Positie invoeren

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Arts in "

Ontvang statistische informatie per mail

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Arts in "

6 720 € Gemiddeld maandsalaris

Niveau van het gemiddelde loon tijdens de laatste 12 maanden: "Arts in "

Valuta: EUR USD Jaar: 2021
Op de staafdiagram is de verandering van het gimiddelde loon van het beroep Arts in getoond.

Indeling van de "Arts" vacatures in de regionen

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in het grootste aantal vakatures van de beroep Arts in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Top van de gelijkaardige vacatures volgens niveau van het loon in

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in het grootste aantal vakatures van de beroep Arts in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Aanbevolen vacatures

Serieus Straffe Student-Striptekenaar
MAQUMASA BVBA, Breendonk
Gezocht: een serieus straffe student met een dito teken talent. De moet zowat de meest creatieve en plezante studentjob zijn in België. Je werkt mee aan de tot standkoming van een business game rond project management. Dit spel wordt ontwikkeld door Maqumasa in kader van een executive programma Project Managemen van de EHSAL Management school. Voor dit business game ben ik op zoek naar iemand die de nodige illustraties kan maken van de fictieve figuren in dit business game. De illustraties dienen voor het opleidingsmateriaal. Rond dit business game wil ik ook stripverhaal (lees grafische management novel) uitbrengen. Jij kan de creator zijn voor deze innovatieve opleidingsvorm.       Searched Profile Student Digital arts of iemand die aan een tekenacademie zit. ervaring met digitale animatie is een troef. Iemand die gepassioneerd is door tekenen, met een eigen stijl Als je al zelf ooit een stripverhaal hebt getekend, is dat een troef. Geen must  Iemand die in staat is vanop zelfstandig en op afstand kan werken: op basis van een aantal ideeën en een scenario een stripverhaal kan uitwerken. Uw werkuren en -plek bepaal je zelf, met eigen inbreng in het verhaal en de stijl van het stripverhaal. Iemand die graag zelfstandig werkt, niet zomaar op de klok zit te staren en graag tekent zonder dat iemand op zijn vingers zit te kijken. Iemand die met flexibele uren omkan. Je werkt hard maar wanneer het u uitkomt, zowel in dagen en in uren... We werken op basis van vertrouwen en resultaat.   Ben jij deze persoon? Ernstig over de job, zot van ideeën?  Stuur me een korte motivatiemail en overtuig me met uw tekeningen/stripverhaal. We offer de meest creatieve studentjob , uit te voeren waar een wanneer je wil.
Medewerker Coronalijn in Diegem
In2com, Machelen
Er zijn 3 verschillende types van gesprekken met deze personen: een indexgesprek, een eerste contactgesprek een vervolggesprek.   Concreet betekent dit dat je als Call Agent voor een indexgesprek de mogelijke COVID-19 besmette persoon opbelt en een lijst opstelt van personen waarmee hij/zij in contact is geweest gedurende een bepaalde periode. Je maakt hierbij ook een inschatting van het risico tot overdracht voor elk van deze contacten op basis van vastgelegde criteria.   Voor een eerste contactgesprek bel je als Call Agent de contacten op die op de lijst staan van de indexpatiënt en werkt met hen een vooraf gedefinieerde vragenlijst af om het risico te bepalen op een mogelijke besmetting en verdere verspreiding. Met de resultaten van dit vraaggesprek bepaal je dan het risicoprofiel van je gesprekspartner en kan je hen de gepaste adviezen geven, zoals het dagelijks volgen van diens temperatuur en symptomen.   Een vervolggesprek met de contacten wordt gehouden in de volgende 2 situaties. Ofwel antwoordt de op te volgen persoon gedurende de opvolgingsperiode van 14 dat zijn situatie verslechterd is, wordt de patiënt naar een arts verwezen voor diagnose met mogelijk testing en dan wordt, indien nodig, een indexgesprek gehouden met deze persoon. Ofwel reageert de op te volgen persoon niet op een SMS bericht bericht dat peilt naar het al dan niet optreden van symptomen en vindt er een telefonisch gesprek plaatst.   Sommige gesprekken zullen gemakkelijk verlopen, andere complexer omwille van sociale redenen of omwille van moeilijk beantwoordbare vragen en angsten of andere psychologische redenen. Het is belangrijk om de gesprekspartner niet te verliezen, vertrouwen in te boezemen en dus wordt er voorzien in een mogelijkheid om door te schakelen naar een 2de of 3de lijn die meer gespecialiseerd antwoord kan geven en toch de informatie die nodig is, kan bekomen. Naargelang je expertise en vaardigheden zal je in de 1ste, 2de of 3de lijn ingeschakeld worden.   Na elk van deze gesprekken verzeker je ook de administratieve opvolging door het invoeren van de verkregen data. Searched Profile Vlotte, empathische kandidaten die hun beste beentje willen voorzetten. We offer Aantrekkelijk en marktconform loon en de kans je in te zetten voor een maatschappelijk relevant thema waarbij je de gemeenschap helpt.
