidate Profile:Je genoot bij voorkeur een hogere economische, commerciële of marketinggerichte opleiding.Je hebt interesse in tuinbouwproducten en wil jouw kennis hierin graag uitbreiden.Je bent administratief aangelegd en je werkt nauwgezetJe kan vlot werken met Excel en SAPJe hebt een commerciële en dienstverlenende instelling. What Client Offers:Onze klant biedt jou een functie van 32u aan waarvoor een marktconforme verloning wordt voorzien, aangevuld met extralegale voordelen zoals maaltijdcheques.Heb jij interesse? Bezorg ons dan snel jouw cv via office.gent@manpower.be t.a.v. Pauline of via jouw profiel op de website www.manpower.be 
Administratief medewerker Supply chain management
AUSY, Beerse, Flanders
Jouw job Als Administratief medewerker bestaat jouw takenpakket uit 2 delen:Supply chain management Plaatsen (ingeven) van bestellingen om de continuïteit van onze dienstverlening te garanderenVerzorgen van contacten met leveranciers (materialen en/of dienstverleners)Stockbeheer / Forecast van productie en service afnames, zodat bestellingen tijdig geplaatst wordenHet inkoopproces verzorgen Administratieve support / Internal communication administratief ondersteunen van de bedrijfsvoeringAssisteren van management (o.a. voor interne communicatie) Jouw profiel Je hebt minstens 3 jaar relevante ervaring.Je werkt pro-actief en nauwkeurig. Je bent sterk op organisatorisch vlak en planning.Je hebt relevante kennis SAP en andere typische bedrijfssoftware (bv MS Sharepoint, MS-Office)Affiniteit met techniek is een troefJe hebt goede kennis Nederlands, Frans en Engels, kennis Duits is een troef. Jouw voordelen Je kan rekenen op een marktconform salaris aangevuld met diverse extralegale voordelen zoals: Uitgebreide opleidingsmogelijkheden via AUSY university Maaltijdcheques Ecocheques Hospitalisatieverzekering Groepsverzekering Netto maandvergoeding. Via cafetariaplan keuze uit een wagen met tankkaart en verzekering of een km vergoeding Eindejaarspremie en dubbel vakantiegeld 32 verlof- & ADV dagen Toegang tot een platform met diverse kortingen bij allerhande aankopen Gratis deelname aan technische events en bedrijfsevenementen, denk maar aan onze technische workshops en onze AUSY Family Day Je krijgt een mooie bonus als je via jouw netwerk een nieuwe AUSY collega aanreikt ! And last but not least een persoonlijke mensgerichte begeleiding doorheen jouw projecten Jouw werkgever AUSY is gespecialiseerd in technische projecten. We zijn één van de grootste consultancybedrijven binnen engineering en IT. Meer dan 1700 consultants en freelancers realiseren dagelijks projecten bij onze klanten, zowel in België als internationaal. Afhankelijk van het soort project, bieden ook onze inhouse Technical Design Centers of Digital Solutions Teams de nodige ondersteuning. We doen méér dan louter jouw ambities met organisaties en technische projecten verbinden. We vinden het belangrijk om een fijne band met je uit te bouwen en jou te ondersteunen waar nodig: door opleiding, begeleiding, advies, of gewoon een luisterend oor.Graag meer info? Neem gerust met mij contact op !
ADMINISTRATIEF MEDEWERKER - TIJDELIJK
Manpower BE, Hamme, BE
Client Description:ADMINISTRATIEF MEDEWERKER - TIJDELIJK (NL/FR/ENG)MANPOWER Office People is specialist in het rekruteren van bedienden. We gaan telkens voluit voor de 'Perfect Match' tussen werkgever en sollicitant!Voor een gekend bedrijf zijn wij op zoek naar een ADMINISTRATIEF MEDEWERKER! Job Description:Als ADMINISTRATIEF MEDEWERKER zal je instaan voor administratieve ondersteuning van de binnendienst: opvolgen van bestellingen, aankoopadministratie, verkooporders, logistieke administratie, opmaken van rapporten en algemeen klassement. Candidate Profile:Een eerste ervaring in een gelijkaardige functie is een must. Je hebt een zeer goede kennis Excel en kennis van ERP pakket is een pluspunt. Je hebt een sterke talenkennis: NL/FR/ENG. Je bent communicatief en organisatorisch sterk. Je kan zowel zelfstandig als in team werken. Je bent hands-on en stressbestendig. What Client Offers:Een tijdelijke functie in een groeiend bedrijf met een aantrekkelijk salarispakket en in een aangenaam team!Interesse in de tijdelijke functie van ADMINISTRATIEF MEDEWERKER?Solliciteer online! Voor verdere inlichtingen kan je ons bereiken via office.stniklaas@manpower.beWij garanderen de discretie van jouw gegevens!
