We gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren, verkeer te analyseren en relevante advertenties weer te geven.
Details Aanvaarden
Positie invoeren

Het overzicht van de statistiek van de lonen bij het beroep "Medewerker Front Office in "

Ontvang statistische informatie per mail
Helaas zijn er geen statistieken voor dit verzoek. Probeer uw positie of regio te veranderen.

Aanbevolen vacatures

All round medewerker restaurant & front-office | Flexijob
Different Hotels, Genk
Je bent het vast gezicht van ons hotel en restaurant.Je wordt ingezet om te ondersteunen bij het ontbijt, in het restaurant en aan de receptie.Je takenpakket is heel breed, van het aanvullen van de voorraad tot aan het inchecken van gasten, indekken van tafels, uitserveren van eten en drinken, opruimten van het restaurant etc.Jouw profielJe hebt een vriendelijk voorkomen en je bent gastvrij.Je hebt een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel.Je werkt graag in een team.Je bent handig met de computer (ervaring met Office en PMS-systemen).Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.Wat wij je biedenEen variërende flexijob in een mooie omgeving.Flexibele uren (ochtend/avond/week/weekend) - laat ons gerust weten waar jouw voorkeur naar uitgaat (als je alleen de ochtenden of avonden wil werken, is dit bespreekbaar).Een correcte verloning.Interesse?Stuur jouw cv en motivitatie brief naar Guest Loving Hotel Manager Christianne Knaapen ([email protected])
Front-office medewerker
Different Hotels, Genk
Door je spontane & gastvrije houding zorg je ervoor dat de gast vanaf het moment dat je ze verwelkomt tot het moment dat zij vertrekken zich thuis voelen en de service krijgen die zij verwachten. Door je collegiale houding doe je samen met het team waar jullie goed in zijn: het verblijf van de gasten onvergetelijk maken.Het front officeteam bestaat uit hosts, receptionisten, stagiaires en een nachtteam. Door je flexibele houding kan je ingezet worden in onze verschillende vestigingen.De belangrijkste verantwoordelijkheden en takenVerrichten van alle receptie werkzaamheden met collega’s zoals check-in, check-out, correct afhandelen van telefoongesprekken, e-mail verkeer, inboeken van kamer- en tafelreserveringen en fungeren als het centrale aanspreekpunt van het hotelZorgdragen voor een goede sfeer in het teamZorg dragen, tezamen met het hele team, voor de unieke gastbeleving en optimale serviceDe nodige info doorspelen naar je directe leidinggevendeFunctievereistenBesluitvaardig, organisatorische vaardigheden, aanpassingsvermogen, resultaatgericht, accuraat, overtuigingskracht, initiatiefrijk, durf / lef, innovatief en verantwoordelijkJe hebt een uitstekende beheersing van de Franse, Duitse, Nederlandse en Engelse taal in woord en geschriftWat wij biedenEen jonge dynamische werkomgeving met een prettige en gezellige werksfeerEen uitdagende baan met veel afwisselingEen salaris conform CAOIn het begin werk je 24u/week met de mogelijkheid tot verlenging naar fulltime (2 jaar wordt er gewerkt met tijdelijke contracten om te ontdekken of je ‘different’ waardig bent)Hoe solliciteren?E-mail jouw sollicitatiebrief naar [email protected]
Happy Front Officer in Leuven
Bright Plus, Heverlee
Location HEVERLEEOffice Bright Plus LeuvenPhone number +32 (0)16 23 60 42E-mail [email protected] onze klant in Leuven zijn wij op zoek naar een Happy Front Officer. Ben jij de positivo die bezoekers en medewerkers met de glimlach ontvangt? Ben jij de administratieve duizendpoort die zij zoeken? Solliciteer dan nu!Als aanspreekpunt voor de medewerkers en de bezoekers van het centrum zorg je voor een optimale ervaringJe behandelt de inkomende mails in verschillende mailboxen en postJe neemt het facility management voor jouw rekening; vergaderzalen zijn steeds netjes, alle stock is steeds aangevuld en stuurt de externe poetsploeg aanJe onderhoudt en evalueert de relaties met verschillende leveranciers (catering, kantoorbenodigdheden, printmateriaal, poetshulp en dergelijk)Je zorgt voor de correcte planning van events of trainingen in de vergaderzalenIn combinatie met het onthaal, sta je ook in voor de administratieve ondersteuning van de boekhoudingJe neemt ad hoc taken voor jouw rekeningCompanyOnze klant is een bedrijvencentrum in regio Leuven.ProfileBen jij de klantgerichte Happy Front Officer die we zoeken? Heb je een administratieve achtergrond en wil je graag ook sociale contacten in je job? Kan je ook nog onderstaande vereisten afvinken? Geef ons dan een seintje!Je beschikt over een diploma Office Management of hebt al enkele jaren ervaring in een soortgelijke functieJe bent vlot in communicatie in het Nederlands, Engels en het FransProblemen oplossen? Jij bent de reddende engel die steeds het overzicht bewaartCollega’s die hulp nodig hebben? Jij staat hen bij met raad en daadJe bent een multitasker die steeds nauwkeurig werkt en zich niet snel laat afleidenOfferJe komt terecht in een aangename omgeving waar de werknemer centraal staat en ruimte is voor initiatief! Je krijgt toffe collega’s in een dynamische omgeving.Onze klant bied je direct een vast contract als fulltime medewerker voor een 40-uren week. Daardoor krijg je naast de 20 wettelijke vakantiedagen ook 12 ADV-dagen. Naast het brutoloon krijg je ook een ruim extralegale voordelen pakket met maaltijdcheques, een nettovergoeding, groeps- en hospitalisatieverzekering en een gsm met een abonnement!