Positie invoeren

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "PR accountmanager in "

Ontvang statistische informatie per mail

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "PR accountmanager in "

3 500 € Gemiddeld maandsalaris

Niveau van het gemiddelde loon tijdens de laatste 12 maanden: "PR accountmanager in "

Valuta: EUR USD Jaar: 2021
Op de staafdiagram is de verandering van het gimiddelde loon van het beroep PR accountmanager in getoond.

Indeling van de "PR accountmanager" vacatures in de regionen

Valuta: EUR
Volgens het diagraam zijn er in het grootste aantal vakatures van de beroep PR accountmanager in geopend. Op de tweede plaats staat {regionPName2} en op de derde {regionPName3}.

Aanbevolen vacatures

Accountmanager
Let's Work, Beernem, Flanders, be
jouw profiel Voor de job als accountmanager ben je commercieel ingesteld en beschik je over volgende capaciteiten:Je bent sociaal en communicatief.Je hebt reeds een sales ervaring .Je hebt ervaring in B2B omgeving en openbare aanbesteding.Je spreekt naast NL ook Frans.Excel en Office heb je goed onder de knie.wat bieden wij u?Voor de job als accountmanager bieden wij jou: Een vast contract na een positieve ervaring.Je krijgt een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen.Een afwisselde job met veel vrijheid.Interesse om te werken als accountmanager?Contacteer Let's Work 09 233 38 82Stuur alvast jouw CV naar aalter@letswork.beBedrijfsinformatieHet bedrijf, is vooral actief in ziekenhuizen, woonzorgcentra en vakantieparken en beschikt over een 20-tal gespecialiseerde wasserijen in België en Nederland. Ze staan in voor het onderhoud en het leveren van linnen.Ze zoeken medewerkers voor de regio Beernem. deel deze vacature via
Traineeship HR, Marketing, Sales | Wilrijk
Hamilton Bright, Wilrijk
Organisatorisch talent, positieve mindset en zin in een afwisselende en uitdagende job binnen Marketing, HR en Sales? Dat treft, want Hamilton Bright blijft maar groeien en is op zoek naar gedreven jonge wolven die ons doorgedreven Traineeship gaan volgen voor grote merken zoals Samsung, Unilever en Nespresso,.. Je kent ons waarschijnlijk wel als dat toffe field marketing bedrijf actief over heel België. Jep, wij bieden aangepaste trainingen, toffe apero’s én een mooi salarispakket aan! Stap 1: HR (6 maanden) Je wordt mee verantwoordelijk voor de rekrutering en ontwikkeling van tijdelijke medewerkers en studenten die graag een eerste ervaring opdoen binnen Sales en Marketing. Je werkt mee aan HR projecten zoals Employer Branding, Career Development, Campus Recruitment,.. Je bedenkt mee de rekruteringsstrategie door het optimaal inzetten van jobboards en social media en interviewt kandidaten  Stap 2: Marketing of Sales, your choice! (1-2 jaar) Op de Marketing afdeling word je mee verantwoordelijk voor de goede organisatie, planning en opvolging van werknemers voor een topmerk in FMCG Je enthousiasmeert en motiveert alle mensen die je inzet Op de Sales Afdeling ga je als Field Accountmanager aan de slag bij één van onze klanten. Variatie in je job? Ongetwijfeld! Naast winkelbezoeken bezoek je vakbeurzen, geef je product trainingen en stel je concurrentieanalyses op.  Stap 3: Senior positie bij Hamilton Bright of bij één van onze klanten Word Project Manager of General Manager bij Hamilton Bright of maak carrière bij Samsung als Marketing Manager! Dankzij onze uitgebreide klantenportefeuille zijn er enorm veel mogelijkheden! Searched Profile We weten het, klinkt allemaal geweldig leuk (en dat is het eigenlijk ook écht). Daarom hebben we ook verwachtingen van jou:  Je hebt een bachelor of masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring – We verwachten een aantal basis office skills en een organisatorische denkwijze Je kan je enthousiasme overbrengen naar anderen en houdt ervan een lange termijn relatie op te bouwen met je kandidaten en collega’s Je bent Nederlandstalig met een degelijke kennis van het Frans En vooral,  je hebt er zin in! We offer Opleidingsbudget: Je kan bij ons terecht voor de nodige begeleiding, opvolging en training om jouw carrière een bloeiende start te geven.  Sfeer: Beloofd, we zeggen dit niet enkel om de vacature aantrekkelijk te maken, maar je komt terecht in een supertof team en een aangename werksfeer. En we kunnen dat zelfs bewijzen met de cijfers van een onafhankelijk tevredenheidsonderzoek. Aanbod: Een mooi salarispakket met aantrekkelijke voordelen.  Nogmaals: apero’s, toffe teambuildings, meetings op het dakterras, een gloednieuwe kickertafel,.. Need we say more?
Stage online marketing, pré-sales
Contractify, Gent
Als SDR (Sales Development Representative) zal je de directe verantwoordelijkheid krijgen om contact te leggen met bedrijven & te spotten met wie we een afspraak kunnen vastleggen voor een demo. Dit door verschillende pistes te bewandelen van mogelijke communicatiekanalen & insteken voor contact. Je zal dus mailcampagnes uitsturen, de mailcampagnes inhoudelijk samenstellen, resultaten analyseren & volgende campagnes verbeteren zodat we het best mogelijke resultaat kunnen behalen. Analyseren, doorzettingsvermogen & actie ondernemen horen dus bij de functie. Searched Profile Het best passende profiel is kunnen we zo samenvatten: doorzettingsvermogen oog voor detail stevige interesse in marketing & sales je verdiept je graag in analytics Je schrijft graag zodat e-mails & eventueel blogposts kunnen zorgen voor betere resultaten van campagnes We offer We bieden je een boeiende stage in een groeiend bedrijf die zijn huisvesting heeft bij The Birdhouse in Gent. De start-up cultuur met de nodige flexibiliteit indien gewenst krijg je er gratis bij. ;) De omgeving is perfect om nog extra ervaring op te doen van andere groeiende bedrijven in éénder welke bedrijfsgerelateerde interesse.