ADMINISTRATIEF MEDEWERKER
Manpower BE, Temse, BE
Client Description:ADMINISTRATIEF MEDEWERKERMANPOWER Office People is specialist in het rekruteren van bedienden. We gaan telkens voluit voor de 'Perfect Match' tussen werkgever en sollicitant!Voor onze klant regio Temse , gaan wij op zoek naar een ADMINISTRATIEF MEDEWERKER voor de productieafdeling! Job Description:Als ADMINISTRATIEF MEDEWERKER ben jij verantwoordelijk voor diverse administratieve taken. Zo zal jij de productiegegevens verwerken, de stock bijhouden, stickers en labels aanmaken, … Daarnaast zal jij instaan voor de dag- en weekplanning voor de productieafdeling en zal jij bijsturen waar nodig. Je zal als het ware fungeren als administratieve duizendpoot zodat alles efficiënt verloopt binnen de productieafdeling! Candidate Profile:Je beschikt over een Bachelor diploma in een relevante richting of je hebt reeds ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt een goede kennis van het volledige MS Office pakket en je hebt zin voor verantwoordelijkheid! Bovendien ben jij goed met cijfers en heb je analytische vaardigheden. Je kan het hoofd koel houden tijdens stressvolle situaties en bent administratief sterk. Je bent communicatief met een goede kennis Nederlands en basiskennis Engels. What Client Offers:Je zal terechtkomen in uitdagende en afwisselende functie binnen een hoogtechnologische omgeving. Je zal ondersteunt worden en je krijgt de kans om jezelf verder te ontplooien! Voltijdse job met marktconform loon.  Ben jij de ADMINISTRATIEF MEDEWERKER die we zoeken? Solliciteer online! Voor verdere inlichtingen, kan je ons bereiken via office.stniklaas@manpower.beWij garanderen een discrete behandeling van uw gegevens!
Administratief medewerker in 2 ploegen
Tempo-Team, diest, Vlaams-Brabant
Bedrijfsprofiel Kuehne + Nagel is een internationale logistiek speler met sites die wereldwijd gekend zijn. Zij beheren onder meer de gatehouse, facturatieafdeling en opvolging van import-export van Toyota Diest. Jobomschrijving Een administratieve duizendpoot die op zoek is naar een job in de transportsector? Chat, mail, telefoon, of alles tegelijk? Het schrikt je niet af die drukte! Je zorgt ervoor dat de chauffeurs tijdig kunnen vertrekken door de juiste vrachtdocumenten in te vullen en mee te geven. Je neemt tijdig contact op met docplanning en de operations afdelingen om de voortgang van de werkzaamheden te controleren. Als er zich problemen voordoen zoek je oplossingen samen met operations en communiceer je deze correct naar de chauffeurs. Je biedt voornamelijk administratieve ondersteuning: facturatie, vrachtdocumentatie, via pc import-export aansturen, opdrachten opvolgen van trekkers die trailers naar dokken en terug brengen,... Maar je communiceert hierover ook vlot met alle partijen. Jij leeft voor deze adrenaline en functioneert goed in een levende omgeving.De standaard werktijden zijn 5u30-14u00 in de ene week, 13u30 tot 22u00 in de andere week. Jouw aanbod - Je hebt sterke communicatieve vaardigheden zowel met collega's als naar chauffeurs toe- Je leeft op in een drukke omgeving en kan je focus behouden in stressvolle situaties- Je hebt een professionele bachelor behaald- Pluspunt: je hebt minstens 2 - 3 jaar ervaring als administratief bediende- Spreek je een mondje Frans, Engels of Duits? Dat is mooi meegenomen! - Je hebt een goede pc-kennis en werkt reeds vlot met het office-pakket.- Je hebt interesse om kennis van vervoers-en douanedocumenten uit te breiden- Af en toe een half uurtje langer werken? Geen probleem voor jou! Wat bieden wij? - Een startloon van 2.261,48 bruto (indien meer ervaring in dezelfde sector bespreekbaar)- Ploegenpremie van 5%- Maaltijdcheques van 8 euro per dag- Een snelle opstart- Een fijn, klein team van 10 medewerkers waar je close mee samenwerkt!- Eerst krijg je een intensieve opleiding van 3 tot 4 weken op de facturatie of gatehouse. Daarna stroom je door naar de opvolging van import-export. In totaal zal de opleiding 4 tot 6 weken duren.- Op lange termijn doorgroeimogelijkheden binnen Kuehne+Nagel- Teamdeals van tempo-team: korting op tal van uitjes en aankopenBen jij de koele kikker on fire die wij zoeken? Mail ons vandaag nog je cv op kn.eindhout@tempo-team.be Nog wat vragen? Bel ons op 014 24 86 77Tot snel! Philine en Dries
Administratief medewerker
, Aarschot
Jouw taken Onze klant is een gekend bedrijf in Aarschot dat wettelijk verplichte controles uitvoert op machines en installaties van zowel bedrijven als particulieren. Een goede (arbeids)veiligheid is hét uitgangspunt, en jij zal tijdens het streven naar dat doel enkele administratieve opdrachten afhandelen. Jouw takenpakket: het verwerken van de inspectierapporten, het factureren van bepaalde diensten, het beheren van de (grote) klantendossiers en meer. Probleemoplossend denken, nauwgezet werken en verantwoordelijkheidszin zijn aangewezen competenties!Je profiel Je bent positief ingesteld.Je bezit minstens een secundair diploma en/of hebt ervaring als administratief medewerker. Je bent contactvaardig en vlot in de omgang.Je kan goed zelfstandig werken, maar vind een goede teamsfeer ook belangrijk.Je kan probleemoplossend werken.Je hebt een basiskennis van het Frans.Je kan vlot overweg met het office-pakket en PC-toepassingen.Je werkt erg nauwkeurig.Wat bieden wij jou? Een autonome en gevarieerde functie met verantwoordelijkheid.Een aantrekkelijke verloning en extralegale voordelen.Een goede work life balance.Een job in een filevrije omgeving.
