Positie invoeren

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Functioneel adviseur in "

Ontvang statistische informatie per mail

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Functioneel adviseur in "

1 667 € Gemiddeld maandsalaris

Niveau van het gemiddelde loon tijdens de laatste 12 maanden: "Functioneel adviseur in "

Valuta: EUR USD Jaar: 2021
Op de staafdiagram is de verandering van het gimiddelde loon van het beroep Functioneel adviseur in getoond.

Indeling van de "Functioneel adviseur" vacatures in de regionen

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in het grootste aantal vakatures van de beroep Functioneel adviseur in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Top van de gelijkaardige vacatures volgens niveau van het loon in

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in het grootste aantal vakatures van de beroep Functioneel adviseur in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Aanbevolen vacatures

Junior Account Manager
Select, Zaventem, Flanders, be
FunctieomschrijvingJouw missie:Als Junior Account Manager vervul je een zeer breed takenpakket. Je beheert een eigen klantenportefeuille waarvoor jij het eerste aanspreekpunt bent. Je werkt hiervoor nauw samen met de business manager en internal sales.Jouw takenpakket:Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen en in stand houden van uitstekende klantenrelaties;Je verzorgt voor onze klanten het volledige fleet management proces, te starten bij het informeren van bestuurders over de offerte, de bestelling, de aflevering en de volledige opvolging eens de wagen op de baan is;Daarnaast ben je een adviseur en expert in de verschillende producten zoals autoleasing, fietsleasing, laadpalen, car-sharing,...;Dankzij je propactiviteit en commerciële benadering win je het vertrouwen van je klanten en bouw je met hen een echte partnership op;Je bent het vaste aanspreekpunt voor je klanten en bent regelmatig met hen in contact per mail en per telefoon;Je stelt offertes op en adviseert hen over het juiste voertuig voor elke specifieke situatie, zowel functioneel als fiscaal;Je denkt mee met de klant en werkt indien nodig oplossingen op maat uit;Je volgt lopende zaken op en je verdedigt de dossiers van de klant bij de verschillende afdelingen waarmee je samenwerkt;Analyse van de mobiliteitsparken en opvolging van de contract condities (car policy, Raamovereenkomst,…).Je kan hierbij altijd rekenen op actieve ondersteuning en coaching door ervaren collega’s;In deze functie doe je geen prospectie!ProfielJe hebt een Bachelor- of Master diploma of gelijkwaardig door ervaring;Je hebt een dynamische en klantgerichte attitude en kan autonoom en gestructureerd werken;Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Frans;Affiniteit met auto’s, autofiscaliteit en vlootbeheer is een plus, maar geen noodzaak.Organisatie- en afdelingomschrijvingOnze klant behoort tot de top van de autoleasingmaatschappijen. Zij bieden een plaats aan waar kwaliteit centraal staat en waar nieuwkomers van dag één begeleid worden. Als Junior Account Manager kom je terecht in een bedrijf dat goed voor jou zorgt!AanbodEen stabiele functie binnen een zeer dynamisch bedrijf;Je komt terecht in een team van enthousiaste en gedreven sales collega’s:Opleidingsmogelijkheden en reële doorgroeimogelijkheden;Een mooi loon met extralegale voordelen (maaltijdcheques, ecocheques, groeps-en hospitalisatieverzekering, ambulante verzekering, bonus, mogelijkheid tot salary for car, 12 ADV-dagen).
Internal Sales Autoleasing
Select, Zaventem, Flanders, be
FunctieomschrijvingJouw missieAls Internal Sales vervul je een zeer breed takenpakket. Je beheert een eigen klantenportefeuille waarvoor jij het eerste aanspreekpunt bent. Je werkt hiervoor nauw samen met de business manager en internal sales.Jouw takenpakket:Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen en in stand houden van uitstekende klantenrelaties;Je verzorgt voor onze klanten het volledige fleet management proces, te starten bij het informeren van bestuurders over de offerte, de bestelling, de aflevering en de volledige opvolging eens de wagen op de baan is;Daarnaast ben je een adviseur en expert in de verschillende producten zoals autoleasing, fietsleasing, laadpalen, car-sharing,...;Dankzij je propactiviteit en commerciële benadering win je het vertrouwen van je klanten en bouw je met hen een echte partnership