Accountmanager
Accent, Oostende, West-Vlaanderen, BE
Functieomschrijving Als accountmanager zal je instaan voor : het contacteren van geïnteresseerden, leads die binnenkomen via de bedrijfswebsite jouw eigen logische agendaplanning het opmaken van de offerte en de opvolging ervan de input in het intern computersysteem van klantgegevens en bestelling de plaatsing van de orders bij leveranciers en opvolging het inplannen van de plaatsing, die automatisch gepaard gaat met vervolgafspraken de werfopvolgingen, nagaan of alles in orde is om zo het dossier volledig te closen dienst na-verkoop : indien er in een later stadium nog problemen optreden, zorg je hier voor een correcte oplossing Je bent met andere woorden het aanspreekpunt voor de klanten, voornamelijk particulieren, tijdens het volledige proces. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de administratieve taken die in orde gebracht moeten worden. Jouw profiel Onze klant verwacht van zijn accountmanager : iemand met de juiste commerciële ingesteldheid : klantenservice staat bij jou hoog in het vaandel de nodige technische achtergrond om mee te helpen denken met klanten, creatieve en com orrecte oplossingen te kunnen bieden voor uitdagingen een ambitieus iemand die samen met de collega's zorgt voor de verdere groei van het bedrijf dat die niet wordt afgeschrikt door administratieve taken (offertes, orders plaatsen, input computersysteem...), je hebt oog voor detail en bent organisatorisch sterk dat die een eerste relevante commerciële ervaring kan voorleggen dat die vloeiend Nederlands spreekt en zich ook kan behelpen in het Frans dat die in bezit is van een rijbewijs B (= een must)Wij bieden jou Onze klant biedt : een voltijdse job optie vast een rooster van 38 uur per week, flexibel in te plannen volgens jouw eigen agenda geen weekendwerk, uitzonderlijk eens een afspraak of deelname aan een beurs een loonspakket bestaande uit : een vast bruto maandloon (geen commissie-systeem), een bedrijfswagen, tankkaart, maaltijdcheques, €250 ecocheques per jaar, ipad en VR-bril een collectieve verlofperiode van 2 weken bouwverlof in de zomer en enkele dagen tussen Kerst en Nieuw vaste sales-meetings op vrijdagnamiddag met af en toe een drink (buiten corona-periode) een ruime begeleiding on the job waarbij je ondergedompeld zal worden met de productkennis een plaatsje in een dynamisch en ambitieus team waar er ruimte is tot een grapje en teambuildingsactiviteitenBedrijfsinformatie Onze klant is een vastgoedkantoor aan de kust. Naast projectontwikkeling en residentieel vastgoed, specialiseren ze zich ook in badkamerrenovatie en zonnebatterijen. Vader en zoon zorgen samen voor een familiale, dynamische werkomgeving met opleidingsmogelijkheden. Door hun ambitieuze aanpak, blijven ze in volle groei over gans Vlaanderen. Erkenningsnummer: VG13/BUO Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
accountmanager
Accent, Ieper, West-Vlaanderen, BE
Functieomschrijving Rekrutering: het is een vak apart, maar dat maakt het net zo boeiend. Zeker wanneer je de persoon bent die de drang voelt om je te onderscheiden, om mee te draaien op een high-endmarktsegment en graag naam wil maken binnen de sector. Accent biedt deze kans daar wij ons richten op uitzend en selectie van Office&Sales-profielen. Jij neemt geen genoegen met de titel van generalist. Jij gaat voor specialisatie, ‘werken op maat’ is jouw lijfspreuk.Binnen Accent krijg je de ruimte om van elke kandidaat een turnkeyproject te maken waarin jij het proces opstart, in goede banen leidt en succesvol oplevert op je eigen manier. Met je integere, maar tevens gedreven spirit weet je het vertrouwen van zowel de klant als de kandidaat te winnen. Voeg daar enkele snuiven commerciële feeling en een dozijn mespunten aan expertise aan toe en je waadt kortelings door het leven als Account Manager binnen onze groeiende onderneming.Voel je het intussen binnenin al branden van nieuwsgierigheid en vind je deze geforceerde, doch ingenieuze woordspelingen zodanig vergezocht dat je momenteel een zucht slaakt? Goed nieuws: dan pas je eens te meer binnen ons team.We zijn namelijk op zoek naar een collega die met de gepaste kwinkslag en professionaliteit de onontbeerlijke schakel tussen onze kandidaten en klanten vormt. Als Account Manager breng je de noden van de klant in kaart en op basis daarvan zoek je de gepaste kandidaat. Omgekeerd geldt hetzelfde: je detecteert de noden van de kandidaat en begeleidt deze in het volledige traject richting een gepaste uitdaging. Je werkt volledig op maat van de kandidaat in de zoektocht naar een gepaste uitdaging. In deze job heb je impact op het hele proces, zowel langs kandidaat- als klantzijde.Als Account manager sta je in voor het uitbouwen van een mooie klantenportefeuille en relaties tussen de bedrijven en de kandidaten;• je beheert je kantoor alsof het je eigen zaak is• samen met jouw team stel je uitdagende doelstellingen op• je switcht vlot tussen jouw rol als coach, manager of leider• door middel van telefonische prospectie krijgt jouw agenda vorm• als een echte farmer en hunter bezoek je een 3tal klanten of prospecten per dag in de engineering sector• met jouw uitstekende sales-technische skills haal je vacatures binnen bij de klant• je maakt analyses, budgetteringen en doet aan forecasting• wekelijks rapporteer je aan de Area Sales DirectorJouw profiel Onze Account manager knikt 'ja' op onderstaande eigenschappen. je beschikt over minimum 2 jaar ervaring in een salesfunctie je denkt in mogelijkheden en oplossingen leiden, coachen en motiveren doe je met de glimlach dankzij jouw analytisch inzicht behaal je sterke resultaten na een tegenslag ga je er nadien dubbel en dik tegenaan met jouw communicatieve vaardigheden breng je mensen in beweging je voelt van nature aan hoe je met diverse klanten moet omgaan professionalisme, positivisme en prestatiegerichtheid zijn drie P’s waarbij je volop ja kniktWij bieden jou • 40-urige werkweek• 20 vakantiedagen en 12 ADV-dagen• Opleidingstraject via Accent Business School aan de hand van Personal Development Program• Netto onkostenvergoeding €100 p/m + variabele verloning afhankelijk van de prestaties• Een werkplek dichtbij huis• Vers fruit elke week op kantoor• Maaltijdvergoeding €6/gewerkte dag + ecocheques• Wagen + tankkaart• Laptop/tablet – GSMbudget + gsmabonnement• Hospitalisatieverzekering na 1 jaar dienstBedrijfsinformatie Accent is een recruitment specialist die over het grootste netwerk van gespecialiseerde kantoren in België beschikt (212 kantoren, 600 medewerkers). Accent Jobs stelt elke dag meer dan 10 000 personen te werk. Bij het selecteren van vacatures weerhoudt Accent Jobs enkel die vacatures die uitzicht bieden op een vaste aanwerving.Accent hertekent voortdurend de wereld van human resources management volgens de noden en opportuniteiten die zich voordoen en aankondigen, en dat over geografische en disciplinaire grenzen heen. Accent is actief in het volledige landschap van HR-oplossingen, met Business Units in jobs optie vast (Accent Jobs), payroll (Accent Payroll), outsourcing (Logi-technic), professional staffing, training en outsouring ingenieurs (Abylsen). Accent is actief in België en Nederland, met concrete uitbreidingsplannen binnen Europa. Accent telt circa 1200 eigen medewerkers en realiseert een geconsolideerde omzet van EUR 410 miljoen euro.Bezoek onze website www.accentjobs.be voor meer informatie.Fonkelen jouw ogen na het lezen van deze vacature van Recruiter? Dan is de eerste klik alvast gemaakt. Aarzel niet om contact op te nemen en we bekijken of de match made in heaven is! Erkenningsnummer: VG13/BUO Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