Administratief medewerker met passie voor IT (deeltijds)
Manpower BE, Hoegaarden, BE
Client Description:Onze klant wil zijn team uitbreiden met een enthousiaste collega.Ben jij die Administratieve medewerker met passie voor IT die ze zoeken? Job Description:Als Administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor een gevarieerd takenpakket met verschillende administratieve en IT gerelateerde taken:Ondersteuning bieden bij de opstart van het nieuw ERP-systeem-Informatie uit het huidige systeem halen en inlezen in het nieuwe systeem;-Opvolging tijdens testfases en na implementatie.Ondersteuning bieden aan de verkoopafdeling:-Opstellen van offertes, orderbevestigingen;-Plaatsen van bestellingen;-Opvolging van leveringen;-Contact met klanten.De informatica-infrastructuur selecteren en installeren (software, hardware, ...).Storingen, incidenten en onregelmatigheden identificeren. Een diagnose stellen en corrigerende maatregelen toepassen.Bijhouden van database (klanten, producten, leveranciers). Candidate Profile:-je bent iemand die nauwkeurig en stipt werkt;-je weet je werk en prioriteiten goed te plannen;-je bent een teamplayer maar werkt ook graag zelfstandig;-je bent vlot in de omgang, vriendelijk, actief en flexibel;-je hebt een IT achtergrond door studie of passie;-indien je Interesse hebt in marketing is dat een pluspunt. What Client Offers:-een deeltijdse tewerkstelling van 20 uren/week (regeling in overleg te bepalen).-een vast contract is mogelijk.Interesse? Schrijf je in via de solliciteer-knop.Nog vragen? Contacteer ons op 016/80.52.90 of mail naar office.tienen@manpower.be.Tot binnenkort!!
Administratief medewerker met passie voor IT (deeltijds)
Manpower, Hoegaarden, Flanders
Client Description:Onze klant wil zijn team uitbreiden met een enthousiaste collega.Ben jij die Administratieve medewerker met passie voor IT die ze zoeken? Job Description:Als Administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor een gevarieerd takenpakket met verschillende administratieve en IT gerelateerde taken:Ondersteuning bieden bij de opstart van het nieuw ERP-systeem-Informatie uit het huidige systeem halen en inlezen in het nieuwe systeem;-Opvolging tijdens testfases en na implementatie. Ondersteuning bieden aan de verkoopafdeling: -Opstellen van offertes, orderbevestigingen;-Plaatsen van bestellingen;-Opvolging van leveringen;-Contact met klanten.De informatica-infrastructuur selecteren en installeren (software, hardware, ...). Storingen, incidenten en onregelmatigheden identificeren. Een diagnose stellen en corrigerende maatregelen toepassen. Bijhouden van database (klanten, producten, leveranciers). Candidate Profile:-je bent iemand die nauwkeurig en stipt werkt;-je weet je werk en prioriteiten goed te plannen;-je bent een teamplayer maar werkt ook graag zelfstandig;-je bent vlot in de omgang, vriendelijk, actief en flexibel;-je hebt een IT achtergrond door studie of passie;-indien je
Administratief medewerker
Let's Work, Wetteren, Flanders, be
jouw profiel Welke administratief bediende zoeken we? Je hebt een kennis of affiniteit met microbiologie.Je hebt een eerste administratieve ervaring achter de rug.Je hebt een zeer goede kennis van het Office-pakket.Je kan goed Nederlands, Frans is een plus.Heb je je rijbewijs? Dat is mooi meegenomen.Herken je jezelf hierin? Ontdek dan het mooie aanbod!wat bieden wij u?AanbodEen voltijdse dag functie (38u).Een stabiel bedrijf met zeer leuke werksfeer.Een divers en uitgebreid takenpakket.Een steeds groeiend bedrijf.Je krijgt de nodige opleiding en begeleiding.Mooie verloning + extralegale voordelenEen contract van bepaalde duur tot februari 2022.Heb je interesse in deze functie als administratief bediende in een labo? Mail dan snel jouw cv door naar gent@letswork.be of bel naar 092180980. Tot snel! deel deze vacature via