op;Je bent het vaste aanspreekpunt voor je klanten en bent regelmatig met hen in contact per mail en per telefoon;Je stelt offertes op en adviseert hen over het juiste voertuig voor elke specifieke situatie, zowel functioneel als fiscaal;Je denkt mee met de klant en werkt indien nodig oplossingen op maat uit;Je volgt lopende zaken op en je verdedigt de dossiers van de klant bij de verschillende afdelingen waarmee je samenwerkt;Analyse van de mobiliteitsparken en opvolging van de contract condities (car policy, Raamovereenkomst,…).Je kan hierbij altijd rekenen op actieve ondersteuning en coaching door ervaren collega’s;In deze functie doe je geen prospectie!ProfielJe hebt een Bachelor- of Master diploma of gelijkwaardig door ervaring;Je hebt een dynamische en klantgerichte attitude en kan autonoom en gestructureerd werken;Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Frans;Affiniteit met auto’s, autofiscaliteit en vlootbeheer is een plus, maar geen noodzaak.Organisatie- en afdelingomschrijvingOnze klant behoort tot de top van de autoleasingmaatschappijen. Zij bieden een plaats aan waar kwaliteit centraal staat en waar nieuwkomers van dag één begeleid worden. Als Internal Sales kom je terecht in een bedrijf dat goed voor jou zorgt!AanbodEen stabiele functie binnen een zeer dynamisch bedrijf;Je komt terecht in een team van enthousiaste en gedreven sales collega’s:Opleidingsmogelijkheden en reële doorgroeimogelijkheden;Een mooi loon met extralegale voordelen (maaltijdcheques, ecocheques, groeps-en hospitalisatieverzekering, ambulante verzekering, bonus, mogelijkheid tot salary for car, 12 ADV-dagen).
Senior CRM Implementatie Consultant
Kunneman & Vandenbroek Recruitment Solutions, Merelbeke, Flanders, be
Wat ga je doen?Vanuit deze rol ben jij het aanspreekpunt voor klanten en ben jij dé adviseur die de vertaalslag maakt klantbehoefte naar implementatie. Je gaat gebruikers opleiden en begeleiden en je bent verantwoordelijk voor het functioneel implementeren van de CRM-applicatie conform de juiste inrichting (denk aan werkprocessen en -flows). De betreffende CRM-oplossing is gebouwd op een Salesforce platform en klanten van enig kaliber en betekenis maken al jaren succesvol gebruik van deze oplossing. Binnen deze rol kan jij zowel zelfstandig je rol goed vervullen maar ben je ook in teamverband sterk, bijvoorbeeld in het begeleiden van junior consultants. Het team van consultants waar jij onderdeel van gaat uitmaken telt nu 6 man en onder andere met jouw komst zal dit team in de toekomst groter van omvang gaan worden. Wat vragen wij? Je hebt een afgeronde HBO- of Academische opleiding; Je hebt minimaal vier jaar relevante werkervaring op het gebied van CRM-implementaties met een voorkeur voor Salesforce;We zien graag dat je CRM-implementaties hebt gedaan in Enterprise omgevingen;Geen Salesforce ervaring? Indien je wél bekend met andere CRM-oplossingen dan is dat ook zeer welkom;Indien je bekend met bedrijfsprocessen binnen de W&S-, uitzend- of detacheringbranche dan is dit handige pre Wat kunnen wij bieden? Een salaris van maximaal €65.000,- bruto per jaar, afhankelijk van je ervaring; 28 vakantiedagen en de mogelijkheid om vakantiedagen bij te kopen; Een aantrekkelijke bonusregeling; Je mag een leaseauto gaan rijden; Je krijgt een goed pensioen; Telefoon en laptop van de zaak; Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, een uitgebreid inwerkprogramma en mogelijkheden voor het volgen van trainingen; De mogelijkheid om vanuit huis te werken, ook na corona
HRM Adviseur Sr. 28 u p/w
BlueTrail, Limbourg, Région wallonne, be
Als Senior HRM Adviseur ben jij de strategisch adviseur en sparringpartner van de directie en verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en realisatie van het strategisch HRM beleid en instrumenten. Het accent ligt op organisatieadvies en – ontwikkeling en de agendering van de HR opgaven, in deze neem je het HRM-team mee.Het team bestaat op hoofdlijnen uit drie HR adviseurs, vier HR consulenten, een medewerker HR Control, salarisadministrateur, functioneel beheerder en administratief medewerker.De komende jaren is een belangrijke opgave het ‘ontwikkelen van een HRM Visie en HR programma’ afgestemd op de opgaven van de organisatie en ontwikkelingen. Je vervult hiervoor een trekkersrol in de werkgroep organisatieontwikkeling. Jij gaat samen met het management, team en organisatie aan de slag om dit uit te werken