Accountmanager
Accent, Sint-Truiden, Limburg, BE
Functieomschrijving Het takenpakket voor de vacature van Account Manager regio Vlaanderen/Wallonië bestaat uit: Je contacteert en bezoekt bestaande klanten en prospecten, met name aannemers, projectontwikkelaars en sociale huisvestingsmaatschappijen teneinde een lange termijn-relatie op te bouwen en bijgevolg het klantenbestand uit te breiden. Hoofdzakelijk zullen jouw afspraken worden vastgelegd door de collega's op de commerciële binnendienst, maar daarnaast ben je ook vertrouwd met koude prospectie en schrikt jou dit niet af. Je verleent technisch advies over het gamma, maakt en volgt offertes op. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de vooropgestelde targets. Je polst naar de behoeften in de markt en formuleert voorstellen. Je volgt de marktontwikkelingen op de voet. Je levert een bijdrage aan de commerciële en marketing strategie van het bedrijf.Jouw profiel Voor de vacature van Account Manager voor de regio Vlaanderen/Wallonië zijn we op zoek naar iemand met onderstaande eigenschappen: Je hebt reeds ervaring in een dergelijke functie. Heb je ook reeds een commerciële ervaring binnen de bouwsector? Dan is dat zeker een pluspunt. Je houdt van uitdagingen en bent stressbestendig. Je bent in staat om zelfstandig en efficiënt te werken. Je bent communicatief sterk in de Nederlandse & Franse taal. Je beschikt over relationele vaardigheden en hebt gevoel voor commerciële contacten. Je werkt efficiënt en resultaatgericht, no nonsense.Wij bieden jou Bij de vacature van Account Manager voor de regio van Vlaanderen/Wallonië omvat jouw loonpakket: Salaris naargelang ervaring, aangevuld met extra legale voordelen zoals een bedrijfswagen (Ford Mondeo) die je ook privé mag gebruiken. Onbeperte tankkaart. GSM. Laptop. Maaltijdcheques van €6 per gewerkte dag. fulltime job optie vast waarbij er na een positieve evaluatie wordt overgegaan naar een vast contract, aangevuld met een hospitalisatieverzekering. Je zal werken in een 40u/week. Het bedrijf volgt het bouwverlof, wat wil zeggen dat jouw verlof grotendeels vast ligt. 6 dagen om buiten het bouwverlof vrij in te plannen. Bij opstart zal er een uitgebreide interne opleiding van 3 maanden voor jou klaar staan in Sint-Truiden. De overnachtingen worden voorzien door de firma zelf.Bedrijfsinformatie Onze klant in Sint-Truiden maakt oplossingen voor alles wat met water te maken heeft, zoals bijvoorbeeld regenwaterinfiltraties, kunststoffen- en betonoplossingen. Door de problematiek van overstromingen in ons land is dit bedrijf razend populair geworden. De ervaren projectingenieurs werken aan projecten voor intercommunales, wegenwerkers en aannemers, maar ook particulieren zijn er ten alle tijde welkom. Erkenningsnummer: VG13/BUO Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
IT recruiter
Accent, Sint-Denijs-Westrem, Oost-Vlaanderen, BE
Functieomschrijving Dit is het takenpakket van onze IT Recruitment Specialist:• Relevante IT opportuniteiten spotten bij bedrijven die nood hebben aan een freelance IT expert• Het volledige onboarding proces van onze IT freelancers• Je maakt een goede planning op om alle IT freelancers persoonlijk telefonisch of via videocall te screenen• Na deze intake, vul je nauwgezet alles aan in ons CRM pakket (Salesforce)• Je neemt professioneel referenties af• Je doet actieve prospectie vanuit de freelancer om zo commerciële opportuniteiten bij potentiële klanten te detecteren• Je eigen gescreende IT freelancers matchen met relevante opdrachten en dit niet alleen op expertise, maar ook op cultural en persoonlijke fit; en goede kennis van de opdrachtgever is dan ook essentieel• Indien de kandidaat die je zoekt niet terug te vinden is in onze eigen database, ga je actief op zoek om je klant alsnog een geschikte kandidaat te kunnen voorstellen• Actief opvolgen van de voorstellingen en bijsturen waar nodig• De opvolging van freelancers doorheen hun traject naar een opdracht bij onze klantenJouw profiel Dit is het profiel van IT Recruitment Specialist die we zoeken:• Je bent communicatief sterk: e-mail is so pré-corona, bellen is dé way to go!• Commerciële opportuniteiten spotten is your middle name!• Je bent zelf een mini ondernemer in hart en nieren• Hercules Poirot himself zou jou contacteren omdat je alles punctueel documenteert en noteert• Je hebt een eerste ervaring (van minstens 3 à 4 jaar) als Recruiter en/of Accountmanager, liefst binnen de dienstensector• Je hebt een combo van teamspirit en voldoende zelfstandigheid• Je bent gedreven door targets en resultaat• Je houdt van een gezonde afwisseling tussen pleasure & work!Wij bieden jou Je krijgt een unieke opportuniteit om mee te helpen een bedrijf uit de grond te stampen, dit in een zeer dynamisch team dat vooruit wilt. Uiteraard hangt hier ook een aantrekkelijk salaris aan vast, wat nog eens een extra motivatie is om er helemaal voor te gaan.Je komt terecht in een no-nonsense omgeving waar teamspirit centraal staat en waar een gezonde dosis fun@work aanwezig is!Je krijgt de verantwoordelijkheid om een volledig nieuw project binnen ons bedrijf te trekken.Bedrijfsinformatie Onze klant is een digitaal platform gespecialiseerd in het matchen van freelancers met gepaste opdrachten. Erkenningsnummer: VG13/BUO Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
Accountmanager
Accent, Sint-Truiden, Limburg, BE
Functieomschrijving Als Accountmanager ben je de onmisbare tussenschakel. Je werkt met verschillende klanten ondergebracht in niches, of clusters. Je bent het eerste aanspreekpunt van al deze klanten. Met jouw commerciële en klantgerichte ingesteldheid bepaal je mee de klanttevredenheid. Dat doe je voornamelijk door de ideeën en verwachtingen van de klant te vertalen naar concrete doelstellingen voor de Teamcoach(es) en Advisors, in nauw overleg met de Operations Manager. Je rapporteert rechtstreeks aan de Operations manager die de Teamcoach(es) en de kennistrainers aanstuurt. Je bent het eerste aanspreekpunt van de klant. Je luistert aandachtig en kan klantenwensen op een gestructureerde manier vertalen naar het team en de Operations Manager. Je detecteert snel commerciële opportuniteiten. Je denkt in oplossingen ipv problemen en stelt proactief verbeteringen voor. Je volgt acties nauw op. Je hebt een analytisch oog. Aan de hand van de KPI's volg je op of gewenste resultaten behaald worden en stuur je bij waar nodig (opnieuw steeds in samenspraak met de operations manager). Je rapporteert klantenmeetings en bereidt facturatie voor.Jouw profiel Als accountmanager beschik je minstens over 3 jaar professionele werkervaring in een gelijksoortige job. Je bent sterk organisatorisch zowel in jouw denken als in jouw handelen. Je werkt zelfstandig en proactief. Je bent erg gedreven, ondernemend, resultaatgericht en analytisch ingesteld. Je