3 studenten met passie voor ZORG
Moutershof, Wolvertem
Als student in de zorg ondersteun je de residenten tijdens de verzorging en bied je hulp bij de activiteiten die moeilijk gaan. Je biedt praktische hulp en kan luisteren naar de zieke, gehandicapte of oudere mens en naar zijn of haar familie. Je kent bepaalde ziektebeelden en kan hiermee rekening houden in je dagelijkse werk. Je observeert en rapporteert wat je ziet. Searched Profile Je werkt graag in teamverband en houdt van afwisseling. Jobgerelateerde competenties Hulpmiddelen aan de persoon met een zorgbehoefte verschaffen (verhogen of regelen van de zetel, het bed, ...) De persoon met een zorgbehoefte steun verlenen De veiligheidsvoorzieningen, verzorging, ... controleren Maaltijdborden aannemen, verdelen en bedelen Bijstand verlenen bij het gebruik van orale geneesmiddelen op voorschrift van een arts Helpen bij de lichaamsverzorging en de comfortzorg van de persoon met een zorgbehoefte (handen en gezicht wassen, haarverzorging, ...) De persoon met een zorgbehoefte adviseren over de activiteiten van het dagelijks leven (maaltijden, huishoudelijk werk, hygiëne, veiligheid, ...) Helpen bij de activiteiten van het dagelijks leven De gezondheidstoestand van de persoon met een zorgbehoefte observeren Gedragswijzigingen, stemmingswisselingen, ... vaststellen De betrokkenen informeren (familie, arts, ...) Opvolggegevens van de betrokkene registreren Informatie uitwisselen met het team, familie, administratieve diensten en verzorgend personeel Werken met een doelgroep: Ouderen Werken met een doelgroep: Zieken Persoonsgebonden competenties Leervermogen hebben Klantgerichtheid Regels en afspraken nakomen Zelfstandig werken Samenwerken als hecht team Zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (flexibiliteit) Contactvaardig zijn Zin voor nauwkeurigheid hebben Omgaan met stress   We offer Je komt in een dynamisch team.
Contemporary Art Intern
PHILLIPS, Antwerpen
The intern will assist in carrying out a range of tasks that support successful delivery of sales administration to help the intern to gain experience that contributes to their own professional development. The intern will be involved with a variety of different tasks including: Administration Archiving Cataloguing Researching Helping to set up exhibitions and sales Ad-hoc projects Searched Profile Passion for contemporary art Excellent time management skills with the ability to work under pressure and prioritize to meet strict deadlines Excellent organisational skills with strong attention to detail Ability to communicate in a professional manner with a wide variety of people including superior written and spoken communication. Ability to work individually on own initiative and as part of a team Ability to work professionally and collaboratively with all other areas within the business. Ability to handle confidential information discreetly and responsibly. The intern will need to sign a Non-Disclosure Agreement at the start of the internship. Ability to learn Phillips’ internal programs, systems and software. We offer Phillips offers an exciting internship in one of the world's top auction houses at the cutting edge of the arts industry.
Shopmanager fashion
Accent, Maldegem, Oost-Vlaanderen, BE
Functieomschrijving Heb jij een passie voor fashion en kleur? Ben jij iemand die graag inspireert en geïnspireerd wordt? Kan je een team leiden?Misschien ben jij wel de persoon die we zoeken !Wat verwachten we van jou ?Je staat in voor het beheer van de winkel te Maldegem.Je creëert de perfecte uitstraling van de winkel. -Klantvriendelijkheid en persoonlijke servicebeleving staan voorop.Je leidt, beheert en organiseert de dagelijkse planning binnen het kader van onze bedrijfscultuur.Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de vooropgestelde objectieven.Je werkt actief mee en stuurt jouw team verkoopmedewerkers aan.Je rapporteert rechtstreeks aan de District Manager.Naast deze verantwoordelijkheden vinden we het belangrijk dat je je thuis voelt en vooral ook fun hebt in je werk !Jouw profiel Naar wie zijn wij opzoek? Je bent verkoopgericht.Je bent gedreven en open. Door jouw eerlijke aanpak motiveer je jouw team om de uitdagende doelstellingen te bereiken.Je hebt de nodige ervaring als leidinggevende. Enkele jaren verkoop in een kledingzaak zijn een extra troef.Je hebt een grote voorliefde voor fashion en kleur.Je hebt een uitgesproken interesse voor nieuwe collecties.Weekendwerk schrikt je niet af.Last but not least: you love to work!Wij bieden jou Dit betreft een fulltime job in een goeddraaiende onderneming. We bieden je een gevarieerde, uitdagende en boeiende job met continue opleiding, coaching en begeleiding.Je komt terecht in een jong, leuk en dynamisch verkoop team!Een aantrekkelijk salaris én personeelskorting in al onze winkels.Bedrijfsinformatie Na een succesvolle rebranding werd onze klant opgericht in 2010 en groeide uit tot een toonaangevend fashion bedrijf met meer dan 600 enthousiaste ambassadeurs, 95 winkels en een bloeiende webshop. Het familiebedrijf steunt op 30 jaar ervaring binnen de retail en even veel jaren passie voor kleur, service en mode. Hoewel dit bedrijf steeds meer uitbreidt, blijft het familiale gevoel sterk aanwezig en brengt onze klant mensen samen die positief in het leven staan, gepassioneerd zijn door mode en oog hebben voor mekaar. Erkenningsnummer: VG13/BUO Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
Project Manager Product Specialist
3DEXCITE, Vilvoorde, Flanders
Imagine New Horizons…Digital content is the key to unlock the new business landscape. 3DEXCITE is the Marketing and Sales brand of the Dassault Systémes – we provide comprehensive solutions for collaboration and product content creation to variety of industry renowned clients, translating the engineering data into the marketing output. 3DEXCITE support the global brands with unique services and software to evolve their marketing beyond messaging. Our clients launch products to market faster, with more relevance, on every channel, boosting sales to increase top-line growth and we are here to be part of their success stories. Your New role is…As a Project Manager, you are responsible for planning, execution and monitoring short- and long-term projects, managing day-to-day activities as well as ad-hoc requests, supporting project teams by being a central point of contact for Clients, Sales and internal production teams, operating in an international environment with a strong sense of ownership. As a Product Specialist, Your key responsibility is product correctness of each document and visual asset that is being delivered for your respective projects. You will support and guide the production teams to ensure that deliverables meet client expectations by collecting, analyzing and maintaining the required and relevant product information, challenging the status quo. The Challenges Ahead… Create and manage project plan and scope throughout the lifecycle of the projects Create cost estimations in collaboration with production supervisor and teamleads and provide to Sales Director for follow-up Define the project scope, goals and deliverables, resource requirements in coordination with the production team Coordinate all associated activities & resources to achieve the committed internal and external goals, acting as a central point of contact and information Gather and analyse relevant information to obtain detailed product knowledge and provide briefings and support to the project teams, but also to consult the clients Detailed checking of product correctness of every asset that is being produced (3D models, images, animations,...). Assure that quality and content of deliverables meet client expectations Develop status reports, lead status meetings, kick-offs and debriefs, maintain the documentation Provide regular project updates to management, identify project risks early and provide prudent and timely recommendations for risk mitigation Proactively identify opportunities to adjust processes for efficiencies Your Key Success Factors Bachelor's degree in Digital Arts, Business or similar Ability to work in a structured way and think analytically, fact-based Ability to extract useful information from vast amount of inputs Ability to work effectively and cooperatively with stakeholders, both establishing and maintaining relationships Ability to identify and understand issues, problems and opportunities by comparing information, using various approaches to determine course of action or solution (considering facts, risk, and constraints) Ability to monitor, track and drive results of projects and assignments Strong communication skills with the ability to present information in verbal, written or visual form to a variety of audiences Knowledge and understanding of 2D/3D software applications is desirable but not mandatory Aptitude for automotive industry is advantageous What we offer? Dynamic and international environment with Global reach, Direct contribution and ownership of projects, working directly with the renowned clients, Access to internal training platform Cookie cabinet, fresh fruits, awesome colleagues and so much more!