Administratief medewerker
Manpower BE, Hoegaarden, BE
Client Description:Onze klant wil zijn team versterken met een Administratief medewerker.Job Description:-Je verwerkt de orders, volgt deze op, plaatst bestellingen en ontvangt deze;-Je staat in nauw contact met klanten en leveranciers via telefoon en mail;-Je voert voorbereidende taken uit voor de verwerking van de boekhouding; Candidate Profile:-Je hebt minimum 2 jaar ervaring als administratief medewerker;-Je hecht belang aan nauwkeurig en plangericht werken;-Je kan goed werken in groepsverband;-Je bent flexibel, stressbestendig, toegewijd en gevoel voor onderhandelingen;-Je bent klantgericht;-Je hebt een hands-on mentaliteit;-Je bent vertrouwd met de meest courante informaticatools, softwareprogramma’s;-Indien je affiniteit hebt met Software en ERP systemen is dat een pluspunt;-Je kan je zeer goed uitdrukken in het Nederlands en Frans. Je hebt een goede beheersing van Engels en noties van Duits.What Client Offers:-Een deeltijdse tewerkstelling in dagsysteem (20 uren/week te presteren in 3 dagen)-Vaste aanwerving na een positieve interimperiode;-Je komt terecht in een klein, hecht team met leuke collega's.-Goede verloning aangevuld met maaltijd- en ecocheques.Interesse? Schrijf je in via de link op onze site.Nog vragen? Contacteer ons op 016/80.52.90 en we beantwoorden al je vragen.Tot binnenkort!
Administratief medewerker
Let's Work, Wetteren, Flanders, be
jouw profiel Welke administratieve medewerker zoeken we?Bij voorkeur heb je al een eerste ervaring in administratie.Je beschikt over de nodige maturiteit om zelfstandig te werken, alsook in groep.Affiniteit met voeding is mooi meegenomen!Structuur en nauwkeurigheid typeren jou.Herken je jezelf hierin? Ontdek dan het mooie aanbod!wat bieden wij u?Aanbod:Een tijdelijke gevarieerde opdracht van vier maanden.Snelle opstart!Mooie verloning (plus maaltijdcheques).Je krijgt de nodige begeleiding en opleiding.Een leuke werksfeer met toffe collega's staan op jou te wachten.Heb je interesse in deze functie als allround administratief bediende? Mail dan snel jouw cv door naar gent@letswork.be of bel naar 092180980. Tot dan?BedrijfsinformatieDit voedingslaboratorium, gelegen in Wetteren, is één van de gekendste voedingslabo's in Vlaanderen. De vestiging in Wetteren telt een 60-tal medewerkers. De gehele groep bestaat uit 800 medewerkers. Het voedingslabo werkt in opdracht van een klant en voert analyses uit op voeding, dierenvoeding, water en bodem.  deel deze vacature via
Administratief medewerker
Notaris, Kontich, Flanders, be
Functieomschrijving: Wij zijn op zoek naar een enthousiaste administratief medewerker, bij voorkeur met ervaring, die zelfstandig dossiers wil beheren in verschillende vakgebieden, en dit voor spoedige indiensttreding met het oog op een duurzame voltijdse samenwerking. Het verzorgen van administratieve taken en ondersteuning, het opstellen van notariële akten of aangiftes van nalatenschap. Werkomgeving: Aangename werkomgeving in een goed gelegen en modern kantoor. Moderne computer-infrastructuur (SDP) Wij vragen: Zelfstandige en punctuele aanpak van dossiers Bij voorkeur reeds ervaring in de vastgoedsector, het notariaat of een ander juridisch beroep. Dit is geen must. Wij bieden: Voltijds/deeltijds contract met groeps- , inkomensverlies- en hospitalisatieverzekering Afwisselende verantwoordelijke job, dit in rechtstreeks contact met het cliënteel Permanente vorming en mogelijkheid tot bijscholing Loon in verhouding tot capaciteiten, opleiding en ervaring, alsook extralegale voordelen eigen aan het notariaat.