bent van alle markten thuis en hebt zakelijk inzicht in combinatie met commerciële vaardigheden en een klantgerichte ingesteldheid. Jouw Nederlands in perfect, daarnaast kan jij jezelf ook zeer goed verstaanbaar maken in de Franse taal (zowel gesproken als geschreven). Indien je daarbovenop nog eens een mondje Engels spreekt is het helemaal oke. Je kan overweg met standaard computertoepassingen.Wij bieden jou - Job optie vast. Een eerlijke verloning naargelang ervaring en competenties, aangevuld met extralegale voordelen zoals bedrijfswagen met tankkaart, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en onkostenvergoedingen + last but not least een cafetariaplan dat je creatief kan spenderen en een 13de maand. Een fulltime betrekking, 20 verlofdagen, aangevuld met 12 ADV-dagen. Een uitdagende en afwisselende functie met verantwoordelijkheid in een bruisende omgeving waar initiatief en ondernemerschap worden gestimuleerd. Persoonlijke groei wordt erg gestimuleerd en is een deel van de cultuur. Een familiale omgeving, waar er steeds vers fruit, (kwaliteits)koffie en soep in de winter klaar staat voor jou. Post-Corona kunnen de fijne bedrijfsfeestjes terug hervatten.Bedrijfsinformatie Onze klant is niet zomaar een contactcenter!Typerend voor het bedrijf zijn: ervaring; kwaliteit; persoonlijke aandacht; uitstekend in communicatie.Kwaliteit streven zij na door het geven van zeer interessante en leerrijke opleidingen: training door ervaren mensen, coaching en begeleiding; er wordt gezorgd dat alle medewerkers zich thuis voelen; een open communicatie.Naast het harde werken is de sfeer op de werkvloer erg ontspannen, iedereen wordt hier met open armen en met de glimlach ontvangen. Door de opleidingen zorgt het bedrijf ervoor dat het personeel zich continu bijschoolt. De wil om bij te leren is hier ook erg belangrijk. Erkenningsnummer: VG13/BUO Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
Accountmanager
Accent, Oostkamp, Flanders, be
Onze klant is een innovatieve enprofessionele uitgeverij van gespecialiseerde vakbladen, magazinesen websites. Dit zowel in print als digitaal. Door jarenlangeervaring zijn ze een vaste waarde geworden voor bedrijven,organisaties en overheden in Belgi� en Nederland met als doelcommunicatief en kwalitatief hoogwaardige vakinformatie televeren.FunctiebeschrijvingVoorde vacature van accountmanager binnen dit bedrijf ben je beheerdervan je eigen project, een magazine dat tweemaandelijks verschijnt.Een greep uit jouw takenpakket : je gaat opzoek naar bedrijven die een artikel willen publiceren of eenadvertentie willen plaatsen in jouw vakblad jeadviseert en overtuigt de klanten van de meerwaarde die decommunicatiemogelijkheden kunnen bieden jezorgt ervoor dat je van alle trends in jouw toegekende sector op dehoogte blijft je verwerkt deze nieuwe trendsin de magazines en contacteert hierbij relevante bedrijvenje zorgt ervoor dat het volledige magazinetijdig gevuld geraakt, dit in samenspraak met een journalist engrafisch vormgever Samengevat sta je in voorhet aanbrengen van nieuwe klanten maar zal je ook bestaandeklantencontacten onderhouden. Je hebt de keuze of je dit digitaalof persoonlijk afhandelt. Het belangrijkste hier is het behalen vanjouwdoel.Functie-eisenOnzeklant verwacht van de accountmanager dat : zeeen eerste commerci�le ervaring B2B) kunnen voorleggenze zich vloeiend kunnen uitdrukken in hetNederlands en het Frans (in functie van het te woord staan vanWaalse en Franse klanten) ze geboren verkoperszijn met oog voor prestaties, deadlines en cijfersdie een neus hebben voor online adverteren,online media en marketingArbeidsvoorwaardenVooreen gemotiveerde accountmanager biedt onze klant:een voltijdse job optie vasteen vast uurrooster van 38 uur per weekeen uurrooster van 8u45 tot 12u30 en van 13u15tot 17u30, op vrijdag wordt er tot 16u30 gewerkteen bruto maandloon afhankelijk van relevantewerkervaring, met een bovengrens van ?3000 brutoeen aantrekkelijk bonussysteem op basis vanprestaties het loon wordt aangevuld metmaaltijdcheques en ecocheques eenbedrijfswagen kan besproken worden maar is geen garantie,kilometers gereden met de eigen wagen worden uiteraard correctvergoed een volledig uitgestippeldopleidingstraject en de nodige ondersteuning door ervaren collega's
Accountmanager
Accent, Roeselare, West-Vlaanderen, BE
Functieomschrijving Voor de vacature van Accountmanager regio Roeselare is dit je takenpakket: je bent verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe klanten je gaat technische profielen definiëren en nieuwe technische medewerkers aanwerven je volgt een groep engineers op en coacht deze ook je onderhoudt een lange termijn relatie met klanten na een grondige interne opleiding word je verantwoordelijk om een eigen team te begeleiden en verder te ontwikkelen je bent gedreven om vooropgestelde doelstellingen te behalen je bent het vaste aanspreekpunt voor je regio en ze mee de lijnen uit om de organisatie en werking verder uit te bouwen binnen jouw regio je kent de klanten door en door en weet welk type projectmedewerkers door je klanten worden gezocht en welke kennis en vaardigheden vereist zijn.Jouw profiel Voor de vacature van Accountmanager regio Roeselare is dit het profiel dat we zoeken: saleservaring in een B2B omgeving in de industrie is een must je hebt bij voorkeur een bachelor/master in een commerciële of technische richting je kan goed met mensen samenwerken en hen motiverenje bezit de nodig people skills en bent een echte people manager je streeft naar lange termijn samenwerkingen je legt makkelijk contacten, bent een goede gesprekspartner en bent commercieel ingesteld je gaat graag uitdagingen aan, bent een teamplayer en durft vragen te stellen bij onduidelijkheden je kan goed plannen, organiseren, bent klantgericht, flexibel, zorgvuldig, m.a.w. je neemt verantwoordelijkheid en ownership je hebt zeer goede kennis van Nederlands en goede kennis van Frans en EngelsWij bieden jou Onze klant biedt een leuke functie in een steeds groeiend bedrijf.Je krijgt opleiding om je job ten volle te kunnen uitoefenen.Je krijgt ook de kans om ownership te nemen in je functie.Naast loon, heb je ook een wagen + tankkaart, gsm, laptop en wordt met een bonussysteem gewerkt.Bedrijfsinformatie Onze klant is een engineeringbureau die zich bezighoudt op drie grote domeinen: CAD-engineering, projectsupport en 3D-scanning. Erkenningsnummer: VG13/BUO Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
accountmanager
Accent, Jabbeke, West-Vlaanderen, BE