Verkoopsmedewerker fashion Meise
Accent, Meise, Vlaams Brabant, BE
Functieomschrijving - Je weet klanten te inspireren en adviseren met je gespecialiseerde kennis en ervaring Dankzij een grondige product opleiding geef je de klanten een persoonlijke service en een goed gevoel Daarnaast zorg je voor een aantrekkelijke presentatie van de producten en een fraaie winkelomgeving Kortom, samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor uitstekende verkoopresultaten, tevreden klanten en een prettige sfeer in een unieke winkelomgeving.Jouw profiel - Je bent energiek, met een sterke interesse in outdooractiviteiten Uiteraard heb je het nodige lef om te verkopen met volle overtuiging Dankzij je inlevingsvermogen voel je perfect aan wat de klant wil en breng je gepassioneerd het juiste advies over Je enthousiasme werkt aanstekelijk, waardoor je als teamspeler ook je collega's inspireert. Bij voorkeur heb je reeds een eerste ervaring in de winkelverkoop Weekendwerk schrikt je niet afWij bieden jou Een functie boordevol afwisseling met ruime verantwoordelijkheden, in een sterk groeiende en innovatieve Retail keten.Intensieve opleidingsprogramma's, avontuurlijk aangelegde collega's en een gedreven managementteam.Een marktconform loon in verhouding tot je competenties en ervaring.Parttime of fulltime.Na een geslaagde interim-periode, kans op een vast contract.Bedrijfsinformatie Als marktleider in actieve vrije tijd biedt onze klant een brede waaier aan producten en diensten aan, voor zowel de recreatieve natuurliefhebber als de veeleisende sporter. Met een vooraanstaande en een ambitieuze toekomst is onze klant dan ook een unieke formule in de Belgische retailmarkt. Persoonlijke service in een winkelomgeving waarin beleving centraal staat, is voor hun klanten dan ook de basis van een unieke shopping experience.Je krijgt de kans om te werken in een open en innovatieve retailomgeving waarin je vooral jezelf kan zijn. Erkenningsnummer: VG13/BUO Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
Heist-op-den-Berg Shopmanager Fashion
Sales Talents, Antwerp, Flanders, be
Jobomschrijving Jouw takenpakket als shopmanager:Succesvol begeleiden, coachen en evalueren van jouw team;Aanpakken van administratieve zaken zoals uurroosters, verlofplanningen en dergelijke;Dagelijkse leveringen, briefings, analyses van de cijfers, aanpassingen in de planningen, enz.;Actieve klantenbenadering;Optreden als een echte ambassadeur / ambassadrice van het merk;Rapporteren aan de District Manager. Profiel Jouw achtergrond voor deze interessante functie:Eerste ervaring als shopmanager, liefst in de mode;Empathische peoplemanager met de nodige dosis commercialiteit;Oplossingsgericht denken en stressbestendig gezien de snelle veranderingen binnen fashion en de winkel;Een sterke kennis van KPI's en targets is een must!Organisatorisch sterk gezien de vele incentives en marketingacties;Klantenservice en klanttevredenheid staan voor jou op nummer één. Aanbod Wat biedt onze partner aan:Aantrekkelijk salarisBonussen op maand- en jaarbasisHospitalisatieverzekering voor jou en het gezinMaaltijdchequesPersoneelskorting en kledingstukken uit de nieuwe collectiesIncentives met mooie prijzen6 ADV dagen
Adviserend arts Brabant regio Asse-Halle-Liedekerke
Bond Moyson, Ternat, Vlaanderen, be
Je functie Naast de controle op arbeidsongeschiktheid en gezondheidszorgen (bv. terugbetaling van medicijnen) helpt u ook bij de re-integratie van onze verzekerden op de arbeidsmarkt. U bouwt met de zorgverstrekkers een constructieve dialoog op en werkt nauw samen met de andere adviserend artsen en de medische directie.  U adviseert, informeert en begeleidt onze leden inzake gezondheidszorgen en arbeidsongeschiktheid.  Als adviserend arts werkt u mee aan het efficiënte beheer van de ziekte- en invaliditeitsverzekering. U komt terecht in een team van adviserend artsen, waardoor u regelmatig mogelijkheden tot overleg hebt. U neemt zelfstandig beslissingen en wordt in uw werk ondersteund door een administratieve dienst. Je profiel U bent arts. U hebt de Belgische nationaliteit ( of andere nationaliteit binnen de Europese Gemeenschap) Bijkomende opleidingen zoals verzekeringsgeneeskunde en gezondheidseconomie zijn een pluspunt maar geen vereiste. U combineert een gedegen dossierkennis met een sterke teamgeest, sociale visie en goede communicatieve vaardigheden. U bent bovendien diplomatisch en besluitvaardig. Je werkomgeving Wij zoeken een adviserend arts voor de regio Asse-Halle-Liedekerke Ben je benieuwd naar de job van adviserend-arts? Lees dan zeker het verhaal van onze collega dr Roothans Ons aanbod U krijgt de kans om u in te werken in een bedrijf met een grote maatschappelijke relevantie. U krijgt een uitgebreide training on-the-job, een specifiek opleidingstraject en - met volledige financiële steun van de werkgever - de mogelijkheid een postuniversitaire opleiding verzekeringsgeneeskunde te volgen.  Wij kunnen u een functie aanbieden met regelmatige werkuren, waarbij er geen avond-, nacht- of weekendwerk van u wordt verwacht. Zowel een voltijds als een deeltijds contract van onbepaalde duur behoren tot de mogelijkheden. Deze functie kan niet gecombineerd worden met een functie in de curatieve sector. U krijgt naast uw salaris als bediende een aantal aantrekkelijke extralegale voordelen: maaltijdcheques, 13de maand, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, omniumverzekering voor uw wagen tijdens de werkuren en een terugbetaling van verplaatsingsonkosten vanaf de provinciale hoofdzetel.