en te implementeren. Vanuit jouw vakkennis en ervaring vragen we je ook als trekker samen met de teammanagers en HR Adviseurs een meerjarig ontwikkelplan en strategische personeelsplanning op te zetten en te borgen in de organisatie. Met jouw expertise koppel je visie en plannen aan elkaar en ben je in staat om deze in de praktijk te brengen. Vanuit deze rol geef je inhoudelijk richting aan de werkzaamheden van het HRM team en zorg je voor een constante innovatie van de processen.Daarnaast ben je adviseur van de algemeen directeur, adviseer je directie en management over vraagstukken op strategisch en tactisch niveau op het vakgebied van HRM en je zoekt daarin de samenhang met de belangrijkste ontwikkelingen en (bestuurlijke) opgaven voor de gemeente Venray. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een toekomstbestendige organisatie. Ook adviseer je de WOR-bestuurder/bestuurder Lokaal Overleg. Als expert neem je eveneens deel aan complexe projecten of kan je als projectleider fungeren bij projecten op gebied van organisatieontwikkeling en HRM.Taken: Het monitoren van HR-beleid en -processen en de effecten hiervan in de praktijk;Binnen het team HRM vervul je een voortrekkersrol; je bent aanspreekpunt voor het management;De ontwikkeling van organisatiebeleid samen met de HR Adviseurs en als afgeleide het HRM beleid, programma (agenda) en instrumenten;Je bent betrokken bij de organisatieontwikkeling en doorvertaling naar de organisatie en HRM;Je borgt en organiseert de inhoudelijke vertaling van strategische beleidskeuzes naar de praktijk en draagt daarmee bij aan de optimalisatie van werkprocessen;Je adviseert de algemeen directeur, directie en management op strategisch en tactisch niveau op het gebied van HRM. Ook adviseer je de WOR-bestuurder/bestuurder Lokaal Overleg;Als expert neem je eveneens deel aan complexe projecten of kan je als projectleider fungeren bij projecten op gebied van organisatieontwikkeling en HRM;Je speelt pro-actief in op de ontwikkelingen in het vakgebied en borgt deze bij HRM, onderhoudt een breed netwerk en draagt actief kennis over aan collega’s;Je onderhoudt contact met leden van de directie en de teammanagers, weet wat er speelt en adviseert gevraagd en ongevraagd;Je bepaalt mede de HR-agenda, samen met je collega’s en draagt deze uit in de organisatie;Je draagt zorg voor de (door)ontwikkeling van optimaal ondersteunende HR-systemen en -processen;Het monitoren van HR-beleid en -processen en de effecten hiervan in de praktijk;Je draagt bij aan het positioneren van het team HRM in de organisatie. Wat wordt er van jou gevraagd?KNOCK-OUT:Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als Senior HRM Adviseur in de afgelopen 4 jaar (referentie vereist).Je hebt minimaal een afgeronde HBO Bachelor opleiding.Je hebt affiniteit en kennis van HRM systemen en ICT.Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.Gunningscriteria:Je hebt een afgeronde HR opleiding.Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als Senior HR Adviseur functie binnen een gemeente, opgedaan in de afgelopen 5 jaar.Je hebt de rol gehad van meewerkend voorman/vrouw (trekkersrol).Je hebt affiniteit met gemeentelijke organisaties.Competenties:Je beschikt over de competenties analytisch vermogen, visie, resultaatgericht, overtuigingskracht, daadkracht en initiatief.Door je ruime ervaring, verzamel en neem je snel informatie in je op om resultaatgericht je doelen te realiseren, ook samen met het team.Je bent een denker en doener, die inspireert, adviseert en verbindt.Je bent in staat om draagkracht te creëren bij directie, management en de medezeggenschapsorganen. Goed om kunnen gaan met verschillende belangen is een voorwaarde om dit te kunnen doen. En je weet medewerkers te overtuigen om de kwaliteit te leveren die het team HRM voor ogen heeft. Je bent aanspreekbaar op resultaten en spreekt collega’s daar ook op aan. Je bent niet snel uit het veld geslagen en weet bij weerstand het oorspronkelijk geplande resultaat alsnog te behalen. Dit kun je omdat je omgevingsbewust, resultaatgericht en empathisch bent. Wat krijg je er voor terug?OpdrachtspecificatiesReferentienummer: 2021-04304Omgeving: VenrayStartdatum: 11 oktober 2021Einddatum: 10 oktober 2022Optie op verlenging: ja, 3x 4 maandenAantal uur per week: 28Intakegesprek: 1 oktober 2021Sluitingsdatum: woensdag 15 oktober om 12:00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.