Functieomschrijving Rekrutering: het is een vak apart, maar dat maakt het net zo boeiend. Zeker wanneer je de persoon bent die de drang voelt om je te onderscheiden, om mee te draaien op een high-endmarktsegment en graag naam wil maken binnen de sector. Accent biedt deze kans daar wij ons richten op uitzend en selectie van Office&Sales-profielen. Jij neemt geen genoegen met de titel van generalist. Jij gaat voor specialisatie, ‘werken op maat’ is jouw lijfspreuk.Binnen Accent krijg je de ruimte om van elke kandidaat een turnkeyproject te maken waarin jij het proces opstart, in goede banen leidt en succesvol oplevert op je eigen manier. Met je integere, maar tevens gedreven spirit weet je het vertrouwen van zowel de klant als de kandidaat te winnen. Voeg daar enkele snuiven commerciële feeling en een dozijn mespunten aan expertise aan toe en je waadt kortelings door het leven als Account Manager binnen onze groeiende onderneming.Voel je het intussen binnenin al branden van nieuwsgierigheid en vind je deze geforceerde, doch ingenieuze woordspelingen zodanig vergezocht dat je momenteel een zucht slaakt? Goed nieuws: dan pas je eens te meer binnen ons team.We zijn namelijk op zoek naar een collega die met de gepaste kwinkslag en professionaliteit de onontbeerlijke schakel tussen onze kandidaten en klanten vormt. Als Account Manager breng je de noden van de klant in kaart en op basis daarvan zoek je de gepaste kandidaat. Omgekeerd geldt hetzelfde: je detecteert de noden van de kandidaat en begeleidt deze in het volledige traject richting een gepaste uitdaging. Je werkt volledig op maat van de kandi in de zoektocht naar een gepaste uitdaging. In deze job heb je impact op het hele proces, zowel langs kandidaat- als klantzijde.Als Account manager sta je in voor het uitbouwen van een mooie klantenportefeuille en relaties tussen de bedrijven en de kandidaten;• je beheert je kantoor alsof het je eigen zaak is• samen met jouw team stel je uitdagende doelstellingen op• je switcht vlot tussen jouw rol als coach, manager of leider• door middel van telefonische prospectie krijgt jouw agenda vorm• als een echte farmer en hunter bezoek je een 3tal klanten of prospecten per dag in de engineering sector• met jouw uitstekende sales-technische skills haal je vacatures binnen bij de klant• je maakt analyses, budgetteringen en doet aan forecasting• wekelijks rapporteer je aan de Area Sales DirectorJouw profiel Onze Account manager knikt 'ja' op onderstaande eigenschappen. je beschikt over minimum 2 jaar ervaring in een salesfunctie je denkt in mogelijkheden en oplossingen leiden, coachen en motiveren doe je met de glimlach dankzij jouw analytisch inzicht behaal je sterke resultaten na een tegenslag ga je er nadien dubbel en dik tegenaan met jouw communicatieve vaardigheden breng je mensen in beweging je voelt van nature aan hoe je met diverse klanten moet omgaan professionalisme, positivisme en prestatiegerichtheid zijn drie P’s waarbij je volop ja kniktWij bieden jou Wat wij in petto hebben voor een Account manager: Wagen met tankkaart Tablet Telefoonabbonement Een plek binnen een financieel gezond en snelgroeiend bedrijf waar werknemers zich aangemoedigd voelen om initiatief te nemen en te groeien Een informele en flexibele werksfeer Een werkplek dichtbij huis Een straf doorgroeitraject Wekelijks vers fruit, water en frisdrank, koffie en af en toe een leuk extraatje.Bedrijfsinformatie Accent is een recruitment specialist die over het grootste netwerk van gespecialiseerde kantoren in België beschikt (212 kantoren, 600 medewerkers). Accent Jobs stelt elke dag meer dan 10 000 personen te werk. Bij het selecteren van vacatures weerhoudt Accent Jobs enkel die vacatures die uitzicht bieden op een vaste aanwerving.Accent hertekent voortdurend de wereld van human resources management volgens de noden en opportuniteiten die zich voordoen en aankondigen, en dat over geografische en disciplinaire grenzen heen. Accent is actief in het volledige landschap van HR-oplossingen, met Business Units in jobs optie vast (Accent Jobs), payroll (Accent Payroll), outsourcing (Logi-technic), professional staffing, training en HR-advies (Peak6) en outsouring ingenieurs (Abylsen). Accent is actief in België en Nederland, met concrete uitbreidingsplannen binnen Europa. Accent telt circa 1200 eigen medewerkers en realiseert een geconsolideerde omzet van EUR 410 miljoen euro.Bezoek onze website www.accentjobs.be voor meer informatie.Fonkelen jouw ogen na het lezen van deze vacature? Dan is de eerste klik alvast gemaakt. Aarzel niet om contact op te nemen en we bekijken of de match made in heaven is!Stuur me dan snel je cv en motivatie,line.herpoel@accentjobs.be Erkenningsnummer: VG1312/BC Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
Accountmanager
Accent, Gent, Oost-Vlaanderen, BE
Functieomschrijving Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van de diensten en volg je de uitvoering van de opdrachten bij de klanten op van A tot Z.Je bouwt via prospectie een eigen klantenportefeuille uit en levert technische ondersteuning en oplossingsgericht advies alsook bepaal jij jouw eigen commerciële strategie. Je staat in voor de planning en opvolging van jouw eigen projecten, dit in nauwe samenwerking met HR. Hierdoor is geen dag hetzelfde! Wat wel hetzelfde is en blijft, is de kwaliteit en de diversiteit van de dienstverlening van dit bedrijf.Jouw profiel Als accountmanager herken je jezelf in onderstaande omschrijving: Je hebt reeds ervaring als accountmanager in een technische sector. Prospectie schrikt jou niet af, integendeel! Je kan zelfstandig werken en je bent commercieel ingesteld. Je bent proactief, nieuwsgierig en opportunistisch.Je hebt technische affiniteit en een industriële interesse. Je bent resultaatgericht, eerlijk en oprecht. Je bent goed in digitaal netwerken en branding.Twijfel je of je in aanmerking komt voor deze vacature?Neem dan gerust contact met ons op via 015/28.12.90 of mechelen@accentjobs.be om hier dieper op in te gaan.Wij bieden jou Zij bieden jou een voltijdse functie als accountmanager met optie vast in een familiaal bedrijf dat investeert in mensen en middelen. Het is een uitdagende en afwisselende functie waarbij je ook de nodige opleidingen en doorgroeikansen krijgt. Hiervoor ontvang je een competitief salarispakket in lijn met jouw ervaring aangevuld met tal van extralegale voordelen zoals een bedrijfsauto met tankkaart of een elektrische fiets, persoonlijk werkmateriaal en eigen werkkledij, groepsverzekering, smartphone en abonnement, en maaltijdcheques.Bedrijfsinformatie Je komt er als accountmanager terecht in een gereputeerd en veelzijdig multiservice bedrijf met meerdere vestigingen in België. Onze klant is in 1988 gestart als familiaal bedrijf en op korte tijd nestelde het zich in de top 5 van facilitaire dienstenbedrijven in België. In 2004 traden zij toe tot een Europese leider op gebied van dienstverlening. Zij maken deel uit van het Europees samenwerkingsplatform voor facilitaire dienstverlening, zodat zij ook op Europees vlak een passende oplossing kunnen bieden aan hun klanten. Vandaag stellen zij meer dan 2.250 mensen tewerk en bedraagt de jaarlijkse omzet ruim 85 miljoen euro. Hier werken betekent dan ook werken in een omgeving met voldoende werkzekerheid, doorgroeimogelijkheden en vooral uitdaging in de job, elke dag opnieuw. Erkenningsnummer: VG13/BUO Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
Accountmanager
Accent, Gent, Oost-Vlaanderen, BE