Arts klinische studie - freelance project
Oxford Global Resources, Antwerp, Flanders, be
Hebt u interesse voor het onderzoek van een hele reeks nieuwe vaccinatiestudies? Hebt u ervaring inzake klinische studies? En bent u in het bezit van het diploma geneeskunde? Dan bent u onze perfecte arts die we zoeken! Functie omschrijving Het project betreft een "human challenge" vaccinatiestudie. Gezonde vrijwilligers worden na het toedienen van een vaccin of een placebo blootgesteld aan een verzwakte versie van een bepaalde ziekteverwekker. VerantwoordelijkhedenVerschillende studie protocols opvolgen en zorgen voor medische aspecten van de klinische studiesAan de vrijwilligers studie toelichting gevenDeze vrijwilligers screenen, en hun geschiktheid beoordelen inzake de deelname aan studiesOpvolgen van de onderzoeksuitslagen (vb labo's)Klinische onderzoeken bij vrijwilligersDe studiedata kwalitatief rapporteren alsook de veiligheidsdata inzake bijwerkingen en medicatiegebruikStudiedocumenten wetenschappelijk kunnen beoordelenOnderhouden van de contacten met de sponsorsDirect aanspreekbaar zijn voor de vrijwilligers en studieverpleegkundigen of andere mensen van het studieteam.De Standard Operation Procedures mee opvolgen en uitwerkenParticiperen in wachtdienst voor koude keten en medische opvolging van deelnemersProfielU bent in het bezit van het diploma artsErvaring met "human challenge" studies is een pluspuntInteresse in infectieziekten is een meerwaardeU bent sociaal, flexibel, communicatief en stressbestendigU hebt een goede kennis van het Nederlands en Engels (gesproken en geschreven)U hebt organisatietalent in het opzetten van klinische studiesAdministratief werk ligt u alsook het punctueel overbrengen van meetresultaten in het deelnemersdossierU kan stipt en gedisciplineerd werken volgens een tijdschemaU kan werken met de gangbare computerprogramma's (MS Office)U kan zelfstandig en in teamverband werken en neemt verantwoordelijkheid opU beschikt over een grondige kennis van Good Clinical Practice en relevante wet- en regelgeving ivm geneesmiddelenonderzoek of u bent bereid deze op korte termijn te verwerven.ArbeidsvoorwaardenEen freelance project voor 4 maanden met mogelijke verlengingVoltijds of 80%Existing right to work in Europe required ( please read job spec in full before applying ). Vacature nummer: 17692
Verkoopsmedewerker fashion kleding (28u)
Adecco, Tielt-Winge, Flanders, be
Heb jij een passie voor fashion? Ben je vlot en sociaal in de omgang? Dan is deze job zeker iets voor jou!Wij zoeken een deeltijdse Verkoopsmedewerker m/v voor een hippe kledingswinkel.Je taken zullen bestaan uit het op orde houden van de rekken, het te woord staan van klanten en het afrekenen van de aankopen aan de kassa.Je werkt op deeltijdse basis, gedurende 28u/week. Dit verspreid over 4 werkdagen, waaronder ook zaterdag of zondag.Maandag is jouw vaste vrije dag.Profiel- Je bent erg sociaal en vlot in de omgang met klanten.- Ervaring in de kledingverkoop is een plus, maar geen must.- Je bent proactief.- Je wilt deeltijds werken.- Weekendwerk (zaterdag/zondag) vormt voor jou geen probleem.AanbodJe komt terecht in een leuk team van 6 personen en werkt in een trendy kledingswinkel.Weekendwerk wordt met een beurtrol verdeeld.
Product Specialist - Graphic Arts
CHILI publish, Aalst, Flanders, be
Product Specialist - Graphic Arts Job description What We Do?We’re software producers. CHILI publisher is our flagship solution, and the online editor that enables brands of any size worldwide to create smart artwork and marketing material. Smart Templates simplify and automate the creative design lifecycle and go-to-market process for marketing strategies that must be on-brand and on-target. What will you do?You will be responsible, together with your colleagues, for the following: You will provide demonstrations of our products to potential customers. This can happen on a 1-1 basis, or sometimes you will host a webinar for several people at once. Once our customer has become a CHILI Believer, you will give trainings. This can be remote or on site. So there will be travelling! (think up to 25%) Customer support is key to keep a customer happy. Thus you will respond to the incoming tickets and help our customers on a daily basis.Take ownership of the customer request, analyze the problem, communicate the solution. Interact with R&D in case of an escalation. TrainingIn order to get a prospect or customer up to speed, you train or organize training for the customer. Your soft skills will help to transfer your knowledge to the customer. Of course, we provide the proper training and you will be assisted by the team. In the ideal world, you also have an understanding on how software can be integrated through the use of APIs. But your main focus is the graphics arts. Knowledge or Javascript, PHP, .Net or other languages is a big plus, but not a must. Requirements Do you fit the profile? Graphic Arts – you have a thorough understanding of print and digital artwork creation: (XML,PDF, IDML and INDD Files). You are familiar with the industry standard workflows for packaging, digital, and general print materials and understand terms such as DPI, bleed, slug, imposition, VDP, ICC Profile,Colorspace, etc.. Tech lover – you love technical challenges and have a passion for automation. You are able to explore a software by using a trial and error approach. You excel in critical thinking and troubleshooting of issues. Communication - you need to be able to explain throughly and clear the findings of the software behaviour. Presenter mode - you feel comfortable presenting. You have experience with Marketing technologies, for example InDesign, Illustrator, DAM, web to print, … Solution / Result driven – you set goals, achieve them and then upgrade the challenge Flexible – in terms of availability, accessibility and competencesYou master the English language, on the phone and on the keyboard (we don’t care about your handwriting) The core values of the company will translate in our expectations Ownership – You take ownership and responsibility of what you do. Teamspirit – There is no I in "team". If you scratch my back, I'll scratch yours. Flexibility – A customer in need is like a damsel in distress. We, the knights, will jump to resolve the issue. This can happen anywhere, anytime. But, flexibility works both ways. We recognize and value flexibility. What’s in it for you?We’re offering a versatile job description with a rewarding remuneration package. A fascinating horizon – live local, work global you will be based in your home office or in our office in Aalst.Bear in mind, we’re an international crew with an international customer base. You can mock our accents, as long as you laugh at our jokes. Work hard, play hard. Care even more. Join our team? Apply for this Job
Mobiele verkoopsmedewerker fashion (m/v)
Adecco, Waregem, Vlaanderen, be
Wij zijn op zoek naar een mobiele ervaren verkoopsmedewerker (m/v) die in regio West-Vlaanderen wil werken.Als ervaren verkoopmedewerker (m/v) zet je in alles wat je doet onze klanten centraal. Je doet er alles aan zodat de klant zich thuis voelt, het juiste advies krijgt en vlot wordt geholpen. Je haalt je voldoening uit het werken met klanten en je streeft ernaar om hen met een glimlach te zien buiten gaan. Samen met je collega’s probeer je van jullie winkel een fijne omgeving te maken waarnaar klanten graag terugkeren. Je biedt ondersteuning aan verschillende teams in West-Vlaanderen.Door jou expertise behoud je een sterke focus op het behalen van de targets en weet je jouw teams te motiveren en te inspireren. Je ziet opportuniteiten en doet voorstellen aan je management om de winkel nog beter te laten draaien. ProfielJe kan terugblikken op een eerdere stabiele ervaring in de verkoop.Je bent iemand met zin voor initiatief. Je ziet opportuniteiten en je gaat proactief te werk.Je bekijkt de werking kritisch en doet voorstellen ter verbetering Je werkt in een variabel uurrooster van 38u per week, waarbij je ook op zaterdag, zondag en feestdagen zal werken. Flexibiliteit is dus een belangrijke eigenschap.AanbodJe komt terecht in een dynamische en groeiende omgeving waar je dagelijks in contact komt met enthousiaste collega's en klanten. Je mag rekenen op een aantrekkelijk verloningspakket, aangevuld met extralegale voordelen waaronder een firmawagen en maaltijdcheques.Voltijdse tewerkstelling van 38u/week.Interesse in deze vacature van mobiele ervaren verkoopsmedewerker (m/v)?Klik door en solliciteer meteen online! Referentie 337-36100Wens je meer informatie? Bel ons op 056 62 04 80 of mail naar waregem.337@adecco.be
Marijke zoekt een babysit - babysitten in Duisburg
Sitly, Duisburg, Tervuren, Flanders
Wij zoeken een babysitter om op regelmatige basis (4 dagen van +- 15 à 16u tot +- 19 à 20u) op ons dochtertje (nu 2 jaar) te passen. Ik werk als arts, en mijn echtgenoot heeft een ontzettend druk schema, dus hulp is erg welkom. We zoeken iemand voor het afhalen van ons dochtertje van de kribbe/kleuterschool, gevolgd door thuis pret maken met haar, een boterham eten en haar klaarmaken voor bed. We spreken Nederlands met ons dochtertje, maar ze bracht ook een tijdje in Londen door, dus als je Engels spreekt, is dat ook prima. Idealiter heb je ervaring met baby's en peuters, referenties en woon je in de buurt van Duisburg 3080 of Leuven. Je hebt een auto en bent een veilige, voorzichtige chauffeur. We zoeken iemand die betrouwbaar is, gemakkelijk om mee te communiceren, enthousiast en creatief. Een top-oppas met een positieve, zorgende houding vol enthousiasme in de omgang met baby/peuter/kleuter.