Functieomschrijving Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van onze diensten en volg je de uitvoering van de opdrachten bij de klanten op van A tot Z.Je bouwt via prospectie een eigen klantenportefeuille uit en levert technische ondersteuning en oplossingsgericht advies alsook bepaal jij op deze wijze jouw eigen commerciële strategie. Je staat in voor de planning en opvolging van jouw eigen projecten, dit in nauwe samenwerking met HR. Hierdoor is geen dag hetzelfde. Wat wel hetzelfde is en blijft, is de kwaliteit en de diversiteit van de dienstverlening van dit bedrijf.Jouw profiel •Je hebt reeds ervaring als sales profiel in de technische sector •Prospectie schrikt jou niet af•Je kan zelfstandig werken en je bent commercieel ingesteld•Je bent Proactief, nieuwsgierig en opportunistisch•Je hebt Technische affiniteit en een industriële interesse•Je bent resultaatgericht, eerlijk en oprecht•Je bent goed in digitaal netwerken en branding.Wij bieden jou Een uitdagende en afwisselende job in een familiaal bedrijf dat investeert in mensen en middelen.Een contract van onbepaalde duur.Opleidingen en doorgroeimogelijkheden.Persoonlijk werkmateriaal en eigen werkkledij.Een job in de buurt van je woonplaats.Een competitief salarispakket aangevuld met tal van extralegale voordelen, zoals een bedrijfsauto of een elektrische fiets.Bedrijfsinformatie Onze klant is een gereputeerd en veelzijdig multiservice bedrijf met meerdere vestigingen in België. Onze klant is in 1988 gestart als familiaal bedrijf. En op korte tijd nestelde het zich in de top 5 van facilitaire dienstenbedrijven in België. In 2004 traden zij toe tot een Europese leider op gebied van dienstverlening maken zij deel uit van het Europees samenwerkingsplatform voor facilitaire dienstverlening, zodat zij ook op Europees vlak een passende oplossing kunnen bieden aan hun klanten. Vandaag stellen zij meer dan 2.250 mensen tewerk en bedraagt de jaarlijkse omzet ruim 85 miljoen euro. Hier werken betekent dan ook werken in een omgeving met voldoende werkzekerheid, doorgroeimogelijkheden en vooral uitdaging in de job, elke dag opnieuw. Erkenningsnummer: VG13/BUO Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
Accountmanager
Accent, Sint-Niklaas, Flanders, be
Dit bedrijf, opgericht in de jaren '60, isuitgegroeid tot ��n van de toonaangevende spelers op de Belgischeliftenmarkt. Deze onderneming, die tevens internationaal actief is,richt zich op het ontwerpen, vervaardigen, installeren, onderhoudenen moderniseren van mobiliteitsoplossingen, zoals liften,roltrappen enrolpaden.FunctiebeschrijvingAlssales engineer ben je het contactpunt voor de verkoop van nieuweliftprojecten voor de regio Lokeren/Sint-NiklaasJe werkt dagelijks aan het uitbouwen vannieuwe & het behouden van bestaande klantenrelaties in debouwsector gaande van architecten, bouwpromotoren tot contacten bijstudiebureaus, etc. Je volgt leads actief open na een eventueel plaatsbezoek, werk je een voorstel uit dattechnisch haalbaar is en voldoet aan de eisen van de klant. Doorjouw onderhandelingstechnieken kan je deze opgemaakte offerte ookeffectief omzetten in een contract. Naondertekening van het contract, zorg je voor een vlekkelozeoverdracht van het dossier naar de projectleider en/of andereinterne diensten. Enkel door een constructieve interne samenwerkingkunnen we doen wat aan de klant werd beloofd.Tot slot speel je ook in op mogelijkeopportuniteiten om onze naambekendheid te vergroten en neem je deelaan beurzen en events.Functie-eisenJebeschikt over een Bachelor of bent gelijkwaardig door ervaring, bijvoorkeur in een technische richting. Beperktewerkervaring-wij voorzien een gedegen opleiding, wij verwachten weleen juiste attitude en motivatie om het te maken in een commerci�lejob. We staan open voor schoolverlaters Jebent van nature resultaatsgericht en bent gebeten om je targets tebehalen. Je bent tweetalig Nederlands- Frans,Engels is een pluspunt. Je kan goed overwegmet de gebruikelijke informaticatools van MS Office. Ervaring meteen ERPprogramma is een plus.ArbeidsvoorwaardenJekomt terecht in een internationaal en stabiel bedrijf met familialeen aangename werksfeer Een uitgebreid pakket werkmateriaalinclusief een dienstwagen om je tijdens de arbeidstijd mee teverplaatsen Een stevige interne opleiding om nadien zelfstandig aande slag te gaan Een marktconform salarispakket aangevuld metextralegale voordelen zoals maaltijdcheques, baanvergoeding,wachtpremies, carwashvergoeding, ecocheques, eindejaarspremie,groepsverzekering. 40 uren-week met 1 betaalde inhaalrustdag permaand Ruimte om zowel persoonlijk alsook intern door te groeien Deopstart wordt zo snel mogelijk voorzien maar uiteraard wachten wijook graag op een geschikte kandidaat met eenopzegtermijn
Assistent Key Account Manager (KAM)
PGZ INTERNATIONAL, Wommelgem, Flanders, be
Feeder One, met hoofdkantoor in Houten (NL) en 2 distributiecentra in Roden (NL) en Wommelgem (B) is actief op de (professionele) doe-het-zelf en tuinmarkt in de Benelux. Feeder One is een gezonde organisatie met geschiedenis. Van traditionele logistieke dienstverlener en familiebedrijf heeft Feeder One zich ontwikkeld tot een echte ‘key player’ met een omnichannel platform.Feeder One maakt een sterke groei door. Door middel van het online platform creëert Feeder One meerwaarde voor zowel retailers, leveranciers als interne stakeholders.Transparante, uniforme communicatie gecombineerd met commerciële daadkracht leidt ertoe dat de adoptie van de online kanalen door de business partners wordt versterkt. Ter versterking van onze site in Wommelgem zoeken wij momenteel een gedreven Assistent Key Account Manager (KAM) Functieomschrijving: “Dynamische groeifunctie, op scherp van de snede, met vrijwel alle spelers in DHZ-land”. Je ondersteunt de Key Accountmanager (KAM) in zijn dagelijkse werk en ishiervan back-upHet volgen van verkoopresultaten van (nieuwe) assortimenten, vertalen naarinkoopprognoses t.b.v. Supply Chain Planning en daaruit voortvloeiende acties behoort tot jouw takenpakketVervolgens volg je afspraken op over leveringen, inladingen, afhandeling van defecten en retours, assortimentswisselingen en introductiesVerder bevestig je en voer je afspraken uit, zet je procedures in gang indienleveranciers of accounts hun verplichtingen niet nakomenJe zorgt voor het tijdig afbouwen van de voorraden, bespreekt de forecast met Sales en Supply Chain PlanningJe organiseert en volgt de speciale acties bij de doe-het-zelf zaken opTenslotte verzorg je de rapportages (in en extern), tijdig correct en compleetKortom je bent de spin in het web en tracht alle departementen te verbinden waarbij werksfeer en plezier hoog in het vaandel worden gedragen Profielomschrijving Een afgeronde HBO (Retail/economie/bedrijfskunde/marketing/inkoop).Je werkt en denkt als een ondernemer en houdt van een snel veranderende omgevingJe bent zeer accuraat in je werk, stressbestendig en houdt van het afwisselende karakter van de functieJe communiceert klantgericht en staat open voor dialoogJe hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands & Frans. Beheersing van het Engels is een préJe bent in staat om proactief handelen bij problemen, maar ziet ook kansen en benut dezeExcel kent voor jou geen geheimenAffiniteit met de Doe-Het-Zelf branche is een pré Hoe ziet je werkdag eruit? ’s Ochtends 8u – je start de dag telkens in een zeer dynamisch en ervaren team8u30 – je bekijkt even de cijfers van de dag betreffende de behaalde omzet van gisteren en waar je eventueel dient bij te sturen9u30 – je hebt een meeting met de commercieel manager of KAM om de PRIO’S van de dag te bespreken10u30 – je kijkt of de gedeelde mailbox leeg is en de gerichte vragen bij de juiste persoon binnen je team terecht komt12u – Je eerder bestelde broodje is intussen afgeleverd en je bent er als eerste bij. Samen met de collega’s van andere afdelingen wordt er geluncht. 