Anesthesist – met bijzondere beroepstitel Intensieve Zorgen
Az Sint Jan, Bruges, Flanders
De functie Om onze medische teams te versterken, zijn wij op zoek naar een enthousiaste arts-specialist in het departement anesthesie – kritische zorgen. Het profiel Voorwaarden: Burger zijn van een lidstaat van de Europese Economische ruimte of van de Zwitserse bondstaat. Voldoen aan de vereiste over de taalkennis opgelegd door de wetten op het gebruik der talen in bestuurszaken, gecoördineerd op 18 juli 1966. De burgerlijke en politieke rechten bezitten. Van onberispelijk gedrag zijn. Lichamelijk geschikt zijn voor de uit te oefenen functie. Houder zijn van het diploma van arts. Tot de uitoefening van de geneeskunde in België gemachtigd zijn. Bereid zijn samen te werken met de verschillende ziekenhuisdiensten en de genomen doelstellingen van de dienst en het ziekenhuis te helpen realiseren. Verplichte aansluiting bij de groepspolis burgerlijke aansprakelijkheid van het AZ Sint-Jan Brugge – Oostende AV. Profiel: De kandidaat moet voldoen aan volgende specifieke voorwaarden: arts-specialist in de Anesthesie en Reanimatie; houder zijn van de bijzondere beroepstitel Intensieve Zorgen; bijkomende bekwaming in de locoregionale anesthesie; bijzondere bekwaming in de cardiothoracale heelkunde, tevens in het bezit zijn van de “European Certification Adult Transoesophageal Echocardiography”. Het aanbod Voltijdse betrekking van arts-specialist in het departement anesthesie – kritische zorgen, op de campus Sint-Jan Brugge. Meer informatie Omtrent de functie-inhoud: dr. Nicolas Müller, arts-departementshoofd anesthesie-kritische zorgen, via e-mail Solliciteren bij De kandidatuur, samen met de bewijsstukken, moet ingediend worden uiterlijk op 30 juni 2021 bij de voorzitter van de Raad van Bestuur van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, Ruddershove 10 te 8000 Brugge. Meer informatie over deze vacature AZ Brugge Gerelateerde vacatures
KINESITHERAPEUT WZC SINT-HENRICUS
Motena, Roeselare, Flanders
Het woonzorgcentrum Sint-Henricus in Rumbeke is op zoek naar een kinesitherapeut die geboeid is door de zorgsector en een hart voor ouderen heeft. Een kinesist draagt bij tot de levenskwaliteit en zelfredzaamheid van de bewoners. We zoeken een gezellige en sociale collega die veel belang hecht aan kwaliteitsvolle zorg en de bewoners centraal stelt.Wil jij hieraan meewerken? Dan ben jij de geknipte kandidaat om ons gemotiveerd en enthousiast multidisciplinair team te vervoegen! Takenpakket Het verstrekken van kinesitherapeutische handelingen op voorschrift van de arts.Het stellen van diagnoses m.b.t. motorische problemen bij bewoners en opstellen van revalidatieprogramma's op maat van de bewoner van het woonzorgcentrum en de bezoeker van het pluk-de-dagcentrum.Het stimuleren van de zelfredzaamheid, eigenwaarde en ontwikkeling van bewoners door hen aan te zetten tot een zo actief mogelijke levensstijl.Adviezen geven over en beheren van de aanschaf van een rolstoel, hulpmiddelen, zit- en ligcomfort en valpreventie.Beheer van het zorgdossier en deelnemen aan overlegmomenten met het multidisciplinair team.Bewoners tot beweging aanzetten door het opzetten van creatieve en ludieke acties (bv. challenges, wedstrijden, ...) zodat "bewegen" in al zijn facetten wordt benaderd. Verwachtingen Ben je in het bezit van een diploma bachelor of master in de kinesitherapie en sta je achter de visie van warme zorg die Motena uitdraagt?Vind je het bovendien belangrijk om een goede work-life balans te behouden en voldoende tijd te spenderen met je gezin, familie en vrienden en in het weekend en 's avonds vrijaf te hebben? Ben jij de energieke enthousiasteling die bewoners graag activeert en stimuleert om te bewegen en hen een hogere mate van zelfredzaamheid en eigenwaarde gunt? Neem jij graag verantwoordelijkheid op en hou je ervan om creatief aan de slag te gaan om bewoners meer te doen bewegen?Werk je graag in een sociaal en communicatief team en in een omgeving waarbij veel gelachen en plezier gemaakt wordt? Dan ben jij ongetwijfeld in WZC Sint-Henricus aan het juiste adres! Het functieprofiel vind je terug. Aanbod Een contract onbepaalde duur, aantal uren zijn in onderling overleg te bespreken en te presteren van maandag tem vrijdag, tussen 8u en 17u.Verloning volgens barema waarbij alle relevante anciënniteit uit je vorige werkervaringen meegenomen wordt. Een mooi en uitgebreid pakket aan extralegale voordelen zoals: maaltijdcheques van € 5,5 per gewerkte dag;gratis hospitalisatieverzekering;aanvullend pensioensparen (2,5% van jouw bruto jaarloon);gratis openbaar vervoer of fietspremie;gratis griepvaccin;andere personeelsvoordelen zoals winkelkortingen, goedkopere pretpark- en cinema tickets,... Een opperbeste werksfeer, een team van enthousiaste en warme collega's en vanaf 2022 een gloednieuwe en moderne werkomgeving door de uitbreiding van het WZC met extra bedden en faciliteiten. Solliciteren Solliciteren kan via tem 01/04/2021.De selectieprocedure zal bestaan uit een cv screening en een selectie interview.Heb je vragen over de vacature? Aarzel niet om contact op te nemen met Eva Knaeps, deskundige R&S, of 0471 61 59 46.
Adviserend arts - Uitvalsbasis Ieper
Christelijke Mutualiteit, Kortrijk, Flanders
Jouw job als adviserend arts bij CM Als adviserend arts ben je in de eerste plaats arts. De genezing van onze leden ligt dan wel in de handen van de behandelende artsen, toch is jouw impact groot: je volgt de gezondheidstoestand van onze leden op en kijkt na of ze recht hebben op een tegemoetkoming. Je zorgt ervoor dat mensen na een lange afwezigheid opnieuw aan de slag kunnen. Of je begeleidt hen naar ander werk of een nieuwe zinvolle tijdsbesteding. Ondertussen zie je erop toe dat de socialezekerheidsmiddelen goed terechtkomen. We zetten je taken als voltijds adviserend arts op een rij: Je doet de medische controle van de arbeidsongeschiktheid en kijkt de voorgeschreven gezondheidszorgen na. Je begeleidt leden die herstellen om terug te keren naar het werk (re-integratie). Of om een nieuwe job te vinden die beter past bij hun fysieke en mentale vermogen. Je overlegt over ledendossiers met andere zorgprofessionals: behandelende artsen, je collega-artsen en het team van paramedische medewerkers en verpleegkundigen. Je schrijft heldere, kordate verslagen over de beslissingen die je neemt en je voert een correcte administratie. Je blijft bij met alle ontwikkelingen in de (verzekerings)geneeskunde en de wetgeving in de gezondheidszorg. Wat jou typeert als adviserend arts Herken je jezelf in deze vereisten?• Je hebt een master- of licentiaatsdiploma in de geneeskunde, eventueel aangevuld met een specialisatie in de huisarts-, arbeids- of verzekeringsgeneeskunde, of de chirurgie.• Je hebt ervaring als huisarts of specialist. Of je bent pas afgestudeerd en kiest resoluut voor de job van adviserend arts.• Je hebt zin om deel uit te maken van een multidisciplinair team, met collega-artsen en paramedici.• Je beheerst de kunst om je advies en beslissingen diplomatisch, kordaat en empathisch over te brengen.• Je verdiept je graag in complexe pathologieën en sociale wetgeving. Medische uitdaging – elke dag kom je complexe en boeiende pathologieën tegen, uit alle hoeken van je vakgebied. Compleet team om je heen – Je bent uiteraard onafhankelijk in je oordeel als arts. Maar je kunt vertrouwen op een team van collega-artsen en paramedici voor input en feedback op je ideeën en het administratieve team voor alle papierwerk.  Alle opleidingen die je nodig hebt – Als pas gestart adviserend arts krijg je drie tot vier maanden persoonlijke begeleiding van een collega-adviserend arts. Je volgt een intern opleidingstraject en we begeleiden je naar je officiële erkenning bij het RIZIV.  Permanente scholing – Je krijgt ook de kans om een Ma-na-Ma-opleiding van twee jaar te volgen in de Verzekeringsgeneeskunde en de Medische Expertise.  Aantrekkelijk verloningspakket – Je krijgt een vast contract en een mooi pakket van loon en voordelen: brutoloon, maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, een vergoeding van thuiswerk, een smartphone en terugbetaling van je woon-werkverkeer. Work-life balans -  Avondshiften en weekendwerk horen niet bij je job. Je werkt trouwens vooral in je CM-kantoor in Roeselare. Af en toe ga je op verplaatsing binnen de provincie om te overleggen met andere artsen.
Adviserend arts - Uitvalsbasis Kortrijk
Christelijke Mutualiteit, Kortrijk, Flanders
Jouw job als adviserend arts bij CM Als adviserend arts ben je in de eerste plaats arts. De genezing van onze leden ligt dan wel in de handen van de behandelende artsen, toch is jouw impact groot: je volgt de gezondheidstoestand van onze leden op en kijkt na of ze recht hebben op een tegemoetkoming. Je zorgt ervoor dat mensen na een lange afwezigheid opnieuw aan de slag kunnen. Of je begeleidt hen naar ander werk of een nieuwe zinvolle tijdsbesteding. Ondertussen zie je erop toe dat de socialezekerheidsmiddelen goed terechtkomen.  We zetten je taken als voltijds adviserend arts op een rij:• Je doet de medische controle van de arbeidsongeschiktheid en kijkt de voorgeschreven gezondheidszorgen na.• Je begeleidt leden die herstellen om terug te keren naar het werk (re-integratie). Of om een nieuwe job te vinden die beter past bij hun fysieke en mentale vermogen.• Je overlegt over ledendossiers met andere zorgprofessionals: behandelende artsen, je collega-artsen en het team van paramedische medewerkers en verpleegkundigen.• Je schrijft heldere, kordate verslagen over de beslissingen die je neemt en je voert een correcte administratie.• Je blijft bij met alle ontwikkelingen in de (verzekerings)geneeskunde en de wetgeving in de gezondheidszorg. Wat jou typeert als adviserend arts Herken je jezelf in deze vereisten?• Je hebt een master- of licentiaatsdiploma in de geneeskunde, eventueel aangevuld met een specialisatie in de huisarts-, arbeids- of verzekeringsgeneeskunde, of de chirurgie.• Je hebt ervaring als huisarts of specialist. Of je bent pas afgestudeerd en kiest resoluut voor de job van adviserend arts.• Je hebt zin om deel uit te maken van een multidisciplinair team, met collega-artsen en paramedici.• Je beheerst de kunst om je advies en beslissingen diplomatisch, kordaat en empathisch over te brengen.• Je verdiept je graag in complexe pathologieën en sociale wetgeving. Medische uitdaging – elke dag kom je complexe en boeiende pathologieën tegen, uit alle hoeken van je vakgebied. Compleet team om je heen – Je bent uiteraard onafhankelijk in je oordeel als arts. Maar je kunt vertrouwen op een team van collega-artsen en paramedici voor input en feedback op je ideeën en het administratieve team voor alle papierwerk.  Alle opleidingen die je nodig hebt – Als pas gestart adviserend arts krijg je drie tot vier maanden persoonlijke begeleiding van een collega-adviserend arts. Je volgt een intern opleidingstraject en we begeleiden je naar je officiële erkenning bij het RIZIV.  Permanente scholing – Je krijgt ook de kans om een Ma-na-Ma-opleiding van twee jaar te volgen in de Verzekeringsgeneeskunde en de Medische Expertise.  Aantrekkelijk verloningspakket – Je krijgt een vast contract en een mooi pakket van loon en voordelen: brutoloon, maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, een vergoeding van thuiswerk, een smartphone en terugbetaling van je woon-werkverkeer. Work-life-balans – Avondshiften en weekendwerk horen niet bij je job. Je werkt trouwens vooral in je CM-kantoor in Ieper. Af en toe ga je op verplaatsing binnen de provincie om te overleggen met andere artsen.