12u15 – Vaste afspraak met het team van E Commerce om een potje tafelvoetbal te spelen: uiteraard wint het KAM team met glans! 12u30 – je verifieert of bepaalde acties bij klanten goed hebben gewerkt en waar er nog extra afspraken dienen te worden gemaakt.13u30 – je stelt een offerte op in samenspraak met de KAM om zo uit te sturen in de markt14u30 – je checkt of op de online webshops alles goed staat en maakt een shortlist op van zaken die potentieel verbeterd kunnen worden15u30 – je trekt data uit het systeem en maakt de zaken inzichtelijk om door te zetten aan de Commercieel Manager in functie van meetings met klanten16u30 -je gaat de gestelde projecten met bijhorende deadlines na en tracht voor jezelf een weekplanning te maken wanneer je bepaalde zaken kan opleveren Aanbod Feeder One biedt jou een aantrekkelijk loonpakket en een zelfstandige job met verantwoordelijkheid en veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, in een bedrijfsomgeving die meedenken over kansen en oplossingen zeer op prijs steltJe krijgt de mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het FEEDER ONE van de toekomstIn onze vestigingen in Wommelgem (België) en Houten, Roden (Nederland) heerst een prettige werksfeer en word je omringd door professionele collega’s. Reageer met korte motivatie en CV naar j.rysbrack@be.pgz.eu Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Accountmanager
Accent, Sint-Niklaas, Oost-Vlaanderen, BE
Functieomschrijving • Als sales engineer ben je het contactpunt voor de verkoop van nieuwe liftprojecten voor de regio Lokeren/Sint-Niklaas• Je werkt dagelijks aan het uitbouwen van nieuwe & het behouden van bestaande klantenrelaties in de bouwsector gaande van architecten, bouwpromotoren tot contacten bij studiebureaus, etc. • Je volgt leads actief op en na een eventueel plaatsbezoek, werk je een voorstel uit dat technisch haalbaar is en voldoet aan de eisen van de klant. Door jouw onderhandelingstechnieken kan je deze opgemaakte offerte ook effectief omzetten in een contract.• Na ondertekening van het contract, zorg je voor een vlekkeloze overdracht van het dossier naar de projectleider en/of andere interne diensten. Enkel door een constructieve interne samenwerking kunnen we doen wat aan de klant werd beloofd.• Tot slot speel je ook in op mogelijke opportuniteiten om onze naambekendheid te vergroten en neem je deel aan beurzen en events.Jouw profiel • Je beschikt over een Bachelor of bent gelijkwaardig door ervaring, bij voorkeur in een technische richting.• Beperkte werkervaring-wij voorzien een gedegen opleiding, wij verwachten wel een juiste attitude en motivatie om het te maken in een commerciële job. We staan open voor schoolverlaters • Je bent van nature resultaatsgericht en bent gebeten om je targets te behalen. • Je bent tweetalig Nederlands- Frans, Engels is een pluspunt. • Je kan goed overweg met de gebruikelijke informaticatools van MS Office. Ervaring met een ERPprogramma is een plus. Wij bieden jou Je komt terecht in een internationaal en stabiel bedrijf met familiale en aangename werksfeerEen uitgebreid pakket werkmateriaal inclusief een dienstwagen om je tijdens de arbeidstijd mee te verplaatsenEen stevige interne opleiding om nadien zelfstandig aan de slag te gaanEen marktconform salarispakket aangevuld met extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, baanvergoeding, wachtpremies, carwashvergoeding, ecocheques, eindejaarspremie, groepsverzekering.40 uren-week met 1 betaalde inhaalrustdag per maandRuimte om zowel persoonlijk alsook intern door te groeienDe opstart wordt zo snel mogelijk voorzien maar uiteraard wachten wij ook graag op een geschikte kandidaat met een opzegtermijnBedrijfsinformatie Dit bedrijf, opgericht in de jaren '60, is uitgegroeid tot één van de toonaangevende spelers op de Belgische liftenmarkt. Deze onderneming, die tevens internationaal actief is, richt zich op het ontwerpen, vervaardigen, installeren, onderhouden en moderniseren van mobiliteitsoplossingen, zoals liften, roltrappen en rolpaden. Erkenningsnummer: VG13/BUO Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
Accountmanager
Four Life Sciences, Mechelen, Flanders, be
OmschrijvingJunior Accountmanager RetailWat ga je doen?Als junior accountmanager is je doel om de omzet doelstellingen te realiseren bij je aangewezen klantenbestand. Hierbij zal je voornamelijk relaties gaan onderhouden, je nieuwe assortimenten voorstellen en acties samen uitwerken en ondersteunen.Naast het behouden van je klanten ga je steeds proactief op zoek naar nieuwe winkelpunten om je omzet te laten groeien. Het opstellen en uitwerken van jaarplanningen, marktonderzoek en administratieve taken zijn onderdeel van je job inhoud. Wat wordt jou geboden?•    Een gedegen opleiding en introductieperiode;•    Een dynamisch en collegiale werksfeer met open communicatie;•    Een salaris tussen de €2.500 en €2800 samen met jaarlijkse- en kwartaal bonussen;•    Extra legale: Wagen, GSM, laptop, hospitalisatie, maaltijdcheques, personeelskorting, etc;•    Hands-on cultuur waarbij iedereen meedenkt. Wat wordt er van jou verwacht?•    Je hebt een bachelor opleiding met minstens 3 jaar ervaring in verkoop aan Retail;•    Netwerken en lange termijn relaties opbouwen zijn je tweede natuur;•    Mogen onderhandelen geeft je een kick•    Je bent doel- en resultaatgericht, je weet waar je wil scoren en waarom;•    Nederlands is je moedertaal, Frans communiceren is geen probleem.Waar ga je werken?Je komt terecht bij een gerenommeerde speler binnen de drankensector. Door hun eigen productie ken je de knowhow van het product en kan je elke klant warm maken.Hun klanten zijn voornamelijk retailers, horecazaken en woonzorgcentra. Na je inwerkperiode als juniorsales heb je vele mogelijkheden om door te groeien naar verschillende andere afdelingen. Meer informatie of direct solliciteren?Klik op de knop "solliciteer op deze vacature" om direct te solliciteren.Voor meer informatie over deze vacature of heb je andere vragen, dan kun je contact opnemen via +32 (0) 38 08 29 40. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd en ken je wel de juiste persoon voor deze vacature, twijfel dan niet om de vacature te delen. Je zult hiervoor een beloning ontvangen!Four Life Sciences | The recruitment scientistLocatieMechelenContactgegevensZoë SchelftoutT: +32 (0) 38 08 29 40E: zoe.schelftout@fourlifesciences.com
Accountmanager
Accent, Kermt, Vlaams Gewest, be