Quality Assurance Associate
Covance Inc, Mechelen, Flanders
JOB DESCRIPTION Job Overview:Covance by Labcorp is a global, world-leading Life Sciences Contract Research Organisation that provides dedicated and fully comprehensive laboratory testing and drug development services to the pharmaceutical industry. We strive to make a difference to people’s everyday lives by bringing essential medicines to the market. At Covance by Labcorp in Mechelen we are looking for an additional Quality Assurance Associate to join our global Quality team. Job responsibilities as a Quality Assurance Associate include:Conduct effective Root Cause Analysis and train othersEnsure timely resolution of client concerns and complaintsIdentify and escalate ideas for improvement within the Quality Management Systems team Assist the Quality Assurance team with other duties as assignedEnsure Regulatory Compliance and Quality Assurance responsiblities, as indicated in the applicable controlled documents, are followedContinue developing skills in trend analysis on data to identify areas for improvement and share with management to improve related business processes Interact with clients to introduce program, receive feedbackWhat Covance can offer you:A competitive salary together with a comprehensive benefits package including health cover and pensionUnsurpassed career development opportunities supported by exceptional people from across the globe with an energized purposeEducation/Qualifications:Minimum a Bachelor in Science/Arts Experience:Minimum 4 years of experience in a regulated environment in a similar position Knowledge of database and data analytics applications Knowledge of regulatory requirementsSkilled in concise writing and leading Root Cause AnalysisSix Sigma or Lean Six Sigma GB or BB Certification is a big advantageGood know-how of MS OfficeAbility to train one/one and large groups Skilled in prioritising tasks, multitasking and conflict management Creative and flexible problem solving and decision making skills Autonomous worker with effective communication skills for internal (management, senior scientists, support teams) and external (client interfacing) communication Skilled in presentations and leading meetingsFluency in English is required
Sportief Verkoper Teamplayer FITNESS
Decathlon, Ghent, Flanders
At Decathlon the game is on! Als enthousiaste sportieveling met een interesse in Fitness, Yoga, Crosstraining, Softgym, Gymnastiek, Dans, Boks, Martial Arts, krachttraining en/of cardio fitness maak jij deze sporten toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen. Je gebruikt dagelijks jouw sportervaring om je klanten te adviseren en inspireren bij hun aankopen. Je helpt bij het logistieke proces en verzekert een correcte stock en beschikbaarheid voor onze klanten. Je bent mee verantwoordelijk voor een onberispelijke presentatie van onze producten. Je durft beslissingen nemen en je onderneemt spontaan acties om de beste dienstverlening aan onze klanten te kunnen bieden. Samen met het team bepaal je concrete doelstellingen, en streef je deze na. Gewenste profiel van de kandidaat: Je bent een actieve sporter Met de termen Fitness, Yoga, Crosstraining, Softgym, Gymnastiek, Dans, Boks, Martial Arts, krachttraining en/of cardio fitness kom je dagelijks in contact. Je bent gebeten door één of meerdere van deze sporten. Je bent klantgericht.Je houdt ervan om je energie en ervaring te delen met klanten en collega’s. Je hebt oog voor detail en streeft steeds naar de best mogelijke service. De glimlach van een klant geeft jou energie.Je bent een teamplayerJe luistert naar je collega's en communiceert vlot en constructief.Samen met je team bepaal je jullie gezamenlijke doelstellingen en streef je deze na.Je beschikt over een hands-on mentaliteit.Je positieve ingesteldheid zorgt ervoor dat je altijd op zoek gaat naar kansen en oplossingen, dit zowel voor de klant als voor jouw collega's.Flexibele werkuren vormen geen probleem voor jou.Je wil werken in een variabel uurrooster en je bent bereid om op zaterdag beschikbaar te zijn voor je klanten en je team. Dit betekent dat je in ruit daarvoor een vaste weekdag vrij bent.Je hebt zin om je verder te ontwikkelen binnen ons Decathlon-netwerk.Ons aanbodEen dynamische job binnen een sportief en gepassioneerd team met één gemeenschappelijk doel: sport toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Samen sporten (met collega’s en met klanten) zit in ons DNA. Vanaf dag één krijg je een persoonlijke coach en een individueel opleidingsplan. Tijdens maandelijkse coachingsgesprekken deel je je learnings, je realisaties en je plannen met je coach. Je krijgt de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Door jouw rol uit te tekenen in functie van jouw talenten, ervaringen en interesses, kun je zelf je loopbaan in handen nemen.Een competitief loonpakket op maat van je verantwoordelijkheden. Je salaris wordt aangevuld met extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, een flexibel uurrooster, hospitalisatieverzekering en winstdeling. Als medewerker krijg je ook 30% korting op het volledige Decathlon-aanbod. Je werkt 36u in een week en je begint met een contract van 3 maand. Nadien is er de mogelijkheid om dit te verlengen.Wil jij ons team versterken?Laat van je horen! We laten zo snel mogelijk iets weten. Vaardigheden: Verantwoordelijkheid Vitaliteit Dienstgerichtheid Sportief Nauwkeurigheid Teamplayer