Onze klant is een full-service optichannelcommunicatiebureau met vestigingen in Hasselt, Antwerpen enAmsterdam. Ze beschikken over meer dan 17 jaar ervaring en eenstabiel topteam van 70 communicatieprofessionals. Zin om deel uitte maken van dit dynamisch, creatiefteam?FunctiebeschrijvingAlsAccountmanager ben je verantwoordelijk om een langetermijnrelatieuit te bouwen met bestaande en nieuwe key accounts. Je bent hetaanspreekpunt en sparringspartner voor hun marketing- encommunicatiecampagnes. Je doorziet de behoeftes van de klanten enbrieft de medewerkers om het project op te zetten. Je volgt dezeprojecten nauwgezet op en kijkt met een kritisch oog toe op dekwaliteit van de campagnes. Je stuurt voortdurend bij en bent maartevreden met een excellent eindresultaat. Je bent het aanspreekpuntvan de key accounts, samen met de account director. Je houdt ervanom langdurige relaties aan te gaan met klanten. Door jouw passievoor de sector werk je steeds op maat en denk je 'out of the box'.Je werkt een communicatiestrategie uit op basis van doelstellingenen noden van jouw klanten. Strategische plannen en creatieveconcepten vertaal je enthousiast en overtuigend aan jouw klant,zowel in de Nederlandse, Engelse als Franse taal. Samen met deaccount director en het projectteam ((web)designers, developers,copywriters, digital marketeers, enz.) sta je in voor de opstart enuitvoering van campagnes van A tot Z. Je houdt deadlines strak inde gaten en denkt inmogelijkheden.Functie-eisenJevoelt jezelf als accountmanager als een vis in het water in eencommerci�le- marketing- en communicatiewereld. Je kan terugkijkenop enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie in eencommunicatiebureau. Je beschikt over enkelejaren ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in eencommunicatiebureau. Je bent communicatiefsterk en bent thuis in on- en offline communicatietouchpoints.Je kan een team enthousiasmeren, motiveren enaansturen door jouw "management by example".Je hebt passie en interesse voor de markt enhoudt communicatietrends nauwgezet in de gaten.Je bent van nature creatief en denkt inmogelijkheden i.p.v. uitdagingen of problemen.Je bent steeds gestructureerd, flexibel enzelfstandig en legt vlot nieuwe contacten. Jevult de ruimte met jouw positieve energie en persoonlijkheid.Ten slotte zorg je voor een goedeadministratieve- en analytische opvolging (o.v.v. budgetten,analyses, ed.).ArbeidsvoorwaardenEenvaste betrekking. Fulltime regime (38 urenwerkweek) van maandag t/m vrijdag. Eendynamische en enthousiaste werkomgeving met een even dynamisch enbekwaam team. Eerlijke verloning aangevuld metextralegale voordelen zoals groeps- en hospitalisatieverzekering,dagvergoeding, thuiswerk, gsm + abo, ... .Ruimte om jezelf te verbeteren door in- enexterne opleidingen. Groei wordt ook gestimuleerd.Na "the Rona" wordt de maandelijkse afterworkterug op de agenda geplaatst. Maandagen staanvoor: gratis saladebar in de Pub en vrijdagen zijn voor broodjes.Eigen inbreng en frisse of zotte idee�n wordengeapprecieerd :) !
Accountmanager
Accent, Kermt, Limburg, BE
Functieomschrijving Als Accountmanager ben je verantwoordelijk om een langetermijnrelatie uit te bouwen met bestaande en nieuwe key accounts. Je bent het aanspreekpunt en sparringspartner voor hun marketing- en communicatiecampagnes. Je doorziet de behoeftes van de klanten en brieft de medewerkers om het project op te zetten. Je volgt deze projecten nauwgezet op en kijkt met een kritisch oog toe op de kwaliteit van de campagnes. Je stuurt voortdurend bij en bent maar tevreden met een excellent eindresultaat.Je bent het aanspreekpunt van de key accounts, samen met de account director. Je houdt ervan om langdurige relaties aan te gaan met klanten.Door jouw passie voor de sector werk je steeds op maat en denk je 'out of the box'. Je werkt een communicatiestrategie uit op basis van doelstellingen en noden van jouw klanten. Strategische plannen en creatieve concepten vertaal je enthousiast en overtuigend aan jouw klant, zowel in de Nederlandse, Engelse als Franse taal. Samen met de account director en het projectteam ((web)designers, developers, copywriters, digital marketeers, enz.) sta je in voor de opstart en uitvoering van campagnes van A tot Z. Je houdt deadlines strak in de gaten en denkt in mogelijkheden.Jouw profiel Je voelt jezelf als accountmanager als een vis in het water in een commerciële- marketing- en communicatiewereld. Je kan terugkijken op enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie in een communicatiebureau. Je beschikt over enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een communicatiebureau. Je bent communicatief sterk en bent thuis in on- en offline communicatietouchpoints. Je kan een team enthousiasmeren, motiveren en aansturen door jouw "management by example". Je hebt passie en interesse voor de markt en houdt communicatietrends nauwgezet in de gaten. Je bent van nature creatief en denkt in mogelijkheden i.p.v. uitdagingen of problemen. Je bent steeds gestructureerd, flexibel en zelfstandig en legt vlot nieuwe contacten. Je vult de ruimte met jouw positieve energie en persoonlijkheid. Ten slotte zorg je voor een goede administratieve- en analytische opvolging (o.v.v. budgetten, analyses, ed.).Wij bieden jou - Een vaste betrekking. Fulltime regime (38 uren werkweek) van maandag t/m vrijdag. Een dynamische en enthousiaste werkomgeving met een even dynamisch en bekwaam team. Eerlijke verloning aangevuld met extralegale voordelen zoals groeps- en hospitalisatieverzekering, dagvergoeding, thuiswerk, gsm + abo, ... . Ruimte om jezelf te verbeteren door in- en externe opleidingen. Groei wordt ook gestimuleerd. Na "the Rona" wordt de maandelijkse afterwork terug op de agenda geplaatst. Maandagen staan voor: gratis saladebar in de Pub en vrijdagen zijn voor broodjes. Eigen inbreng en frisse of zotte ideeën worden geapprecieerd :) !Bedrijfsinformatie Onze klant is een full-service optichannel communicatiebureau met vestigingen in Hasselt, Antwerpen en Amsterdam.Ze beschikken over meer dan 17 jaar ervaring en een stabiel topteam van 70 communicatieprofessionals.Zin om deel uit te maken van dit dynamisch, creatief team? Erkenningsnummer: VG13/BUO Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
Senior Projectleider/Accountmanager/Calculator - metaal
Actief Interim, Dendermonde, Flanders, be
Weet jij van aanpakken? Hou jij van klantencontact en opvolgen van kleine en grote projecten? Zoek je een nieuwe uitdaging in een aangename werkomgeving en vind jij kwaliteit leveren belangrijk? Dan hebben wij voor jou een ambitieuze vacature. Voor een klant te Dendermonde gespecialiseerd in de metaalsector en met modern machinepark, zoeken wij een ervaren projectleider/accountmanager/calculator.Enkele taken uit jouw gevarieerd takenpakket zijn;Werkvoorbereiding/calculatieProductontwikkelingTechnisch tekenen metSolidworksProgrammeren van machinesWat wij van jou vragen:Ben je in het bezit van een bachelor diploma in productontwikkeling, elektromechanica, mechanische ontwerp - en productietechnologie?Heb je kennis van het tekenprogramma Solidworks?Kan je terugblikken op enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie?Ben je gemotiveerd en positief ingesteld en wil je graag continue nieuwe zaken aanleren? Dan zijn wij naar jou op zoek! Wat wij jou bieden:Aantrekkelijke verloning (bespreekbaar en afhankelijk van jouw kennis en ervaring)Je komt terecht in een sterk groeiende KMO met een leuk en hecht teamJe werkt 40 uur per week, waardoor je op jaarbasis 12 extra recup dagen opbouwt, bovenop jouw wettelijke vakantie. (= 32 vakantiedagen/jaar)Wil je graag meer informatie? Dan kan je ons op verschillende manieren contacteren;Telefonisch: 052/25 95 90Mail jouw CV + motivatie door naar via actief.dendermonde@actief.besolliciteer via de 'solliciteer-nu' knop die je onderaan de vacature kan terugvinden en wij contacteren jou.Tot snel!Tot snel!